Trötter

Datum: 2013-05-31 | Tid: 22:14:22
Picasso | 12 Kommentarer
Gjorde stallsysslor till tre hästar. Ganska segt faktiskt om jag ska vara ärlig. Särskilt när man är pedantisk.. Men men, när jag väl blev klar med allt så tog jag in hästarna. Picasso åt lite och kollade runt som vanligt. Sen la hon sig ner och tog en powernap. Ska rengöra hennes flughuva så att hon kan börja använda den nu när flygfäna börjar komma. Hon blir så trött efter att ha varit ute i hagen för hon skakar så mycket på huvudet..
 
Dock var hon väldigt söt ;)
 
 
 
När hon hade snosat klart så började jag göra henne i ordning. Picasso fick inviga showpannbandet! Dock tror jag det gör sig bättre på Oprah faktiskt. Picasso passade inte riktigt i den färgen. Men hon är så söt i alla fall! Anyway, passet gick bra. Tog ett par skutt på det låga hindret som stod framme. Hon taggade till ordentligt efter och blev lite okoncentrerad. Slutade där och skrittade sedan ut och hon skötte sig riktigt bra.
 
Hoppade även upp på en annan häst av grövre modell. Skulle rida igenom honom åt min kusin och oj så arg han blev på mig. Inte ville den där latmasken jobba inte! Så efter lite övertalning blev han väldigt trevlig, haha! ;)
 

Nu - stallet

Datum: 2013-05-31 | Tid: 16:18:04
Allmänt | 2 Kommentarer
Ska dra ut till stallet nu och rida Picasso. Tänkte klä upp henne lite och bjuda på några bilder ikväll. Kommer bli spännande att se hur hon ser ut.. Men allt klär en skönhet eller vad brukar man säga? Hihi, anyway Oprah ska få sin sista dos Metacam och Marwin kommer jag longera med chambonen så han får jobba själv. Tror ha behöver det väldigt mycket för att slappna av och jobba utan ryttare. Han behöver lära sig att stadga upp sig själv och inse att det är jobbigt att springa i 100 km/h.
 
Blir nog bra. Mer uppdatering kommer ikväll!
 
Jag pepptalkar med Kackerlackan.

Långa huvor

Datum: 2013-05-31 | Tid: 12:00:00
Utrustning | 12 Kommentarer
Något som jag tycker är jättesnyggt men inte äger själv är långa huvor! Ni vet sådana som man knyter fast i nosgrimman på tränset? Många tycker dom är jättefula men jag rent av älskar deras utseende! Oprah har berättat för mig att hon vill ha minst tre stycken.. En svart, en brun och en vit. Den vita vill hon ha till sitt Cristina Sports schabrak och med showpannbandet över. De andra huvorna är mest "bra att ha = matchar till allt" huvor.
 
Dessa nedan är från märket Lá Kim.
Vad tycker ni om långa huvor?
 

Freeeedag!

Datum: 2013-05-31 | Tid: 06:11:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Underbara fredag! Gud vad veckan har gått fort.. Idag jobbar jag från 8 till 15.30 så uppdateringen kommer bli lidandes. Men jag hoppas kunna bjuda på lite bilder ikväll. Ska nämligen rida Picasso igen och Oprah ska även få sin sista dos Metacam och sedan får jag börja rida henne. Weeeiii! Har dock tre hästar att motionera i helgen. Marwin ska få sig en omgång med chambonen idag om jag hinner. Tror det kommer göra honom gott eftersom han är så pass obalanserad i galoppen. Nu får han jobba utan ryttare och balansera upp sig själv.
 
Anyway, vad händer i helgen då? Jo jag får troligtvis besök av Alvina som kommer hit. Hon ska hjälpa mig fota sponsorprylarna på Picasso och så ska jag slänga upp henne på någon av mina hästar ;)
 
 
Vill du ha likadana prylar som Oprah? Klicka då HÄR.

Hoppträning med Marwin

Datum: 2013-05-30 | Tid: 21:37:10
Allmänt | 0 Kommentarer
Sådär! Nu är jag hemkommen från hoppträningen på en vit ponny. Aldrig hoppat honom förut och det var första gången på läääänge som jag red honom. Tänker inte skriva ut så detaljerat eftersom han inte är min. Istället fattar jag mig kort och skriver att det var lite si och så under framridningen. Att bli riden på yttertygeln var något nytt för honom och han var inte så nöjd över det. Så hans ägare har mycket arbete kvar med honom just i markarbetet. Dock ett roligt arbete och dom kommer säkert känna skillnad så småningom! :) Till hoppningen gick det faktiskt bra! Inget fulstopp eller dylikt och hoppa kan han!
 
Kortfattat, han är roligare att hoppa än att rida på marken.. ;) Dock behöver han mycket markarbete så att hoppningen blir bättre. Tyvärr har jag ingen film att bjuda på då jag glömde ladda batteriet.. Men ett par bilder har jag i alla fall! Hans ägare kommer säkert få mycket kul med honom i framtiden! :)
 
 
 
 
 
 
 

Bus Ella idag!

Datum: 2013-05-30 | Tid: 13:45:25
Allmänt | 7 Kommentarer
 

Äntligen!

Datum: 2013-05-30 | Tid: 13:42:02
Utrustning | 1 Kommentarer
Nu har pannbandet från Tophorse anlänt. Dock ligger Cristina Sports schabraket och showpannbandet i garderoben för tillfället tills det är dags att invigas. Är jättespänd på att se hur Oprah kommer se ut i det. Så himla fiiiiiiint! Tror att pannbandet invigs på tisdag när jag ska prova ut sadlar. Tänker ha mitt Eskadron Next Generation med ;)
 
Snyggt!
 

Torsdag morgon

Datum: 2013-05-30 | Tid: 06:18:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon! Idag ska jag åka och kolla på sommarbetet och så ska jag även räkna ut lite saker. Har en del att fundera på och räkna ut sen får vi se vart detta leder. Spännande kan det bli i alla fall om det nu skulle bli av. Vi får se helt enkelt. Kommer även skicka iväg lite roliga mejl och senare under eftermiddagen åker jag ut till stallet för att göra stallsysslorna. Sen ska jag göra iordning Marwin för hoppträning i NYRK. Marwin är som jag tidigare nämnt en D-ponny som jag ska hjälpa till att rida nu i några dagar. Tar med mig honom på dagens hoppträning eftersom han behöver komma ut och se lite. Han har en tendens att tvärnita på hinder som är uppbyggda av mer än vanliga bommar... Vi får väl se vad jag kan göra för underverk helt enkelt. Under Ingrids träningar består hindrena nämligen av mycket palissader, grindar och andra i fyllnader.. ;) Om han har skitig man så kommer jag nog att knoppa den faktiskt. Tål verkligen inte smutsiga manar och Marwin är helvit så det går verkligen inte att ungå en skitig man om han har bestämt sig för att göra ett par rullninagar i hagen!
 
Anyway, det kommer säkert bli kul! Kameran och filmkameran följer med om det skulle vara av intresse!
 
Bild från när jag jobbar igenom Marwin en snabbis förra året.

Är det så svårt?

Datum: 2013-05-29 | Tid: 22:01:36
Åsikter/tankar | 8 Kommentarer
Något som många, och då menar jag verkligen måååååånga har svårt för är att glädjas åt någon annan. Bitter avundsjuka är något jag verkligen inte kan med. Jag tycker det är jättekul när det går bra för andra. Jag blir i stort sätt lika glad själv när jag ser någon annan som är lycklig över något oavsett vad det är! Det kanske är någon som hoppat en banan för första gången? Eller det kanske är något som ridit de där nollorna i 120 och kvalat in till 130? Varför kan vissa inte glädjas åt att andra lyckas?
 
Många kan inte unna andra lycka av olika anledningen. I grund och botten beror detta säkert på avundsjuka. Det är så extremt vanlig inom denna sport. Vissa kan verkligen inte unna andra något gott..
 
- Nej men hon har ju fått den där jättedyra hästen av sina föräldrar. Hon förtjänade inte att vinna 140 klassen!
 
Någon som känner igen en mening som är snarlik denna? Hör man inte ofta att folk säger något som detta? Varför ska inte denna personen förtjäna detta? Bara för att hennes/hans föräldrar köpte en dyr häst? Är det förbjudet? Får inte den personen också känna lycka? Alla har olika förutsättningar till att lyckas. Vi har våra egna öden att följa och oavsett vad det är så ska vi kunna glädja oss åt andra. Det är faktiskt inte så svårt.. Men visst, såklart finns det vissa människor som man faktiskt inte gillar av någon anledning. Vi kan faktiskt inte gilla alla. Men då ska man ha en bra anledning till det. Personen i frågan kanske har bettet sig elakt eller gjort något för att få dig att må dåligt? Ja, då är det klart att man kanske inte vill unna den personen all lycka..
 
Men bygg inte fördomar runt en person och önska inte den all olycka bara för att du i grund och botten är avundsjuk eller inte vet hur den personen faktiskt är. Vad har du för rätt att döma en människa på förhand? Gläds åt personer - oavsett vilka dom är.
 

Rekommendation

Datum: 2013-05-29 | Tid: 21:32:00
Utrustning | 5 Kommentarer
Vill verkligen rekommendera och tipsa mina läsare om kylleran från Eclipse. Den heter Swede Clay och är verkligen superbra! Har använt den endast en gång men är redan såld. Leran är väldigt lätt att applicera på tex hästens ben som jag gjorde igår. Applicerade ett lager på Picassos framben efter ridpasset i paddocken och hennes ben kändes så himla fina idag och hon rörde sig som om hon svävade på moln när hon kom travandes till mig i hagen.
 
Såhär står det om produkten hos Sharpman:
 
Kylande benlera för häst. Används efter hårda arbeten samt vid den dagliga skötseln av tävlingshästens ben.

Fungerar som en värmeväxlare genom att dra åt sig värme ur hästens ben och avge den till luften utanför. Därigenom tränger kylan allt längre in och ger en djupverkande effektiv avkylning. Används och rekommenderas av topptränare och veterinärer.
Produkten innehåller inga dopingsubstanser och är packad i plasthinkar med tätslutande lock.
Utförlig bruksanvisning finns på hinken. Färdig att använda, lätt att stryka på.
 
 

Sadelinpassning

Datum: 2013-05-29 | Tid: 20:52:55
Allmänt | 3 Kommentarer
Idag ringde Sharpman till mig och på tisdag får jag komma och prova ut sadlar! Tar med mig min egna för att se ifall den ligger bra. Förhoppningsvis går det att göra något åt den men jag ska prova ut lite nya sadlar i alla fall. Ska bli kul att få komma igång med henne igen och nu med en sadel som passar henne som handen i handsken förhoppningsvis. Dock har återförsäljaren av Bruno Delgrange inte svarat mig så vi får väl se om det blir någon utprovning av dom sadlarna. Men men, en Antares skulle ju inte sitta helt fel.. Dock tror jag inte Oprah kan ha en sådan tyvärr då hon har hög manke.. Buhu.
 
Men nu är det på G i alla fall! :)
 

Ella

Datum: 2013-05-29 | Tid: 17:18:25
Allmänt | 9 Kommentarer

Mark Todd

Datum: 2013-05-29 | Tid: 09:25:00
Utrustning | 4 Kommentarer
Många tror att det är ett anatomiskt Dyonträns mina hästar har på bilderna. Men låt er inte luras! Det är ett Mark Todd som jag har fått låna av min vän Alvina. Fick låna det för att se hur mina hästar skulle se ut i ett Dyon. Själv tycker jag att dom bär upp det riktgit fint! Det ser exakt likadant ut som ett Dyon förutom att det är pullback knäppning på detta. Om jag ska vara ärlig så börjar jag gilla pullback knäppningen i skillnad mot de vanliga knäppningen på nosgrimman som Dyon har. Om Mark Todds träns hade funnits med silverspännen så hade jag lätt köpt ett sådant före ett Dyon. Det är trots allt en prisskillnad på de två tränsen! Dock har Dyons anatomiska träns kommit ut med silvriga spännen och då faller Mark Todd på mållinjen..
 
Alvina köpte sitt Mark Todd träns hos Tophorse. Tror dock inte det finns kvar tyvärr.
 

Onsdag

Datum: 2013-05-29 | Tid: 08:57:13
Allmänt | 0 Kommentarer
Dagen kommer innehålla vakt av valp nu på förmiddagen. Vi vill inte lämna Ella ensam den första tiden så därför får vi i familjen turas om med att vara hemma några timmer osv. Sen är det jobbcoachen som kallar och där efter tar jag en sväng på stan. Måste köpa lite smink, hähä. Sen ska jag rida Picasso igen om vädret blir fint. Idag tänker jag banne mig fota sponsorprodukterna om solen kikar fram.. Tror jag rider i mina vita stövlisar också :)
 
Oprah fick sin första dos Metacam igår och nu återstår tre dagar till. Sen får jag rida! Eller, egentligen hade jag fått rida för längesedan men jag är lite kinkig vad gäller mina hästar.. Ska dock experimentera lite med sadeln och se ifall jag hittar någon annan padd som kan duga tillsvidare. Vill nämligen inte rida barbacka eftersom det då blir ett tryck precis där hon är öm. Tycker därför att en sadel med en bra padd som utjämnar trycket över ryggen är ett bättre alternativ.
 

Picasso 28 maj

Datum: 2013-05-28 | Tid: 22:46:36
Picasso | 2 Kommentarer
Red Picasso nu under kvällskvisten. Testade att rida i ett "vanligt" träns som jag skrev i förra inlägget. Funkade faktiskt väldigt bra må jag säga! Det märks att Picasso har blivit mycket mer avspänd tack vare sitt Dyon the difference träns för nu kan jag sätta på ett träns med ett helt vanligt nackstycke! Anyway, det gick bra utifrån de förutsättningar hon har och med tanke på att hon har vilat ett tag. Traven var jättefin och även galoppen stundtals gånger. Dock lite framtung under galoppen ibland och hängde gärna i handen. Men det är bara att jobba på. Rullar endast runt lite på henne i en låg form nu när jag sätter igång henne så kan inte kräva att det ska gå fläckfritt med en ponny som hon.
 
Men men, hon känns i vilket fall jättefräsch! :)
 
 

Mobilblogg

Datum: 2013-05-28 | Tid: 20:33:48
| 1 Kommentarer

Första gången på 10000 år jag rider med ett "vanligt" träns på Picasso. Kan bli spännande. Berättar hur det har gått senare ikväll! Skrittar fram Picasso nu ;)


Just chillin'

Datum: 2013-05-28 | Tid: 17:19:58
Allmänt | 3 Kommentarer
Mamma har hämtat ut Metacam till Oprah som hon ska få i fyra dagar. Sen är det bara för mig att börja rida igen! Dock vill jag som sagt helst ha en ny sadel innan... Väntar på att Sharpman ska ringa och säga ifall jag kan få någon tid snart och så har jag även skickat iväg ett mejl till en återförsäljare här i närheten av Bruno Delgrange sadlarna. Fick även veta att showpannbandet som jag skickade tillbaka pga fel storlek är på väg hem till mig i rätt storlek nu! Weeeiii, jätteglad! Det anländer säkert imorgon med lite tur.
 
Men men, nu har jag kommit hem från jobbet och har även hunnit äta lite. Ska strax byta om och bege mig ut till stallet. Picasso ska ridas och FÖRHOPPNINGSVIS fotas i sponsorsakerna om det finns någon som kan hjälpa till. Det blåser dock ganska kraftigt så vi får väl se..
 

Nästa träns

Datum: 2013-05-28 | Tid: 16:57:25
Utrustning | 11 Kommentarer
Jag har kollat efter ett nytt träns. Självklart står ett anatomiskt Dyonträns högst upp på listan. Vill sälja Oprahs HG och skaffa ett Dyon till henne. Dock vill jag ha ett till träns att byta med ibland.. Det lutar åt ett Rambo micklem eller ett träns ur PS serien, Jump off Revolution. Det är två träns som är gjorda för att det ska vara så behagligt som möjligt för hästen att ha det på sig. Det tränset jag just nu har siktat in mig på utav dom två är micklem. Tror nämligen det skulle vara bra för både Picasso och Oprah. Visserligen har Picasso sitt Dyon the Difference men jag tror att ett micklem kan vara jättebra för henne med!
 
Någon av er som har ett Jump off Revolution träns eller ett micklem? Vad tycker ni/er häst om det?
 
Jump off Revolution
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi.
Källa.
 
 
Rambo Micklem Multibridle
Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molartänder i ovankäken.

Tre användningsområden:

1. Träns med bett. De speciella clipsen håller
    bettet på plats och ökar bekvämligheten hos
    hästen.
2. Longeringskapson. Fäst longeringslinan i nos-
    grimmans ring.
3. Bettlöst träns. Det finns tre bettlösa alternativ.
    Från mild till stark så att du kan alltid hitta ett
    alternativ som passar just din häst. Du kan
    även använda det som grimma när du tar av
    bettet.
 
Micklem till vänster och Dyon Anatomic till höger.

Mobilblogg

Datum: 2013-05-28 | Tid: 12:21:58
| 0 Kommentarer

Blev inringd av jobbet i morse. Hann tyvärr inte göra några tidsinställda inlägg men efter att jag slutat så kommer ett tränsinlägg upp. Anyway, vädret ser strålande ut och jag hoppas det håller i sig så jag kan fota Picasso idag och bjuda på lite bilder ;)


Godmorgon

Datum: 2013-05-28 | Tid: 06:07:00
Allmänt | 7 Kommentarer
Redan andra dagen på veckan. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske jobbet ringer in mig? Vi får se. I alla fall så ska jag rida Picasso igen. Idag testar vi på galopp! Kommer även hämta ut Oprahs inflammationsdämpande sörja som hon ska äta i ett par dagar bara för säkerhetsskull! Ska försöka fota Picassos sponsorprodukter också om det inte blir dåligt väder.. Ja, jag vet. Jag har sagt det förr! Men jag har inte kunnat fota sakerna eftersom det har blivit så sent eller så har det regnat! Hoppas vädret är på min sida..
 
Ett par bilder på en frisk gul igår!
 
 

Sadeldjungeln

Datum: 2013-05-27 | Tid: 21:58:11
Utrustning | 10 Kommentarer
Detta med sadlar är rena djungeln. Jag ringde till Sharpman idag och berättade min situation och sa att jag skulle behöva en sadelutprovningstid så fort som möjligt. Dom skulle kolla upp lite tider och sedan ringa tillbaks till mig. Jag har dock ingen aning om vad för sadel som skulle kunna passa Oprah. Jag menar, min Versailles är ju en sadeln som brukar ligga bra på många hästar. Dock har jag en liten önskning om att en Antares eller en Bruno ska passa henne. Dock är Sharpman ingen återförsäljare av Bruno Delgrange så vi får väl se. Jag funderar på att få en sadel utprovad först hos Sharpman och sedan hos en återförsäljare av Bruno här i Östergötland. Sen är det upp till mig att välja om det är två som ligger bra.
 
Jag har funderat på en sak. Man ser ryttare på hög nivå som rider med sin Bruno Delgrange sadel på massa olika hästar. Alltså en sadel till kanske 5 hästar. Jag förstår inte riktigt det.. Kan deras hästar vara på pricken så lika varandra i ryggarna eller är det något visst med Bruno sadlarna?
 

Fräsching!

Datum: 2013-05-27 | Tid: 21:45:12
Picasso | 1 Kommentarer
Tro det eller ej, men oj vad värmeleran och linimentet har hjälpt Picassos bakben under tiden hon vilat! Hon kändes riktigt fräsch idag. Skrittade och travade endast för att sätta igång henne lite mjukt. Gjorde även öppna och skänkelvikningar. Jobbigt tyckte hon det var och det tog sin tid. Men hon utförde uppgifterna jag gav henne. Gjorde mycket övergångar och avbrott. Hon lyssnade riktigt fint på slutet och det känns som en jättebra start!
 
Nu ska hon bli fin fin!
 

Min fina tjej!

Datum: 2013-05-27 | Tid: 13:07:18
Axélls Oprah | 15 Kommentarer
Kan säga att dagen började lite sådär.. Ena däcket på transporten hade låst sig och jag åkte fram - backade och försökte få det att släppa. Dock utan framgång så pappa och hans jobbarkompis fick komma och ställa sig på transporten och hoppa medan jag backade. Och poff så var det löst! Dock fick vi 15 minuters tidspress på oss så mamma och jag åkte för att släppa ut hästarna och sedan lastade vi Oprah och åkte till kliniken. När jag lastade ut och fick komma in i springgången så dansade Oprah runt rätt så rejält och blåste upp sig så hon trampade av sig en sko. Men som tur var så hade dom klinikens hovslagare där som kunde slå dit skon igen.
 
När skon åkte på så fick Oprah lugnande. Kan säga att det hjälpte mycket. Tack och lov att jag valde att tränsa henne. Brukar alltid ha Picasso i grimma när jag åker med henne till kliniken. Hon är så pass snäll så hon är stencool. Oprah å andra sidan gick mest runt med mig.. ;)
 
I vilket fall så röntgade vi hela ryggen. Kissing spines var bara att utesluta. Hon hade en jättefin rygg med gott om utrymme mellan tornutskotten! Istället trodde dom på min teori att det kan vara sadeln som är problemet. Så Oprah kommer få lite inflammationsdämpande i ett par dagar och så ska jag ringa och boka sadelutprovningstid hos Sharpman! :)
 

Hinkar och höpåsar

Datum: 2013-05-27 | Tid: 12:29:46
Utrustning | 2 Kommentarer
Oprisen har fått nya foderhinkar. Fick nämligen syn på dessa ceriserosa och var bara tvungen att ha dom. Kul va? Haha, ganska onödigt men ändå. Sen tänker jag köpa tre nya höpåsar till Oprah också som finns hos Sharpman. Dom är nästan i samma färg som hinkarna så det matchar ju. Stil ska det vara! ;)
 
Sööötttttt!
 
 

Nu är vi på väg.

Datum: 2013-05-27 | Tid: 08:45:00
Axélls Oprah | 4 Kommentarer
Önska oss lycka till och håll alla tummar ni har!
 

Ny vecka

Datum: 2013-05-27 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Inget speciellt kommer ske under denna vecka. Det enda som händer är att jag ska till ATG kliniken med Oprah idag och sedan så ska jag köpa hö. Från torsdag - söndag kommer jag rida en D-ponny i stallet som heter Marwin. Om jag känner för det så har jag fått lov att ta med honom på hoppträning i NYRK på torsdag. Men jag får se. Ska mest fokusera på markarbetet med honom och se vad jag kan åstadkomma under de dagarna. Dock skulle det vara kul att ta ett par språng! Vi får se helt enkelt.
 
Picasso ska ridas igång och jag hoppas att jag även kan göra det med Oprah. Om jag får ett uppiggande besked gällande henne så ska jag planera träningar och tävlingar för hennes del. Sedan ska jag försöka matcha in de veckor som hon och Picasso skall gå på sommarbete.
 
Marwin, ponnyn jag ska ha hand om.
 

Bebis Oprah och jag på vår första hoppträning, ett år sedan.

Datum: 2013-05-26 | Tid: 22:03:10
Axélls Oprah | 4 Kommentarer

Nervös

Datum: 2013-05-26 | Tid: 21:39:05
Allmänt | 0 Kommentarer
Börjar bli så nervös inför morgondagen. Det får antingen bära eller brista. Igår var min och Oprahs årsdag. Jag hoppas det blir måååånga måååånga fler. Hon är verkligen en underbar individ som jag vill lägga ner mycket tid på och jag vill verkligen utvecklas och komma någonstans med henne. Det kan inte vara slut för oss..
 
Anyway, förutom min nervositet inför vad som komma skall så har jag idag varit i stallet på förmiddagen. Jag gjorde alla sysslor och efter stallet fick Ella besök. Hannas lilla hund Tequila kom och lekte med Ella. Dock var Ella lite skeptisk till en början men sen släppte det ordentligt. Jäklar vad de sprang! Det var så kul att se dom, hihi. Sen åkte jag och firade morsdag och det blev ganska sent där så jag hann inte rida Picasso. Skjuter på det tills imorgon istället. La istället på ett nytt lager värmelera.
 
Sitter nu i sängen med Ella och kollar på Partaj medan jag läser bloggar. Myspys!
 

Söndag

Datum: 2013-05-26 | Tid: 11:44:14
Allmänt | 1 Kommentarer
Idag skulle jag varit i Boxholm och hoppat 1m och 1,10m om jag hade haft en frisk häst.. Tyvärr har jag inte det och då får jag prioritera om helt enkelt. Just nu ligger Ella helt utslagen bredvid mig men det var hon verkligen inte i morse.. Blev väckt 04:00 av att Ella fick ett cp-ryck och hoppade på mig med pussar och skulle busa. Och eftersom jag inte är något morgonmänniska så försökte jag putta bort henne. Men då blev hon ännu mer uppjagad och trodde jag ville leka......... Så då var det bara för mig att gå upp och släppa ut henne i trädgården så att hon kunde få springa av sig. Dock var det samma visa igen när vi kom in. Jag ville sova men Ella var uppe i högvarv. Så jag har sovit lite nu på förmiddagen istället, haha ;)
 
Snart ska jag fixa mig lite för att åka ut till stallet och göra alla stallsysslor. När jag gjort dom så ska vi ut till min mormor och fira morsdag och efter det åker jag ut till stallet igen för att äntligen få rida lite. Picasso ska ridas igång! Kommer även försöka fota henne i sponsorprodukterna innan jag rider. Funderar på att knoppa henne ^^
 

Pyssel

Datum: 2013-05-25 | Tid: 21:33:46
Allmänt | 4 Kommentarer
Pysslade om mina fina! Picsso verkar väldigt fräsch och har fått den där piggheten i ögonen tillbaks igen. Den har varit borta ett tag och jag tror anledningen har varit hennes ben. Ska därför bli kul att se hur hon är att rida imorgon. Ser fram emot det :) Oprah pysslade jag också om. Hon är så fin, gläääääänser! Dock är hon inte som hon brukar. Vanligtvis står hon och dansar i stallgången av energi men under den senaste veckan har jag haft en "lugn" häst att pyssla om. Ser det inte som något positivt tyvärr eftersom jag vet att hon har ont i ryggen..
 
Ett par kort på hästarna från idag.
 
 

Värmelera

Datum: 2013-05-25 | Tid: 19:35:51
Utrustning | 3 Kommentarer
Eclipse Bioflog värmelera har jag nu testat lite grann. Efter att Picasso hade på sig det för ett par dagar sedan så har hon inte gått lika stelt med bakbenen. Det är extreeeeeemt positivt. Idag smetade jag på leran igen och imorgon hoppas jag kunna rida henne och känna skillnad. Tycker värmeleran verkar bra och det är lättapplicerat. Dock ganska dyr då en burk på 4 kilo kostar 229 kronor och det håller nu på att ta slut efter endast två appliceringar av bara bakbenen. Dock är det värt det ifall det skulle hjälpa Picasso.
 
Produktbeskrivning hos Sharpman:
Värmelera för sporthästar.

Användningsområde
Uppvärmning av hästens ben och ryggmuskulatur som ett led i skötseln inför träning och tävling.

Information
- Packad i plasthinkar med tätslutande lock.
- Utförlig bruksanvisning finns på hinkarna.
- Färdig att använda, lätta att stryka på.
 
Pris för 4 kg = 229 kronor. Finns att köpa HÄR.
 
 
 

Mobilblogg

Datum: 2013-05-25 | Tid: 18:11:45
| 3 Kommentarer

Bloggar när denna har vaknat..


Gårdagen och dagen idag

Datum: 2013-05-25 | Tid: 12:11:26
Allmänt | 2 Kommentarer
Gårdagen blev lång. Vi åkte klockan ett och var inte hemma fören vid nio? Vi hade dock valt helt rätt valp. En riktig cooling som stack ut ur mängden i sin kull. Hon var den enda med ljusa fina ögon! Dock mådde hon väldigt dåligt när vi skulle åka hem. Dreglade mycket och spydde en gång. Såklart tar det på henne med den långa bilresan! Men när vi kom hem så gjorde hon sig hemmastadd direkt. Följer efter mig som en svans och ska alltid ligga i mitt knä. Hon har även sovit bredvid mig hela natten. Dock kunde jag inte sova eftersom jag var så rädd för att lägga mig på henne.. Haha! Men oj vad hon drömde emellanåt! Och när jag väl somnade så vaknade jag av att hon slickade mig i ansiktet. Så många timmars sömn fick jag inte. Men det gör inget, hon är sååååå söööt!
 
Hon är även jätteduktig och gör sina behov ute. När hon är klar så springer hon till mig igen och vill att jag ska bära upp henne. Lilla sötnöten! Och Ninja är lite skeptiskt som vanligt när det gäller andra hundar. Ella, som valpen numera heter stod nyss och skällde ut Ninja. Ninja fick inte komma in i huset, haha ;) Ninja är såååååå töntig men hon vänjer sig snart.
 
Idag ska jag ut till stallet och fixa alla stallsysslor och lägga på värmelera om Picassos bakben. Sen får hon ha det på sig tills imorgon då jag faktiskt ska testa att rida henne. Blir spännande och känna hur hon känns :) Oprah ska jag även pussa på lite och sköta om. På måndag får vi besked..
 

Säg hej till Ella!

Datum: 2013-05-25 | Tid: 09:52:44
Allmänt | 14 Kommentarer
 
 
 
 

Mot Trollhättan!

Datum: 2013-05-24 | Tid: 08:00:00
Allmänt | 9 Kommentarer
Idag kommer uppdateringen ligga lite nere. Under middagen styr vi nämligen bilen mot Trollhättan för att hämta vår nya valp! Vi bryter rastrenden och köper oss en amstaffvalp. Kommer bli jättespännande att få se henne och jag kan lova er bilder när jag kommer hem! Nu ska jag dock övertala mina föräldrar om att hon ska heta **** ;)
 
Det är den lilla alien till vänster som vi ska ha!
 

Ninja

Datum: 2013-05-23 | Tid: 22:36:49
Allmänt | 5 Kommentarer
Eftersom jag imorgon ska åka och hämta en ny hund så ville läsare se bild på Ninja, hunden vi har nu och även veta lite mer om henne.
 
Innan Ninja hade vi en annan Dobermann som hette Eden. Hon var brun och jättefin! Helkuperad och från Rumänien. Dock köpte vi henne som "problemhund" när hon var två år eftersom hon blivit misshandlad av människor som liten. Det var mycket jobb med henne men hon blev en jättefin hund. Dock fick vi ta bort henne när hon blev åtta år. Vi märkte att något var fel för helt plötsligt fick hon för sig att attackera Picasso + att hon spydde galla i omgångar. Det visade sig att hon hade en 10 cm stor tumör.. I samma veva hade vi även Ninja. Ninja skaffade vi under tiden vi hade Eden. Hon köpte vi som valp och idag är Ninja åtta år gammal men hur fräsch som helst! Dock världens töntigaste hund. Hon är rädd för andra hundar och har dumt nog försökt att skrämma Picasso. Det var inget smart drag dock. Picasso hatar hundar så Ninja mötte sin överman... Picasso visade sina sanna huggtänder.. ;)
 
Ninja är som en bråkig lillasyster. Ska alltid bråka och retas...
 

Med handen på hjärtat

Datum: 2013-05-23 | Tid: 21:58:56
Axélls Oprah | 11 Kommentarer
Om det skulle vara så att jag får ett tråkigt besked gällande Oprahs rygg på måndag så kan jag med handen på hjärtat säga att jag slutar med ridsporten. Jag kommer sluta satsa, sluta tävla och kanske bara åka och hoppträna med Picasso någon gång ibland. Eftersom jag inte vet vad det är Oprah "lider av" så är det svårt att säga hur det bli med henne.
 
Jag orkar verkligen inte med att nå botten en gång till. Hade jag inte upptäckt Oprah när tunneln var som mörkast så hade jag nog aldrig haft en storhäst idag. Men att få drömmarna med Oprah krossade skulle vara som att släcka gnistan helt. Oprah har blivit så himla speciell för mig under den korta tid jag faktiskt haft henne. Jag hade inte alls samma band till Cappuchino som jag har till Oprah. Därför blir detta så grymt mycket svårare att hantera om det skulle vara något rejält fel.
 
Såklart hoppas jag på det bästa. Jag hoppas att hon kanske bara har sträckt sig eller något.. För jag vill verkligen komma igång och se min fina gula häst glad igen! Som vanligt blir jag alltid lika motiverat på att komma tillbaka och tänker igenom saker som jag ska göra bättre nu när jag inte kan rida. Oprah och jag ska verkligen trimma i sommar om vi nu får ett lyckligt besked. Dock kommer hon få semester ett par veckor och gå på sommarbete för att smälta allt. Hon har varit så duktig och utvecklingen har bara gått uppåt med henne. Hon är väl förtjänt av en vila!
 
Nu gäller det bara att hoppas på det bästa..
 

Myspys

Datum: 2013-05-23 | Tid: 21:33:46
Picasso | 0 Kommentarer
Picasso fick sig en ordentlig omgång av ryktborsten. Klippte och tunnade ur hennes pannlugg väldigt mycket eftersom den var så himla tjock. Sen ryktade jag och pysslade om resten av henne kropp noggrant. Dock la jag inte på ett lager värmelera för arnikan har nött bort lite päls från hennes gallor. Smörjde istället in hennes gallor med lite helosan. Lägger på ett nytt laget värmelera imorgon istället och sedan testar jag att rida henne på lördag så får vi se hur hon känns! :)
 

Hunden med stil

Datum: 2013-05-23 | Tid: 21:26:45
Allmänt | 0 Kommentarer
Imorgon smäller det! Då kommer valpis! Har kollat in lite olika saker som jag gärna skulle vilja införskaffa med tiden när hon blir större. Tills dess får hon ligga i min säng.. ;) Och något hundtäcke behöver hon inte nu när sommaren är på ingång I hope. Men dessa saker från Hv Polo är riktigt läckra.
 
Allt finns hos Sharpman!
 

Mot stallet!

Datum: 2013-05-23 | Tid: 16:55:09
Allmänt | 3 Kommentarer
Kom hem från jobbet för ett tag sedan och har hunnit äta. Nu ska jag byta om och bege mig ut till stallet. Picasso ska få sig en ordentlig ryktning! Om vädret håller i sig ska hon även fotas i sina nya sponsorsaker som jag fick från Exklusiv i början av veckan! Kommer även känna på Oprahs rygg och när jag kommer hem från stallet så ska jag städa rummet och gömma lite sladdar så inte valpen får för sig att tex bita sönder ett par animoridbyxor eller bita i en sladd! Not good..
 
Två bilder på charmtrollet herself!
 
 

Så himla skön

Datum: 2013-05-23 | Tid: 16:42:55
Allmänt | 2 Kommentarer
Dör! Såg denna video på ponnysanning. Tyckte videon var helskön och var bara tvungen att kolla in på bloggen och kika på reaktionerna. Något som är minst lika underhållande som klippet är alla människor som kommenterar orelevanta och irriterande kommentarer. DÖR SÅ KUL! Alla icke relevanta påståenden som folk kommer med alltså.. Så grymt kul att dom ens orkar kommentera!
 

Godmorgon!

Datum: 2013-05-23 | Tid: 07:55:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Dagen startar med jobb till halv fyra. Sen ska jag fixa allt i stallet och dra på ett lager värmelera på Picassos ben. Sen kommer jag förbereda inför morgondagen. Vår fd hunds korg är nedtagen och står nu i mitt rum. Det är inte långt kvar innan vi åker och hämtar valpis! Gaaah, så spännande! Kommer fota henne massor, hihi ;)
 
Men men, förvänta er lite inlägg ikväll!
 
Oprah i sitt sponsrade Exklusiv set.
 

Next Generation

Datum: 2013-05-23 | Tid: 06:00:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Något som jag gärna vill köpa in i min schabraksamling är detta schabrak från Eskadron. En matchande limegrön huva skulle inte vara helt fel heller.. Färg är to die for. Alla bli glada av lite färg i vardagen! Hoppas jag i alla fall, annars måste man vara ganska bitter.. ;) Anyway, när jag samlat ihop lite pengar och om Oprah blir frisk(vilket jag hoppas) så kommer hon få detta + matchande huva!
 
Färg på storhäst är en stor fet hiss!
 

Hoppträning på NYRK

Datum: 2013-05-22 | Tid: 23:30:29
Allmänt | 2 Kommentarer
Eftersom jag inte kunde delta själv så åkte jag ändå och kollade när min grupp hopptränade! Alltid kul att se när andra tränar även fast man blir så himla hoppsugen själv! Det var en rolig bana. Hade gärna varit med på Oprah om det inte hade varit för hennes ömma rygg.. Men men, knäppte lite kort på de som tränade. Dock var det skymning så bilderna blev väldigt skuggiga. Men jag fick göra det bästa utav situationen och redigera lite grann! Är det någon häst ni faller lite extra för? ;)
 
Hon på skäcken(till salu) - blogg.
Hon på den rödbruna - blogg.
Hon på den mörkbruna - blogg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oprah för Exklusiv Horse Wear of Sweden

Datum: 2013-05-22 | Tid: 17:25:01
Utrustning | 14 Kommentarer
Vill du ha liknande produkter som Oprah har på bilderna? Besök då deras hemsida HÄR. Kan säga att dessa produkter är superbra. Har aldrig haft något schabrak som hållit så länge och sett så nytt ut efter tre år. Klarar tvättar galant och håller sig fina och fräscha. Verkligen värda pengarna och just nu får du schabrak + ländtäcke med dubbla kantband som du väljer färg på helt själv för ENDAST 695 kronor + GRATIS frakt! Hur awesome låter inte det? :)
 
 
 
 
 
 

Besök min samarbetspartner/sponsor!

Datum: 2013-05-22 | Tid: 17:10:07
Utrustning | 1 Kommentarer
Exklusiv Horse Wear of Sweden har nu öppnad upp sin nya webbshop. Passa på att styla ditt egna schabrak, ländtäcke, ridtäcke, skrittäcke, tävlingstäcke, fleecetäcke eller något helt annat! Du väljer färg på schabraket, passpoalen och kantbandet. Varför inte kombinera ett limegrönt schabrak med en gul kant och en silvrig passpoal? Jag säger bara en sak, ASCOOOOLT! En liten citrusfrukt typ ;) Och allt till överkomliga priser och bävermaterialet är så himla bra!
 
Kolla in de grymma produkterna HÄR, HÄR och varför inte HÄR?
 

Onsdag

Datum: 2013-05-22 | Tid: 15:08:17
Allmänt | 5 Kommentarer
Redan onsdag. Blev inringd av jobbet i morse igen och därför har uppdateringen legat nere ännu en gång. Imorgon ska jag jobba igen men då är jag förbered så jag ska försöka sätta ihop några tidsinställda inlägg åt er! Anyway, vad händer idag då? Jag ska kolla till Picassos bakben och se hur dom har blivit efter arnika och värmelera. Spännande! Kommer även göra alla stallsysslor och sen åker jag eventuellt till NYRK och kollar när min grupp hopptränar. Har för tillfället ingen häst att hoppträna själv eftersom Picasso har sina bakben och Oprah sin rygg som ska kollas upp.. Men men, man kan lära sig saker från marken med och det är skönt att komma iväg istället för att bara sitta hemma och stirra.

 

ATG kliniken på måndag

Datum: 2013-05-22 | Tid: 14:56:30
Allmänt | 4 Kommentarer
Ringde till ATG kliniken i morse och vi har fått tid för röntgen klockan 09:00 på måndag. Nu gäller det bara att hålla tummarna. Senaste gången vi var inne på ATG var när vi skulle avliva Putte. Så jägarns hemskt och det kom mycket tårar den dagen! Jag hoppas innerligen att Oprah inte har något allvarligt fel och att vi kan komma igång igen utan att ha någon oro i bakhuvudet. Om vi där emot får ett tråkigt besked så vet jag inte vad jag gör. Min fina gul!
 
Ni får hålla tummarna för oss..
 
Sista bilden som fotades på Putte. Tagen utanför kliniken.

Ville bara säga..

Datum: 2013-05-21 | Tid: 21:58:39
Åsikter/tankar | 5 Kommentarer
Tack! Tack så himla mycket till alla er bloggläsare där ute som skriver fantastiska saker här i kommentarsfälten, på facebook, skickar idolbilder till mejlen och som skickar sms! Jag har blivit extremt dålig på att svara på mejl och i kommentarerna. Men när ni skriver på facebook och skickar iväg ett sms så försöker jag alltid svara. Ibland kan jag dock tänka att jag ska vara på ett mejl eller dylikt och klickar bort det för jag tänker "jag svarar sen" men så glömmer jag bort det.. Att göra en sådan sak är så typiskt mig. Jag är trots allt en ganska virrig person om jag ska vara ärlig.
 
Men jag vill att ni ska veta att jag läser ALLT och även ifall ni inte får någon respons tillbaka så ska ni veta att jag läser och det värmer. Jag ska bli bättre på att svara alla oavsett på vilket sett ni väljer att söka kontakt på. För utan er så skulle inte bloggen vara här där den är idag och jag skulle inte vara samma människa som jag är idag utan bloggen. Inte en chans. Jag har vuxit tillsammans med min blogg och jag hoppas att den fortsätter växa och att jag utvecklas som person. Att få höra att jag inspirerar vissa genom tuffa tider i livet gör mig lite tårögd!
 
Ni är bara för fina allihop!
 

www.carolinebagfeldt.blogg.se

Datum: 2013-05-21 | Tid: 21:32:24
Allmänt | 2 Kommentarer

Ursäkta

Datum: 2013-05-21 | Tid: 21:13:28
Allmänt | 6 Kommentarer
Börjar detta inlägg med att be om ursäkt för dagens dåliga uppdatering av bloggen! Men det var såhär att bemanningen ringde mig i morse och bad mig komma och jobba några timmar. Då var det bara för mig att snabbt hoppa upp ur sängen, fixa mig och sedan åka och jobba. Efter jobbet åkte jag och köpte foder och halsband + koppel till valpen och sen mellanlandade jag hemma en snabbis innan jag åkte till Sharpman. Hos Sharpman inhandlade jag kyl- och värmelera, liniment, kylgelé, borste med gethår, svansborste och hundgodis. Sen åkte jag ut till stallet och fixade allt där.
 
Picasso gav jag en rejält tjonga av värmande produkter! Först lite liniment på hennes gallor på bakbenen och sedan värmelera över hela bakbenen. Nu hoppas jag att det ger resultat. Blir spännande att se! Oprah å andra sidan ryktade jag bara. Hon är fortfarande öm i ryggen och jag hann inte ringa veterinären idag heller eftersom jag slängdes in i jobbet.. Men imorgon SKA jag ringa och boka tid!
 
Två bilder på Sötis-Oprah idag!
 
 

Nödvändig shopping

Datum: 2013-05-20 | Tid: 21:08:11
Allmänt | 1 Kommentarer
Om jag inte jobbar imorgon så kommer jag först att ta en sväng till Sharpman, sen en sväng till Motala. Hos Sharpman kommer jag inhandla både kyl- och värmelera, kylgel och arnika. Sen i Motala så åker jag förbi Granngården och köper foder. Müsli och pellets är det som börjar gapa tomt i fodertunnorna. Sen får jag se, ska kolla om jag hittar något fint hundhalsband på Sharpman.. ^^
 
Kommer eventuellt även åka till stället där jag ska ha mina hästar i sommar med. Snacka lite till! ;)
 

Min dag i text

Datum: 2013-05-20 | Tid: 20:11:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Startade dagen med att släppa ut alla hästar i stallet. Passade även på att mocka och sedan åka hem för att fixa mig inför jobbcoachen. Efter jobbletandet så åt jag "lunch" tillsammans med Alvina och där efter åkte jag hem och hämtade ut mitt sponsorpaket. Fin fina saker till Picasso hade jag fått! Kommer fotas och skickas till min sponsor så fort som möjligt. Anyway, sen åkte jag och kollade på sommarbete och sedan åkte jag ut till stallet och tog in hästarna + gjorde klart resten av sysslorna + harvade paddocken.
 
Som ni ser så red jag inte Picasso idag. Råkade göra något med armen så fick ont i skulderbladen igen. Duktigt Linn.. Men men, glömde ringa till ATG kliniken med så jag får göra det imorgon istället. Gul måste bli bra!
 

Ny vecka!

Datum: 2013-05-20 | Tid: 12:50:00
Allmänt | 6 Kommentarer
Mobilen plingade och jag har ett paket att hämta! Lika spännande varje gång eftersom jag vet att min samarbetspartner gör grymma produkter av hög kvalité. Snart ska deras nya hemsida lanserar också så då kommer jag kunna visa alla produkter som jag fått! Anyway, utöver detta så kommer jag att testa rida igång Picasso. Om det inte regnar och om det inte är för lerigt och för mycket vägarbete utanför stallet så kommer jag att rida ut. Annars rider jag ett kravlöst pass inne i ridhuset eller paddocken.
 
Modellhästen Oprah! :))
 

Hundhalsband

Datum: 2013-05-20 | Tid: 12:22:05
Allmänt | 10 Kommentarer
På fredag hämtar vi valpen. Dock behöver vi ett nytt halsband till henne då Ninjas som hon hade när hon var valp säkert är för litet.. Jag hoppas att jag kan övertala mina föräldrar att stanna hos Charlies när vi ändå åker igenom Jönköping för att komma hem från Trollhättan. Kollade in på deras hemsida och hittade några halsband. Dock inget som faller mig i smaken då jag vill ha ett rosa halsband med bling.. Hittade ett som var svart och rosa + små små nitar. Lite kaxigt men jag vill ha något gulligare som inte är allt för dyrt!
 
Har ni några tips på söta hundhalsband som finns på nätet? :) Läder!
 

Våga dröm, sätt upp mål, fight for it!

Datum: 2013-05-19 | Tid: 21:13:15
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Snart har jag haft min gula dröm i ett helt år. Den då nyblivna lilla taniga femåringen har ny blivit en sexårig snygging! Om jag nu får säga så utan att det ska sticka i någons ögon vill säga.. Oprah är min drömhäst rakt igenom. Jag har aldrig ångrat köpet av henne. Allt har bara gått framåt. Oprah har aldrig varit en komplicerad häst under tiden jag ägt henne. Om ni hade frågat mig vart jag trott vi skulle legat tävlingsmässigt för ett år sedan så hade jag säkert svarat 90 cm. Jag har aldrig kunnat klättra i klasser med någon annan häst tidigare. Picasso har varit en ponny som behövt mycket mycket tid och Putte gick det åt skogen med.. Att ha klättrat upp till 110 rent tävlingsmässigt har varit stort för mig. Jag har aldrig kunnat göra det med någon häst tidigare. Jag är en människa som blir glad för det lilla, ibland i alla fall..
 
Redan under provridningen visade Oprah att hon hade hinderglädje. Dock inte på samma sätt som nu. Hon var lite lat och bekväm. Inte så kvick utan ganska långsam i helhet. Och att jag, ridit mestadels ponny kommer upp på en stor gul häst gjorde inte saken bättre. Se nedan. Men vi har växt tillsammans. Oprah har varit så himla fantastisk under detta året. Vilken inställning, vilken vän!
 
 
Jag tror på denna häst. Det måste jag våga göra. Jag måste även våga tro på mig själv, något som jag vet att jag kan ha svårt för att göra ibland. Men jag vet i alla fall att jag vill klättra i klasserna tillsammans med the one and only, min fina Oprah. Jag kommer inte stressa och rida mot klockan allt för tidigt. Jag sparar tidshoppningen till de större klasserna sen. Egentligen kommer vi bara jaga nollor tills vi kommer upp på msv nivå. Det är då vi ska satsa och ta placeringar. Såklart kommer jag rida mot klockan ibland på de lättare klasserna bara för att få känna på farten och svängarna. Men som sagt, jag sparar henne till de större.
 
Med Oprah kommer jag inte stressa upp i klasserna. Men jag vet att om vi ligger i och går in helhjärtat för detta, ja, då kommer hon kunna klättra. Ett mål som att starta 120 innan årets slut ser jag som ett rimligt mål för Oprahs och min del. Jag har satt en tidspress på oss. Jag har satt datumet då vi planeras debutera den höjden. Jag kommer jobba mot det målet men om jag känner att vi tagit längre tid på oss än planerat så kommer vi inte debutera den höjden just då. Men innan årets slut så ska vi försöka.
 
Det långsiktiga målet är att starta 140 med Oprah. Det är verkligen det ultimata! Hur lång tid det tar och om vi når det målet får framtiden utse. Men jag tvekar inte det minsta om att Oprah har kapacitet för att komma dit. Det är mig det hänger på. Om jag har kunskapen att ta henne dit. Vi får se helt enkelt.
 

Torra tider

Datum: 2013-05-19 | Tid: 20:15:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Just nu under sommarhalvåret så är hästens hovar extra utsatta. För att slippa torra hovar och diverse infektioner som kan uppkomma så är det en bra idé att smörja in hovarna lite då och då för att behålla hovens elasticitet. Just nu smörjer jag in mina hästars hovar med ett hovbalsam från öob. Det funkar bra men jag skulle gärna vilja testa denna hovoljan speciellt för hästar som står på spån. En burk på 500 ml kostar 189 kronor och finns att köpa hos Cheval Ridsport.
 
Någon som använder sig av dessa produkter?
 

Tänk om..

Datum: 2013-05-19 | Tid: 17:34:25
Allmänt | 11 Kommentarer
..Oprah hade haft glosögon. Så himla coolt! En gul häst med isblåa ögon. Kan ni tänka er? Jag älskar verkligen hästar med blåa ögon. Om jag inte hade haft Oprah idag så hade jag antagligen haft en stor mörkbrun häst med vit bläs och vita strumpor och två isblåa ögon. För det var nämligen en av de unghästarna som jag tänkte åkta och provrida efter Oprah. Dock föll jag pladask för henne så ingen provridning blev av! Det är jag dock glad för. Ingen annan häst kan ersätta henne :)
 
Men skulle hon inte passa i det?
 

Hemma och blöt..

Datum: 2013-05-19 | Tid: 16:05:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Varför blir man själv alltid genomblöt när det är hästen som ska bli det? I alla fall så hoppas jag att Picasso håller sig fin. Nu är hon minsann tvättad så det skriker om det. Dock kanske inte hon var lika glad åt det, hon är trots allt en liten skitgris! Anyway, pillade lite med Oprah med. Smörjde in hovarna och borstade igenom henne. Kände även på ryggen och den är fortfarande öm..
 
Ett par bilder från idag!
 
 

Nästa vecka

Datum: 2013-05-19 | Tid: 11:25:03
Allmänt | 3 Kommentarer
Nästa vecka blir inte som planerad. Jag kommer troligtvis inte hoppträna alls eftersom jag inte har någon häst att hoppträna.. Men jag får se. Kanske åker dit och kollar i alla fall eftersom jag säkert inte kommer kunna rida någon häst heller. Depp som jag blir.. Och tävlingen i Boxholm på söndag som jag vara så taggad inför kommer nog inte bli av heller. Oprah är öm i ryggen och då vill jag inte utsätta henne för något sådant. Istället, om hon inte är bättre i ryggen idag så kommer jag att ringa till ATG kliniken imorgon och berätta hur det ligger till. Förhoppningsvis får vi komma så snabbt som möjligt och ta en röntgen. Hoppas det inte är något bara..
 
På fredag kör vi en 3,5 timmars bilresa till Trollhättan för att hämta vår nya valp som jag kommer kära ner mig i! Och på söndagen kommer ni hitta mig på Norrköping International Horse Show. Ska nämligen på ungdomsträff där med US som jag var på förra året. Kommer även titta på lite hoppning och på shoppingen. Förhoppningsvis med den nya valpen i famnen... ;) Någon av er som ska dit?
 

God förmiddag!

Datum: 2013-05-19 | Tid: 10:56:24
Allmänt | 2 Kommentarer
Vad har denna dag att erbjuda? Jag ska bl.a åka och kolla på ett ställe där jag ska ha mina hästar ett par veckor på sommaren. Sen ska jag duscha Picasso. Nu jäklar ska hennes vinterpäls bort! Hon fäller som satan men jag har svårt att få bort allt så hon kommer få en riktig genomkörare med vattenslangen och några magic brushes ;) Imorgon hade jag tänkt rida henne. Nu har hon vilat och linimenterats ett tag eftersom hon inte känts ok och imorgon ska jag sakta men säkert börja rida igång henne igen. Kommer endast rida på rakt spår så hon får en uteritt.
 
Mer uppdatering kommer sen :)
 

Lördag

Datum: 2013-05-18 | Tid: 21:01:21
Allmänt | 2 Kommentarer
Som vanligt har jag haft en rolig tid hos Moa! Skratt och galenskaper går inte att undvika, inte häst heller för den delen ;) Anyway, när jag kom hem så åkte jag ut till stallet och kollade till mina små juveler! Oprah var så in i helsike mysig i hagen idag. Jag skulle klia, massera och klappa henne överallt. Hon var så himla kelig. Tydde sig närmare och närmare mig med hela sin stora gula kropp och gosade in huvudet i min famn. Dock var hon lite lika söt när hon gjorde tappra försök på att klia tillbaks på mig.. Har nog ett par blåmärken nu, haha. Men men, kollade till hennes rygg och hon är fortfarande öm.. Masserade in med liniment igen och jag hoppas det går över snart. Knölen är i vilket fall borta så jag hoppas ömheten försvinner också!
 

Nästa vecka..

Datum: 2013-05-18 | Tid: 16:13:01
Allmänt | 7 Kommentarer
..åker vi till Trollhättan och hämtar en underbart söt amstaffvalp! Rättare sagt denna bildsköna goding.
Om jag får döpa den så ska hon heta Gaga, annars blir jag sur. Hon kommer få följa med mig överallt och komma ut så mycket som möjligt. Stallet, träningar och tävlingar. Kommer bli awesome! Ninja kommer bli livrädd ;)
 

Moa och Kackerlackan i Gamleby

Datum: 2013-05-18 | Tid: 13:38:39
Allmänt | 5 Kommentarer
Följde med som hästskötare till Moa och hennes nya häst Cartell. Tävlingsdebuten för dom tillsammans gick riktigt bra. Dom nollade 90 klassen och fick med sig en rosett hem! Såg jättefint ut och det kommer säker gå jättebra för dom i framtiden. Nu har vi båda var sina sexåringar så det ska bli kul att följa varandra. Vi har trots allt väldigt olika hästar både till typen och temperamentet. Dock är dom lika på ett sett, bildsköna och hinderglada.. ;)
 
Följ Moa och Cartell aka Kackerlackan HÄR.
 
 
 

Del 1 - Linn & Moa

Datum: 2013-05-18 | Tid: 00:44:25
Allmänt | 3 Kommentarer

Moa och Cartell

Datum: 2013-05-18 | Tid: 00:02:22
Allmänt | 4 Kommentarer
Tyvärr blev det ingen hoppträning för Moa och Kackerlackan aka Cartell idag. Men vi tog saken i egna händer och byggde lite hinder i den stora paddocken som Moa skuttade över. Bjuder på lite bilder här nedan som jag fotade på dom. För er som inte vet det så var Cartell förstavinsten i hästlotteriet under Göteborg Horse Show detta år. Kul att han kom till Moa va?! Skrittade även av honom och tog en kort trav på slutet. Dock var jag inte utrustad för ridning så att säga, därför det inte kommer några ridbilder på mig.. ;)
 
Men visst är dom fina? :D
 
 
 
 
 
 
Titt så fin han blev efter att jag knoppat honom. Han ser ju faktiskt ut som en man då! ;)

Dålig uppdatering!

Datum: 2013-05-17 | Tid: 15:32:48
Allmänt | 2 Kommentarer
Jag vet att uppdateringen har legat lite nere idag. Tyvärr kommer den lida till kvällen. Dagen har gått i ett. Först gick jag upp tidigt för att göra klart allt i stallet och sen åkte jag in till Linköping där jag mötte upp Moa. Vi tog en fika och kollade runt lite, ehe... ;) Nu sitter vi hemma hos Moa och nördar datorerna tills det är dags för henne att hoppa i stallkläderna och förbereda inför kvällens hoppträning. Jag står som fotograf så förhoppningsvis kan ni förvänta er lite bilder på Moa och lotterihästen Cartell ikväll!
 
Hörs senare :)
 

Helgens planer

Datum: 2013-05-16 | Tid: 22:34:27
Allmänt | 2 Kommentarer
Imorgon kommer jag gå upp ganska tidigt för att hinna göra stallet på förmiddagen. Sen tar jag bilen in till Linköping där jag träffar upp finisen Moa. Vi tar något att äta och sedan styr vi bilen hem till henne i Åtvidaberg. Kommer träffa hennes nya stjärna Cartell, lotterihästen under Göteborg Horse Show. Tänk att han hamnade hos Moisen! Anyway, hon ska i vilket fall träna för Pär-Ola Nyström och jag kommer agera fotograf. Där efter, under lördagen så kommer jag agera hästskötare eftersom Moa och Cartell ska göra sin tävlingsdebut tillsammans i Gamleby. Blir spännande! ;)
 
Kommer åka hem efter tävlingen på lördag eftersom jag måste hålla koll på Oprah. Sen ska jag även åka och kolla på sommarbete till mina hästar på söndag. Spännande :) Kommer ha Oprah och Picasso själv där så det blir toppen om det ser bra ut!
 
Har även en till sak på G. Men mer om det imorgon då det är då allt bestäms.... ;)
 
Moa och Cartell <3

Oprisen

Datum: 2013-05-16 | Tid: 21:06:41
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Kollade på Oprahs rygg idag. Svullnaden är borta men hon är fortfarande öm i ryggen när jag drar med fingret längsmed ryggraden.. Smörjade in det utsatta området med lite liniment. Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Men för att vara på den säkra sidan så hoppar jag över helgens inplanerade tävling. Hade nämligen tänk att starta en 1 m klass och försöka nolla den innan Boxholm nästa helg. Men skippar den då jag inte vill utsätta henne för något som kan göra saken värre. Hon kommer även att få vila en dag extra imorgon både för att vara på den säkra sidan och för att jag ska till finaste Moa och rent av inte hinner rida.
 
Lilla Gulen, hoppas det inte är något allvarligt!
 

Massage Pad Equilibruim Therapy

Datum: 2013-05-16 | Tid: 14:30:04
Utrustning | 0 Kommentarer
Intressant.. Blev väldigt intresserad av den här produkten när jag fick syn på den hos Hööks webbshop. Det är en padd som masserar kan man säga. Kostar 4.399 kronor och är något jag skulle skaffa om jag hade haft sisådär 5.000 kronor över. Dock är det inte allt för ofta jag har det, haha.. ;) Men finns de någon läsare som har denna eller känner någon som har? Vad tycker ni om den?
 
Såhär står det om produkter på hemsidan:
 
Varje "behandling" varar i ca 30 minuter och undertiden sker tre olika former av massage.
den pulserar, stryker och vibrerar vilket gör att musklerna blir genomarbetade på maximalt sätt.

Det finns tre olika inställningar:
- låg - när man vänjer hästen vid padden eller efter träning.
- medium - värmer upp musklerna inför träning.
- hög - lindrar vid ryggproblem.

Batteriet räcker till minst 6 behandlingar. Laddare till batteriet medföljer.

Kan användas på hela ryggen, från hals till kors.

Levereras i praktisk väska.
 

Min teori

Datum: 2013-05-16 | Tid: 13:27:39
Allmänt | 6 Kommentarer
Igår fick jag en liten teori om vad den lilla "bullen" på Oprahs rygg kan vara. Jag tror inte och hoppas inte att det är kissing spines. Oprah är inte byggd så och hon har ridits i en låg form väldigt länge sedan jag köpte henne. Om det skulle vara kissing spines så blir jag väldigt, väldigt förvånad. Istället tror jag det är sadeln som börjar bli trång eller på något sett sitta sämre. Jag skulle ju ha provat ut nya sadlar till henne för att par veckor sedan men eftersom jag blev sjuk så fick jag avboka. Men jag ska boka tid så fort mina skulderblad blir bra igen! Och om det är så att sadeln börjat sitta sämre så tror jag det är en liten inflammation som påbörjats. Om knölen inte försvinner på ett par dagar så åker vi in till veterinären och får henne kollad. Om det nu är en inflammation så har den nyss uppkommit och då får hon bara en liten behandling och sedan är hon fullt okej igen efter några dagar förhoppningsvis. Sedan gäller det att passa in en ny bra sadel. Och tills dess får jag rida barbacka eftersom jag inte vill att det ska komma tillbaks!
 
Antingen provar jag ut hos Sharpman eller så ber jag en återförsäljare av Bruno Delgrange här i Östergötland att komma och prova ut en Bruno sadel på henne. Dock tar det några veckor innan sadeln kommer.
 
Eller så är det något annat simpelt, typ som Alvina sa, hon har rullat sig på en sten.
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2013-05-16 | Tid: 12:32:00
Axélls Oprah | 7 Kommentarer
Innan jag åkte och hopptränade igår så blev ja lite kluven. Upptäckte en liten liten liten liten liten "bulle" på Oprahs rygg. Drog fingret och tryckte ordentligt på den och hon var en aning öm. Inte mycket men lite. Blev därför lite fundersam på om jag skulle åka och träna eller inte. Men i vilket fall bestämde vi oss för att åka eftersom jag då skulle känna ifall Oprah kändes annorlunda. Dock satte det sig i mitt huvud såklart med tanke på Cappuchino och det som jag gick igenom med honom. Så under träningen letade jag fel och det är svårt att säga om allt berodde på mig eller om det var Oprah som faktiskt hade lite ont.
 
I vilket fall så kändes hon bra under framridningen. Men under dom första sprången under framhoppningen så kändes hon inte riktigt framme för skänkeln. Och efter några språng så drog hon bara mot hindrena i stort sett. Precis som Cappuchino gjorde när hans rygg började säga ifrån. Okej, jag kanske överdriver. Det gick inte att jämföra mot Cappuchino men hon kändes i vilket fall inte som hon brukade. Hon ville inte svänga ett par gånger och om det berodde på mig, att jag inte ville pressa henne eftersom jag visste att knölen fanns där eller om det var så att Oprah hade ont kan jag inte svara på. Men allt släppte mot slutet.
 
Hoppade sedan av och pratade med min tränare efter lektionen och visade henne Oprahs lilla "bulle" på ryggen. Dock hade den blivit mindre och var lustigt nog inte lika öm efter träningen. Men hon tyckte i vilket fall att det inte var så farligt. Hon kan ha rullat sig på en sten eller dylikt. Jag ska inte tänka det värsta.. Hon tyckte att jag skulle avvakta i ett par dagar och rida som vanligt. Om jag märker att något inte står rätt till så får vi åka och ta en röntgen på henne.
 
I det stora hela gick träningen sådär. Jag ville inte bråka med henne för mycket eftersom jag inte visste om hon hade ont eller om hon bara var olydig. Men hon hoppar med glädje och suger hinder. Dock lite okontrollerat här och var men blev som sagt mycket bättre på slutet när hon blev av med lite energi.
 
Kommer nog dock att börja hoppa på det tredelade fullcheeket som jag har. Hopptränade på det förra gången och då kändes hon jättelydig och allt gick bra. Vi får väl se.. Bara det inte är något med hennes rygg. Då slutar jag med detta.
 
Här är några språng från igår som bästa Alvina filmade!
 

Onsdag

Datum: 2013-05-15 | Tid: 12:41:01
Allmänt | 11 Kommentarer
Hej! Just nu sitter jag hos jobbcoachen och ska söka jobb. Som vanligt är jag trögstartad men jag kommer nog igång snart. Efter att jag har varit här så ska jag i alla fall till arbetsförmedlingen och fylla i lite papper och sen ska jag åka hem och förbereda inför kvällens hoppträning. Vi får väl se hur det går med tanke på mina nerver som är i kläm men jag hoppas inte Oprah gör något oförutsägbart! ;)
 
Vi hörs senare!
 

Oprah 14 maj

Datum: 2013-05-14 | Tid: 22:46:16
Axélls Oprah | 0 Kommentarer
Red Oprah med mina ömmande skulderblad. Trodde hela min arm skulle lossna ibland men tur att Oprah var fin och släppte igenom väldigt fort. Gjorde lite öppna och skänkelvikningar i trav och sedan tog jag en galopp med lite tempoväxlingar. Mer klarade jag inte av men Oprah skötte sig utan anmärkning. Hon är så himla lätt och fin framtill i galoppen nu! Så roligt att rida henne.
 
Anyway, imorgon hoppas jag att min ömhet i muskulaturen blir bättre så att hoppningen blir behaglig, haha ;)
 

Mina favoritbilder!

Datum: 2013-05-14 | Tid: 13:47:22
Allmänt | 13 Kommentarer
Nu har jag två favoritbilder på mig och Oprah. Båda är tagna av Alexis och jag hoppas verkligen att hon och Ebba kommer till Boxholm nästa helg och fotar! Skulle vara så awesome om min nya vit/cerisa outfit är komplett och sedan bli fotograferad där. Älskar att tävla i Boxholm och jag tror det kan bli fina bilder där eftersom bakgrunden brukar vara så grön, tihi. Cerist, vitt och grönt + gul hest = läckra bilder. Jag har ju planer på att göra en ny design. Men jag vill vänta med den ifall det blir så att dessa tjejer kommer och fotar mig!
 
Men dessa två är i alla fall mina favoriter just nu!
Vilken är din favorit av dom? :)

 

Värmande och kylande produkter

Datum: 2013-05-14 | Tid: 13:10:00
Utrustning | 7 Kommentarer
Som ni vet är jag ett liniment/kylgel freak och har blivit det med tanke på Picasso och Cappuchino. Efter år med "behandlingar" för min ponny och fd storhäst så har jag lärt mig ett och annat om olika liniment. Jag har nästan börjat bli lite överbeskyddande så jag använder väldigt ofta sådana produkter på mina hästar. Dock använder jag inga värmande produkter på Oprah förutom när hon verkar stel eller dylikt. Istället är jag noga med att kyla benen på henne efter hård ansträngning. Typ efter hoppträningar, uteritter med galoppjobb och vid ett mer intensivt markarbetes/dressyrpass på ridbanan.
 
När jag får ut mitt aktivitetsstöd och den lilla lönen för april så kommer jag inhandla dessa produkter nedan. Det är följande:
 • Emin, Arnika - Värmande liniment som jag använder på Picassos bakben 115:-
 • Eclipse, Ice Gel - Kylgel för dagligt bruk vid hårt arbete 129:-
 • Emin, Blue Lotion - ett superbra "bas-liniment" som är bra till det mesta. Kylande sedan värmande 110:-
 • Eclipse, Bioflog värmelera - aldrig använt faktiskt men vill gärna testa till Picassos bakben 229:-
 • Eclipse, Swede Clay kyllera - aldrig använt heller men vet folk som gjort och är jättenöjda 275:-
Priset skiljer sig då det oftast finns två olika storlekar/volymer av produkten. Jag har utgått från den som det är mest i då jag vill ha mycket av varje eftersom jag tar slut på produkterna så fort!
 

Godmorgon sunshines!

Datum: 2013-05-14 | Tid: 07:53:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Vad händer hos er idag? Jag ska i vilket fall bege mig till Motala för att fylla i lite papper. Sen ska jag hem och troligtvis fixa stallet innan jag och pappa åker och hämtar nytt hö till mina kräsna hästar! Efter det ska jag banne mig rida Oprah oavsett hur ont det gör bakom mina skulderblad. Dock inte hårt utan jag ska bara checka så att allt stämmer inför hoppträningen imorgon som jag också ska vara med på oavsett hur ont det gör. Får försöka införskaffa lite hästliniment och smeta på min rygg och hoppas det hjälper. Tog dock slut på alla mina olika liniment igår till Picassos ben.. Jag är helt pank också så får försöka tigga till mig liniment från annat håll, hähä.
 
Anyway, längtar till imorgon såklart. Ska försöka få med mig någon som har lust att filma.
Är ni sugna på lite film nu när ni bara fått bilder ett tag?
 

Livet är inte rättvist ibland..

Datum: 2013-05-13 | Tid: 22:40:45
Cappuchino | 1 Kommentarer
Båda avlivades under nästan samma tidpunkt fast med ett års mellanrum. Båda avlivades pga kissing spines. Båda var bruna med starka viljor. Båda kämpade tappert med stora smärtor för att ta oss över hindrena. Båda hade en extrem kämpaglöd och båda finns inte i livet idag. Det är min förra häst Cappuchino jag pratar om och även min kompis Moas Tigriz. Vi har båda gått igenom samma sak och insett att livet inte alltid är så rättvist som vi önskat att det kunde vara. Men samtidigt blir jag tacksam över den tiden jag fått vara med om. Om det inte hade varit för Cappuchino så hade jag aldrig ägt Oprah idag. Om det inte hade varit för Tigriz så hade Moa aldrig ägt Cartell. Jag vill tro att allt händer av en anledning. Det finns inget ont som inte för något gott med sig..
 
"Sometimes good things fall apart so better things can fall together.."
 
Cappuchino 2002 - 2012
 
 
Tigriz 2005 - 2013
 

Check him ouuut!

Datum: 2013-05-13 | Tid: 22:06:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Tycker alla borde besöka denna grymma killens och läsa hans inlägg om hur det är att vara kille i en tjejdominerad sport!
 
Älskar när människor kämpar för något de verkligen brinner för. Och så hatar jag människor som alltid, alltid, alltid ska använda just ordet "bög" i ett nedvärderande syfte. Jag förstår inte grejen. Ni anar inte hur många historier man får höra som little monster aka stort fan av Gaga. Killar som är gays har det jäklar inte lätt alltså. Usch på denna värld. Och jag säger "bang bang, shot you and your down" till alla fördomsfulla människor där ute! Länge leve grabbar i ridsporten!
 

Longering

Datum: 2013-05-13 | Tid: 21:31:27
Allmänt | 1 Kommentarer
Med tanke på min ömhet i muskulaturen så avstod jag från ridningen idag. Istället sysselsatte jag Oprah med longering på chambonen och bara myste med Picasso. Oprah traskade på i en fin takt men har det fortfarande lite kämpigt med vänstergaloppen. Fattningarna är svåra tycker hon. Får be min equiterapeut komma ut snart och ta en kik på henne utifall att. Tror inte det är något utan hon har nog bara lättare för ena varvet helt enkelt. I alla fall så är hon starkare i höger så vänstervarvet kommer säkert med tiden!
 
Anyway, gulen fick en liten tvångspuss, haha ;)
 

Lägesuppdatering

Datum: 2013-05-13 | Tid: 15:57:38
Allmänt | 5 Kommentarer
Sådär! Nu har jag besökt vårdcentralen och fick klart i att jag är öm i min muskulatur vid skulderbladen på höger sida. Troligtvis är det några nerver som kommit i kläm och jag är tydligen väldigt spänd i hela min högersida. Ska göra olika stretch-övningar och så får jag inte jobba för än på onsdag igen. Gör i vilket fall galet ont men det skulle tydligen vara bra att röra på sig lite lätt. Alltså får Oprah och jag dansa loss i paddocken idag utan några problem... ;)
 
Anyway, snart ska jag ringa och fixa nytt hö till hästarna. Dom åt nämligen inte höt som jag köpte i fredags. Får hålla tummarna för att dom gillar det nya!
 

Grymmaste outfiten någonsin!

Datum: 2013-05-13 | Tid: 11:36:25
Outfit | 3 Kommentarer
Har just dreglat över hur snygg denna outfiten kommer bli på min gula häst. Det kommer lätt vara min snyggaste outfit genom tiderna. Stilrent på ett sett eftersom det innehåller mycket vitt. Men ändå jäkligt utstickande på samma gång. Och allt kommer se så underbart fint ut på Oprah. Gaaaah, dör! Vill ha pannbandet nu så att jag kan inviga allt. För er som undrar så köpte jag showpannbandet under GHS. Dock var det för litet så jag har skickat tillbaks det och kommer få det i större storlek. Dock hoppas jag att det hinner komma innan tävlingen i Boxholm den 26. Skulle vara så grymt att inviga det eftersom dessa tjejer förhoppningsvis kommer och fotar mig igen!
 
Outfiten:
 • Vitt Cristina Sports schabrak med cerisa kanter och silvrig + vit passpoal
 • Cerist showpannband med strasstenar
 • Vita Veredus senskydd
 • Cerisa boots från Classic Equibrand
 • Vita ridstövlar från Mountain Horse
 • Vita ridbyxor med svart skoning
 • Svart Spookskavaj med vita detaljer

Framtida planer för Picasso

Datum: 2013-05-13 | Tid: 11:18:36
Picasso | 6 Kommentarer
Jag funderar fram och tillbaka vad som ska hända med Picasso, när det ska ske och hur länge hon kommer hålla. Planen är att rida och träna henne fullt ut detta år. Försöka komma ut på lite tävlingar och hoppa LC(90) och LB(100) mot de stora hästarna. Dock kommer hon att få lite vila någon gång under sommaren. Hon kommer för första gången att få gå på sommarbete tillsammans med Oprah. Oprah kommer ställas av helt i ett par veckor men Picasso kommer jag hålla igång med skritturer och lättare joggingturer på grusvägar för att hålla hennes bakben hela och fräscha.
 
Under nästa år planerar jag att ta föl på henne. Då är det sista chansen känner jag. Picasso blir trots allt elva nästa år och enligt min equiterapeut kan en fölnig vara bra för Picasso eftersom en fölning inte bara innebär ett nytt liv som hon kommer sätta till världen utan det innebär också positiva saker för hennes kropp. Hon kan förhoppningsvis bli lite friskare i kroppen då mycket bra utsöndras i kroppen i samband med föl. Jag har även diskuterat med duktiga hästmänniskor om det är ett dåligt val att ta föl på Picasso men jag har bara fått positiv respons i stort sett. Det finns såklart en chans att avkomman kan få mildare saker som Picasso har men om jag betäcker med en fullt frisk hingst och börjar förebygga diverse problem som kan uppstå redan från avkommans första levnadsår så kan jag få en fin liten ponny.
 
När Picasso fått sitt föl så kommer hon sakta men säkert sättas igång igen men inte lika intensivt som förr. Hon kommer hållas igång så att hennes kropp hålls fräsch. Jag kommer låta henne hoppa men inte lika mycket som tidigare. Jag vill inte dra ner på hoppningen helt eftersom det är något som hon älskar. Hon kommer få åka på pay and jumper tills hon blir hur gammal som helst! Bara hon tycker det är kul! Hellre ett kortare liv som är värt att leva än ett långt liv som bara innebär motionsridning som hon tycker är så otroligt tråkigt.. Jag vill ha en positiv och glad ponny tills jag märker att hon inte börjar bli sig själv längre. Jag kommer kämpa för henne men det kommer alltid finnas en gräns. Att ha kvar henne i livet pga att jag inte orkar mista henne är något jag inte tänker tillåta mig själv att göra. Jag tänker inte vara egoistisk. Jag ser massor av hästar idag som bara går i hagarna och skräpar. Har ruggiga pälsar som aldrig blir borstade eller ridna. Dom hålls bara kvar som sällskap och med en livsgnista som släktes för längesen. Det kommer inte bli Picasso.. Picasso kommer alltid behandlas som den lilla prinsessan hon är. Hon kommer alltid vara nummer ett för mig.
 
Jag hoppas att jag har minst 10 år kvar tillsammans med denna ponny. Eller.. kanske 20?
 

Måndag

Datum: 2013-05-13 | Tid: 10:22:21
Allmänt | 1 Kommentarer
Tidigare idag släppte jag ut alla hästarna och efter det har jag inte gjort något.. Väntar på att dom ska ringa från vårdcentralen så jag får komma in och bli kollad. Har varit sjuk i ungefär två veckor och haft feber fram och tillbaka. Dock har jag börjat få ont bakom skulderbladen så jag vill gärna veta vad det är. Behöver också få ett sjukintyg som jag kan lämna till bemanningen där jag är anställd. Jag borde inte jobba med barn egentligen, blir bara sjuk av alla barnbaciller.. Men vad gör man inte? Håller på och kollar efter andra jobb i alla fall.
 
Anyway, igår kunde jag inte rida eftersom jag hade så ont. Skulle ha ridit igenom Picasso men tyvärr klarar jag inte av att sitta upp på henne med mina skulderblad. Hon kräver sin ryttare och då måste jag vara fullt frisk. Hon får istället vila tills jag mår bra igen och under den tiden blir hon masserad med liniment på bakbenen. Idag travade hon faktiskt ut ur boxen till sin hage!! Förhoppningsvis är hon på G igen men jag får ta det lugn med när vi sätter igång igen.
 
Oprah måste jag där emot försöka rida. Jag måste hålla henne i tävlingskondition och just nu känns hon så himla fin och lätt så jag behöver inte anstränga mig så mycket. En mer lättlärd och ambitiös häst får man leta efter. Hon känns så himla fräsch och glad. Helt underbar att rida är hon! :)
 

Nu eller aldrig

Datum: 2013-05-13 | Tid: 10:07:45
Utrustning | 2 Kommentarer
Jag har ångrat mig, igen. Och nu kommer jag inte ångra mig mer. Jag säljer mina röda tretorn. Priset är 1000 eller högstbjudande eftersom jag vill bli av med dom fort. Sedan så säljer jag även mitt union jack schabrak för 400 kronor. Dock tillkommer frakt! Mejla mig på Linn-Strelin@live.se om ni VILL KÖPA och bjuda på stövlarna.
 
Ridstövlarna är i storlek 40, normalt skaft. Och schabraket är i storlek full.

Eeyyy snygging!

Datum: 2013-05-12 | Tid: 20:36:08
Utrustning | 4 Kommentarer
Tillbringade en del av dagen ute på klubben tillsammans med Alvina. Jättetrevlig och fint väder hade vi! Såg många fina hästar och dreglade lite smått över utrustningen som vissa hade.. Stod och släppte in ekipage på framhoppningen så såg en hel del fina grejor, tihi! På vägen hem stannade vi till i Alvinas stall. Hon har en jättesöt svart fyraåring! Kommer bli en fin häst! :) Sen åkte jag hem och skötte om mina små skruttar. Skulle ha ridit men fick en extrem värk under ena skulderbladet så imorgon ska jag besöka vårdcentralen. Men men, ryktade Oprah och pysslade med henne sen linimenterade jag Picassos ben. Mer intressant än så blir det inte. Sitter här hemma nu och försöker att inte hosta eller snora.. Då känns det som att få en kniv i ryggen.
 
Titta vad jag fick låna av Alvina! Blev hon inte fin?! MUST HAVE!
 
 

Underbara positiva häst

Datum: 2013-05-12 | Tid: 20:24:00
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Foto av Ebba.

Oprahs täcke

Datum: 2013-05-12 | Tid: 18:51:20
Utrustning | 20 Kommentarer
Vad tycker ni om färgen korall? Den passade inte Oprah enligt mig.. Hade gärna velat ha turkost men tyvärr så fanns den färgen inte kvar i hennes storlek. Men men, nu har hon ett nytt och helt regntäcke i alla fall som sitter jättebra. Kan verkligen tipsa som täckena från Bucas! Prisvärda, tåliga och med en bra passform :)
 
Visst hade turkost varit finare?
 
 

Mot NYRK igen!

Datum: 2013-05-12 | Tid: 10:34:34
Allmänt | 3 Kommentarer
Ska fixa till mig och sedan bege mig till NYRK igen för att agera funktionär. Igår var det unghästdag och bara avd b. Idag är det bara avd a så jag kan tyvärr inte delta. Men istället ska jag stå och släppa in hästar till framhoppningen. När jag kommer hem ska Oprah masseras och skrittas och så ska Picasso ridas igenom ordentligt så får vi se vad hon visar imorgon. Håll tummarna..
 
Men men, bäst jag börjar fixa mig! :)
 
Ups, vart tog skänkeln vägen där?

Nykyrka Ridklubb

Datum: 2013-05-11 | Tid: 22:42:37
Tävling | 20 Kommentarer
Älskar, verkligen älskar att tävla på hemmaplan. Härlig stämning, härlig anläggning och tävlingsbanan är grym! Oprah gick bra idag men kändes bäst i 110 klassen. Hon var underbar på framhoppningen men fick upp lite för mycket fart på slutet av banan dock! Men är ändå nöjd med dagen även fast vi rev sista hindret i båda klasserna...... ;) Anyway, fick grymma bilder i alla fall. Som vanligt när DESSA tjejer kommer och fotar mig!!
 
100 cm avd B - 4 fel
Började denna klassen med lite oflyt. Inte så värst nöjd utan backade lite för mycket ibland. Oprah var också jäkligt nonchalant och lyfte knappt på tassarna. Detta gjorde att sista bommen föll. Men men! Vi sätter nollan och kvalar till avd A en annan dag!
 
110 cm avd B - 8 fel
Som sagt, underbar på framhoppningen! Hoppade klockrent men snubblade två gånger när vi hoppade fram på oxern. Hon var såklart trött men hoppade runt den 10 hinder långa banan som innehöll 11 språng med två nedslag. Bl.a. på sista hindret. Denna runda kändes dock bättre, jag backade inte som i förra klassen. Istället lät jag henne galoppera på så det gick fortare och fortare dock - då kom nedslagen. Men annars hoppade hon så grymt mycket bättre i denna klass och vi tar med oss för och nackdelar hem och grubblar till nästa tävling som är om två veckor! :)
 
Men förutom dessa tre nedslag sammanlagt så är jag jättenöjd över Oprah. Jag ser hästar i hennes ålder som beter sig som "huliganer" och skyggar för allt. Oprah håller sig cool och går som tåget. Inga tendenser på att skygga för hinder och suger tag i allt. Älskar inställningen som min häst har och hon blir finare och finare på marken. Lättare och lättare framtill och min tränare är jättenöjd med henne. Stadig häst!
 
Btw, döööör! Ser ni att mina tretorn börjar bli för korta eller?!?!?!?!?! DET TRODDE MAN ALDRIG! Mina kortisben börjar växa!
 
 
 
 
 

Min bästa

Datum: 2013-05-11 | Tid: 21:25:59
Picasso | 1 Kommentarer
Har "behandlat" Picassos bakben med liniment de tre senaste dagarna. Idag var en av dom och i samband med det så myste vi lite extra! Varning för "så söt så jag kan äta upp dig" - bilder, hihih.
 
 
"Mamma, jag vill ha ett likadant täcke som Oprah... snäääääääälla"
 
 
"Komsi komsi till söta Picasso mina små sockerbitar"

Trött som bara den

Datum: 2013-05-10 | Tid: 22:12:47
Allmänt | 3 Kommentarer
Dagen blev längre än vad jag först hade trott. Tog en tripp till Sharpman, åkte och hämtade hö, red Oprah, badade Oprah, gjorde rent utrustning, smörjde Picassos ben osv osv. Kom inte hem för än nu och jag känner mig helt slut. Men men, Oprah kändes fin och jag hoppas det håller i sig inför morgondagen. Hon är även nybadad och luktar citrus, hihi! Sen har jag gjort en hel del annat. Nu ska jag kolla lite bloggar, sen duscha och sen sova. Hinner inte förbereda några tidsinställda tyvärr men om ni vill följa mig imorgon under tävlingsdagen så kan ni alltid kolla min instagram: linnstrelin :)
 
Vi syns imorgon!
 

Spontanbesök hos Sharpman

Datum: 2013-05-10 | Tid: 13:43:38
Shopping | 5 Kommentarer
Tog bilen och styrde mot Sharpman nyss. Inhandlade ett nytt regntäcke till Oprah eftersom hon tagit sönder sitt. Jag var inställd på att köpa ett turkost bucas men tyvärr fanns den färgen inte kvar i Oprahs storlek. Den sista såldes igår.. Taskigt läge så att säga! Men det fanns i vilket fall ett i den andra färgen kvar, korall. Inte lika fint dock men jag hoppas inte Oprah slänger av mig för det, haha ;) Hon måste trots allt ha ett nytt regntäcke och det från Bucas är i bra kvalité. Får köpa det turkosa så småningom. Hoppas på att Sharpman tar in fler!
 
Tror denna färgen kommer skära sig mot Oprahs gula färg, buhu! Men men, nu har hon inget täcke med hål i anyway :)
Får testa det idag och fota. Lägger sedan upp det här!
 

Tävlingsoutfit

Datum: 2013-05-10 | Tid: 11:56:33
Outfit | 1 Kommentarer
Såhär kommer jag och Oprah se ut imorgon. Jag har sagt gång på gång att jag ska sälja mina röda stövlar och senaste gången övervägde jag även att sälja union jack schabraket. Men jag ångrar mig igen.. Jag kan verkligen inte sälja dom! Kommer bli ledsen i ögat om jag säljer mina röda stövlar. Så nu har jag helt bestämt mig. Jag behåller allt. Mina hästar är så fina i schabraket och jag älskar de röda stövlarna. Dumma mig att ens tänka tanken. Men men, såhär kommer vi se ut i alla fall!
 
Hoppas kunna få snygga bilder imorgon när dessa grymma tjejer ska fota mig! :)
 

Bari canvas sneakers från Kingsland

Datum: 2013-05-10 | Tid: 11:24:27
Utrustning | 0 Kommentarer
Skitsnygga att gå med under tävlingsdagen nu på sommarhalvåret. KL broderi på sidan och en KL logga på hälen. Skulle själv kunna tänka mig ett par av dessa. Priset ligger på knappt 500 kronor och jag ska nog ta mig en titt på dom när jag besöker Sharpman nästa gång. Lite classy sådär!
 
Dom finns att köpa HÄR.
 

Fredag

Datum: 2013-05-10 | Tid: 11:05:03
Allmänt | 0 Kommentarer
Idag kommer jag ha fullt upp. Oprah ska ridas och sedan badas inför tävlingen imorgon. Utrustningen ska tvättas och smörjas + att jag även ska rida igenom Picasso ordentligt om jag hinner. Innan detta ska jag även åka och köpa hö till hästarna och sedan får vi se vad jag gör med resten av min överflödiga tid, om det blir någon! Kommer antagligen blogga och göra lite tidsinställda så ni har något att läsa om imorgon under tiden jag tävlar :)
 

Förebild

Datum: 2013-05-09 | Tid: 21:32:07
Åsikter/tankar | 2 Kommentarer
En fråga som jag fick i samband med detta inlägg var en som löd såhär:
 
- Hur ser du på din roll som en förebild för unga tjejer? Tycker du att det är din skyldighet och i så fall tar du den rollen på allvar?
 
Frågan är ställd av en tjej vid namn Johanna. Istället för att besvara denna fråga i ett videoinlägg bland de andra frågorna så väljer jag istället att skriva ett enskilt inlägg om min syn kring detta. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig har ansett mig vara en s.k förebild. Det är inget jag tänkt på och kommer troligtvis inte göra heller. När jag blir kallad "förebild" så blir jag nervös och får nästan lite panikångest. Jag vill leva upp till folks förväntningar när de kallar mig just det ordet och då sätter jag istället en press på mig själv - något som jag inte trivs med. Istället så har jag genom mitt liv, mina framgångar och speciellt motgångar visat att jag kämpar som alla andra. Jag ger inte upp när livet känns tungt. Jag vill visa att jag har fel och brister, att jag är mänsklig.
 
Mitt liv svävar inte på moln. Jag är inte perfekt. Men jag är mig själv och det visar jag på bloggen. Jag kämpar in i det sista. Ger inte upp när jag översvämmas av motgångar i samband med ridolyckan, Putte och allt annat som skett de senaste åren. Jag vill vara en person som folk kan känna igen sig själva i och hitta inspiration i till att fortsätta kämpa och utvecklas. För någon gång kommer bakslag och då vill jag att folk ska tänka på mina och se att jag lyckades bearbeta det. Att visa mina brister och motgångar gör mig mänsklig och visar att jag också kämpar för att nå olika mål i livet.
 
En förebild för mig är någon som jag kan se mig själv i och som gör mig motiverad.
Jag blir smickrad när yngre tjejer kommer fram och kallar mig sin förebild. Det gör mig stark till att fortsätta det jag håller på med och brinner för men samtidigt är det lite läskigt..
 
Min förebild är Lady Gaga. No explanation needed.
 

Torsdag

Datum: 2013-05-09 | Tid: 19:41:45
Axélls Oprah | 2 Kommentarer
Ursäkta för min dåliga uppdatering! Men har jag varit lite nedstämd sen igår.. Många tankar går kring Picasso och dom kommer jag dela med mig av i ett eget inlägg senare.
 
Anyway, började dagen med att åka ut till stallet runt halv 12. Jag gjorde alla stallsysslor och förberedde sedan för en uteritt på Oprah med sällskap av kusin Isabelle på c-ponny Rita. Vädret var väldigt "klibbigt" och kvavt. Äcklig luft helt enkelt som jag inte trivs i.. Men vi red i vilket fall ut och Oprah som brukar vara så fisig vad gäller uteritt var som ett ånglok idag. Hon skulle minsann inte galoppera sist utan hon skulle ta täten. När hon inte fick vara först så blev hon frustrerad och gjorde tappra försök till att få mig ur balans så att hon kunde tuta iväg. Men det gick inte för sig! ;) Haha, hon var så söt och gjorde mig så glad! Äntligen börjar det bli lite "häst" av henne. Nu ska hon inte gå smygandes bakom någon annan häst utan nu ska hon visa att hon vågar. Duktig Gul! Hon blir bara modigare och modigare men det har tagit sin tid.
 
Oprah blev jättesvettig eftersom vi galopperade mycket. Svampade därför av henne med lite vatten där sadeln hade suttit och på halsen. Sen släppte jag ut henne och wolah, lergrisen inuti Oprah kom fram och där står jag med en brun häst.. Inte en gul utan brun.. Buhu! Men hon levde livet och kollade glatt på mig efter sitt lerbad.. ;)
 
Sen fick Picasso min tid. Hon är alltid så tacksam på något sett. Det syns i blicken, världens bästa kompis! Ryktade henne och masserade in hennes bakben och haser med liniment. Gick sedan en kort promenad med henne innan det började regna. Sen fick hästarna komma in och äta sitt hö medan jag åkte hem för att fixa mig inför mammas födelsedagsfirande!
 

Picasso just nu

Datum: 2013-05-09 | Tid: 10:38:30
Picasso | 9 Kommentarer
Många blev oroliga igår och jag fick massa meddelanden på facebook och massa sms på mobilen från folk som undrade vad som hade hänt. Saken är ju bara den att inget har hänt direkt.. Men när jag red markarbete på Picasso i förrgår så var hon jättejobbig. Verkligen låg på bettet och ville inte sätta under sig och var bara helt okänslig och stum i munnen. Igår på hoppträningen var det ungefär likadant. Hon var inte lika jobbig på framridningen dock och de första sprången vi hoppade gick bra. Men sen var det liksom som att vända på en hand och Picasso frös i anridningarna ur svängar och hade jättesvårt för att svänga till höger. Hon gick inte fram för mina skänklar och var bara helt borta i huvudet emellanåt.
 
Mina tankar gick i 200 efter träningen. Funderade fram och tillbaka vad det kunde vara och såklart faller allt samman på hennes bakben. Såklart hon blir stark och inte vill svänga när hon inte klarar av att sätta under sig eller sätta tyngden på rumpan. Hon kanske börjar få ont igen? Det är i alla fall något som inte stämmer och vad det är vet jag inte. Picasso är så svår att läsa av och hon döljer allt så gott som det går. Det är hemskt.
 
Idag skrittar jag henne en stund så att hon inte blir stel efter gårdagen. Sen linimenterar jag hennes bakben och imorgon eller på lördag rider jag igenom henne med gramanen och med ett dressyrspö som hjälp. Jag ska testa att pressa henne ett helt pass. Det kanske låter grymt. Men jag måste veta vad det är. Jag kommer flytta mycket, göra öppna/sluta övergångar, skänkelvikningar, tempoökningar och allt som får henne att sätta under bakbenen. Anledningen till varför jag vill göra detta är för att det då kommer bli antingen eller..
 
Antingen kommer hon kännas jättefin dagen efter..
 
..eller så kommer jag rida fram en hälta eller dylikt.
 
Om jag rider fram en hälta eller någon typ av skada så har jag verkligen något att kunna visa för veterinären. Annars är det supersvårt att komma dit och inte veta var problemet sitter. Särskilt när man har en häst som döljer sådant så tydligt.. Jag har i viket fall avanmält mig från tävlingen nästa helg. Vill inte utsätta henne för något som hon skulle kunna ta skada av. Hennes huvud vill mer än kroppen och detta i tävlingssammanhang gör det hela ännu värre.
 
Min lilla älskling <3
 

Berättar mer imorgon

Datum: 2013-05-08 | Tid: 22:26:04
Picasso | 4 Kommentarer
Många tankar snurrar i mitt huvud efter kvällens hoppträning på Picasso. Hon hoppar men något känns inte bra. Något stämmer inte. Mer om det imorgon när jag orkar skriva. Är supertrött..
 

5 frågor, 5 svar

Datum: 2013-05-08 | Tid: 14:46:51
Frågor/svar | 36 Kommentarer
Nu har du chansen att ställa mig en fråga som du gärna skulle vilja ha svar på!
Ställ din fråga fram till 22.00 ikväll. Jag kommer sedan välja ut fem frågor som jag svarar på och om det är just din fråga så får du en länkning på min blogg! Har ni tur så svarar jag eventuellt i ett videoinlägg.. Kan även svara på några this or that frågor också i slutet av videon om det skulle vara av intresse. Shoooot!
 

Designbyte

Datum: 2013-05-08 | Tid: 11:49:09
Allmänt | 1 Kommentarer
Vill börja pilla med min design nu. Behöver någon som är lite mer somrig. Jag gillar blått så det kommer nog gå på det spåret.. Blått och rosa kanske? Jag gillar den färgkombinationen! Dock har jag ingen aning om hur jag vill att den ska se ut. Men jag får fundera. Kommer säkert få massa nya fina bilder i helgen när dessa tjejer ska komma och fota mig på hemmatävlingen! Sen måste jag försöka ta några fina foton med Picasso också som jag kan pynta designen med.
 
Hmf, klurig detta! Allt ska ju smälta ihop på ett snyggt sätt också..
 

Flugtider..

Datum: 2013-05-08 | Tid: 10:43:48
Utrustning | 0 Kommentarer
Det negativa med värmen är att den för med sig dessa motbjudande varelser... Flugor, bromsar, knott och myggor. Picasso blir rent av galen på dom så därför får hon gå med ett flugtäcke på sig under somrarna. Det som hon har nu har extremt dålig passform så när jag får råd så kommer jag köpa ett Bucas. För Oprahs del räcker det med ett riktigt bra flugspray, dvs Ultra Shield. Det är den enda flygsprayen som funkar på mina hästar! Dock dyrt och innehåller permetrin som kan göra oss människor dåsiga. Men det är inget som jag märkt av som tur är!
 

Godmorgon!

Datum: 2013-05-08 | Tid: 10:11:13
Allmänt | 0 Kommentarer
Eller, kanske inte för er men för mig! Jag försöker sova så mycket som möjligt nu när jag inte mår 100%. Anyway, idag ska jag städa mitt rum eftersom vi ska fira mamma imorgon. Senare ikväll ska jag även åka iväg och hoppträna Picasso. Kan bara önska mig själv lycka till om hon har bestämt sig för att vara lika jobbig som hon var igår, ha - ha - ha............. Annars händer det inte så mycket mer intressanta saker. Vi ska ta slutgiltiga beskedet om hunden som vi kollade på förra veckan :)
 

Utgifterna

Datum: 2013-05-07 | Tid: 21:26:09
Frågor/svar | 4 Kommentarer
 
För och främst, tack! :D Att ha häst är inte speciellt billigt, och absolut inte när man har två stycken.. Det är mycket som ska inhandlas och fixas. Jag betalar all utrustning som jag shoppar. Det gör inte mina föräldrar. Men sen kommer ju alla månadskostnader och sådana saker. Här har jag radat upp lite det jag betalar och det dom betalar:
 
Det jag betalar:
 • Kraftfoder (havrekross, pellets, müsli, betfor)
 • Tillskott (glukosamin och MSM)
 • Träningar
 • Tävlingar
 • Skoning
 • Raspning av tänder
 • Stallhyra
Det mina föräldrar betalar:
 • Försäkring
 • Spån
 • Bensin
Saker vi brukar dela på:
 • Veterinärkostnader

En som är med på noterna och en som spelar på sina egna!

Datum: 2013-05-07 | Tid: 21:04:43
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Båda hästarna fick varsina markarbetespass inne på banan. Började med Oprah och hon kändes jättetrevlig. Dock byter hon galopp med bakdelen när hon tycker det blir jobbigt. Dvs när jag samlar henne efter en ökning. Men det blir bättre. Jag får inte samla henne för fort utan ta det lite försiktigt än så länge så håller hon alla benen i samma galopp. Men annars börjar hon blir riktigt bärig och härlig! Picasso å andra sidan tyckte inte alls att jag hade något att säga till om idag. Så mycket avbrott från galopp fick jag göra. Om och om igen eftersom hon ville pipa iväg och bli stark. Försökte verkligen sätta henne på rumpan genom att göra halt, rygga, framdelsvändning och sedan galoppfattning igen osv osv. En svettig ponny fick jag minsann! Och jag lika så, haha..
 
Håller tummarna för att ponnyn tog in det jag bad henne om idag annars får jag lite att göra under hoppträningen imorgon, God bless me!
 

Outfit

Datum: 2013-05-07 | Tid: 10:51:25
Outfit | 6 Kommentarer

Underbar morgon

Datum: 2013-05-07 | Tid: 10:05:58
Allmänt | 1 Kommentarer
Solen skiner. Hästarna är utsläppta utan täcken och göttar sig! Jag å andra sidan brottas med min envisa förkylning. Men idag ska jag rida. Dom måste motioneras och hållas i trim nu till alla tävlingar. Båda hästarna får ett markarbetespass inne på banan. Mycket övergångar och öka + länga steget och tempot. Kommer försöka att inte rida så länge utan jag hoppas dom släpper igenom ganska fort så jag inte behöver repetera, repetera och repetera. Det tar på mig också liksom nu när jag inte är frisk.
 
Hoppas ni får en fin dag!
 

Longering

Datum: 2013-05-06 | Tid: 21:27:39
Axélls Oprah | 0 Kommentarer
Båda hästarna longerades med chambonen idag. Picasso, veteranen gjorde ingen cirkus av det utan gjorde det hon skulle och lite där till. Rörde sig fint och friskt i slutet. Hon är bara för söt! Sen longerade jag Oprah och hon har inte direkt fattat grejen med chambonen utan har stretat emot. Men idag verkade det gå upp ett ljus för henne och hon tågade runt. Dock har hon mycket lättare för högergalopp än vänstergalopp. Vänstergaloppen tyckte hon var lite jobbig så i början bytte hon galopp med bakdelen lite diskret ;) Men efter lite avbrott och nya fattningar så blev hon även fin där!
 
Det var nyttigt för båda två att få jobba utan ryttare. Fina var dom!
 
Knäppte ett par bilder på Picasso <3
 
 

Måndag

Datum: 2013-05-06 | Tid: 13:39:05
Allmänt | 1 Kommentarer
Nu är det måndag och jag är fortfarande sjuk.. Hoppas, hoppas, hoppas att jag blir frisk på onsdag så jag kan hoppträna med Picasso. Vi ska fira min mamma på torsdag så jag kan inte vara med i ponnygruppen. Det gör visserligen inget eftersom jag inte ska hoppträna Oprah. Picasso får ta hennes plats i gruppen istället :) Anyway, vad ska jag göra idag då? Det blir de gamla vanliga. Försöka bli frisk på något sett men även longera båda hästarna eftersom jag inte har någon ork till att rida och vill inte riskera att bli ännu sämre. Försökte dra ihop ett litet schema som jag hoppas kunna hålla om jag inte blir sämre:
 
Oprah
Måndag: Longering
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Vila
Torsdag: Uteritt
Fredag: Lättare markarbete
Lördag: Tävling i NYRK
Söndag: Skritta
 
Picasso
Måndag: Longering
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Hoppträning i NYRK
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Markarbete eller vila(beror på hur sen tävlingen blir)
Söndag: Skritta
 

Tävla hela månaden ut!

Datum: 2013-05-06 | Tid: 10:45:51
Tävling | 1 Kommentarer
Nu har jag kollat in tävlingsdatabasen och hittat lite lovande tävlingar som jag troligtvis kommer åka på denna månad! Nu i helgen är det unghästtävling på vår hemmaklubb under lördagen. Där kommer jag hoppa 110 cm och eventuellt 1 m också. Helgen efter det har min fd klubb tävling och då planerar jag att åka dit med Picasso! Hoppar då 90 och 1 m vilket är LC och LB för henne som är ponny egentligen. Kommer bli kanonkul! Och helgen därefter det blir det tävling i Boxholm med Oprah. Hoppar då 1m och 110 cm. Jag kommer alltså tävla varje helg hela månaden. Dock inte med samma häst, haha!
 
Sen har jag inte planerat mer. Får se vad det finns för intressanta tävlingar! Måste börja planera när Oprah ska få vila också och släppas på bete.
 
 

Hjärtat smälter..

Datum: 2013-05-06 | Tid: 10:00:00
Picasso | 2 Kommentarer
Har visat detta tidigare. Men kolla. Picassos första clear round på 40 cm som fyraåring. ASSÅ GALOPPEN. Ser ni hur stel hon var som fyraåring? Så stel var hon pga hennes bakben. Hon vågade inte sträcka ut sig ett dugg. Förstår ni nu hur jag menar att hennes kropp verkar bli friskare och friskare för varje år som går? Galet. Min lilla gris <3
 

Underbaaaaart!

Datum: 2013-05-06 | Tid: 08:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Jag har världens bästa bloggläsare. Helt klart! Ni vet tjejen som fotade denna underbara bild på mig och Oprah i Aneby? Hon och hennes kompis kommer upp till min hemmaklubb på lördag och fotar mig när jag ska tävla! Fatta vad grymt?! Helt oroligt att det finns personer som är så godhjärtade. Träffade tjejerna där nere och dom är jättetrevliga och hur goa som helst! Kommer bjuda upp dom hit någon gång sen när det blir en lucka i mitt liv och när jag är frisk!
 
Besök deras blogg HÄR, HÄR och varför inte HÄÄÄÄÄR?
 
Har lite tankar kring tävlingen på lördag. Jag är endast anmäld till 110 men folk runt omkring mig tycker att jag ska anmäla mig till 1 m också. Både för att jag kan kvala in till avd a i 1 m men också för att Oprah blev så mycket lydigare under andra klassen i förrgår. Jag kommer stå över hoppträningen med henne på onsdag för att det inte ska bli för mycket hoppning på dessa veckor. Då kanske två klasser nu i helgen inte skulle bli så mycket i alla fall.. Tja, vi får väl se. Jag har lite betänketid :) Tänker prata lite med min tränare på onsdag också och höra vad hon anser om detta.
 

Objektiv

Datum: 2013-05-06 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 5 Kommentarer
Letar med ljus och lykta efter ett telezoom med stor bländare till ett HYFSAT pris. Alla sådana objektiv är ju så sjukt dyra.. Har hittat två på NetonNet. Ena är ett Sigma för dryga 9.000 och ena är ett Nikon för dryga 19.000.. Såklart vill jag gärna ha det från Nikon eftersom Sigma inte ligger på samma "nivå" som Nikon så att säga. Men det skiljer trots allt 10.000 kronor på dom och att lägga ut så mycket när man inte jobbar som professionell fotograf känns lite sisådär, haha. Om jag inte skulle vinna på lotto så att säga!
 
Kommer nog försöka samla ihop till ett Sigma i alla fall..
70-200 mm f/2,8
 

Gästbloggning

Datum: 2013-05-05 | Tid: 20:42:27
Allmänt | 0 Kommentarer

Hej alla Linns bloggläsare!

Vem är jag kanske ni undrar då? Jo de ska jag berätta för er ;)

 

Tänker först dra lite snabb info om mig:

Namn: Alexandra Löfqvist

Ålder: 18

Bor: Aneby

Intressen: Hästar och foto

 

Jag och min bästavän Ebba driver en blogg tillsammans på chevaux.blogg.se där ni kan läsa om våran vardag och massa häst! Från min sida bloggar jag mestadels om min medryttarhäst Marrakech (Marre), han är ett svenskt varmblod född 2002 efter Maraton som jag har ridit i snart ett och ett halvt år nu. Tillsammans tränar och tävlar vi mest dressyr men hoppa någon gång ibland är aldrig fel det heller. Jag måste erkänna att jag blev lite hopprädd när jag gick över från ponny till häst men jag SKA minsann övervinna min rädsla och starta någon hopptävling med Marre inom en snar framtid!

 

Den bästa kombinationen av intressen enligt mig måste väl ändå vara hästar och fotografering? Jag älskar att fotografera hästar och allt därtill. Ingen häst är den andra lik, alla har en alldeles egen personlighet och jag bara älskar att anta utmaningen och försöka få med den på bild på bästa möjliga sätt. Men det absolut bästa med att fota är nog nöjda hästägare, att skicka iväg bilder som man har lagt ner en massa tid och kärlek på och få tillbaka positiv respons är så himla roligt! Det är nog det som motiverar mig mest till att fortsätta och att bara vilja bli bättre och bättre.

 

Hoppas att ni kikar in på våran blogg och hittar något ni gillar, tusen tack Linn!

 

 

 


Mina fina!

Datum: 2013-05-05 | Tid: 20:13:10
Allmänt | 0 Kommentarer
Picasso ville inte vara med på bild. Hon hade fullt upp med att äta gräs. Men men, gjorde alla stallsysslor men det tog väldigt mycket längre tid än vad det vanligtvis gör. Allt gick i slowmotion typ men när jag var klar så tog jag en av hästarna och gick ut på en liten gräsplätt för att beta. Dom har ätit upp allt i hagen nästan så jag får ta med mig dom ut lite då och då tills jag släpper dom(Oprah) på sommarbete i ett par veckor. Då får hagen vila lite.
 
Mer intressant än så blir det inte. Dom är trevliga och mysiga som vanligt! :)
 
Hej mupp-Oprah!
 
 
 

Hej från sjuklingen, typ...

Datum: 2013-05-05 | Tid: 19:24:23
Allmänt | 7 Kommentarer

Söndag

Datum: 2013-05-05 | Tid: 11:56:56
Allmänt | 3 Kommentarer
Vad var det jag sa. Skulle bli ännu sjukare bara för att jag tävlade igår. Men det är sådant man får räkna med när man anstränger sig fysiskt när man är förkyld och febrig.. Ung och dum men whatever, lever bara en gång och det gick kanoners igår. Dutti gul! I vilket fall så ska jag bara försöka bli frisk idag. Vill kunna jobba och rida. Men men, får nöja mig med att rykta hästarna. Picasso är riktigt hårig.. Fäller som bara den och jag har ingen ryktsten + att magic brush borstarna blir fulla med hår direkt, fml.
 
Sooooooolar..

Morgontrött gul

Datum: 2013-05-05 | Tid: 11:34:35
Axélls Oprah | 1 Kommentarer

När hon blev min

Datum: 2013-05-05 | Tid: 10:54:00
Picasso | 3 Kommentarer
Min lilla älskling! Det var aldrig på tal om att jag skulle få köpa en häst. Dock satt jag som vilken hästtjej som helst och kollade igenom hästannonser och drömde mig bort. Jag vet inte hur jag lyckades få mina föräldrar att kolla på häst men jag hittade ett billigt varmblod som jag fick mina föräldrar att åka och kolla på. På den tiden hade jag inga tävlingsambitioner utan det enda jag ville var att ha en helt egen häst. Den provridningen gick åt skogen då hästen var totalt vrickad i huvudet. Skojar inte.. Stackars häst. Och då insåg mina föräldrar att man kanske borde lägga på några tusenlappar för att få en "ordentlig" ridponny som är säker för mig. Jag fortsatte där efter mitt letande bland hästannonser och hittade en billig ponny som vi åkte och provred. Dock var den inget för mig. Jag gillade hästar med lite drag i.. Sedan såg jag annonsen på Picasso.
 
Annonssajten som jag sökte på hette hastannonser.se. Den sidan finns inte länge kvar men där kunde man söka på vilken färg man ville ha. Jag sökte på "skäck" eftersom det var min favoritfärg på häst. Och där dök hon upp. En fyraårig nyinriden ponny som just hade importerats från Holland. Hon stod nära också. För att vara mer exakt i Nykil mellan Linköping och Mantorp ungefär.
 
Jag övertalade mina föräldrar att åka och provrida. Dom var skeptiska eftersom ponnyn kostade över 20.000 kronor. Men det var ju trots allt mina pengar som jag samlat så vi åkte och kollade.
 
Picasso 4 år.
 
Gick in i stallet, kärlek vid första ögonkastet. Eller, i alla fall från min sida eftersom Picasso stod och sov med all utrustning på sig..... Så typiskt henne, haha! Hon var lugn och mysig redan som fyraåring. Världens snällaste häst! Under provridningen var hon väldigt lat och drog mot utgången hela tiden. Sen skulle vi få hoppa över ett litet hus som var ca 50 cm. Hon var i det varje gång, HAHA. Ingen hopptalang där inte. Men jag var ändå helt förälskad! Dock väldigt rädd om sina bakben vid hantering och kunde vara lite sur vid fodring. Dock var jag fortfarande helt förälskad i den där feta fyraåringen!
 
Hon blev min 14 november 2007 och levererades hem till mig med knoppad man runt 12 slaget. Ställde upp henne i stallgången och började genast pyssla om henne och tog ut knopparna. Hon fick det där fåniga krullet, haha. Men sååååå söt!
 
 
 
Picasso 5 år.
 
Om det inte hade varit för Picassos fantastiskt lugna psyke vid hantering så hade jag aldrig fått köpa henne. Picasso är det bästa som hänt mig och en vän för livet. Vi kommer alltid vara tillsammans och hon kommer alltid vara i min ägo. Hon är lika underbar och lugn vid hantering idag, dock med lite mer attityd. Om man lämnar henne i stallgången eller i boxen så slår hon med framhovarna tills någon kommer och ger henne den uppmärksamhet hon anser att hon behöver.. ;) Hon tycker själv att hon är bäst och är nog stallets mest högljuda häst vid fodring..
 

Säljes

Datum: 2013-05-05 | Tid: 07:23:49
Utrustning | 0 Kommentarer
Har beslutat mig för att sälja mina röda tretorn och union jack schabrak.. Jag använder nästan aldrig schabraket och jag har inte så mycket rött som jag kan matcha stövlarna med tyvärr. Så nu blir dom helt och hållet till salu efter mycket om och men. Jag säljer dom nu innan jag hinner ångra mig! Högst bud gäller men jag behöver ändå bli av med sakerna ganska fort så därför säljer jag dom endast genom sms kontakt så vi kan kommunicera snabbare.
 
Stövlarna är i storlek 40 och har normalt skaft. Ena dragkedjan är bytt och dom är hela och fina!
Startbud: 1500 kr.
 
John Whitaker schabrak storlek full. Jättefint men lite svart där sadelgjorden sitter. Syns dock inte med sadeln på!
Startbud: 450 kr.
 
Smsa mig på 076-239 83 20
 

Åby Ridklubb

Datum: 2013-05-04 | Tid: 21:44:00
Axélls Oprah | 14 Kommentarer
Äntligen har jag slagit mig till ro framför datorn! Min dag har varit långt och jag är dödstrött. Vi får väl se hur jag mår imorgon, haha. Flåsade som en 80-årig tant som rökt i 60 år typ. Uuuueeeek, hatar att vara sjuk men tur det gick som det gjorde i alla fall. Jag ångrar inte att jag åkte utan om jag mår sämre imorgon så är jag ändå glad. Oprah kände jättefin idag. Inte ett dugg rädd för mötande hästar!! Dock lite tjafsig i galoppen under framhoppningen till en början men det släppte och hon var jättetrevlig.
 
90 cm - 1 fel
Som ni ser, felfri på hinder men ett tidsfel. Använde denna runda som rena uppvärmningen. Hon fick ta sin tid på sig vid galoppbytena och jag red i ett lägre tempo för att inte sätta igång maskineriet allt för mycket... Dock satte hon gasen i botten efter en linje så den bågen till näst sista hindret blev lång, haha. Det drog nog ut på tiden också! Denna runda var väl inget att hänga i julgranen dock. Men positiv och glad häst i alla fall!
 
100 cm - 0 fel
Under denna runda var hon jättetrevlig. Blev dock lite het stundtals under banan som hon annars inte brukar bli. Men hon hoppade jättebra och allt flöt på. Riktigt fin var hon och mycket lydigare än under första rundan. Nu behöver vi bara en nolla till i 1 m så att vi kan börja tävla i avd a. Jättekul! :)
 
Bilder från 1 m klassen här nedan. Tack Maria för att du fotade dom!!
 
 
 
 
 
 
 

Påväg till Åby!

Datum: 2013-05-04 | Tid: 08:00:00
Outfit | 6 Kommentarer
Nu går bilen och släpet mot Åby Ridklubb. Äntligen får vi rida på deras underbara underlag igen, fibersand! Älskar Åby. Känns så proffsigt att tävla där både med underlaget och hindermaterialet. Hoppas bara det gå bra nu. Vi kommer i alla fall vara snygga, hähä. Bestämde outfit i sista sekund. Vi kommer se ut såhär som bilden nedan!
 
Vill ni följa mig under tävlingen så följ min instagram: linnstrelin
 


Kvällen

Datum: 2013-05-03 | Tid: 21:17:04
Allmänt | 2 Kommentarer
Sådär, nu är jag hemma. Jag aktiverade inte Oprah någonting idag faktiskt för jag orkade helt enkelt inte.. Men har knaprat i mig lite panodil så imorgon finns det inga hinder. Jag SKA tävla. Orkade i alla fall att fräscha upp all utrustning och göra Oprah tävlingsfin. Oprah är nog den första hästen jag känner som älskar när man klipper öronhåren. Hon står liksom och njuter. Oprah brukar aldrig stå stilla annars! Knäppis :)
 
Anyway, imorgon ska jag ge allt och jag hoppas att jag slipper ha feber..
Någon mer som ska dit och tävla eller bara fota?
 

Bucas Freedom Turnout Light

Datum: 2013-05-03 | Tid: 13:00:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Nu har jag bestämt mig. Ett turkost regntäcke från Bucas blir det som Oprah kommer få. Jag gillar bucas så vi får väl helt enkelt se hur det sitter. Får ta och besöka Sharpman nästa vecka om jag blir frisk och införskaffa mig ett. Kommer säkert få införskaffa ett till så småningom att ha och byta med ifall det skulle vräka ner regn någon dag osv. Men det tar vi framöver :)
 

Att rida Picasso

Datum: 2013-05-03 | Tid: 12:54:28
Picasso | 2 Kommentarer
Är det något speciellt man bör tänka på när man rider Picasso?
 
Den frågan fick jag på facebook. Tycke frågan var ganska rolig så jag ska försöka förklara så bra som möjligt. Den mest speciella hästen att rida är utan tvekan min lilla rödtopp Picasso. Både pga hennes kropp och temperament. När man rider Picasso så måste man verkligen känna vart gränsen går. Man får inte pressa henne för mycket och inte repetera samma övningar för många gånger. Då får du ingen rolig ponny att ha och göra med. Man måste som ryttare veta precis hur mycket man kan kräva av henne och man måste ha den där finkänslan så man kan känna skillnad på lathet och när hon är överansträngd.
 
Picasso kräver tålamod men behöver också någon som sätter gränser. Hon vill alltid göra sitt bästa men vill ibland "för mycket" och blir då svår att jobba med och få tillbaks ner på jorden igen. Man måste vara konsekvent. Speciellt när det gäller tempot. Då är det mycket avbrott och halvhalter som gäller. När hon tycker det är jobbigt och blir frustrerad så krullar hon gärna ihop sig eller lägger sig på bettet.
 
Hennes lätta varv är vänstervarvet. Där går hon stadigt och är ganska reglerbar. Sen när det kommer till högervarvet så blir det lite mer kämpigt. Ni som följt mig och Picasso sedan bilddagboken vet att hon inte kunnat gå i form i högervarvet pga sina bakben. Hon kom då inte till en ärlig bjudning eftersom bakbenen sprang 100 meter längre bak och hade huvudet i vädret. Hon har inte heller kunnat svänga till höger eftersom bakbenen har varit jobbiga att sätta under. Dock har detta blivit så himla mycket bättre vilket gör mig som hästägare så lättad eftersom det betyder att hon börjar bli "friskare" i sina ben. Hon kommer alltid vara den där stela ponnyn men nu tar det inte emot lika mycket. Men det krävs fortfarande mycket känsla för att få henne till den bärande formen i högervarvet. I vänstervarv rider jag henne helt på yttertygeln men i högervarv få man passa sig med den. Tar man för mycket i yttertygeln så pressar man henne och hon hoppar då upp i luften eller byter galopp. Man måste därför rida med en ledande innertygel som man "tar och lättar" samt ett väldigt känsligt stöd på yttertygeln.
 
I hoppningen är hon jättehärlig eftersom hon är så himla ärlig och hoppglad. Pga hennes stelhet så är hon väldigt kortgalopperad och när det kommer fram hinder så börjar hennes ben gå som trumpinnar. Hon blir väldigt stark eftersom hon inte kan få under sina bakben ordentligt och kan bli het. Dock går även hoppningen så himla mycket bättre nu än vad den gjort tidigare!
 
Vid uteritter bli hon het och kan lätt koka över och då står hon bara och sparkar med frambenen.
 
Picasso har ju sina problem med kroppen. Dock får hon de tillskott hon behöver och hon blir regelbundet kollad av equiterapeut. Om hon inte blir riden på en längre tid blir hon halt pga stelhet. Därför delar jag upp hennes viloperioder. Men lustigt nog så blir hon trevligare och trevligare och friskare och friskare ju äldre hon blir. Är det inte lustigt?
 
Och hennes tunga är ju charmig den med..

Barry på lina

Datum: 2013-05-03 | Tid: 11:44:09
Allmänt | 0 Kommentarer
Har ni någonsin sett Henrik Barry gå på lina?
 

Fredag

Datum: 2013-05-03 | Tid: 11:32:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Jag får se om jag väljer att rida eller longera med chambonen idag. Såklart vill jag rida Oprah innan tävlingen och checka så att allt stämmer men samtidigt så vill jag inte bli ännu sämre än vad jag redan är.. Jobbigt läge. Får se hur jag känner mig när jag kommer ut till stallet. Om jag väljer att rida så får jag knapra i mig tabletter när jag kommer hem, haha. Anyway, sen ska jag även göra Oprah tävlingsfin. Badar henne inte utan sparar det till nästa helg. Vågar inte blöta ner henne för mycket eftersom jag brukar bli lika blöt.. Och att bli blöt när man är sjuk kanske inte är sådär jättebra. Men men, kommer i alla fall att tvätta hennes man, svans och vita strumpa. Sen får hon mumsa på hö och stå med ett härligt fleecetäcke på ett tag.
 
Vet fortfarande inte vad jag ska klä henne i imorgon.. Kommer inte ha nya setet eftersom pannbandet ska skickas tillbaka. Det var tyvärr för litet så ska få det i en annan storlek.
 

Stövelsträckare

Datum: 2013-05-03 | Tid: 11:06:00
Utrustning | 16 Kommentarer
Behöver införskaffa ett par stövelsträckare till mina nya Mountain Horse stövlar. Har kollat in dessa från Hööks. Kostar endast 76 kronor och verkar jättebra. Någon som har erfarenhet av dessa från Hööks? Håller dom stövlarnas form bra eller borde jag kolla efter några andra?
 
Stövelsträckarna finns HÄR.

Tillbaks!

Datum: 2013-05-02 | Tid: 21:39:09
Allmänt | 3 Kommentarer
Dagen började sådär. Har blivit ännu sämre än igår och har en äcklig slemhosta som bara blir värre. Men tvingade mig själv att åka och köpa hästfoder i alla fall eftersom hästarna måste ha mat. Först åkte jag till Granngården och köpte pellets, müsli och betfor. Sedan åkte jag till kvarnen och köpte nykrossad havre. Kan också säga att jag har varit och kollat på hund. Vi ska nämligen skaffa en till eftersom vår dobermann Ninja börjar komma sig till åren. Denna gången bryter vi dock rastrenden och skaffar eventuellt en amstaff. Kollade nämligen på en amstaffvalp som var hur söt som helst! Dock väldigt osäker men ger vi den tid så blir det säkert en toppenhund!
 
Hoppas på den nu. Lilla valpis! Vi ska bestämma oss på torsdag och sedan hämtar vi den nästa helg om det blir så..
 

Torsdag

Datum: 2013-05-02 | Tid: 13:30:20
Allmänt | 5 Kommentarer
Uppdateringen idag kommer ligga lite nere. Har blivit sjuk så jag hoppas krya till innan tävlingen på lördag. Ska dock in till Motala nu och köpa foder. Sedan är det fix i stallet som gäller innan jag åker till Linköping för att kolla på en grej.. Berättar mer ikväll!
 
Ni kan passa på och önska något inlägg som ni skulle vilja att ja skrev om :)
 

Planering och träning

Datum: 2013-05-01 | Tid: 22:09:47
Åsikter/tankar | 4 Kommentarer
Efter dagens hoppträning med Oprah kommer vi komma med en bra känsla till tävlingen i Åby på lördag. Där ska vi för första gången sedan jag köpte henne att hoppa två klasser. Förhoppningsvis går det bättre än förra gången vi hoppade två klasser. Då fick hon med sig tre nedslag under sista klassen eftersom hon var så trött. Men nu har hon byggt upp både styrka och kondition så vi får väl se hur hon kommer prestera. Går ner i klass utifall att. Hoppar 90 cm och 100 cm, blir jättebra! Kommer inte hinna rida henne imorgon dock då jag ska på en annan sak, men mer om det sen, hihi! Men på fredag ska jag trimma henne och checka av lydnaden och hur reglerbar hon är.
 
Helgen efter är det tävling på hemmaplan och där hoppar vi bara en klass. En 110. Innan den starten kommer ingen hoppträning att äga rum. Hon får ta det lugnt emellan tävlingarna så det inte bli för mycket hoppning. Istället rider vi över lite bommar och studsar hemma för att bättra på hennes kvickhet i tassarna och träna lite styrka. Ut och galoppera men också trimma på banan - LYDNAD LYDNAD LYDNAD.
 
Är det någon mer som ska åka och tävla i Åby på lördag? :)
Vet inte hur jag ska se ut.. Något förslag?
 
Charmigt Oprah.

Picasso 1 maj

Datum: 2013-05-01 | Tid: 19:57:47
Picasso | 5 Kommentarer
Idag fick Picasso en ny ryttare på ryggen för variations skull. Hon fick rida henne med en snodd så att hon inte skulle stressa upp sig eller dylikt. Gick bara bra! Lite stark och så men det är sådant man får räkna med när man rider henne. Dock hoppade jag upp lite spontant på slutet som ni ser för att jobba igenom henne. Det är svårt för de som är yngre att jobba igenom henne. Det krävs mycket så att hon inte få spelet. Men söt är hon! ;)
 
 
 
 
 
 

Lyx eller budget?

Datum: 2013-05-01 | Tid: 19:47:27
Utrustning | 13 Kommentarer
Vad skulle ni välja? Stövlarna från Börjes som kostar ca 2.000 eller stövlarna från Tretorn som kostar lite drygt dubbelt så mycket?
 

Hoppträning

Datum: 2013-05-01 | Tid: 15:48:00
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Nu har jag varit iväg och hopptränat! Gick jättebra även fast det blev lite trångt ibland. Hon kändes dock väldigt reglerbar förutom efter en hinderserie under framhoppningen. Där fick hon en jäkla fart efter så fick görs halt några gånger och fatta nya galopp. Men jag är jättenöjd med henne idag! Allt går åt rätt håll och nu laddar vi om till helgens tävling i Åby :)
 
Har inte så mycket mer att säga om träningen faktiskt. Många distanser men Oprah satte varenda en även fast det brukar vara vår svaga punkt!
 
 
 

Det vankas hoppträning!

Datum: 2013-05-01 | Tid: 10:48:51
Allmänt | 0 Kommentarer
Nu ska jag börja fixa mig och sedan åka ut till stallet för att greja med Oprah inför hoppträningen. Det får bli de vita ridstövlarna.. Undra hur det kommer gå. AJ AJ! Sedan klär jag Oprah i det angel blåa schabraket från Scapa. Tror det kommer bli asläckert. Vita senskydd på det med och en liten fotograf till hands! Awesome!
 
Mer uppdatering kommer i eftermiddag :)


Bloppis

Datum: 2013-05-01 | Tid: 10:41:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Tänkte sälja av lite saker som jag inte använder. Det är budgivning till min mejl som gäller och den som har högst bud efter helgen på respektive produkt får köpa det. Betalning sker till mitt bankkonto. Alla grejer är i fint skick och skickas mot fraktkostnad. Uppdaterar detta inlägg hela tiden så ni kan se vad det högsta budet just nu ligger på :)
 
Linn-Strelin@live.se
 
Cristina Sports schabrak + huva
Storlek full, mintgrönt med rosa, lila och glittrig passpoal. Brun kant.
Startbud: 600:-
Bud just nu: 650:-
 
 
 
Hervé Godignon gummityglar
Storlek full. Svart läder. Har snygg mönstersöm.
Startbud: 200:-
Bud just nu: 210:-
 
 
 
Anatomiskt D-ringsbett
Storlek 13,5
Startbud: 100:-
Bud just nu: -