En urflippad och en lugn

Datum: 2013-06-30 | Tid: 18:56:12
Allmänt | 5 Kommentarer
Jag vet inte vad det är med Oprah just nu. Tycker vårkänslorna borde kommit för längesedan men dom kanske kommer nu istället eftersom hon fått andra kompisar i hagen bredvid? I vilket fall, höll mig till galoppbanan eftersom hon var lite urflippad idag. Jättelugn och mysig i stallet men så fort vi kom ut så var hon som en tickande bomb. När vi började trava så gjorde hon fyra stycken 180° vändningar och for åt andra hållet. Sen när vi övergick till galopp så gick det så bra som det bara kan gå i stort sett. Hon är jäkligt underbar i galoppen nu men jag har väldigt mycket häst att rida. Sen när jag skulle skritta av så gick en av grannarna med en gräsklippare. Vi skulle gå förbi den och sen började deras hundar skälla och då ställde sig Oprah på bakbenen och stegrade upp i skyarna + att hon tog en jäkla kraft med bakbenen och hoppade jämfota 1m ovanför marken samtidigt. Efter det gjorde hon så en gång till, fast lite mindre. Kände under hela ridturen att hon tickade som en bomb, och nu exploderade hon. HAHA, fy satan! Jag vara flera meter över marken och människorna runt om höll på att tappa hakan. Men men, utöver att hon var lite knas titt som tett men hon var jättefin när hon inte hittade på något annat... ;) Hon känns så fräsch som hon bara kan blir! Underbart!
 
Sen skulle vi släppa ut henne i hagen igen men då fick hon rycket i hagen också. Jag fick ta in henne en stund så att hon inte skulle hoppa över staketet. Hon var helt tokig idag, stört! Kan bli intressant att se hur hon reagerar på tävlingen nästa vecka...........................................
 
Anyway, sen körde vi Picasso igen. Lovade film men tyvärr glömde jag ladda videokameran... Men knäppte ett kort lite snabbt i alla fall och allt gick jättebra idag. Hon drog min pappa och han som hjälper mig att köra in henne samtidigt medan jag ledde och hon reagerade inte ens. Duktig ponny!
 
 
 


Ninja och Ella

Datum: 2013-06-30 | Tid: 12:34:53
Allmänt | 8 Kommentarer
Knäppte några kort på Ninja och Ella när jag och pappa var ute på fjärrvärmeverket nyss. Det är ett perfekt ställe att rasta hundarna på. Vi kastar boll i flishögarna och då får om minsann jobba! Dock vågar inte Ella ge sig upp i de stora flishögarna, men det kommer ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Cristina Sport

Datum: 2013-06-30 | Tid: 10:26:30
Utrustning | 3 Kommentarer
Köpte som ni säkert vet ett Cristina Sport schabrak när jag var på Göteborg Horse Show i april. Det har sedan dess bara legat i min garderob och väntat på att invigas. Det var inte för än igår jag la det på Oprah för att se hur hon skulle se ut. Hon var så fin i det och hon kommer få inviga setet nästa vecka! Det blir detta schabrak, showpannbandet, vita Veredus senskydd och mina vita ridstövlar. Kommer inte finnas något snyggare! Skulle inte vara helt fel med en lång vit huva också till.. ;)
 
Sneak peak!
 
 

Söndag

Datum: 2013-06-30 | Tid: 10:15:57
Allmänt | 1 Kommentarer
Jag funderar på om jag ska åka och köpa ett par bättre hinkar.. Just nu har jag bara runda hinkar som jag hänger på väggen. Jag behöver hinkar med platt baksida så att dom kan hänga stadigt jäms med boxväggen. Tyvärr fungerar inte vattenkopparna i stallet så därför måste hästarna ha vattenhinkar. Dock häller Oprah ut hinken VARJE natt så ena sidan av boxen är som en sjö ibland.. Hon ska vända upp och ner på hinken och leka med den, eller hoppa på den.. Liiiite irriterande men det går inte att bli sur på henne när hon tar fram sin "men vaaa, det var inte jaaag.." - face. Hon får puppy eyes och gullar så fort hon gör något som hon vet är fel. Blö x)
 
Men men, idag ska vi fortsätta med vagnen på Picasso och Oprah ska ridas. Tar något varv på galoppbanan och sedan ger vi oss ut på upptäcktsfärd. Vi får väl se hur det går med mitt nervvrak! Dock är det väldigt bra här ute för hästar som är osäkra att rida ut med. Inga idioter som gasar på med fyrhjulingar så fort de får syn på en häst och inte heller några arga bönder som jagar oss med gaffeltruck...... Det finns människor till allt tyvärr.
 
 


Glöm inte anmäla er!

Datum: 2013-06-30 | Tid: 09:53:55
Allmänt | 1 Kommentarer
Ni har väl inte glömt att anmäla er till mina bloggtävling? Vem vet, kanske du blir den lyckliga vinnaren av detta extremt snygga fleecetäcke? Vill du inte ha det själv så kan du ju antingen ge bort det eller sälja. Du kanske har lyckan denna gång :)
 
Klicka HÄR för att komma till tävlingen.
 
 

Finslipa utrustningen

Datum: 2013-06-29 | Tid: 19:25:26
Utrustning | 3 Kommentarer
Tvättade och smörjde in vissa delar av min utrustnings samling idag. Min underbara sadel fick sig en omgång, freejumplädrena, stigbyglarna blev tvättade, båda martingalarna blev smorda och lika så Oprahs träns + båda magplattorna. Putsade mina tretorn lite också. Imorgon får alla benskydd en omgång med. Känns bra såhär efter och ju äldre jag blir desto mer noggrann blir jag med att vårda om mina läderprodukter känner jag.. ;)
 
Är totalt förälskad i min sadel. Snyggare och skönare har jag aldrig skådat/provat! Kan hända att Bruno Delgrange är lika underbar med!
 
 
 

Debut med vagn!

Datum: 2013-06-29 | Tid: 19:15:24
Picasso | 1 Kommentarer
Idag åkte vagnen på. Fick den reaktion jag förväntade mig till en början; ingen alls. Picasso gick där som om hon gjort det 1000 gånger tidigare. Det var sen när hon började tagga till som det lilla problemet kom. Eller, problem och problem, klart det blir ovant! Men när hon blir taggad så börjar hon takta på sniskan. Och det går såklart inte med en vagn då det tar stopp för rumpan. Då for hon rätt fram istället några gånger på han som hjälper mig att köra in henne. Vi bytte sen så att jag gick med henne efter hon känner mig och skulle aldrig få för sig att dunsa in i mig. Då gick det jättebra även fast hon försökte börja takta på sniskan ett par gånger. Men hon lär sig :)
 
Han som hjälper mig att köra in henne äger stället som jag har hästarna på nu och han har haft många travhästar genom åren och kört in. Han är imponerad över hur pass lugnt och cool Picasso är vid nya saker! Vissa brukar dansa på två ben så fort dom känner tyngden av en vagnen. Men inte Picasso inte!
 
Imorgon kör vi igen. Men denna gången håller vi oss bara på travbanan så att hon inte taggar allt för mycket!
Filmade eller fotade inget idag tyvärr. Imorgon kan jag där emot lova film! :)
 
 

Klick klick

Datum: 2013-06-29 | Tid: 13:08:05
Shopping | 5 Kommentarer
Vad gör Linn medan hon väntar på att åka ut till stallet? Såklart bränner pengar.. För mycket pengar. Skorna var ett så onödigt köp egentligen. Men shit vad snygga dom är.. Ett par platå Converse kommer snart vara i min ägo men det tryter lite på bankkontot! Nu får jag sälja av lite saker för att ha råd att försörja mig själv till nästa lön, haha.. Men men, foder är köpt, hästarna skodda, tävlingarna betalda. Så jag tror jag klara mig på de pengar jag har kvar ;)
 
Anyway, köpte en piké från Gina tricots Falsterbo kollektion. Och så köpte jag som sagt ett par låga platå Converse. Dom var nedsatta på Zoovillage så var bara tvungen att klicka hem dom!! Nu väntar jag på fyra paket. Ett från Strömbergsgården med mitt micklemträns, ett från Emmishopen med mina vinstprodukter(schabrak,hundhalsband, fodertillskott), ett från Gina tricot med min piké och ett från Zoovillage med mina skor :)
 
Älskar att shoppa! Dock ska jag eventuellt ha råd till en liten Göteborgsresa med..
 
 

Ella

Datum: 2013-06-29 | Tid: 10:33:40
Allmänt | 4 Kommentarer

Lördag

Datum: 2013-06-29 | Tid: 09:22:57
Allmänt | 0 Kommentarer
Ska börja dagen med att åka in till Motala och lämna lite papper. Sen ska jag åka ut till stallet och fortsätta inköringen av Picasso. Idag åker vagnen på vilket blir jättespännande! Kommer även rida Oprah. Tar nog en tur på henne till skogen som jag var med Picasso igår. Vi får väl se hur det går! Tar eventuellt en galopp på galoppbanan först så att hon blir lite avslappnad!
 
 

Comeback

Datum: 2013-06-29 | Tid: 08:55:03
Allmänt | 0 Kommentarer
Gaga gjorde comeback på pride i New York igår. Hon höll tal och sjöng för jämställdheten. Nu är Artpop nära.
Världens bästa människa.
 
 

Tiden rinner iväg!

Datum: 2013-06-28 | Tid: 22:15:27
Picasso | 10 Kommentarer
Har spenderat mesta tiden av dagen i en bil. Har skjutsat lite folk och hann precis att ta en sväng på Picasso innan nästa biltur skulle börja. Picasso har inte blivit riden på ett par veckor eftersom hon tappat skor. Men nu ska vi komma igång igen. Hon har hållits igång med tömkörning och idag mjukstartade vi med en kort uteritt för att kolla in nya stället. Lite trav och en kort galopp. Kan uttrycka henne med flera ord efter dagens tur. Glad, het, taggad och starksåinihelvete. Men hon kändes inte stel vilket är huvudsaken! :)
 
Nu ska vi sätta igång och komma i trim igen. Mycket övergångar och sätta lydnaden på plats. Sötponny!
 
 

Fredag

Datum: 2013-06-28 | Tid: 12:44:30
Allmänt | 2 Kommentarer
Ursäkta min dåliga uppdatering! Idag har jag inte haft tid att blogga men snart ska jag skjutsa iväg pappa till ett ställe och sen ska jag ut till stallet. Tänker tömköra Picasso med skacklorna en kort stund och sedan tar jag av körutrustningen och sätter på sadeln istället. Ska ge mig ut på en liten runda för att kolla in allt.
 
I helgen åker vagnen på! :)
 
 

Shopping

Datum: 2013-06-28 | Tid: 12:27:36
Shopping | 4 Kommentarer
Vann ett presentkort hos Emmishopen och beställde hem fyra saker! Bland annat ett efterlängtat Hv Polo schabrak. Dock är det i storlek cob så vi får väl se hur det kommer sitta. Får sälja det i värsta fall. Sen beställde jag ett halsband till Ella. Ett svart med champagnefärgade strasstenar. Tror det kommer se jättefint ut på henne! Sen köpte jag nödvändiga saker så som e-vitamin till Oprah och magnesium till Picasso.
 
Nu väntar jag på detta och mitt micklemträns!! :)
 
 

Kvällens hoppträning

Datum: 2013-06-27 | Tid: 21:32:38
Axélls Oprah | 4 Kommentarer
Tyvärr kunde inte pappa filma eftersom han vill se mig med egna ögon.. Men men, vi får ta det nästa gång! I vilket fall så är jag jättenöjd med dagens träning. Oprah känns fräschare än någonsin och jag tror sadeln spelar in mycket men också att vi kör ordentliga trim på galoppbanan. Oprah känns mycket starkare och orkar mer. Hon blir inte alls lika tung handen och bara sätter iväg längre. Känns jättebra att hon gör sådana framsteg!
 
Vi hoppade en bana på 11 hinder och 12 språng. Oprah var jätteduktig! Har inte så mycket mer att tillägga. Jag är jättenöjd. Det går framåt och jag taggar ordentligt till nästa veckas tävling! Nu sätter vi den sista nollan och kvalar in till avd a, inga mer pet på sista hindret!! :)
 
 

Torsdag

Datum: 2013-06-27 | Tid: 09:57:11
Allmänt | 8 Kommentarer
Idag ska Picasso köras med skacklor under förmiddagen. Sen när jag kommer hem så har jag lite saker att göra och sedan är det hoppträning med Oprah i NYRK som gäller! Vi ska hoppa i ponnygruppen eftersom vi inte kunde träna igår. Vi får väl se hur det går. Hon har som sagt varit lite studsig nu under de senaste ridpassen men vi får se. Förhoppningsvis har hon taggat ner lite :)
 
Ska försöka få film om ni skulle vilja?
 
 

Täcken

Datum: 2013-06-27 | Tid: 09:34:34
Utrustning | 0 Kommentarer
Nu har Oprah ett regntäcke från Bucas och Picasso ett från Horsware. Sedan har Picasso även ett billigt från Ullared(?) som hon får ha som reservtäcke. Oprah där emot har bara sitt Bucas eftersom hon har haft sönder sitt andra som hon hade från Hööks. Kommer nog att köpa två Horseware täcken till så småningom fast med hals också. Sedan så börjar jag fundera på att köpa in ett par vintertäcken. Det är trots allt ett halvår kvar till julafton.. ;)
 
Två vintertäcken från Horseware står på shoppinglistan. Rejäla täcken. Sen får jag köpa ett par billiga vintertäcken att ha som reserver ifall dessa skulle behöva torkas eller tvättas någon dag! Oprah vill ha det blåa och Picasso det bruna med rosa/röd kant ^^
 
 
 

Regnig dag

Datum: 2013-06-26 | Tid: 21:58:09
Allmänt | 4 Kommentarer
Idag har jag haft fullt upp! Där av den ganska dåliga uppdateringen. Fick som sagt ställa in hoppträningen eftersom jag skulle fått det riktigt stressigt. Kommer hoppa klockan sex i ponnygruppen imorgon istället. Förhoppningsvis slipper vi regn som vi fick överflöd av idag.. Hästarna kom in vid halv åtta och dom blev tokiga i hagen när dom vi syn på bilen jag åker i. Dom började gnägga och springa som idioter. Oprah stod på bakbenen, Picasso bockade och dom bara gapade på mig att dom ville in.. Så när dom väl fick komma in och få på sig mysiga fleecetäcken så tog dom det jättelugnt. Sen fick dom sin kvällsmat ;) Nu sover dom sött antar jag!
 
Mina små gosingar!
 
 
 
 

Amigo Horseware

Datum: 2013-06-26 | Tid: 20:57:00
Shopping | 4 Kommentarer
Tror ni täcket från Bucas fanns i Picassos storlek? Nej! Ååh, jag har alltid sådan otur med täcken.. När jag skulle köpa ett turkost Bucas åt Oprah så fanns det inte heller kvar. Det var därför jag fick ta det korallfärgade.. Dock vägrade jag ta ett korallfärgat denna gången också för jag gillar verkligen inte den färgen x) Istället fick det bli en sväng förbi Granngården. Köpte ett svart täcke från Horseware i storlek 140. Picasso har egentligen 135 men det fanns inte i dom storlekarna.. Det blev lite lite långt men hellre det :)
 
Picasso blev glad över att få ett nytt, bra täcke i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 

Täcke

Datum: 2013-06-26 | Tid: 13:27:24
Allmänt | 4 Kommentarer
Nu har Picasso fått nya fina skor och hon skötte sig exemplariskt som vanligt. Världens mest okomplicerade häst, det är min ponny det! Anyway, hennes regntäcke hade regnat igenom så jag måste ta en tur till Sharpman och inhandla ett annat att ha och byta med. Det täcket jag har nu är från ett okänt märke. Min kusin köpte det till mig när hon var i Ullared tror jag. Det är sämst. Regnar igenom av minsta lilla regnstänk så Picasso ska få ett Bucastäcke som Oprah. Hoppas hoppas, det finns i turkost kvar!!
 
Hoppträningen ställs in ikväll. Har mycket att göra idag så hinner tyvärr inte. Istället ska jag hoppträna med ponnysarna imorgon :)
 
 

Godmorgon

Datum: 2013-06-26 | Tid: 08:57:58
Allmänt | 1 Kommentarer
Jag var och släppte ut hästarna för ett tag sedan. Det är så kul att se dom. Aven fast det ösregnar så tar dom fart rätt ner i hagen. Picasso bockar efter Oprah och det brukar hon aldrig göra i vanliga fall. Jag har sagt det förr, dom trivs såååå bra här! Vid elva kommer hovslagaren och sätter på Picasso nya dojjor så jag kan börja rida och inviga vagnen. Äntligen! :)
 
Vad händer mer för roligt idag då? Om jag hinner så ska jag hoppträna med Oprah i NYRK. Annars får jag lämna återbud idag och hoppa med henne i ponnygruppen imorgon istället. Jag har lite saker som ska göras idag nämligen.
 
 
 

Kvällstur

Datum: 2013-06-25 | Tid: 21:38:33
Axélls Oprah | 13 Kommentarer
Fick sällskap av min kusin ut till stallet så hon knäppte några kort på mig och Oprah! Red henne på flippanbettet ifall hon skulle vara på ett sådant humör som hon var på igår. Men hon var ganska lugn dock. Bara några luftsprång i galoppfattningarna till en början när vi skulle galoppera i uppförsbacken. Utöver dom så var hon som vanligt. Tog ett par varv i trav och sedan galopp på galoppbanan. Sen tog vi en galopp på en grusväg och avslutade sedan.
 
Hon kändes bara bra. Dock är hon inte lika fin som hon var förra veckan. Men vi jobbar på det!
 
 
 
 
 
 

Wantieeeees

Datum: 2013-06-25 | Tid: 16:38:45
Utrustning | 13 Kommentarer
Klämde på detta schabrak redan under GHS. Tycker det är så himla fint. Dock är det en utgående modell av schabrak från Hv Polo så det kan vara lite knixigt att få tag på det. Men jag vet en hemsida som säljer dom men dock endast i storlek cob. Någon som vet hur cob är i storlekarna? Passar det till en 17" sadel?
 
Sååå gulligt!
 
 

Hej, hej, hemskt mycket hej

Datum: 2013-06-25 | Tid: 15:56:27
Allmänt | 3 Kommentarer
Gick upp halv sex idag och släppte ut hästarna. Sen gick jag och la mig igen för en gång skull och sov ut för första gången på ett par veckor. Såå skönt! Sov till elva.. Efter det följde jag med mamma in till Motala och handlade. Där av den dåliga uppdateringen. Men nu är jag tillbaks och ska försöka knåpa ihop lite saker innan jag drar ut till stallet.
 
Oprah ska ridas. Vanligtvis brukar hon skrittas eller vila dagen innan hoppträning men eftersom hon var som en gräshoppa igår så rider jag henne idag med. Förhoppningsvis kan jag få ur henne lite mer energi. Annars är risken att jag får mig en flygtur imorgon... ;) Picasso får vila. Hon har tappat båda framskorna nu men som tur är kommer hovslagaren imorgon!
 
 

Hur vinnaren dras

Datum: 2013-06-25 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Någon frågade om det var jag som valde vinnaren i bloggtävlingen. Svar nej, så det funkar inte med fjäsk tyvärr, haha! Jag använder mig av random.org när jag drar vinnaren. När tävlingen är slut så skriver jag in 1 till och med så många som var med i tävlingen. Sedan klickar jag på "Generate" och vips så har jag ett nummer! Sedan går jag in i kommentarsfältet och börjar räkna från första kommentaren till i detta fall nummer 341. Och där har vi vinnaren!
 
Så enkelt är det :)
 
 

Tick, tack, bom!

Datum: 2013-06-24 | Tid: 22:16:00
Axélls Oprah | 6 Kommentarer
Oprah brukar aldrig vara het. Idag var hon explosiv och superhet. Har ingen aning om vad det tagit åt henne idag. Men roligt hade vi även fast jag fick kämpa lite för att få ner henne på jorden emellanåt. Hon svävade fram i traven och när jag gav galoppskänkeln så exploderade hon rätt upp i luften och gjorde luftsprång med jämna mellanrum. När jag väl fick henne att galoppera så galopperade hon jättehögt med framdelen och lyfte typ en halvmeter upp i varje galoppsprång. Sen när jag skulle skritta av henne så taktade hon och gjorde luftsprång hela hela tiden. Tokfia. Hon har aldrig varit såhär förut och hon var inte irriterad eller liknande. Hon kändes mer överenergisk för hon var glad hela tiden och kändes jättefräsch! Kände igenom henne efter ridturen ifall men kunde inte hitta något. Hon var jättefin.
 
Kunde inte göra annat än att garva åt hennes idéer som hon hade för sig idag. Jag som tjatat om att det ska vara som att rida i uppförsbacke.. Hon tänkte säkert "nu jävlar ska du få för uppförsbacke!!". Stolligt brunstigt sto skulle jag vilja kalla det. Oh my..
 
Men men, invigde de nya stiglädrena. Satt som en smäck!
 

BLOGGTÄVLING

Datum: 2013-06-24 | Tid: 18:48:15
Tävling | 156 Kommentarer
Nu har jag i samarbete med Horsemeup fått möjlighet att tävla ut en jättesnyggt fleecetäcke från Eskadron! Det är från Next Generation serien och heter Bicross. Jättesnyggt i min mening och passar perfekt efter ett svettig ridpass eller som tävlingstäcke. Värdet på denna produkt är 829 kronor och vinnaren får välja storlek mellan 125 - 165 cm. Vill ni inte ha täcket själva så kan ni passa på att delta i alla fall och ge bort det till någon ni tycker om eller kanske till och med säljer det och tjänar en slant!
 
Tävlingen avgörs den 14 juli. Lycka till!
 
Tävlingsregler:
 • Kopiera tävlingsbilden och lägg in den på din blogg/hemsida/facebook och länka till detta inlägg.
 • När du lägger upp denna bilden ska du även välja några favoritsaker från horsemeups hemsida och länka till de produkterna.
 • Skriv för- och efternamn, er mejladress och er sommarlista i kommentarsfältet här nedan.
 
Vad menas med sommarlista?
Jo, sommarlista är en lista du ska göra med era favoritprodukter från Horsemeup´s hemsida. Du ska länka dina favoritpodukter tillsammans med denna bild som du lägger upp i din blogg/hemsida/facebook. Det kan se ut ungefär såhär:
 
Var med och tävla hos Linn Strelin!
(tävlingsbilden)
Min sommarlista:
 1. Produkten - LÄNK
 2. Produkten - LÄNK
 3. Produkten - LÄNK
Här nedan kan ni se min sommarlista! Jag har valt åtta produkter som jag verkligen inte skulle tacka nej till..
 

Pioneer Crocco ridstövlar
 Dessa stövlar har jag velat ha länge! Dom är så himla snygga! Eller hur? Det är en tuff stövel med krokodilskinnsmönster. Mjuk kalvskinn med extra kraftiga leteral resår och dragkedja. Ni hittar dom HÄR.

After Ridning Polo magplatta
En snygg magplatta hade inte varit helt fel.. Detta är en magplatta i buffaloläder, helt stoppad och fodrad med mjukt läder. Broderad förstärkning på baksidan. Har en central ring och en läderrem med knapp för träningshjälpmedel. Ni hittar den HÄR.

Eskadon regntäcke
När skuren kommer som en blixt från klar himmel så är detta att föredra.. Både om man är utan ridhus eller ute på tävling. Den vattentäta nackdelen kan stängas på framsidan med hjälp av en stark dragkedja och så är täcket utformat för sadeln + att det finns hål för stiglädrena. Du hittar det HÄR.

Stübben Golde Wings bett
Ett bett jag gärna skulle vilja prova är detta från Stübben. Sidoplattorna ser till att bettet alltid är i rätt position i hästens mun. Kombinationen rostfritt stål och en nickelfri välsmakande koppar-komposition (90% koppar, 7% järn och aluminium) gör bettet extremt starkt och pålitligt. Du hittar det HÄR.

Veredus Carbon Shield boots
Skulle inte vara helt fel med ett par grymma boots från Veredus när tävlingarna på gräs drar igång. Detta är ett par revolutionerande boots utformade för att ge ett komplett och säkert skydd för hästens kotled och ballar. Ni hittar dom HÄR.

Dyon nosgrimma
En repnosgrimma från Dyon hade jag gärna viljat införskaffa med! Ni hittar den HÄR.

Roeckl ridhandskar
Ett par nya Roeckl handksar är inte fy skam.. Kombinationen av mjuka, lätta Micro Mesh på handryggen och det elastiska, halkfria Drytec G5 med Slip Stop på handflatan gör denna handske extremt bekväm att bära och ger rörelsefrihet samt ett perfekt grepp om tyglarna. Ni hittar dom HÄR.

Catago dressyrskydd
Super snygga och funtionella dressyrsenskydd med neoprenfoder, uppbyggda omkring ett formstöpt PVC-skal, som ger kanon passform och optimalt stöd. Det glatta vattenavvisande yttermaterialet är extremt hållbart och dessutom lätta att rengöra. Ni hittar dom HÄR.

Irritationsämnen på tävlingsplatsen

Datum: 2013-06-24 | Tid: 09:03:00
Åsikter/tankar | 13 Kommentarer
Den här tjejen ville att jag skulle dela med mig av mina åsikter om ponnyryttare på tävling. Jag kan säga såhär, jag har inget intressant att skriva om i just det området. Jag har inga speciella åsikter om just ponnyryttare. Det är oftast yngre barn som lär sig, som ska få rutin på tävlingsplatserna. Dom sköter sig bra tycker jag :) Kan inte skriva något speciellt om det men något jag hatar är när barnen är dryga och tar ut sina dåliga resultat på ponnysarna eller som skriker åt sina föräldrar. Dock klandrar jag inte barnen utan det är föräldrarna som gjort ett dåligt jobb med sitt barn i uppfostran.
 
Istället kan jag skriva ett inlägg om ekipage på tävlingar överhuvudtaget. Kan pricka av lite irritationsämnen på tävlingsplatsen.
 
Irritationsämne 1
För det första, när man kommer till en tävlingsplats så ska man mötas upp av någon parkeringsansvarig. Vissa tävlingar jag varit på har det inte funnits någon parkeringsvakt. Dåligt. Och såklart måste det vara någon som kan det här med bilar och transporter. Inte någon som säger att man ska ställa sig i ett jättelerigt gräshörn med en tvåhjulsdriven bil och med en boogie transport....... Har hänt att någon hänvisat oss till en sådan plats faktiskt, haha. Men då har vi såklart sagt att vi kommer sätta oss fast och krävt en annan plats!
 
Irritationsämne 2
Dass... HAHA, det är ett stooooooooooort irritationsämne. På vår klubb har vi både dass och vanlig toalett. God bless that.
 
Irritationsämne 3
Sur personal och tråkiga funktionärer. Ja, behöver jag mer? Sådant kan förstöra en hel tävlingsdag. Man ska bli trevligt bemött och funktionärerna ska vara trevliga och hjälpsamma. Inte fnysa eller viska om ekipage inne på tävlingsbanan.
 
Irritationsämne 4
När en framridning är öppen för vem som helst, alltså att det inte finns en begränsning. Om vi säger att startnummer 3 får komma in på framhoppningen. Ja då är startnummer 40+ inne på framridningen tillsammans i ett 20x60 ridhus med 20 andra ekipage var av 6 är de som är näst på tur in på framhoppningen. Det är såklart lika för alla och det gäller att anpassa sig. Men det är sååå irriterande eftersom dom inte behöver komma in på lääänge. Dom kan lika gärna skritta fram ute eller dylikt och istället ge oss som faktiskt ska rida fram och in på framhoppningen snart mer plats. Det gäller att använda sitt sunda förnuft när framridningen är öppen. Tyvärr är det sällan folk gör det...
 
Irritationsämne 5
Folk som inte skrittar innanför spåret. Behöver jag säga mer?
 
Irritationsämne 6
Personer som står PÅ SPÅRET och pratar med någon annan ÖVER staketet. Detta blir jag galen på. Det är inte att visa hänsyn överhuvudtaget.
 
Irritationsämne 7
Ryttare på framhoppningen som inte ropar vilket hinder de ska hoppa eller säger det jättetyst så man inte hör.
 
Det är saker som kan irritera mig under en tävlingsdag. Sen är många ekipage och framför allt anhöriga till ryttaren som blir arga så fort någon gör att litet misstag. Som tex om en hjälpreda inne på framhoppningen råkar sänka ett hinder när någon ska komma på det. Då får personen en utskällning även fast den försöker be om förlåtelse. Herregud, om personen vet att den råkade göra fel så är det väl inte hela världen? Det är mänskligt att råka göra fel och personen kanske inte riktigt uppfattade eller hörde att ryttaren skulle komma på hindret. Så att skälla ut personen när den ber om förlåtelse är så drygt. Men sen finns det ju de som käftar emot istället. Kan ta ett exempel:
 
När jag var i Jönköping och tävlade i början av året och ropade jag att jag skulle hoppa oxern. Då sänker en kvinna hindret mitt framför mina ögon och jag fick tvärnita med Oprah. Då sa jag till henne vänligt: "Ursäkta, jag tänkte komma på det där. Sänkt det inte en, jag är nästa som ska in på banan." Och vet ni vad jag fick för svar? " JA MEN KOM FORT DÅ BESSERWISSER!". Wtf?! Hade lust att rida på henne.
 
 

Veckan framöver

Datum: 2013-06-24 | Tid: 07:46:14
Allmänt | 3 Kommentarer
Just nu känner jag mig som Oprah gör på bilderna nedan. Bläää, vill bara sova! Har gått upp halv sex varje dag sedan jag släppte hästarna på bete. Men vad gör man? Hästarna trivs jättebra där ute så jag får helt enkelt bita i det sura äpplet även fast jag är extremt morgontrött. Men men, tänkte dra upp en veckoplanering. Skulle egentligen åkt iväg till Göteborg på söndagen för att gästa en ridklubb. Dock ställdes det in då några bloggare hade lämnad återbud. Synd, men jag och Moa får göra det bästa av det ;)
 
Måndag: Oprah trimmas på galoppbanan och Picasso ska tömköras med skacklor. Jag ska till jobbcoachen om jag inte får något jobbsms och efter det måste jag in till stan och köpa pälsglans, pellets och mascara.
 
Tisdag: Oprah ska skrittas och Picasso ska tömköras med skacklor.
 
Onsdag: Hoppträning med Oprah i NYRK. Picasso skos.
 
Torsdag: Oprah vilar och Picasso ska få göra debut med vagn!
 
Fredag: Oprah trimmas på galoppbanan eller rids ut och Picasso fortsätter vänjas vid vagn. Det blir även stallfest på kvällen om jag inte jobbar på dagen. Jobbar jag så skippar jag festen eftersom jag måste hinna rida hästarna.
 
Lördag: Moa kommer. Ska höra med min tränare om hennes man kan löshoppa Oprah. Annars blir det förhoppningsvis körning med Picasso!!
 
Söndag: Rida ut på Oprah och köra eller rida Picasso. Eftersom Göteborgsresan blev inställd så tar vi en tripp till Jönköping och Charlies ;)
 
 

Förslag tack!

Datum: 2013-06-24 | Tid: 07:27:45
Allmänt | 29 Kommentarer
Tänkte försöka dra igång en bloggtävling tillsammans med något företag. Men min fråga är, vad skulle ni vilja vinna? Jag har tidigare lottat ut ridbyxor, schabrak, ridstövlar m.m. Nu vill jag veta vad ni skulle vilja vinna och i vilket märke. Kanske ett tävlingsset med schabrak och huva? Eller en snygg piké? Kom med förslag!
 
Detta var senaste tävlingen som jag hade tillsammans med Emmishopen. Gilla dom på facebook! :)
 
 

New in!

Datum: 2013-06-23 | Tid: 20:43:09
Shopping | 3 Kommentarer
Idag blev jag ägare till ett par freejumpstigläder. Ska bli intressant att inviga dom. Får bli en tur på Oprah imorgon och känna in mig. Oljade in dom lite och fäste stigbyglarna i öglorna. Nu är dom redo att användas! Btw, väntar även på mitt micklemträns. Det skulle komma i slutet av juni så jag antar att det anländer hos mig någon gång underveckan! :)
 
 

They see me rollin' they hatin'

Datum: 2013-06-23 | Tid: 14:04:56
Picasso | 6 Kommentarer
Tycker min ponny är helskön. Hon är lite lik mig på många sett. Idag stod hon i hagen med Oprah. Det hade just ösregnat och Oprah började gräva för att få fram lite lera. Hon grävde och grävde, bet upp gräs och allt. Sen precis när hon skulle lägga sig ner så kommer Picasso och föser bort henne för att sedan rulla sig där Oprah hade kämpat, haha! Och hon rullade och gnodde in sig riktigt. Sen fick Oprah gå och leta efter en annan plats igen. Stackars liten!
 
They see me rollin' they hatin'
 
 
 
 

Gröööönt

Datum: 2013-06-23 | Tid: 13:45:18
Outfit | 4 Kommentarer
Hade nog varit snyggt på både Oprah och Picasso tror jag. Gillar det, även fast det inte är någon utstickande färg direkt. Lite diskret men snyggt ändå. Ovanligt också.. Skulle kunna tänka mig detta set faktiskt fast med en matchande huva. Men vad tycker ni. Är grön en snygg färg i rätt kombination?
 
Stigbyglar från Freejump och schabrak från J Van D.
 
 

Söndag

Datum: 2013-06-23 | Tid: 09:13:21
Allmänt | 5 Kommentarer
Vad har denna söndagen att erbjuda?
Först och främst vet jag inte vad jag ska göra med Oprah. Men Picasso ska i vilket fall få vila huvudet lite nu efter alla nya intryck som inköringen innebär. Oprah ska jag antingen skritta eller så rida lite tempoväxlingar med på galoppslingan. Skulle egentligen ha ridit i en gräshage och jobbat igenom henne med volter och bågar. Dessvärre regnade det nu under morgonen och att rida i blött gräs är ingen höjdare ifall hon skulle halka till. Men men, sen ska jag åka till NYRK på US möte. Vi får väl se vad vi kommer fram till. Har en idé som jag gärna vill genomföra!
 
 

Oprah 22 juni

Datum: 2013-06-22 | Tid: 20:08:00
Axélls Oprah | 5 Kommentarer
Hon kändes lite stel och ville inte riktigt trampa under sig ordentligt idag. I alla fall inte till en början. Men efter ett tag började hon mjukna upp. Ska nog dock ta ett dressyrpass i någon hage imorgon för att trimma lite markarbete så att hon slipper rida i upp- och nedförsbackar hela tiden som galoppbanan innebär. Sen kommer hon att få ett galoppass igen på måndag och sedan får hon skritta på tisdagen.
 
Anyway, skulle försöka skruva upp tempot men ändå behålla trampet i galoppen. Gick lite si och så med tanke på att hon kändes lite stel. Men det är på gång! Alla bitar kan inte fall på plats samtidigt. Huvudsaken är att vi vet om vad vi ska göra och vad vi ska sträva emot :) Hon var även väldigt väldigt okoncentrerad till en början för att hon ska flörta med hingstarna.. Hon brunstar och är verkligen jättejobbig just nu. Kan ha med det att göra också att hon inte kändes helt hundra idag. Hon brukar vara lite mer trögstartad vid brunst så att säga!
 
 
 
 
 
 
 

Anmäld

Datum: 2013-06-22 | Tid: 19:25:00
Tävling | 5 Kommentarer
Anmälde mig till Heda Ridklubbs tävling. Första dagen är lokal och jag hoppar en 1m klass. Målet är att rida så rytmiskt som möjligt och knipa den sista nollan. Ifall jag inte lyckas sätta nollan så har jag även anmält mig till dag två, en regional 1m. Förhoppningsvis sätter jag nollan då men OM jag inte skulle göra det så efteranmäler jag mig till en till 1m klass. Dom har nämligen två 1m avd b andra dagen. Och ifall det nu är så att jag skulle nolla första dagen så startar jag 1m avd a andra dagen och även 110 avd b.
 
Är taggad till tusen och till er som känner mig - söker någon som kan joina då mina föräldrar inte har tid. Tävlingen är en vardag och börjar redan klockan 15.00!
 
Någon som ska dit och tävla respektive fota?
 
 

Favorithingsten

Datum: 2013-06-22 | Tid: 18:13:53
Allmänt | 9 Kommentarer
Jag har nämnt honom förut. Men C-Dur´s Pacific är verkligen min drömhäst. Kroppen, psyket, språnget och teckningen. Tyvärr vet jag inte om han är tillgänglig i aveln just nu. Han är född 2005 och är godkänd. Startad 130 cm som sexåring med placeringar. Tävlar i dagsläget mest fälttävland med även där placeringar. Löshoppad 180 cm och har för mig att han är runt 170 om jag inte minns fel. Vet som sagt inte om man kan betäcka med honom just nu då han är såld till en fälttävlandsryttare.
 
Önskar att han fortfarande finns tillgänglig för då är han en av hingstarna på Picassos lista. Ska dock kolla upp det där med skäckgrejsimojsen. Jag vill inte att det ska bli något fel på fölet. Annars har jag även en annan hingst i bakhuvudet. Det är Carmargue. Också väldigt snygg och hoppat fint. Båda dessa hästar uppfyller mina kriterier rent kroppsligt. Hur läckra som helst!
 
Carmargue
 
C-Dur´s Pacific
 
 

Tömkörde med skacklor

Datum: 2013-06-22 | Tid: 17:04:28
Picasso | 14 Kommentarer
Nu är slutet nära! Idag tömkörde jag med skacklor fastspända bakom henne. Till en början var hon fundersam på ljudet eftersom det fördes ett sådant oväsen när skacklan drog i gruset. Vi började därför på gräset, sedan galoppbanan och sedan på gruset igen. Det gick som tåget, kunde inte gått bättre! Slutet är verkligen nära nu men jag kommer fortsätta tömköra henne med skacklorna tills hon fått på sig nya skor. Alltså på onsdag. Förhoppningsvis kan vi få på vagnen på torsdag!
 
Åååååh, så spännande!
 
 
 

Tävlingssugen!

Datum: 2013-06-22 | Tid: 12:00:00
Outfit | 4 Kommentarer
Jag är så himla tävlingssugen just nu. Vill gå in och hoppa en 100 cm klass och sätt den där sista nollan så vi blir kvalade till avd a. Har kollat runt på lite tävlingar och hittat en kvällshoppning den 4/7 hos Heda ridklubb. Nollar jag inte då så har dom en tävling dagen efter med. Då finns det två 100 cm avd b. Kan mjukstarta lite och bara hoppa 1m nu efter att sadeln klämde. Behöver inte börja hoppa 110 direkt igen. Det är ingen brådska!
 
Vill så gärna inviga denna outfit också.. Har aldrig lagt schabraket på Oprah!
 
 

Säljes!

Datum: 2013-06-22 | Tid: 09:14:37
Allmänt | 1 Kommentarer
Eftersom jag fick med ett sadelskydd från Antares till min nya sadel så ska jag nu sälja mitt sadelöverdrag från Kingsland. För hoppsadlar och allroundsadlar. Tillverkat i ett vattentätt rip stop material med micro fleece foder för att skydda sadeln. REJÄLT! Inte mycket använt och nypriset är 450 kronor. Jag säljer det för 150 kr + eventuell frakt som köparen får stå för.
 
Mejla Linn-Strelin@live.se vid intresse.

 

Godmorgon

Datum: 2013-06-22 | Tid: 09:02:33
Allmänt | 8 Kommentarer
Tog lite sovmorgon och gick upp vid sju. Sen åkte jag och släppte ut hästarna. Såg att hästarna hade varit oroliga inatt inne i boxarna. Det var väldigt upprivet och dom hade gått runt mycket. Synd att människor inte kan ta hänsyn till djuren när dom gör sina midsommarfiranden... Men men, om ett tag ska jag ut till stallet och trimma Oprah på galoppbanan. Vi ska sätta i en högre växel men försöka bibehålla en bra känsla i handen och ett bra tramp med bakbenen. Picasso ska vi börja köra med skacklor. Vi ska låna ett par av en i stallet där jag egentligen står. Min kusin följer även med och hjälper till.
 
Har förhoppningsvis lite bilder att bjuda på sen!
 
Känner för att skriva ett lång inlägg om någonting.. Något ni skulle vilja veta eller höra min åsikt om?
 
 

Mer avelsfunderingar

Datum: 2013-06-21 | Tid: 15:51:00
Picasso | 27 Kommentarer
Jag har hört tidigare att det kan vara riskfyllt med att betäcka två skäckar. Några sa det även här på bloggen. Jag har dock googlat men aldrig fått klarhet i vad som kan hända. Någon som är duktig på detta med färger och som kan förklara vad avkomman kan få för konsekvenser om mamman och pappan är skäckar?
 
Har även fått tips om att mäta Picassos livmoder på en klinik. På så sätt kan jag få reda på hur hög avkomman kan bli om jag betäcker henne med en storhäst. Picasso är trots allt en ganska grov ponny och är mer som en storhäst med korta ben. Pratade med hon som importerade och red in Picasso. Hon trodde att Picasso kunde få en avkomma som är ca 162 - 163 cm om jag betäcker med en hingst som är 165 cm. Picasso fick ett föl i Holland innan hon kom till Sverige så att betäcka med en större hingst skulle inte vara några konstigheter. Dock kan jag inte får reda på något om avkomma tyvärr.. Så om ni har en häst från Holland som är född typ 2007 eller 2006 så kanske det är Picassos avkomma.. ;)
 
Men vi får se. Har som sagt börjat bli lite velig med att betäcka henne med en skäckhingst. Hittar ingen som lever upp till mina förväntningar rent extriörsmässigt. Jag vill ha en högrest hingst som är byggd i uppförsbacke och som har långa ben. Sedan måste den ha bra gångarter så den kan väga upp Picassos gångarter en aning.
 
Nackdelen med Picasso är att hon har broskbildningar i bakbenen. Lite mer i ena än det andra. Dock är inte broskbildning likadant som lösa benbitar. Broskbildningar är mildare eftersom det inte är något dom blir halta av. Utan istället kan dom vara stela. Picasso blir stel i vissa perioder om hon står för mycket. Hon har även lite svårare än andra hästar att trampa under sig ordentligt pga detta. Dock har jag fått höra att om hon hade fått en bra grund från början i Holland så hade hon inte varit lika stel idag. Picasso har dock inte ont av det på något sett. Det är bara det att hon är stelare än någon annan häst.
 
Jag har pratat med både min veterinär, equiterapeut och med avelspersoner runt om mig som SETT Picasso i verkligheten. Jag har varit avvaktande tidigare med att betäcka henne eftersom jag inte visste ifall hennes avkomma skulle bli lika stel i bakben som henne. Men alla har sagt "betäck". Picasso kan både bli bättre i sin kropp eftersom kroppen utsöndrar endorfiner och andra bra saker medan dom går med föl. Och fölet löper tydligen inte någon stor chans att få samma stelhet som henne. Såklart den kan ärva lite. Men det blir inte lika grovt. Inte om jag väljer en hingst som är fullt frisk så att säga.
 
Jag tror inte så kunniga personer skulle säga så om det inte var sant. Plus att fölet kommer få bra förutsättningar redan från början och tränas upp. Det roliga är att folk som verkligen sett Picasso och som sett hur hon är tycker att jag ska betäcka. Vissa andra som bara läst och sett några bilder på bloggen tycker helt tvärt emot. Intressant. Och så har ett par personen sagt "vad har Picasso att tillföra svensk avel?". Mitt svar blir: Jag bryr mig inte. Jag ska ha hennes avkomma för mig själv. Ingen avkomma efter henne kommer att säljas vidare. Jag vill ha fölet just för att den är efter min bästa vän och när Picasso inte finns längre så har jag hennes avkomma att älska precis lika mycket som henne. Allt handlar inte om att vinna GP hoppningar. Det finns så mycket mer som är värt här i livet.
 
Enligt veterinärerna så kommer Picassos avkomma, om den nu skulle ärva lite av hennes broskbildningar, att kunna bli precis lika fin som vilken häst som helst. Bara den får sträcka ut sina gångarter redan från första början så att den får det ultimata trampet. Då kommer den inte drabbas av stelhet när den blir äldre. Så jag väljer nog att tro på veterinärer och equiterapeuter istället för "allvetare" bakom datorskärmarna.
 
Så nu till min fråga. Har ni några bra förslag på hingstar? Söker några som är:
 • 165 cm +
 • Högresta - byggda i uppförsbacke
 • Långa ben
 • Bra, luftiga gångarter
 • KANON PSYKE
 

Travselen på

Datum: 2013-06-21 | Tid: 15:01:11
Picasso | 6 Kommentarer
Idag åkte travselen på! Picasso fick på sig en svanskappa för första gången. Det gick jättebra. Tömkörde henne lite till och snart ska vi börja med vagnen. Troligtvis i helgen. Vi har haft tryck vid sidan av hennes bakben eftersom hon kommer få vagnen emot sig där när vi tex svänger. Hon bryr sig inte ett dugg så vi får väl se vad hon säger om vagnen. Men jag är 100% säker på att det inte blir några som helst problem om jag känner Picasso rätt. Bara jag går bredvid och leder henne och dom andra håller i vagnen så går det säkert jättebra.
 
Hon är så himla positiv till tömkörningen. Den ska jag absolut fortsätta med. Dock är inkörningen bara för nöjets skull. Inget jag kommer "gå in för" eftersom jag inte har någon vagn eller vettig sele själv tyvärr! Men hästarna med bäst psyke blir körhästar - som man brukar säga!
 
 
 

Om jag fick drömma lite..

Datum: 2013-06-21 | Tid: 08:47:11
Allmänt | 7 Kommentarer
Om jag fick drömma lite så skulle jag hyra och flytta permanent till stallet där jag har hästarna på sommarbete nu. Jag skulle bygga en paddock och betäcka Picasso med en D-ponny eller storhäst. Tre av de fyra boxarna i stallet skulle vara mina. Den sista boxen skulle jag hyra ut till någon jag känner. Under tiden Picasso går med fölis i magen så skulle jag köpa in ponnyer och hästar billigt och sedan rida till för att sälja. Awesome skulle det vara!
 
Det skulle vara så himla kul. Oprah går som min tävlingshäst och tränas för att bli grym. Picasso går och lever livet som tjockis och hästen jag köpt in för att sedan sälja tränas upp för att bli fin och lättsåld. Tror det krävs mycket av en annons för folk ska bli intresserade just idag. Fina bilder, en och annan film och sedan krävs det en duktig skribent för att göra annonsen intressant för den blivande köparen. Det är trots allt annonsen som ger första intrycket. Sedan är kontakter bra med ;) Och såklart inte ett för saftigt pris!
 
Ska fundera lite kring allt detta. Inget är omöjligt. YOLO.
 
 

Bloggdesigner

Datum: 2013-06-21 | Tid: 08:03:53
Allmänt | 0 Kommentarer
Eftersom jag dagligen får mycket mejl med frågor kring designer så har jag nu övervägt att börja sälja igen. Gjorde det ett tag men tröttnade fort. Dock känner jag att det kan vara bra att få in lite pengar från annat håll med. Och eftersom jag får mycket komplimanger för mina designer så varför inte? Räkna dock med att det kan vara en veckas väntetid eftersom jag bara kan göra designerna på helger när jag inte jobbar.
 
Jag kan göra allt ifrån stilrena designer till rejält plottriga och utstickande! Det är du själv som väljer :) Dock kan jag lägga in egna förslag och åsikter eller säga att "nej det går inte, kommer se fult ut" eftersom det är jag som gör dom och jag vill ha gott rykte.
 
En design kostar 150 kr. Och betalningen görs till mitt bankkonto när du fått se headern. När du satt in pengarna så sätter jag in hela designen åt dig. Vid vissa undantag så kan även betalning göras via brev. Dvs att du skickar pengarna i ett vanligt brev och postar till mig om du inte har möjlighet att sätta över.
 
Beställningar görs till Linn-Strelin@live.se och märk mejlet med "Bloggdesign".
 
 

Det går framåt!

Datum: 2013-06-20 | Tid: 21:51:15
Allmänt | 15 Kommentarer
Tömkörde Picasso idag igen och hon är såååå duktig. Han som äger stallet där jag har hästarna har tidigare haft travhästar. Ena av dom knep många vinster i travet och han trodde jag hade tömkört Picasso massa massa gånger tidigare eftersom hon såg så van och nöjd ut. Lite kul att säga att det var andra gången hon tömkördes. Han ska även hjälpa mig att köra in Picasso sen. Han har sulkys men även en rockard. Rockarden ska vi använda oss av på Picasso. Är sjukt pepp! I helgen ska vi börja lite smått med den. Gå med den på sidorna osv. Spännande, spännande!
 
Kom och tänka på detta med hingst också eftersom några undrade varför jag inte betäcker Picasso med en storhäst så jag får något att träna på själv.. Tanken har ju slagit mig tidigare och det finns en hingst jag jättegärna vill betäcka henne med. Men jag vill inte ha en liten storhäst.. En häst runt 165 skulle vara lagom. Men inte under 163 helst. Men, det kvittar hur hög den blir. Jag ska behålla den ändå.
 
Tänkte höra med er som betäckt er ponny med storhäst. Hur höga har dom blivit och hur höga är modern respektive fadern?
 
Tänkte även säga att när jag skulle släppa in hästarna ikväll så stod Oprah i mitten av hagen och flörtade med åringarna på andra sidan hagen. Picasso där emot stod i hörnet och gnäggade på fölen som stod längre bort. Hon skulle bli världens bästa mamma!
 
Jag menar, skulle inte ett föl trivas här?
 
 
 
 

Torsdag

Datum: 2013-06-20 | Tid: 14:52:04
Allmänt | 2 Kommentarer
Kände mig precis utmattad i morse. Satte klockan på halv sex för att åka och släppa ut hästarna. Istället somnade jag om och vaknade kvart över sex. Somnade om igen och vaknade halv åtta. Dumma mig.. Drog snabbt på mig kläder och åkte för att släppa ut hästarna. Dom kom ut vid åtta men såhär på sommaren vill jag ha dom ute vid sex så blev lite sur på mig själv! Men men, sen har jag lämnat in bilen och fått den lagad och så ska jag förhoppningsvis hämta mer hö idag. Sen ska jag ut till stallet igen och göra rent all utrustning efter gårdagen och även tömköra Picasso igen, utan Oprah. Blir spännande ;)
 
Kul att en bloggläsare kontaktade mig och hade en maxad d-ponnyhingst som hon tävlade på. Brunskäck och med en grym bakbensteknik! Ska få lite uppställningsbilder ikväll som jag kan kolla på. Vill gärna att den ska väga upp Picassos svaga punkter så det blir intressant. Spännande! Men håller på det så länge. Berättar inte mer för än det blir klart att hon ska betäckas om det nu skulle bli så ^^
 
Har även kollat runt på vagnar till Picasso för skoj skull. Dock kulle jag inte få användning av en vagn i stallet där jag egentligen står. Finns ingenvart att ta vägen om man inte rider en bit på en stor 80 km/h väg..
 
 

Sommarstället

Datum: 2013-06-20 | Tid: 09:57:34
Allmänt | 7 Kommentarer
Jag älskar verkligen att ha mina hästar här ute! Tankarna går, ska jag fråga om jag får hyra detta stället? Då är det fyra stora boxar på 24 kvadrat, perfekt för Picasso att ha sitt föl i om det nu blir så vilket jag hoppas. Den finns en galoppbana på 750 meter, massa ridvägar, skog, fyra gräshagar var av ena ligger bredvid Vättern som ni ser på bilderna nedan. Hästarna får underbart friskt Vätternvatten. Sen är det sista man önskar en paddock. Hade dom haft det så hade jag inte tvekat en sekund på att flytta hit för gott. Men... Det är ju inte svårt att bygga ;)
 
Skulle vara så kul. Oprah och Picasso i var sin box. Sen kanske en till box till mig.... (a) Och sedan en till någon skön person som jag känner!
 
Åååååååh!
 
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2013-06-20 | Tid: 09:38:28
Axélls Oprah | 4 Kommentarer
Det var ju som sagt ett tag sedan jag hopptränade Oprah med tanke på att min sadel inte satt bra längre. Och shit vilket skillnad jag kände! Oprah var jättefin i galoppen på framridningen och under framhoppningen lika så. Hon var känslig och lyssnade på mig. Sen när vi skulle hoppa banan satte vi i en högre växel och då blir hon mer framtung. Så nu när hon bär sig fint i den samlade galoppen så gäller det att träna så att hon bär upp sig lika bra i ett högre tempo. Men det är de vi har galoppbanan till! Allt kan inte falla på plats bara sådär utan nu ska vi träna på det till nästa hoppträning.
 
Hoppträningen tyckte jag gick jättebra igår. Dock blir det som sagt inte lika bra när vi speedar upp eftersom hon blir lite framtung och dragig. Så på distanserna fick vi det lite kort. Men det kommer! Hoppade banan på 1 m eftersom hon inte hoppat på ett tag. Kändes bra!
 
Det regnade igår med, där av bilderna. Grät över min stackars sadel nästan! Och Oprah hatar regn, verkligen hatar. Skulle stå med rumpan mot regnet hela tiden men jag är nöjd över hennes insatts ändå! Det är bra att träna i regn med.
 
 
 
 
 
 
 

Ponnyhingst?

Datum: 2013-06-19 | Tid: 16:36:01
Allmänt | 35 Kommentarer
Någon som kan hjälpa mig hitta en fin ponnyhingst som uppfyller mina kriterier? Kan vara svårt.. Men om ni vet någon fin som är inom mina ramar så får ni gärna tipsa i alla fall. Dock ingen brun ponnyhingst eller för grov. Det jag letar efter är en hingst som helst är detta:
 • D-ponny, gärna 146-148 cm.
 • Skäck, helst rödskäck.
 • Hoppinriktad.
Ni förstår nog varför jag frågar.. ;)
 

Hoppeträning!

Datum: 2013-06-19 | Tid: 15:19:47
Allmänt | 0 Kommentarer
Fick ett jobbsms och jobbade till två idag. Sedan fick jag ännu ett sms om att jag ska jobba heltid från 22 juli till 2 augusti på sommarfritids. Blir bra. Alltid lite mer klirr i kassan! Anyway, nu taggar jag för hoppträning. Vi får väl se om Oprah är lika lydig som hon varit nu ett tag. Man vet aldrig om det är som bortblåst när hinder dyker upp framför henne. Tyvärr kommer jag inte kunna bjuda på några bilder eftersom det är min mamma som följer med.. Hon är inte så bra på tekniska prylar.. Kanske, men bara KANSKE kan få henne att filma något språng.
 
Uppdaterar när jag kommer hem! :)
 
 

Äntligen onsdag!

Datum: 2013-06-19 | Tid: 05:42:00
Allmänt | 8 Kommentarer
Äntligen onsdag! Och det innebär hoppträning!! Har inte kunnat hoppträna Oprah på ungefär en månad pga att min förra sadel klämde. Nu när jag har en ny som ligger 100% på henne så är jag jättepepp. Ska bli så kuuuuul! Anyway, nu ska jag ut till stallet och släppa ut hästarna. Sen får vi se om jag får något jobb sms annars måste jag åka in till jobbcoachen och sitta där ett tag. Blöööö.
 
Btw, vad tycker ni om nya designen? Är inte helt nöjd men den får duga tillsvidare. Gillar mina hästar på bilden. Klockren. Man får en liten inblick i hur mysiga och personliga dom är. Ska alltid vara med och ska alltid ha uppmärksamhet! Sen att Oprah förstör min frilla är ju en annan femma.. Men det gör bilden lite mer levande ;)
 
 

Vad hade du gjort om.. svar!

Datum: 2013-06-18 | Tid: 19:54:20
Allmänt | 6 Kommentarer
...Lady gaga kom fram till dig och sa "Åh det är ju du, jag läser din blogg flera gånger om dagen och älskar den!"
Svar: Jag hade antagligen svimmat.
 
...du varit tvungen att välja mellan Oprah och Picasso?
Svar: Jag hade valt att behålla Picasso. Hon är min bästa vän och hon behöver mig. Oprah å andra sidan är det jag som behöver. Jag behöver henne för att ta mig upp i klasserna. Men det kan även någon annan göra. Så valet faller på Picasso. Sviker henne aldrig.
 
...Nicholai Hollesen frågade om ni skulle börja dejta?
Svar: Såklart, bara jag får flytta in på din feta gård och ta med mina hästar.. Haha, nej jag skulle bli rejält chockad! ;)
 
...din nya sadel helt plötsligt gjort så att Oprah's rygg förstörts och hon var tvungen att avlivas?
Svar: Skulle aldrig låta det gå så långt så det är ingen risk. Oprah markerar ganska tyfligt när något inte stämmer.
 
...Lady Gaga slutade helt som artist?
Svar: Gråta floder..
 
...du kommit till stallet och upptäckt ett stort fult rivmärke på din Antaréssadel, från en katt?
Svar: Eftersom sadeln har ett rejält skydd så krävs det att katten ger sig fan på att klösa på just min sadel, sååå antagligen skulle jag få användning av baseballträt vi har här hemma...

...Oprah inte hade velat hoppa mer?
Svar: Kollat upp henne för då är det något som inte stämmer.

...Picasso hade blivit dräktig av misstag?
Svar: Blivit glad, haha. Då slapp jag betala språngavgift ;)
 
...Picasso och Oprah inte hade gått bra tillsammans, alltså varit "ovänner".
Svar: Inte haft dom i samma hage.

...du fick jobb på sharpman?
Svar: Blivit jätteglad!
 
... Picasso blev så sjuk att du aldrig skulle kunna rida henne igen?
Svar: Kört henne eller bara haft kul på marken. Trickträna kanske?

... Lady Gagas agent ringde dig och frågade om du och dina hästar kunde vara med i Gagas nästa musikvideo då den skulle spelas in i Sverige?
Svar: YES YES YES!

... nån skadade Oprah eller Picasso?
Svar: Skadat den minst lika mycket.

... din tränare sa att du var jätte dålig på att rida och att du inte skulle kunna bli bättre?
Svar: Bytt tränare.

... du kom till stallet och upptäckte att nån hade provat din nya sadel på sin häst?
Svar: Sagt till att den i fortsättningen borde fråga mig först då den kostade skjortan.

... fick nån bloggares häst? Vem skulle du välja?
Svar: Tyra Sjösteds Joe hade suttit fint! ;)
 
...jag hade fixat så Lady Gaga hade kommit hem till dig?
Svar: Hade inte kunnat tacka dig tillräckligt!!!!!

...jag hade bett dig komma hem till mig och fota mig och min ponny?
 
Svar: Hade du fixat hit Gaga så hade jag gjort det! ;)
 
...du kom till betet en dag och såg att Picasso och Oprah förvandlats till helium ballonger och precis var påväg att flyga iväg?
Svar: Hade nog skrivit in mig på psyk.

…din blogg plötsligt förlorade hälften av alla läsare?
Svar: Kollat med blogg.se om det blivit något fel.

…din största dröm gick i uppfyllelse?
Svar: Dött jäkligt lycklig.

…du precis vunnit 10.000.000 på en trislott och planerat exakt vad du ska köpa och redan ringt och beställt en massa saker men när du ska lösa in den säger expedtiten att du sett fel och att det bara var 10 kr?
Svar: Skulle aldrig köpa några saker utan att ha pengarna i handen eller kontot. Men om jag hade varit så dum så hade jag lämnat tillbaka alla saker.

…du har vunnit SM på Oprah men när du ska ta emot priset vaknar du upp i din egen säng och märker att det bara var en dröm?
Svar: Antagligen gått upp och kollat på Tv, hehe.
 
...det kom någon jätte känd från "modellvärlden" och frågade om du ville bli modell?
Svar: Ehm, sagt att jag ville ha betänketid.

...du skulle få en stor gård med massa boxar och fina hagar av en kompis?
Svar: Skulle inte kunna ta emot det. För mycket att få av en kompis!

...du blev tvungen att sälja Oprah och Picasso och köpa en ny häst? Vad hade det blivit för ras då, och hur hös skulle den varit?
Svar: Hade jag varit tvungen att sälja Picasso så hade jag slutat med hästar.

...du fick välja kläder till Lady GaGas nya musikvideo?
Svar: Typ blivit helt chockad att just jag fick lov att göra det. Men jag hade gjort henne skithet!
 
...om lady gaga satt i din säng när du kom hem?
Svar: Jag hade börjat gråta och sprungit och kramat henne!
 
...om din blogg kom med i horsespot?
Svar: Nu är det ju så att jag haft kontakt med hon som har Horsespot. Dock vill jag inte binda upp mig till någon portal då jag inte får göra de samarbeten jag vill. Men vi får väl se sen om jag ändrar mig.

...du fick ett brev från Lady Gaga?
Svar: Hade skrikigt, gråtit och ramat in det.

...fick massa jättedyr hästutrustning?
Svar: Blivit jätteglad!

...jag kom och knacka på din dörr?
Svar: Öppnad, haha!
 
...du fick ett erbjudande att betäcka Picasso med en jättefin hingst gratis?
Svar: Tackat ja!
 
...Gaga kom hem till dig, tog din iPhone och kastade den i marken så att hela skärmen blev full av sprickor?
Svar: Frågat henne om hon kunde signera den och sen rama in den och sedan köpa en ny mobil! ;)

...du hade blivit tvungen att göra av med en häst?
Svar: Anatar att du menar sälja? I sådana fall Oprah.

...din blogg blev hackad och borttagen?
Svar: Finns inte så mycket att göra tyvärr.

...du helt plötsligt skulle få en ny fin kamera som "ursäkt" för det som hänt på reparationerna med din nuvarande?
Svar: Då skulle jag sälja den jag har nu :)

...någon helt plötsligt skulle sagt till dig att de kunde återuppliva Putte (utan ryggproblemen och så)?
Svar: Ställt honom i mitt stall och ägt alla hopptävlingar! ;)
 
...om du fick en miljon kr?
Svar: Byggt ett litet mysigt stall, paddock och ett ridhus.

...om Oprah/Picasso dog?
Svar: Vet inte..

...du fick chansen att rida hos Malin Baryard?
Svar: Tagit den såklart. Alltid nyttigt :)
 

Duktiga hästar

Datum: 2013-06-18 | Tid: 17:24:02
Allmänt | 7 Kommentarer
Min kusin följde med ut till stallet och skrittade på Oprah medan jag för första gången tömkörde Picasso. Oprah skötte sig jättebra och traskade på snällt med min kusin på ryggen. Och nu undrar ni säkert hur det gick med Picasso? Kan säga såhär. Skulle lika gärna kunna sätta på en vagn och bara åka. Min ponny är stencool i allt. Tömkörningen gick i vilket fall jätte, jättebra! Jag har aldrig tömkört i hela mitt liv så jag måste ge mig själv en eloge också faktiskt! Picasso arbetade på i en fin form i både skritt och trav medan jag gick/joggade bakom. Lyssnade på alla mina signaler, gjorde skänkelvikningar och var så himla avslappnad. Kändes som vi gjort detta 100 gånger förut!
 
Picasso kan jag utan och innan. Jag litar på henne och hon litar på mig. Det är antagligen det som gör de hela så smidigt. Jag tror stenhårt på att jag kommer ha en inkörd ponny om två veckor. Ska bli så kul! Tömkör henne lite till så att jag får in snittsen och sen ska vi dra två pinnar bakom henne så att hon får vänja sig. Sen tar vi en vagn och håller bakom henne utan att sätta fast. Kommer bli super. Är säker på att hon kommer tycka körning är skitkul! Hon var så himla positiv och fin idag. Mitt hjärta!
 
 

Gästbloggning av min vän Nicholai!

Datum: 2013-06-18 | Tid: 11:04:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Hejsan alla fina läsare till Linn!
Jag är otroligt tacksam som fått chansen att gästblogga på Linns blogg och presentera mig till alla er, så nu ska ni få veta lite om mig...
 
Mitt namn är alltså Nicholai von Benzon Hollesen och bedriver hästbloggen Nicholaihollesen.se. Jag är snart 18 år och bor i Alingsås, en liten stad utanför Göteborg. Jag bor på en hästgård med min familj där jag också tränar mina underbara elithästar i hoppning. Ridningen har alltid funnits i mitt liv då min mamma har haft ridskola på gården så länge jag har bott där, så det var en självklarhet att börja rida. Redan som tre år började jag hoppa själv, minns när jag bad mamma höja upp räcket till 90 cm och jag klippte av det med min lilla tjocka b-ponny. That feeling, kände mig som självaste Roffe haha! Så det var ungefär vid treårsåldern jag visste att jag skulle hålla på med dessa fantastiska djur. Dock visste jag inte att jag skulle utsättas för grov mobbning i skolan, men det är en annan historia som jag inte tänker gå närmare in på, men det tog jag mig igenom :)
 
 
Men nu ska vi gå tillbaka till min tid om ryttare idag... Jag tävlar alltså med mina storhästar upp till 140 cm klasser på elitnivå. Tävlar så gott som varje helg och jag totalt älskar det!! Men något som jag älskar lika mycket är mode. Mode är så häftigt, det finns allt möjligt att välja emellan och jag äskar att blanda stilar och sätta ihop det till min egna lilla stil!
 
Så vad är det ni kommet få läsa om på min blogg? Om ni gillar killar som rider, mode, galna idéer på film och känslor i mängder... Då har ni kommit helt rätt ;) Bloggen heter som sagt Nicholaihollesen.se. Ni kan också göra som alla andra 14 000 och följa mig på instagram: Nicholaihollesen :)
 
Ännu en gång tack till min underbara vän Linn som låter mig gästblogga här, love you my friend<3
 

Tisdag

Datum: 2013-06-18 | Tid: 08:02:11
Allmänt | 0 Kommentarer
Blir jag inte inringd för jobb så ska jag först lämna in bilen på lagning. Sen ska jag åka ut till stallet och skritta Oprah. Picasso ska tömköras då jag inte hann det igår eftersom vi var iväg och köpte hö. Förhoppningsvis följer någon med ut för jag ska ta bilder till min nya header. Somrig ska den bli och vad är då inte ett perfekt ställe att fota i om inte ute i sommarbetet med vattnet i bakgrunden? Ska börja pilla med designen nu. Typ bakgrunden och vänsterspalten. Färgtemat bli ljusblått och ljusrosa. Tycker den kombinationen är snygg och fräsch!
 
 

Gina Tricot Falsterbo Collection

Datum: 2013-06-18 | Tid: 07:45:14
Utrustning | 0 Kommentarer
Ur Gina tricots Falsterbo kollektion hittar jag massa snygga plagg. Men mina favoriter är dessa nedan. Tycker de vita plaggen med marinblåa detaljer är jättesnygga. Lika så de Sverigefärgade. Älskar att pikéerna är figursydda med. Dom är så himla snygga! Tror jag kommer införskaffa mig minst en inom en snar framtid. Båda två hade inte varit helt fel heller men det är främst den vita jag vill ha som det ser ut just nu.
 
En hoodtröja kostar 499:- och en piké 299:-
Ni hittar dom HÄR.
 
 

Längtar!

Datum: 2013-06-18 | Tid: 06:04:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Längtar såhääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär mycket till hoppträningen imorgon! Äntligen ska vi få komma igång och hoppträna igen och nu med en sadel som passar Oprah som handen i handsken. Vet inte hur längesen det var jag hopptränade senast. En månad kanske? I vilket fall så är jag säker på att Oprah kommer tycka det är skitkul. Det kommer i vilket fall jag ;)
 
Ska försöka få med mig någon som kan knäppa lite schyssta bilder imorgon. Det hade varit kul!
 
Senaste gången hopptränade jag ingen av mina hästar. Då hoppade jag en ponny åt en annan.
 
 
 
 

Vad hade du gjort om...

Datum: 2013-06-17 | Tid: 22:14:27
Allmänt | 17 Kommentarer
Gör väl som alla andra bloggare och kör denna "vad hade du gjort om...".
Fortsätt meningen så ska jag försöka svara på allt innan onsdag i ett inlägg :)
 
 
 

Oprah 17 juni

Datum: 2013-06-17 | Tid: 19:11:08
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Började stalldagen med fika vid bryggan nedanför sommarhagen. Hade det ganska skönt där kan man säga med sällskap av min kusin! Sen mockade jag boxarna och tog in dom. Testade att stänga alla dörrar som fanns och lämna Picasso ensam i stallet medan jag red Oprah. När vi skulle gå där ifrån så kändes det mest som att allt skulle gå pannkaka eftersom Oprah försökte vända hem och slänga sig hela tiden. När vi väl kom till galoppbanan så kunde hon inte höra Picasso gnägga längre och Picasso hörde inte henne = Picasso var lugn i sin box men Oprah var fortfarande väldigt uppstressad. Dock blev det bättre när jag hoppade upp och började flytta henne lite. Hon blir väldigt fokuserad på sitt jobb så det är jättebra!
 
Det är ganska jobbigt att ha två hästar som är så tighta med varandra. Picasso och Oprah bryr sig inte om de andra hästarna som står där så det blir lite kruxigt när jag är själv..
 
Men men, skrittade fram och travade ett par varv innan jag övergick till galopp. Galopperade några varv och bröt sedan av till skritt. Skrittade ett halvt varv och övergick till galopp igen. Drog på henne lite och kortade där efter. Gick jättebra men vänsterfattningarna är jobbiga. Sen spolade jag av henne och drog på ett lager kyllera. Sen släppte vi ut hästarna och Oprah skulle förstås götta sig med en rullning!
 
 
 
 
 
 

Säljes

Datum: 2013-06-17 | Tid: 12:00:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Säljer min grymma flughuva. Den är jättebra men jag köpte den först och främst till Picasso då den är i storlek M. Dock behöver Picasso ha nosnät på sin så därför har Oprah fått den. Tyvärr är den för liten för henne så det är därför den säljs. Kommer köpa en ny som är precis likadan tror jag fast i större storlek när jag sålt denna. Passar allt från c-ponnys till mindre stora hästar.
 
50 kronor + eventuell frakt tillkommer om någon är intresserad! Mejla mig på Linn-Strelin@live.se
 
 

Ny vecka

Datum: 2013-06-17 | Tid: 10:29:57
Allmänt | 0 Kommentarer
Vaknade med huvudvärk igen.. Men gav mig ut till stallet och släppte ut hästarna. Picasso var tokig. Glädjeskutt, bocksprång och bakutsparkar om vartannat. Så brukar hon aldrig göra så jag tror att hon trivs jättebra där ute! Anyway, idag följer eventuellt mina två kusiner med ut till stallet. Jag ska rida Oprah och så ska vi påbörja inkörningen av Picasso ;) Sen så planerar jag att vi kan ta en fika vid bryggan nedanför sommarhagen, jättemysigt!
 
Vi hörs väl senare antar jag! Ni kan även följa mig på instagram: linnstrelin
 

Gårdagens outfit

Datum: 2013-06-17 | Tid: 10:25:16
Outfit | 1 Kommentarer
Invigde det nya Antares schabraket igår. Tyckte det låg väldigt bra på henne och hon gjorde sig fin i det! Tillsammans med den marinblåa equillinehuvan, de vita stövlarna och de vita Catagosenskydden blev outfiten jättesnygg! Men jag tänkte dock rida med min Hv Polo tröja. Dock blev det så varmt så jag tog av mig till t-shirt. Annars hade det blivit ännu snyggare! Om jag även byter ut de vita Catagoskydden mot mina vita Veredus så blir det ännu ännu snyggare. Tror vi ska se ut såhär under hoppträningen på onsdag :)
 
Vad tycks? Stilrent men ändå "POW" med de vita stövlarna.
 
 

Mys mys mys!

Datum: 2013-06-16 | Tid: 22:51:39
Allmänt | 1 Kommentarer
När jag kom hem från stallet kändes det som om all energi bara försvann. Började frysa så gick och la mig i sängen. Försökte blogga och redigera bilder men ögonen blev tunga som cementlock så jag la datorn åt sidan och somnade. Vaknade efter typ 15 minuter med världens huvudvärk. Men sen åkte jag ut till stallet och tog in hästarna från regnet och la på dom sina fleecetäcken. Åkte sedan hem och vilade lite till. Sen åt jag och åkte ut till stallet igen för att kvällsfodra och natta hästarna. Gav dom en tuss hö och kraftfoder sedan tog jag av dom deras fleecetäcken och pussade godnatt.
 
Hästarna trivs så himla bra i det nya stallet. Stallet är så mysigt och dom har blivit så lugna när de kommit in. I stallet där jag egentligen står är det ganska mycket liv. Särskilt under vinterhalvåret när i stort sett alla är i stallet samtidigt. Här är jag själv, med mina två tjejer. Det är verkligen underbart! En galoppbana, fina ridvägar, fyra stora rymliga boxar och ett urval med fina hagar runtom stallet var av en där Picasso och Oprah går nu ligger bredvid vattnet.
 
Jag och Alvina gick igenom Picasso och Oprahs hage ner mot vattnet. Där fanns det en mysig liten brygga med några plaststolar och ett bord. Vi satt där ett litet tag och bara tog det lugnt. Så himla mysigt ställe. Bara en paddock som saknas..
 
 

Oprah 16 juni

Datum: 2013-06-16 | Tid: 18:31:13
Axélls Oprah | 6 Kommentarer
Idag gjorde vi debut på galoppbanan. Vi testade att lämna Picasso i boxen men det blev bara knas. Hon bara gnäggade och bankade och då blev Oprah bara jobbig. Istället fick vi ta med henne till banan men hon var inte lugn där heller. Varje gång de inte såg varandra så gnäggade dom som bara den och Oprah körde några bockserier där ett tag. Totalt okoncentrerad till en början och bara studsade när Picasso började vråla. Men jag började trava igång henne och hon låg på. På första bilden drar hon bara i traven och ligger på bettet. Gjorde så att istället för att göra förhållningar och halvhalter så matade jag på henne istället. Hon blev lite paff där och började släppa. Sen gjorde jag lite förhållningar och började flytta. Gjorde öppna och skänkelvikningar.
 
Picasso fortsatte gapa och skrika men Oprah var så inne i sin uppgfift så hon brydde sig inte. Övergick till galopp efter ett par varv i trav och galoppen är som jag nämnt många gånger hennes bästa gångart. Har inte så mycket mer att säga om den. Går bara framåt och jag gjorde många tempoväxlingar. Sedan bytte jag varv och gjorde samma sak i det. Oprah blev svettig och fick upp ett bra flås. Men gick inte ut så hårt utan kände som sagt mest på henne. Hon var nog mer stressad över Picasso där ett tag. Hoppas de skärper sig snart nu när de fått sällskap i andra hagen. I alla fall Picasso.. Haha, skitponny!
 
 
 
 
 

Köra in Picasso?

Datum: 2013-06-16 | Tid: 11:06:00
Picasso | 17 Kommentarer
Han som äger stallet och betet där jag står just nu har tidigare haft travhästar. Nu står tre stycken sulkys tomma var av en tvåsitsig. Han sa igår att jag fick använda dom om jag ville testa att köra in hästarna. Fatta vad grymt? Jag har alltid velat köra in Picasso. Hon har ett så himla bra psyke så jag tror inte att det skulle bli några problem. Dock har jag inte så mycket erfarenhet av att köra in en häst. Jag har bara gjort det en gång tidigare och det var en shettis liksom. Men vi får se. Han kan förhoppningsvis hjälpa mig en bit på vägen.
 
Skulle vara awesome att ha en körponny om sisådär tre veckor! Men vi får börja med att tömköra och se hur hon reagerar. Sen så! Ni kommer såklart få följa allt här med bilder och videos ifall jag väljer att påbörja en inkörning av henne.
 
Ni som kör, har ni några tips att dela med er av vid inkörning?
 
 
 
 
 

Söndag

Datum: 2013-06-16 | Tid: 08:58:56
Allmänt | 0 Kommentarer
Idag ska Oprah ridas i den nya miljön! Kommer inte kräva sådär jättemycket utan det jag vill är att hon ska känna sig hemma. Vi tar några varv på galoppbanan och stämmer av så att allt fungerar. Länga, korta, övergångar, skänkelvikningar osv. Förhoppningsvis går det bra och jag hoppas att Picasso håller sig lugn i hagen. Annars får vi ställa in henne med lite hö så länge nu till en början. Sen vänjer hon sig säkert :)
 
Nu jäklar ska vi bygga kondition och den där kulmagen ska upp!
 
 

Granngården

Datum: 2013-06-16 | Tid: 08:10:19
Allmänt | 1 Kommentarer
 
Vid halv sju ungefär fodrade jag mina hästar med kraftfoder och släppte ut dom. De satte fart ner i hagen och började beta. Underbart! Dock ser inte vädret allt för lovande ut idag så täckena åkte på. Men förhoppningsvis är det uppehåll när jag åker upp igen så jag kan rida. Vill inte rida i regn med nya sadeln nämligen! Anyway, till kl 10 så ska jag vara i Motala hos Granngården och köpa flygspray. Det behövs nu i sommarhagen. Ska också åka ut i mitt vanliga stall och hämta Picassos flugtäcke + leta fram Picassos gamla flughuva som Oprah får ha tills vidare. Denna skaver lite under käkarna på henne eftersom den är lite liten men jag får sätta något ludd emellan så länge. Kommer köpa en ny till henne inom kort. Eventuellt en likadan fast i större storlek.
 
När jag är klar på Granngården så ska jag hämta upp Alvina. Hon följer med mig ut till betet och rider. Förhoppningsvis har jag några bilder att bjuda på sen! ;)
 
 

Sommarbetet

Datum: 2013-06-15 | Tid: 20:47:37
Allmänt | 8 Kommentarer
Kolla in skillnad på storlek på nedersta bilden. Haha, stora Oprah och lilla Picasso. Mina fina flickor! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet

Datum: 2013-06-15 | Tid: 19:45:48
Allmänt | 9 Kommentarer
Allt ser så litet ut på bild.. Men boxarna är riktigt rymliga i skillnad mot boxarna hemma i vanliga stallet. Dessa boxar är på 24 kvadrat och Picasso ser ut som en liten myra i dom, haha. Sedan finns en stor duschspilta, sadelkammare och ett litet fikarum med toalett. Jättemysigt och fint. Tror hästarna kommer trivas som fisken i vattnet. Hagarna är jättefina!
 
Pysslade om dom nyss. Ska åka ut igen runt niotiden och fodra dom. Just nu står dom inne i boxarna så att de får vila magarna lite. Dom är ju inte vana vid ett bete med mycket gräs och klöver så under de första nätterna kommer dom stå inne. Sen får vi hoppas att vädret är fint så att de kan gå ute dygnet runt. Dock får dom stå inne natten innan träning/tävling så dom får vila upp sig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Betessläpp

Datum: 2013-06-15 | Tid: 15:09:32
Allmänt | 12 Kommentarer
Nu har hästarna släppts på sommarbete! Dom stormtrivdes direkt. Lastade ut dom ur transporten och ledde in dom i stallet till deras stora luftiga boxar. Dom står bredvid och pussar på varandra. Sen släppte vi ut dom i deras hage. Dom blev överlyckliga och travade ner för att undersöka. Sen kom dom upp till oss igen och började beta. Allt är så himla fint. Stallet är jättemysigt och fräscht. Hagarna lika så! Och det är så underbart när deras hage ligger bredvid vattnet, gaaah så fint!
 
Bjuder på tre bilder från släppet. Har massa mer att lägga ut men gör det när jag kommer hem ikväll igen. Ska nämligen åka ut till stallet nu och hämta de sista sakerna och sedan åka ut till betet igen och börja fixa lite. Kan även fota stallet och allt ifall ni vill! :)
 
 
 
 
 
 

Soon back on track

Datum: 2013-06-15 | Tid: 00:31:59
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Det känns så bra att jag äntligen hittat en ny sadel till Oprah som passar henne perfekt. Nu har hon bra förutsättningar till att komma tillbaks på tävlingsbanan igen - bättre än någonsin. Jag blir alltid rejält motiverad och tänker igenom saker noggrant när jag inte kan rida. När Oprah nu släpps på sommarbetet så kommer vi tillbringa mycke tid på galoppbanan. Oprah ska biffa till sig över rumpan och ryggen, bättra på magmusklerna och få upp buken. Om hon biffar till sig mer på nacken så blir jag inte ledsen heller! Sen hoppas jag att hon växer ikapp sin bakdel. Den är högre än hennes manke för tillfället men enligt Oprahs uppfödare så början dom växa sent. Oprah är fortfarande bara sex år så hon kan skjuta i höjden enligt uppfödaren. Så jag hoppas verkligen på det! Dock är det inget som stör i ridningen för hon bär upp sig så fint i galoppen. Det är mest när jag ställer upp henne som jag ser skillnaden på rumpan och manken..... Min lilla kamel ;)
 
Hon känns fin fin just nu och på onsdag börjar vi hoppträna som vanligt igen. Kan inte bli annan en spännande! Nu i helgen ska jag börja titta efter tävlingar igem. Jag vill verkligen försöka sätta den där sista nollan i 1 m så att vi får börja hoppa i avd A och slåss om placeringarna. Dock tänker jag inte gå all in i de längre klasserna. Att rida rejält mot klockan gör vi i dom större klasserna. Jag vill spara henne och klättra istället! Sen är målet att göra felfria rundor i 110 också och även debutera 120 till sensommaren/hösten. Helst utomhus eftersom det är där Oprah gör sig allra bäst.
 
När vi väl kommit upp till 120 så gäller det att samla nollor där och kvala in till 130. När/om vi kommer dit(man vet aldrig vad som kan hända på vägen) så är mitt mål med Oprah nått. Jag har satt som mål att starta minst 130 med Oprah. Sen har jag inte funderat mer. Hon har ingen gedigen hoppstam, men jag tvivlar inte en sekund om att hon inte har kapacitet för att klättra högre. Vem bryr sig om stammen? Inte jag i alla fall. Vi ska visa dom!
 
 

Till alla studenter

Datum: 2013-06-14 | Tid: 23:58:37
Allmänt | 0 Kommentarer
Jag vet att ångesten börjar komma över många studenter nu. Det gjorde det även för mig.. Vad ska man göra med sitt liv nu? Skolan var trots allt en trygghet i sig. Man visste vart man skulle gå varje dag och man hade något att göra. Att sedan festa runt en hel vecka och sedan slängas in i vuxenlivet direkt blir ganska tufft för många. Oj vilken ångest och stress jag hade en tid efter min student. Jag hade och har fortfarande ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Men något som jag visste var att jag inte ville plugga vidare. Inte än i alla fall. Jag ville jobba..
 
Därför tänkte jag dela med mig av tips och idéer till er arbetslösa studenter där ute! Jag hoppas att ni verkligen lägger i högsta växeln och gör allt för att få ett jobb. I alla fall tills vidare! Sen är det bara att jobba sig uppåt tills man kommit dit man vill eller jobbar med det jobbet man önskar. Ibland får man helt enkelt ta det jobbet man blir erbjuden, även om de inte är vad man vill just då.
 
Något som är riktigt bra är "trestegsmetoden".
 1. Gör ett spontanbesök. Dvs att du besöker arbetsplatsen där du vill ha jobb. Presentera dig för den personalansvariga och berätta lite om dig själv. Förhoppningsvis ber hon/han dig att skicka in eller lämna en ansökan.
 2. När du skickat eller lämnat in din ansökan, vänta 1 - 2 dagar och ring sedan till henne/honom. Säg ditt namn och fråga ifall din ansökan kommit in.
 3. Efter 5 dagar ringer du igen. Fråga då ifall dom läst igenom din ansökan ännu en gång och fråga när de ska kalla till intervju eller när de ska tillsätta tjänsten så att du vet om du kommit med eller inte.
Tack vara dessa tre steg så har arbetsgivaren hört ditt namn tre gånger - både sett ditt ansikte, pratat med dig i telefon och sett ditt CV på mejlen. Du har då lämnat ett avtryck större än alla andras. Då har du lite större chans att få tjänsten.
 
En hemsida som jag tycker är bra är metrojobb. Där hittar du de senaste jobben som just nu ligger tillgängliga på arbetsmarknaden. Du kan även hitta bra information gällande jobbsökande och få tips och idéer kring detta. Det är en kanonsida helt enkelt som ni verkligen borde kika in på.
 
Hoppas det hjälper er arbetslösa studenter en bit på vägen! Been there done that.
 

En gul Gul

Datum: 2013-06-14 | Tid: 22:06:28
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Skulle ha ridit Picasso men hon hade tappat en sko.. Ryktade henne bara och smsade min hovslagare och frågade ifall hon hade möjlighet att komma och sko henne tidigare. Har inte skotid för än den 26 nämligen. Men jag får hålla tummarna! Oprah å andra sidan longerade jag. Traven på slutet var riktigt fin faktiskt. Nyttigt med longering med chambon då hon inte har min hand att hänga sig i.. ;)
 
Btw, har inte Oprah blivit riktigt gul? Sista bilden är helt oredigerad. Snacka om sommarfärg.
 
 

Fårskinnspad

Datum: 2013-06-14 | Tid: 21:51:50
Utrustning | 1 Kommentarer
Något som jag redan har men som jag skulle vilja ha en till av är en fårskinnspadd. Och då vill jag ha en med ludd på sidorna. Det har jag nämligen inte på den jag äger nu. Anledningen till att jag vill skaffa en till är att jag vill ha en som jag endast använder vid tävling. Jag vill ha en som är jätteluddig runtom för jag tycker det ser så mysigt ut! Men det är inget jag prioriterar först då jag har en som duger. Men någon gång vill jag gärna skaffa en!
 
Dock inte denna på bilden utan en från Sharpman.
 
 

Fredag

Datum: 2013-06-14 | Tid: 10:35:37
Allmänt | 3 Kommentarer
Äntligen fredag. Fick mig en sovmorgon till 9 eftersom jag inte börjar jobba för än klockan 12. Slutar sedan 16 så jag jobbar bara 4 timmar. Så skönt! Sen ska jag ut till stallet och rida eller longera båda hästarna. Utrustningen ska även putsas och jag ska nog börja checka av vad jag ska ha med mig för saker till betet imorgon. Ska bli jättekul att släppa dom och se hur de reagerar. Picasso har aldrig varit på betet förut så hon kommer säkert bli överlycklig ;) Dock får jag hålla stor koll på hennes bakben så inte dom svullnar upp!
 
Vi hörs ikväll eller i eftermiddag!
 
 

Gårdagens kvällsridning

Datum: 2013-06-14 | Tid: 10:18:00
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Kom hem sent från stallet igår så hade ingen ork att slå på datorn och uppdatera. Men i alla fall, Oprah var jättefin. Nu börjar hon släppa i vänstertygeln och hon går som en klocka i galoppen. Som att rida i en uppförsbacke och väldigt lätt att korta och länga. Traven å andra sidan är inte lika fin. Låg och lite tung i handen blir hon och är inte lika reglerbar. Men vi jobbar på det. Huvudsaken är att galoppen är den bästa gångarten eftersom det är den jag använder mig av.
 
Det stod ett litet hinder framme på ca 60 cm som vi skuttade över. Två gånger åt vardera håll och Oprah taggade till ganska så rejält eftersom hon inte hoppat på ett tag. Dock var hon jättelydig så jag kunde hålla i henne hela vägen fram till hindret utan att hon tog bettet och drog iväg. Det börjar likna något! ;)
 

Mobilblogg

Datum: 2013-06-13 | Tid: 21:11:21
Allmänt | 2 Kommentarer

Sitter i skrivande stund och skrittar fram Oprah. Blir ett kvällspass då dagen blev lång. Har för övrigt ont i ena knät så vi får se hur det slutar ;)


Vad skulle du göra om du vann 100.000.000?

Datum: 2013-06-13 | Tid: 13:30:00
Allmänt | 15 Kommentarer
Detta var en fråga som jag fick via facebook av en läsare. Hon ville att jag skulle ta upp den på bloggen och ge ett lite längre svar.
 
Det finns såklart massor man skulle vilja göra! Men det första jag skulle göra är att flytta hemifrån. Bygga ett stall med typ 10 - 12 luftiga boxar och med en bred stallgång och mysig sadelkammare. Sedan skulle jag bygga ett ridhus och en stooooor paddock. Underlaget i både ridhuset och paddock skulle vara fibersand och i paddocken skulle jag bygga en vattengrav och en bank. Sedan skulle jag köpa in en grym hinderpark med massa fina hinder och i fyllnader! En skrittmaskin skulle också byggas och jag skulle ha stora gräshagar och några lite mindre grushagar. En sandad galoppslinga på ca 800 - 1000 meter skulle jag också göra. Och bredvid den skulle jag ha lite naturhinder som man kunde välja att hoppa över.
 
Picasso och Oprah skulle jag såklart ha kvar. Men sedan skulle jag nog köpa en häst vid sina av som gått höga klasser och som jag kan "lära mig" och få en "aha"-känsla på om ni förstår. Men fokuset skulle ligga på Oprah. Sedan skulle jag även importera både hästar och ponnyer för att sedan rida till och sälja vidare. Typ ett par stycken åt gången. Skulle vara riktigt kul! Resten av stallet skulle fyllas med inhyrningar med lite sköna människor :)
 
Sedan skulle jag köpa massa prylar och så skulle jag köpa fina och dyra presenter till de människor som betyder mycket för mig! Och göra tatueringar och fylla i min överläpp lite, tihi.
 
Under somrarna skulle jag även anordna roliga läger och ta in grymma tränare och få ett gott rykte på så sätt! Hade varit hur kul som helst. Och såklart skulle jag fortsätta blogga ordentligt.. ;)
 
Sist men inte minst så skulle jag checka in på ett lyxigt hotell och se Gaga göra konsert på Madison Square Garden. Once in a lifetime!
 
Vad skulle du göra om du vann så mycket pengar?
 
 

Antares ridbyxorna

Datum: 2013-06-13 | Tid: 11:00:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Någon undrade vart dessa Stud One ridbyxor med Antarestryck fanns att få tag på. Jag mejlade återförsäljaren och frågade ifall de fanns någon möjlighet att beställa ett par. Tyvärr fick jag som svar att de inte tillverkas längre. Buhu! Dom är så himla snygga och underbart sköna att rida i. Ett par med Antarestryck hade inte varit helt fel nu när jag har en sådan sadel..
 
Dom tillverkades i vilket fall i Frankrike när de fanns.
 
 

Godmorgon!

Datum: 2013-06-13 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Idag ska jag jobba från 07:15 - 16:00. Efter det måste jag åka och köpa müsli till Picasso och havrekross till Oprah. Sen hinner jag nog bara rida en häst. Det får bli Oprah. Picasso tar jag istället och betar lite och bara pysslar om. Men men, mer intressant än så kan jag inte lova att det blir. Kommer inte hinna uppdatera heller men har gjort ett par tidsinställda som kommer komma upp här underdagen :)
 
Hörs så länge!
 
 

Nytt schabrak

Datum: 2013-06-12 | Tid: 20:01:52
Utrustning | 3 Kommentarer
Under tiden jag kollade på sommarbete så fick jag ett sms från en av sadelutprovarna på Sharpman. Mitt schabrak hade kommit. Så innan jag åkte ut till stallet så tog jag en sväng förbi Sharpman innan stängning och hämtade ut det! Fick det eftersom jag köpte Antares sadeln :)
 
Det blir säkert fint på både Picasso och Oprah!
 
 

Sommarbetet

Datum: 2013-06-12 | Tid: 16:24:44
Allmänt | 3 Kommentarer
Nu har jag varit och kollat på sommarbetet! Tror det kommer bli kanon. I stallet har dom fyra stora boxar och så får jag tillgång till en galoppbana på 750 meter. Sen lite längre bort från stallet så har dom en raksträcka på 800-900 meter. Hagen som dom ska börja vara i ligger bredvid vattnet så det kommer nog bli najsiga bilder när jag fotar dom! Ifall dom skulle äta upp det betet flyttar vi över dom till ett annat som ligger inne i galoppbanan.
 
Vi flyttar hästarna i helgen! :)
 
 

Intressant

Datum: 2013-06-12 | Tid: 12:37:00
Utrustning | 2 Kommentarer
Pratade med min hovslagare kring hovolja idag eftersom hovarna är speciellt utsatta nu på somrarna. Om man ska vara helt ärlig så borde man pensla på hovolja/matolja var tredje timme för att det skulle hjälpa. Det har visat sig att oljan bara tränger in några millimeter in i hoven och det avdunstar efter 2-3 timmar. Så speciellt hjälpande är det.. Och det som hjälpte bäst om det nu skulle vara så är vanlig matolja. Hovfett och hovolja funkar alltså inget bra i detta torra tider.
 
Det min hovslagare sa att man kunde göra för att behålla hovarnas spänst och fuktighet var att dra över ett lager hovtjära. Det gör att vattnet i hoven hålls kvar längre typ.
 
Men det är som hon sa, det kommer nya resultat hela tiden. Man kan aldrig vara helt säker ;)
 
Jag penslar på hovolja varje dag. Om jag rider så penslar jag på både före och efter ridpass. Dock ska jag nog byta till denna hovolja från Ekol som innehåller hovtjära! Den låter riktigt bra faktiskt.
 
Skyddar mot uttorkning och hovsprickor. Förebygger strålröta och främjar horntillväxten. 0,5 liter.
Med tjära.
 
 

Nya pjuks

Datum: 2013-06-12 | Tid: 12:07:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Nu på förmiddagen har Oprah fått nya skor! Hon fick ett par rejälare bak eftersom hon sliter väldigt mycket. Så nu jäklar! Hon är i vilket fall jättefin om fossingarna nu och om exakt två veckor är det Picassos tur att få nya dojjor :) Idag ska jag åka och kolla in sommarbetet en sista gång innan jag släpper dom. Tror dom blir släppta i helgen och sedan får dom vara där 2-4 veckor framöver beroende på hur smidigt allt är. Dock ska dom fortfarande ridas och hållas igång. Dock mest konditionsjobb och styrka.
 
Sen ska jag även lämna in bilen på lagning och jag hoppas få den i ordning snabbt så att jag kan åka till NYRK och kolla när min grupp hopptränar :)
 
 

Tatueringar

Datum: 2013-06-11 | Tid: 22:06:52
Allmänt | 3 Kommentarer
Blev jättepepp igen på att göra tatuering nu när jag såg att tatueringsshoppen inne i Motala har en presentkortstävling. Som ni vet har jag länge skrivit om att jag ska göra en tatuering. Dock är inte en av mina föräldrar allt för glada i det så jag måste ha en stadig ekonomi själv innan jag kan göra en ifall jag blir vräkt med huvudet före..... Haha! ;)
 
Har i vilket fall utökat mina "vill ha" tatueringar. Slutar med att jag kommer se ut som Rick Genest sen, eller? Nääh, kanske inte riktigt! Men det jag vill ha är följande:
 • "Born this Way" på nyckelbenet
 • "Picasso" på handleden
 • "Gaga" på utsidan av handen
 • Ett utdrag från en Gaga lyrik på revbenen
 • Och den nyaste.. Ett stort porträtt av Gaga på utsidan av mitt lår - måste ha innan jag dör
Något som jag även tycker är riktigt snyggt är sleeve. Dock skulle jag inte passa i det.. Men på andra är det snyggt! Jag verkligen älskar tatueringar. Levande konst. Och så såg jag denna tatuering av Gaga som någon gjort. Tyckte den var grym. Något liknande vill jag ha på mitt lår i framtiden. Men vi får se. Jag måste bli lite mer smärttålig först..... ;)
 

Duktiga gulen!

Datum: 2013-06-11 | Tid: 20:49:07
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Red Oprah på flippanbettet idag och utan snokrem. Hon var riktigt trevlig. Det märks att jag själv har utvecklats i min ridning. Rider mycket mer med sitsen och benen istället för handen. Hon var jättefin. Galoppen är helt outstanding för tillfället! Ska bli kul att se hur hon känns om typ en vecka framåt när hon har kommit igång ännu mer. Imorgon får hon nya skor och då ska hon skrittas. Sen rider jag henne på ett vanligt tränsbett på torsdag igen :)
 
Bjuder på en gammal bild från förra året!
 
 

Tisdag

Datum: 2013-06-11 | Tid: 10:55:56
Allmänt | 4 Kommentarer
Vad står på dagordningen idag? Jo, Oprah och Picasso ska ridas. Oprah ska jag fortätta rida igång och Picasso ska jag ta en uteritt med. Men innan dess så ska jag åka in till Motala och fylla i lite papper. Sen ska jag försöka få tag på personen som har sommarbetet som vi ska ha hästarna på. Ikväll ska jag börja knåpa på en ny design och om jag känner mig klar så kanske jag lägger upp den också. Ska även svara och skicka iväg lite mejl.
 
 

Vänta..

Datum: 2013-06-11 | Tid: 10:45:16
Utrustning | 2 Kommentarer
Mitt micklemträns fanns inte hemma i den läderfärgen jag ville ha så jag får vänta på ett nytt från Irland. Det skulle komma in i slutet av juni så nu är det bara att vänta.. Hatar att vänta. Men vad gör man inte? Är så extremt förväntansfull! Vill testa det nu nu nu nu nu! ;)
 
 

Oprah 10 juni

Datum: 2013-06-10 | Tid: 21:29:26
Axélls Oprah | 2 Kommentarer
Försökte jobba upp formen idag och det gick ganska hyfsat. Kommer nog bli bättre och bättre ganska fort faktiskt för hon bar upp sig själv i en högre form under sista traven. Galoppen var även den väldigt bra. Dock är galoppen båda mina hästars starka sida. Jag jobbar mina hästar mest i galopp eftersom det är den jag använder mig av när jag hoppar. Dock vill jag att Oprah ska kännas kanon även i traven så jag ska försöka lägga lite mer fokus på den också i fortsättningen. Dock är huvudsaken galopp ändå! Men i vilket fall så börjar Oprah kunna samla sig riktigt mycket nu. En riktigt kort galopp fick vi till några gånger! Och ökningarna gör hon mer än gärna.. ;)
 
Dock hade vi våra stunden idag då hon inte riktigt ville som jag ville. Men då var det bara att göra om och göra rätt!
 
Oprah har dock fått en riktig hängbuk igen nu efter vilan. Vi får väl se hur hon ser ut efter betet.. Men som sagt så kommer vi ha en galoppbana bredvid sommarhagen så där kommer Oprah trimmas nu i sommar. Hoppas vi får upp buken och magmusklerna då.. ;) Vill även att hon ska lägga på sig mer muskler över rumpan och så vill jag få tillbaks hennes snygga nacke igen som hon hade ett tag! Biffiga nackar är sååååå snyggt!
 
 
 

Visste ni att Oprah..

Datum: 2013-06-10 | Tid: 14:26:00
Axélls Oprah | 4 Kommentarer
 • Är väldigt "klängig" av sig? Om hon hade varit hund så skulle hon viljat ligga i knät hela tiden..
 • Är väldigt tittig, dock med undantag för hinder.
 • Dansar loss om hon blir rädd. Det gäller att ha bra skor på sig..
 • Älskar att hoppa. Stoppar aldrig men kan glida åt sidan om det blir för kruxigt.
 • Är väldigt lättlärd.
 • Inte kan stå stilla i stallgången..
En av de charmiga bilderna på oss.. ;)
 

Hoppas hoppas!

Datum: 2013-06-10 | Tid: 11:21:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Hoppas verkligen att mitt micklemträns kommer idag eller imorgon. Är så spänd på att få testa det på både Picasso och Oprah. När jag gjort det kan jag ge er en utvärdering om ni vill? Hoppas dock full passar Picasso och Oprah. Jag vet inte hur storlekarna är nämligen.. Gäller att hålla tummarna!!


Ny vecka!

Datum: 2013-06-10 | Tid: 09:16:38
Allmänt | 2 Kommentarer
Ännu en ny vecka och idag ska jag jobba. Jobbar 11 - 16 och efter det ska Oprah ridas och Picasso skrittas. Resten av veckan är oklar. Hästarna ska i alla fall trimmas som vanligt men vi får se om jag släpper dom på bete i helgen. Beror på vädret! Sen så ska Oprah skos på onsdag och på torsdag har jag en lång jobbdag framför mig. Sen får vi se vad som händer. Inget annat är planerat.
 
Bild från Oprahs 110 debut.
 

Rullat fast

Datum: 2013-06-09 | Tid: 21:07:36
Axélls Oprah | 6 Kommentarer
En i stallet ringde till mig för kanske 30 minuter sedan och sa att Oprah hade rullat fast och sparkat sönder boxväggen. Vi åkte ut och lagade den och kollade till min stora gula osmidiga häst.. Ingen skada skedd på henne utan det var bara ett par plankor i boxen som fick ta lite stryk. Hon hade tydligen rullat och sedan rullat över in mot ett boxhörn. Hon låg som en räka typ. Alla fyra hovar i ett hörn. Oprah kunde inte ta sig loss utan låg där. Men en i stallet hade börjat smacka och då hade Oprah taggat till ordenligt och tagit i för fulla muggar och sparkade sig bakåt och kom loss. Men på bekostnad av några plankor då vill säga. SMIDIG.SE
 
Men tur det gick som det gick!
 

Picasso 9 juni

Datum: 2013-06-09 | Tid: 19:34:59
Picasso | 6 Kommentarer
Idag var hon verkligen inte lika stel. Började med att skritta ut en liten sväng. Sedan trav - halt - trav - halt på vägen tillbaka. Där efter jobbade jag igenom henne i paddocken. Fortsatte med övergångarna. Växlade mycket mellan halt, skritt, trav och galopp. Sedan rullade jag på över en bom - ett galoppsprång - cavaletti(40 cm) - ett galoppsprång - bom. Det gick jättebra till en början. Sen började hon att tagga till och då går hennes ben som trumpinnar. Men hon höll sig ganska lugn ändå och gjorde allt jättebra några gånger! :) Avslutade med att skritta ut en kortis på både grus och asfalt.
 
Mitt charmtroll!
 
 
 

Mål de kommande veckorna med Oprah

Datum: 2013-06-09 | Tid: 15:00:00
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Att sätta upp små delmål tycker jag är viktigt. Det gör mig motiverad och dom ska vara rimliga att lyckas med inom just den tiden jag själv sätter. Just nu har jag som mål att förbättra Oprah i markarbetet. Jag har två veckor på mig att få igång henne och träna på detta. Oprah har skrittats för hand och även longerats ibland under tiden hon vilat då jag inte haft någon sadel. Därför behöver jag inte "mesa" igång henne. Sen får vi se om detta visar resultat under hoppträningarna.
 
Målet för de kommande veckorna:
 • Bli lättare i handen
 • Kunna länga och korta utan att hon spänner sig
 • Kunna göra avbrott utan att hon kör upp huvudet
 • Få upp henne i en högre form

Läderprodukter

Datum: 2013-06-09 | Tid: 13:00:00
Utrustning | 2 Kommentarer
När jag köpte min sadel så fick jag med mig två läderprodukter från Antares. Ena var lädertvål och ena var läderolja. Har aldrig använt olja förut då jag tyckt att det blivit för flötigt och inte torkat in så fort. Men efter två dagars användning av oljan på min sadel så smörjde jag in alla mina träns med olja igår. Kan bara säga att jag är JÄTTENÖJD. Oljan kommer användas flitigt. Lädret blir mjukt och följsamt + att det är drygt och går snabbt att applicera.
 
Lädertvålen kostar 195:- och oljan lika så. Något som kommer användas flitigt!
 
 

Söndag

Datum: 2013-06-09 | Tid: 11:44:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Oprah och Picasso ska båda aktiveras idag. Oprah ska jag fortsätta rida igång och Picasso kommer jag försöka rida igenom så mjukt som möjligt eftersom hon kändes oren under ridningen i förrgår. Massrade in hennes gallor med arnika och drog ett lager värmelera över bakbenen igår. Jag hoppas det har gjort underverk idag. Men vi får se, hon har sina perioder när hon är lite stelare. Oprah blev i vilket fall fin på slutet igår. Känslan när innertygeln bara kan hänga och man har ett jämnt stöd på yttern - den alltså!
 
Har satt upp lite kortsiktiga mål med Oprah för de kommande veckorna. Mer om det i ett separat inlägg.
 

Antares stuff

Datum: 2013-06-09 | Tid: 11:21:38
Utrustning | 1 Kommentarer
Nu när jag köpt mig en sadeln från Antares så ska jag få ett schabrak där ifrån också. Dock hade Sharpman inga hemma för tillfället men dom skulle beställa. Så jag kommer få ett samtal när jag kan komma och hämta! Är även väldigt sugen på att köpa ett par Stud One ridbyxor med Antarestryck på ena låret. Som ni säkert redan vet så har jag ett par svarta Stud One ridbyxor och det är dom skönaste ridbyxorna som finns! Utan tvekan. Och dessa med antaresloggan är ju bara för snygga..
 

Oprah 8 juni

Datum: 2013-06-08 | Tid: 20:39:00
Axélls Oprah | 14 Kommentarer
Idag började igångsättningen av Oprah. Kände igenom henne i alla gångarter och checkade lydnaden genom att göra lite övergångar, flyttade mm. Dock inget krävande utan bara kollade hur det låg till ungefär. Hon kommer nog bli back on track ganska snart så som hon kändes idag. Liiite lat men det kommer. Hon brukar alltid vara lite trög och lat efter vila. Men snygg var hon i alla fall. Hihi! Sötnos!
 
Älskar bilden överst. Färgerna blev så fina!
 
 
 
 
 

Hästarna

Datum: 2013-06-08 | Tid: 19:44:42
Allmänt | 6 Kommentarer
Det är så härligt att dom kan gå utan täcken nu. Hagarna är upptorkade och det är strålande sol. Tack vare den lilla lilla brisen som blåser så hålls flugorna borta. Och där står mina hästar, vill in i alla fall... Men men, ska bli så kul att släppa dom på sommarbete sen! Kommer kunna hålla igång dom eftersom det ligger en galoppbana precis intill och runt ena hagen :)
 
Hur gör ni med kraftfodret under sommarbetet? Ger ni dom något(om ni håller igång dom)?
 
 
 
 

Lördag

Datum: 2013-06-08 | Tid: 11:13:02
Allmänt | 3 Kommentarer
Ska åka och köpa foder till hästarna idag då jag inte hann det igår pga att sadelköpet drog ut lite på tiden. Sen ska jag äntligen sätta igång Oprah! Picasso ska även ridas. Tänker klä upp Oprah lite och kommer fota ett par bilder :) Mer uppdatering kommer underdagen!
 

Ella växer så det knakar

Datum: 2013-06-08 | Tid: 11:00:15
Allmänt | 7 Kommentarer
 
 
 
 
 

Imorgon sätter vi igång!

Datum: 2013-06-07 | Tid: 21:55:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Nu när jag har en sadel som passar min stora gul så ska jag äntligen börja sätta igång henne igen. Är supermotiverad och om allt flyter på så hoppas jag kunna delta på hoppträningarna igen om ett par veckor. Vill verkligen prova lite språng i nya sadeln. Får kanske ta premiärsprånget på Picasso när hon inte är lika stel! Så extremt förväntansfull :)
 
Kommer inte göra något krävande med henne imorgon. Bara lunka igång så att säga!
 

Bloppis

Datum: 2013-06-07 | Tid: 21:43:46
Utrustning | 0 Kommentarer
Önskas bilder på någon av sakerna så mejla! Alla priset är utan frakt. Eventuell frakt betalas av köparen. Alla sakerna är i jättefint skick! Mejla mig på Linn-Strelin@live.se vid intresse.
 
 • Sadelöverdrag från Kingsland 200:-
 • Sadelöverdrag från Prestige 50:-
 • Sadelväska från Antares(ny) 300:-
 • Blått nättäcke(145) 150:-
 • Brunt stalltäcke(135) 150:-
 • Turkost ländtäcke från Exklusiv(135) 150:-
 • Schockemöhle set, huva och schabrak (full) 500:-

Nya sadeln och galopp bakom sadeln!

Datum: 2013-06-07 | Tid: 21:07:29
Picasso | 7 Kommentarer
Tidigare idag åkte jag till Sharpman för att hämta hem min nya sadel. Till sadeln så fick jag även ett ordentligt sadelskydd, sadelväska, sadeltvål + olja och så kommer jag även få ett schabrak från Antares när dom beställt hem fler. Sadelväskan kommer dock att säljas om någon är intresserad! Kommer upp i ett enskilt inlägg senare om det. Men men, sadeln är underbar att rida i och den satt jättebra på Picasso också. Oljade in den ordentligt efter ridturen.
 
Picasso kändes väldigt, väldigt stel idag. Det släppte dock lite efterhand men jag tror att galoppen i förrgår gjorde sitt. Då brukar hon bli jättestel! Men i vilket fall så galopperade jag bakom sadeln. Ni ser själva hur det gick, HAHA! Picasso trodde nog det hade slagit slint i skallen på mig och jag är glad för att min ponny inte kan bocka! God bless me.
 
 
 
 

Svart läder

Datum: 2013-06-07 | Tid: 12:32:00
Utrustning | 5 Kommentarer
Såg en gul häst på tävlingen igår som hade brunt läder.. Insåg då att gula hästar faktiskt passar bättre i svart läder. Det ger mer kontrast mot färgen och det ser mycket tuffare ut. Brunt är inte fult men det smälter in mer i den gula färgen. Jag vill ha någon som "står ut" mer. Därför håller jag mig till svart. Tycker även att antaressadeln var finare i svart eftersom loggan på kåpan syns bättre då. Annars gillar jag brunt läder. Picasso passade bättre i brunt..
 
Det blir även lättare att matcha också. Det finns trots allt massor av olika nyanser av brunt ;)
 
 
 

Stigläder

Datum: 2013-06-07 | Tid: 12:26:40
Utrustning | 2 Kommentarer
I samband med nya sadeln så skulle ett par nya stigläder inte sitta helt fel. Jag vill ha ett par som är gjorda för mina Soft Up stigbyglar. Jag kan antingen välja att köpa Freejumps egna stigläder eller så väljer jag att matcha sadeln med Antares egna. Dock är de från Antares dyrare och Sharpman har inte dom hemma i färgen svart(vad jag vet). Mitt val faller på freejumplädrena. Ska försöka invänta nästa lön så jag kan handla ett par! :)
 
Antares till vänster och Freejump till höger.
 

Godmorgon!

Datum: 2013-06-07 | Tid: 09:36:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Eller förmiddag.. Ni väljer själva ;) Jag ska bara platta håret och sedan åker jag ut till stallet för att ta av mina hästar regntäckena. Det är jättefint väder idag och jag tror att min hästar kommer vilja komma in ganska tidigt. Igår stod dom vid grindarna redan när vi kom hem från tävlingen. Hur ska stackarna klara sig på sommarbete när dom inte kan tåla lite hetta? Haha ;)
 
Anyway, Picasso ska ridas sen så ska jag åka och köpa foder + ringa till Sharpman.
 

Min nya sadel!

Datum: 2013-06-06 | Tid: 21:21:01
Shopping | 7 Kommentarer
Jag har bestämt mig. Denna sadel från Antares kommer ligga på Oprahs rygg i många år framöver. Skulle ta kontakt med Sharpman imorgon och sedan så hoppas jag kunna få hem den så snabbt som möjligt så att jag kan komma igång och träna igen. Men det är mycket pengar.. Dock betyder mina hästars välmående mer än något annat så ibland får man ge med sig lite(mycket).. YOLO.
 
Men i alla fall, säg HEEEEJ till denna snygging!
 

Snart mitt!

Datum: 2013-06-06 | Tid: 21:04:43
Shopping | 5 Kommentarer
Klickade just hem ett micklemträns. Det ska bli sååååå spännande! Älskar att det finns så många valmöjligheter att använda tränset på. Tränset kommer bli Picassos men jag kommer även rida Oprah på det ibland för variations skull. Har inte läst något dåligt om tränset så jag är väldigt förväntansfull. När man har bett tillsammans med tränset så finns det "klipps" som man kan sätta dit om man vill ge hästen mer "frihet" i munnen. Sätter man i klippsen kommer det istället bli ett litet tryck på nosryggen vid ett tygeltag. Men det blir mildare i munnen ifall man har en känslig häst.
 
Produktinfo:
 
Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molartänder i ovankäken.

Tre användningsområden:

1. Träns med bett. De speciella clipsen håller
    bettet på plats och ökar bekvämligheten hos
    hästen.
2. Longeringskapson. Fäst longeringslinan i nos-
    grimmans ring.
3. Bettlöst träns. Det finns tre bettlösa alternativ.
    Från mild till stark så att du kan alltid hitta ett
    alternativ som passar just din häst. Du kan
    även använda det som grimma när du tar av
    bettet.
 
 

Lång dag!

Datum: 2013-06-06 | Tid: 20:19:52
Allmänt | 0 Kommentarer
Förlåt för min dåliga uppdatering. När jag släppte ut hästarna i morse så ringde Hanna och frågade ifall jag kunde följa med som medhjälpare när hon skulle tävla. Så det var bara att åka hem direkt efter att jag släppt ut hästarna. Gjorde i ordning mig, åt frukost och åkte sedan ut till stallet igen för att följa med dom till Rappestad där tävlingen skulle hålla hus. När vi kom hem på eftermiddagen så gjorde jag alla stallsysslor och kollade en stund på ponnyernas hoppträning. Sen åkte jag hem och här sitter jag nu!
 
Där av den dåliga uppdateringen..
 
 

Dyon the Difference

Datum: 2013-06-05 | Tid: 22:02:32
Utrustning | 5 Kommentarer
Säljer mitt svarta Dyon the Differenceträns i storlek cob för 1.400(nypris 3.000) eller bytes mot svart micklemträns i storlek full. Tränset är jättebra och har hjälpt Picasso massor! Nu ska vi testa på något annat!
 
Mejla Linn-Strelin@live.se vid intresse :)
 

5 juni

Datum: 2013-06-05 | Tid: 21:45:13
Picasso | 2 Kommentarer
Jobbade ett tag och sen åkte jag hem för att vila lite. Har fryst hela dagen men började frysa ännu mer när jag kom hem.. Åkte sedan ut till stallet för att göra alla sysslor och ta en tur på Picasso. Det fick bli lite konditionsträning för hennes del. Började med att skritta fram på grus och asfalt länge. Sen började jag att galoppera direkt efter skritten. Tog några galopplängor i en jättefin allé fram och tillbaka, sen skrittpaus och sedan igång igen. Där efter travade jag av henne en kort bit på asfalt och sedan skrittade jag av henne på grus.
 
När jag kom tillbaka till stallet så drog jag på ett lager kyllera på alla hennes ben. Sen fick hon ett par sockerbitar och sedan in i boxen! Hon var väldigt stark och pigg till en början. Sen under sista galoppen så lyssnade hon på mig och blev fin fin :)
 
Dock är det inte allt för kul att lyssna på mamma när man har en lång raksträcka framför sig........
 

Sommarbete

Datum: 2013-06-05 | Tid: 21:22:48
Allmänt | 0 Kommentarer
Har beslutat mig för att inte ställa av Oprah under sommarbetet. Hon ska istället hållas igång under tiden hon står där. Varför undrar ni säkert då? Jo, hon har vilat så länge nu pga sadeln så att sätta igång henne nu och sedan ställa av henne igen skulle vara så onödigt. Hon har fått sina två veckors vila. Istället kommer sommarbetet bli en möjlighet att bygga upp hennes kondition och styrka då det ligger bredvid en mindre travbana. Så jag kommer nog träna som vanligt under tiden dom göttar sig på sommarbetet. Dock kanske jag inte kommer hoppa så mycket utan jag kommer mest fokusera på styrkan, lydnaden och konditionen. Så hoppningen kanske hon kommer få vila ifrån i ett par veckor. Sen kör vi igång igen och då är hon i full trim! Sen ställer jag av henne ett par veckor i vinter istället när det är som kallast.
 
Blir nog toppen. Har dock inte spikat ett datum när jag ska släppa dom än. Men det blir nog ganska snart..
 
Två bilder från när Oprah kom till mig.
 
 

Stigbyglar

Datum: 2013-06-05 | Tid: 14:15:51
Utrustning | 4 Kommentarer
Jag har länge ägt ett par Soft Up stigbyglar från Freejump. Igår under sadelutprovningen fick jag testa Bow balance stigbyglarna från Sprenger. Fick därför en chans att jämföra de två olika stigbyglarna. Bow balance stigbyglarna kändes som klumpar i skillnad mot Soft Upen. Jag trivdes inte alls i dom! Mitt val hamnar därför på Soft Up stigbyglarna. Men smaken är som baken. Vissa trivs med dom och andra inte. Jag tillhörde kategorin som inte alls trivdes i dom!
 
Bow Balance ca 1595:-
Soft Up ca 1.950:-
 

Vart är mössorna? HEMMA!

Datum: 2013-06-05 | Tid: 13:56:34
Allmänt | 1 Kommentarer
Förskolan där jag jobbade idag låg bredvid en av Motalas gymnasium. Inte det jag gick på dock men vi stod och kollade när studenterna marscherade ner mot stan. Jag fick gåshud! Tänk vad tiden kan gå fort. För ett år sedan var det jag som gick där. Med mina Jeffrey Campbell skor och värkande fötter. Så himla kul och jag skulle kunna göra om allt om och om igen.
 
Jag har bara en sak att säga till er som inte tagit studenten en, ta mycket bilder! Man glömmer bort allt så fort..
 

Onsdag morgon

Datum: 2013-06-05 | Tid: 06:12:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Jobb idag. Slutar dock 13.30 så det är skönt! När jag kommer hem så ska båda hästarna aktiveras och jag måste kolla över ekonomin då jag verkligen vill ha den där Antares sadeln.. Dock vet jag inte om jag har råd. Det är ju inte varje dag man går runt med 25 tusen i fickan liksom. Men vi får se. Det löser sig nog på ett eller annat sätt. Förhoppningsvis kan jag även göra den där filmen idag när jag galopperar bakom sadeln. Om jag har någon som kan filma vill säga. Annars blir det lite svårt! ;)
 
Vill ha sadeln NU så jag kan rida x(
 

Sadelutprovning

Datum: 2013-06-04 | Tid: 17:01:31
Utrustning | 16 Kommentarer
Sadelutprovningen gick jättebra. Oprah var lugn och snäll. Dock var hon seg i ridningen efter lite vila. Men men, vi hittade en sadel som satt perfekt på henne. Såklart var det den dyraste.. Aj aj! Vi provade två sadlar från Antares. Altair satt helt ok på henne(sadeln direkt under) men den som satt bäst var den Antares med hästhuvudet. Min Prestige som jag har nu kan hon inte ha längre. Vi provade den också nämligen.
 
Nu ska jag bara fundera här hemma. Det är trotts allt mycket pengar. Antares sadeln med loggan kostar 33.900 kronor men för det får jag en sadel som sitter perfekt och som hon kommer kunna ha resten av hennes liv förhoppningsvis.. Sen så får jag byta in min sadel och för den får jag 10.000 och dom sa även att denna skulle ligga bättre på Picasso än vad Prestigen gör.
 
Har lite betänketid i ett par dagar!
 
 
 
 
 
 

God förmiddag!

Datum: 2013-06-04 | Tid: 10:04:36
Allmänt | 1 Kommentarer
Kom hem sent igår så hann tyvärr inte uppdatera. Hade inget att uppdatera om heller dock eftersom jag inte hann rida någon häst innan mötet. När jag kom hem från jobbet så hade jag bara 1,5 timme på mig att göra i ordning någon häst och rida. Det hinner jag aldrig. Jag är en människa som inte kan stressa och jag vill ha en halvtimme till ryktning, en kvart till sadling osv och sedan en timme till ridning eftersom jag skrittar fram och av väldigt länge. Så jag behöver minst två timmar för att känna att jag ska hinna med att rida. Ryktade istället bara hästarna så dom glänser som diamanter!
 
Men Oprah är ingen komplicerad häst så det ska nog gå bra idag på sadelutprovningen i alla fall :) Vi hörs!
 

Slutar aldrig förvånas över Picasso..

Datum: 2013-06-03 | Tid: 22:24:36
| 5 Kommentarer


Måndag

Datum: 2013-06-03 | Tid: 10:42:51
Allmänt | 1 Kommentarer
Well, det ser visst ut som att jag ska ta en galopp bakom sadeln snart.. Och någon frågade mig om det var på Picasso eller Oprah och det är på Picasso jag ska göra det. Jag är inte självmordsbenägen direkt.. ;)
 
I morse var jag i stallet och släppte ut hästarna. Nu håller jag på att förbereda inför jobb i ett par timmar. När jag kommer hem ska jag rida Oprah barbacka och galoppera eller longera Picasso. Sen är det stallmöte som gäller. Mer än så är inte planerat. Ser mer fram emot morgondagen. Blir spännande att prova ut lite nya sadlar! Kanske, kanske kan försöka bjuda på lite bilder imorgon. Det beror på om vi provar ute i paddocken eller inne i ridhuset!
 
Här på bilden nedan hoppar Oprah mig nästan ur sadeln. Var nära på att landa bakom. Hehe!
 

Sadelöverdrag

Datum: 2013-06-03 | Tid: 10:34:55
Utrustning | 1 Kommentarer
Vill ni ha ett rejält skydd till era sadlar? Då kan jag varmt rekommendera detta sadelöverdrag från Kingsland. Jag skaffade det när katterna i stallet började riva på min Prestigesadel. Så istället för att dränka katterna så köpta jag mig ett rejält sadelskydd ;) Vill tipsa om det just för att Charlies har det till extrapris nu! Ordinarie pris är 449 kronor men dom säljer ut dom för 299:-
 
Klicka HÄR.
 

Ny vecka

Datum: 2013-06-03 | Tid: 08:00:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Ny vecka ännu en gång! Veckorna går jättefort just nu av någon anledning! Anyway, idag ska jag rida Oprah barbacka. Ska rida igenom henne så att hon blir mjuk och fin imorgon när vi ska prova sadlar. Picasso ska jag longera eller rida till en allé för att galoppera på. Vi får se. Beror helt på vädret! Sen får jag se ifall jobbet ringer in mig.
 
På tisdag kommer Alvina hem till mig igen och hon följer med när jag ska prova ut sadlar hos Sharpman. Sen följer hon med mig tillbaka och på kvällen har vi lite andra planer för oss, haha.... Under resten av veckan har jag inget planerat. Picasso ska ridas igång som vanligt och Oprah beroende på om vi hittat någon sadel som passar eller inte..
 

Machete Kills

Datum: 2013-06-03 | Tid: 06:15:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Gaga kommer göra debut som skådespelerska. Filmen heter Machete Kills och har bland annat Gaga, Sofia Vergara och Charlies Sheen i rollistan. Hur grym kan inte filmen bli när dessa tre individer slås ihop i en och samma film? Jag kommer beställa biljetter DIREKT när dom kommer ut. MÅSTE se filmen. Längtar som en idiot. Den har premiär i Sverige den 20 september..
 

Dagen i text

Datum: 2013-06-02 | Tid: 21:02:23
Allmänt | 1 Kommentarer
Som jag nämnde tidigare så var tanken att pysslar om mina hästar ordentligt. Ryktade hårremmen grundligt, borstade igenom svansen och manen, penslade hovarna med hovolja två gånger, smörjde in mularna med helosan och sedan fick dom massa sockerbitar. Efter det kollade jag på när min kusin red. Hjälpte henne att bygga fram ett par hinder som hon skuttade över.
 
Mer intressant en så blev inte min dag! Ser fram emot veckan som kommer istället. Har lite mer planerat då!
 

Opa Linn style, woop woop

Datum: 2013-06-02 | Tid: 20:28:53
Allmänt | 68 Kommentarer
Min nya ridstil. Den första ridstilen är framtagen av mig. Väldigt bra hoppsits då man hjälper hästen att hoppa upp sig med framdelen över hindrena eftersom man blir som en tyngd bak. Sen om bakbenstekniken blir lika bra är svårt att säga. Jobbar på det.. Andra ridstilen kallar jag pinnen. Du ska stå rätt upp vilket gör att du inte belastar hästens rygg lika mycket. Rid dock inte i för mycket skog då du lätt kan få stryk av grenar..
 
Tyx? På andra bilden travar jag, därför jag ser så besvärad ut, HAHA.
Får jag över 40 kommentarer på detta inlägg så galopperar jag bakom sadeln. Det kommer då filmas och läggas upp här!
 
 
 

Hårt spända nosgrimmor

Datum: 2013-06-02 | Tid: 20:06:47
Utrustning | 18 Kommentarer
Något som jag tycker är obehagligt att se är när ryttare spänner åt sina hästars nosgrimmor och snokremmar så hårt att hästarna utstrålar panik i blicken. Tänk er en varm sommardag. Hästen ska prestera sitt yttersta på dressyr eller hopptävlingen och den får sin mun igenstängd. Där uppe sitter en ryttare som sågar ner hästen för att få den att kröka på naken eller rider hästen helt slut under framridningen. Ni ser hur hästen kämpar för att få syre genom de enorma näsborrarna och ni ser hur gärna den vill gapa för att att göra bettet mildare.
 
Tänk er detta ovan fast med ett för stort bett också.. Som verkligen trycks upp i hästens gom vilket ger den en olidlig smärta. Och vad gör ryttaren när hästen gapar? Jo, spänner åt ännu mer. Och vad gör hästen? Den genomlider denna stund eftersom den är så extremt snäll, tyvärr..
 
När jag rider mina hästar så är jag noga med att bettet inte är för stort. Jag är även noga med vart det är placerat i deras munnar för att det ska bli så behagligt som möjligt. Mina nosgrimmor spänner jag aldrig hårt. Om mina hästar vill göra bettet mildare genom att gapa är det fritt fram. Dock är det sällan dom gör det. Oprah kan göra det mot anridningar till hinder eftersom hon gärna vill dra på lite. Och Picasso springer med tungan ute. Att hon springer med tungan ute har dock inget med bettet att göra utan hon gör även det när man rider i endast grimma. Så det är någon fix idé hon har!
 
Nu kan man ju fråga sig varför man rider med nosgrimma överhuvudtaget egentligen.. På mina träns sitter nosgrimman ihop med nackstycket så om inte jag hade haft någon nosgrimma så hade flärparna hängt och slängt! Men men, använder ni nosgrimma? Vilken nosgrimma är er favorit och vilket trivs er häst bäst på?
 

Söndag

Datum: 2013-06-02 | Tid: 12:03:56
Allmänt | 3 Kommentarer
Söndagens planer innebär pyssel med hästarna. Oprah och Picasso ska ryktas och bara behandlas som små prinsessor! Marwin ska även longeras och så ska jag kolla när min kusin rider en häst. Mer än så har jag inte planerat. Ser ut som vädret kommer bli lite si och så underdagen. Igår hade vi toppenfint väder men idag är det molnigt.. Buhu.
 
Vill komma igång och hoppa min gulis nuuuu! :(
 

Oprah igår

Datum: 2013-06-02 | Tid: 11:59:45
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Red Oprah igår efter ett par veckors vila. La på sadeln och bara testade att rida med den. Dock blir hon irriterad när man kortar upp henne lite och jag tror det är sadeln som är boven i det hela. Red därför inget krävande pass eftersom det både var första gången efter en kortare vila och för att jag red med sadeln. Hon fick lunka runt i ett gott tempo i en lång och låg form. Idag får hon vila och imorgon rider jag igenom henne barbacka så att jag har en mjuk och fin häst inför tisdagens sadelutprovning! :)
 
 
 

Scourier bett

Datum: 2013-06-02 | Tid: 11:53:00
Utrustning | 4 Kommentarer
 
Många har undrat vad det är för bett som Picasso har på bilderna nedan. Det är ett så kallat Scourier bett. Bettet har två bettsringar på vardera sida. Det är alltså inte två bett jag har i munnen på Picasso(någon trodde det). Ringarna verkar helt oberoende av varandra och bettet ger lite häveffekt. Sidostycket fästes i den innersta ringen och tygeln fästes i den yttersta. Det är som ett helt vanligt tvådelat bett fast lite "skarpare". Eftersom det är två bettringar så fungerar det även lite som ett fullcheek.
 
Tycker detta bett är väldigt bra om man inte vill rida på ett skarpt bett som tex pelham eller kimbelwick. Detta är ett bra alternativ för de som endast vill ha något bett som är ynka skarpare i skillnad mot ett vanligt tränsbett.
 
Jag växlar med att rida på detta, ett vanligt tjock tvådelat eggbett och ett tredelat fullcheek på Picasso.
 

Picasso igår

Datum: 2013-06-02 | Tid: 10:34:41
Picasso | 1 Kommentarer
Red en kortis på Picasso igår. Hon kändes fin och var inte stressad alls! Lugn och behaglig att rida med en positiv inställning som vanligt. Dock har man lite ponny i handen emellanåt eftersom hon inte kan sätta under sig ordentligt pga sina bakben. Men hon gör alltid sitt bästa och det är huvudsaken. Fin är hon också med knoppar och allt! Första gången jag tycker att en häst passar i knoppar, haha.. Sen fick Alvina rida henne lite också. Gick bara bra men efter ett galoppombyte la Picasso i en ny växel, hihi ;) Dock tyckte Alvina att Picasso var jättekänslig och fin! Alltid kul att höra eftersom man lagt ner så mycket jobb och när man vet vilka förutsättningar Picasso har. Såhär skrev alvina på hennes blogg "Linns egna Picasso som jag fick testa en stund, såå underbar häst, genomsnäll och gjorde så gott hon kunde med tanke på hennes bakben". Aweeee!
 
Min lilla korv! <3
 
 
 
 
 
 
 

WILD

Datum: 2013-06-02 | Tid: 10:24:49
Allmänt | 0 Kommentarer

Nu tar jag kväller!

Datum: 2013-06-01 | Tid: 23:38:24
Allmänt | 1 Kommentarer
Har varit i full gång hela dagen idag. Där av den dåliga uppdateringen på för- och eftermiddagen. Sen red jag tre hästar och gjorde även lite andra grejer. Så nu ska jag ta och sova tror jag. Hoppar in i duschen först sen tar jag ut Ella så hon får göra sina kvällsbehöv och sedan går vi och lägger oss. Kommer sova som en stock har jag en känsla av.
 
Idag har jag umgåtts med Alvina. Hade bara trevligt! Red Picasso, Oprah och sedan en snabbis på hästen jag red igår med. Appe heter han och det var han som hade lite egna åsikter om hur det skulle gå till. Dock kom jag åt hans svaga punkt och idag gjorde han inte några försök på att ta kommandot. Men det är en rejäl omställning att hoppa upp på honom som är så bred efter att ha ridit Picasso. Sadeln låg även i bakåt lut så min sits blev där efter. Men han är snygg när han inte fuskar! Kan blir en riktigt fin häst med lite jobb :)
 
Har bilder att bjuda på från när jag red Picasso och Oprah idag. Men dom lägger jag ut imorgon. Godnatt!
 

Hey gorgeous!

Datum: 2013-06-01 | Tid: 23:06:14
Axélls Oprah | 6 Kommentarer
Såhär ser ett styck gul häst ut när hon inte blivit riden på ett par veckor..
 
 
 
 
 

Blackline tävlingstäcke

Datum: 2013-06-01 | Tid: 23:03:00
Utrustning | 0 Kommentarer
På tal om min samarbetspartner Exklusiv.. Är inte detta tävlingstäcke ur "Blackline" kollektionen galet snyggt? Hade lätt införskaffat mig ett om jag hade haft pengar. Dessa täcken är robusta och rejäla. Perfekta för vintern eller hösten när det blir lite ruggigt ute eller en regnig lite kyligare sommardag. Priset för denna goding är 1.395 och detta är verkligen K-V-A-L-I-T-E-T. Jag har haft mitt bävernylons schabrak i 4-5 år och det ser precis likadant ut som när jag köpte det!
 
Täcket finns HÄR. Klicka på "blackline" i menyraden till vänster.

Picasso för Exklusiv Horse Wear of Sweden

Datum: 2013-06-01 | Tid: 22:24:13
Utrustning | 3 Kommentarer
Mitt lilla hjärta gjorde sig väldigt fin i sakerna. Hon älskar att bli fotad och visar upp sakerna jättebra tycker jag! Det hon har på sig är ett fleecetäcke, ridtäcke i fleece och ett ländtäcke i fleece. Första gången jag fått något i fleece från Exklusiv och materialet är jättebra. Täcket har en superbra passform och satt som gjutet på Picasso. En ny favorit som kommer användas flitigt efter ett svettigt ridpass :)
 
Alla produkter hittar du HÄR och du bestämmer själv färg på tyget, kantbandet och passpoalen!
 
Fleecetäcke 395:-
Ridtäcke 295:-
Ländtäcke 195:-
 
 
 
 
 
 
 
 

Mobilblogg

Datum: 2013-06-01 | Tid: 12:00:41
| 3 Kommentarer

Hann inte att blogga i morse så gör det nu istället medan jag sitter i bilen och väntar på Alvina ;) Idag ska Picasso fotas i sina sponsorprodukter. Hon ska även ridas lite och Oprah också. Bilder kommer komma ikväll! ;)

Köpte hovolja på ÖoB.