Kvällens hoppträning

Datum: 2013-07-31 | Tid: 22:27:05
Axélls Oprah | 7 Kommentarer
Kvällens hoppträning bestod till största del av linjer, brytsvängar och svängar. Snabbt tillbaka och rida an mot nästa. Sådana linjer är extremt, extremt nyttiga för både mig och Oprah. Oprah måste komma tillbaka lättare efter hinder och även jag. Hennes rumpa blir lite som en katapult och därför flyger jag fram en aning i landningen. Dock har det blivit mycket bättre än tidigare men jag har fortfarande lite kvar att slipa på! Red även på det nya bettet och måste säga att jag är jättenöjd! Oprah kändes fin idag och allt gick bara bra! Nu laddar vi för tävling på lördag! :)
 
Tack vare att Annie var där och fotade så har jag några bilder att bjuda på från framridningen, framhoppningen och banhoppningen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Stübben Golden Wing

Datum: 2013-07-31 | Tid: 16:25:08
Utrustning | 1 Kommentarer
Tack snälla Horsemeup för det nya bettet! Det ska bli jättespännande att testa det och se vad Oprah tycker. Det är ett "4 i 1" bett vilket menas med att bettet ger mig möjlighet att ha det på fyra olika sett beroende på hur mycket inverkan jag vill ha. Jag tänker dock inte använda gagset utan jag kör på sidostycket i översta ringen och tygeln i den stora. Ska bli spännande att se vad hon tycker! Guldvingarna verkar vara super!
 
Pris 899:-
 
 

Varför säljer du inte din ponny?

Datum: 2013-07-31 | Tid: 12:00:00
Picasso | 8 Kommentarer
En av de vanligaste frågorna lyder ungefär såhär;
- Varför säljer du inte din ponny och skaffar en till storhäst som du kan tävla?
 
Mitt svar är ganska komplicerat men kan ändå sammanfattas enkelt. "För att hon är min bästa vän". Enligt mig säljer man inte sin bästa vän, då ska man inte kalla den för det. Skulle ni kunna sälja er vanliga vän(människa) till några okända personer? Nej, tror inte det.. Det hade dock varit skillnad om Picasso inte hade varit Picasso. Dvs inte hade haft det underbara psyket som format vårt band till varandra. Det hade även varit skillnad om hon hade varit frisk.
 
Hade Picasso varit som "vilken häst som helst" för mig. Som tex Putte var och som Oprah är just nu så hade jag säkert sålt henne och skaffat en storhäst till. Men nu är det så att Picasso inte är vilken häst som helst för mig. Hon är verkligen en häst som känner mig till 110%. Och jag litar till 110% på henne. Picasso har aldrig, aldrig gjort något elakt mot mig, inte en enda tendens. Jag har ägt henne i snart 6 år och aldrig blivit biten, sparkad, översprungen eller avslängd av henne. När Picasso blir rädd hoppar hon bara till och sedan tyr sig till mig. Dock accepterar hon min "bubbla" och skulle aldrig få för sig att gå på mig eller fly och hoppa in i mig. Det har aldrig hänt och kommer heller aldrig göra, det vet jag. Dock har hon gjort det på andra människor som hon inte har samma kontakt med, men aldrig med mig.
 
Att ha ett starkt band till ett djur är inget man kan beskriva med ord. Det är något som man endast måste uppleva för att förstår. När jag hon får syn på mig i hagen ger hon ifrån sig ett grovt brummande ljud och spetsar örnen och möter mig(oftast). Om hon inte är tjurig på mig för att jag hämtat henne från hagen för sent så att säga.. ;)
 
Något mer som säger emot är hennes hovbroskförbening och hennes broskbildningar i bakhaserna. Om jag skulle sälja henne så är jag rädd för att någon tröttnar på henne efter ett tag och sedan begär att få avliva henne. För det är ganska lätt med en ponny med den kroppen. Jag skulle när som helst kunna skicka in papper till mitt förskringsbolag och få igenom en avlivning och sedan få ut försäkringspengar till att köpa en ny, frisk häst. Mina hästar är liv och användbarhetsförsäkrade vilker gör att jag kan ta bort dom och få ersättning för det ifall hästen inte håller för det jag vill göra. Dvs hoppning. Picasso har så gott som blivit utdömd av veterinär och hon håller inte för hoppning längre.
 
Försäkringspengarna är inget som lockar mig på långa vägar men det är just det som jag rädd för kan locka någon annan ifall jag skulle råka sälja henne till fel person.. Till en person med grymma kontakter med ett försäkringsbolag och med någon veterinär som de håller knuten runt lillfingret. Då känns det som att allt kan slå igenom även fast jag skrivit till något extra i köpekontraktet.. Picasso älskar livet och är den mest livsglada och sociala häst jag träffat. Även fast hon inte håller för hoppning så är jag glad så länge hon kan ridas på marken några dagar i veckan.
 
Hon kommer alltid stanna hos mig. Hon har det bäst här, där hon får vara sig själv, utan press. Min bästa vän. Inga försäkringspengar i hela världen kan ersätta henne.
 
 
Förlåt om inlägget är lite luddigt men skrev det sen igår för att kunna publicera det idag. Är i skrivande stund supertrött!

Brösta hos Hööks

Datum: 2013-07-31 | Tid: 09:16:00
Utrustning | 7 Kommentarer
I den nya katalogen från Hööks hittade jag denna brösta. Den påminner mycket om den bröstan som Tyra Sjöstedt har på sina hästar. Jag tycker den Tyra har är jättesnygg. Dock vet jag inte riktigt vad jag tycker om denna. Har lite svårt för mässingspännen på svart läder nämligen + att jag inte ens behöver en brösta då Oprahs Antares sadel ligger som en smäck. Men 889:- får ni i vilket fall pröjsa för denna.
 
Frågan är bara;
Föredrar ni en brösta som denna eller en"standard" brösta? Vilket är snyggast?(antar att båda typerna av brösta är lika bra till ett hålla sadeln på plats, därför jag endast frågar om utseendet)
 
 

Onsdag - går all in!

Datum: 2013-07-31 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Idag är det onsdag om ni inte redan har hunnit uppfatta det... Denna dag innehåller jobb från 07:30 till 16:00 och där efter bär det av hemåt för en liten mellanlandning innan jag åker ut till stallet och fixar. Klockan 18:00 bär det av till NYRK för hoppträning. Jag håller tummarna för att det inte ska komma något regn. Då gråter jag. Min stackars sadel. Men förhoppningsvis är vädret på vår sida och jag hoppas vi levererar en bra känsla innan tävlingen på lördag. Hade suttit fint. Förhoppningsvis har min tränare satt upp någon övning inne i banan som gör att Oprah får tänka tillbaka, hoppa upp sig mer och lyfta på tassarna. Jag ska även försöka vara så konsekvent som möjligt. Hon får inte dratta iväg efter hinder. Då ska jag göra halt innan vi hunnit fram till nästa(vilket gått åt skogen de andra försöken då hon gör luftsprång då).. Men huvudsaken är visserligen att hon är hoppglad. Dock skulle det inte vara helt fel om jag får lite att säga till om med.. ;)
 
Vi hörs förhoppningsvis senare ikväll!
 
 

Mys med världens finaste

Datum: 2013-07-30 | Tid: 21:30:00
Picasso | 4 Kommentarer
Regnet öste ner idag....... Tanken var att jag skulle rida Picasso på pee wee bettet och sedan skulle även min kusin få rida henne eftersom hon ska ha hand om Picasso en gång i veckan i fortsättningen. Tyvärr regnade det så vi stannade inne. Vill inte att min sadel ska bli blöt ;) Får införskaffa mig ett regntåligt ridtäcke som även täcker sadeln. Anyway, Picasso tyckte inte det var fy skam för det. Medan jag höll på i stallet så blev hon ryktad och knoppad av min kusin för skoj skull. Picasso stod som vanligt och njöt medan hon slickade på sin slicksten och fick hallongodisar. Resultatet på knopparna kan man dock få ha en delad åsikt om... ;)
 
Myste med ponnyn också, såklart! Det går bara inte att motstå henne ^^
 
 
 
 

Star Rider ridbyxor

Datum: 2013-07-30 | Tid: 21:19:27
Utrustning | 17 Kommentarer
Jag är verkligen jättesugen på att beställa hem ett par ridbyxor från Star Rider. Hade gärna sett mig själv äga ett par marinblåa med vit text och ett par svarta med rosa text. Dock har jag ingen aning om hur de är i storlekarna. Jag har hört att dom är små men vissa säger även att de är normala.. Tänkte därför höra med er som har dessa ridbyxor hur era åsikter är kring deras storlekar och även kvalité. Gillar ni dom? Hur upplever ni att de är i storlekarna?
 
Jag har storlek 36 i mina John Whitaker och storlek S i mina Stud One. Vad borde jag välja i Star Rider ridbyxorna?
 
 

Hovbroskförbening

Datum: 2013-07-30 | Tid: 12:08:00
Picasso | 10 Kommentarer
Har tidigare nämnt att Picasso inte varit ok. Anledningen till varför jag hävdat det är för att hon varit så himla stel under de senaste ridpassen... I alla fall till i förrgår när hon bara länge på steget och hävde sig på bettet istället. Då drog jag tillbaka mina onda aningar ang stelheten men nu efterhand kanske jag har rätt i alla fall.. Picasso är trots allt en ponny som döljer sina problem in i det yttersta och under förra veckan kände jag att hennes hovbroskförbening i ena framhoven blivit större trots att veterinären inne på Mantorp sa att hennes hobvbroskförbening knappt kunde bli värre eftersom det redan var så pass mycket.. Då led hon inte av det men jag börjar tror att hennes framben börjar bli slitna. Och eftersom hon kändes stel fram ett tag så anar jag att mina teorier stämmer.. Tyvärr..
 
Jag hoppar inte Picasso längre, det är ett stort tyvärr eftersom hon ääääälskar det. Visst, det har väl hänt att vi hoppat över någon liten låg bänk någon gång endast för skoj skull. Annars har jag inte hoppat henne ordentligt sedan vi flyttade till betet. Hon har inte heller ridits fullt ut eftersom jag har anat något under en kort tid. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag vet vad problemet är och det finns inget att göra åt det. Men ändå vill jag veta om hon har ont eller inte.. Tyvärr kan hon inte prata och ändå ifall hon kunnat det så hade hennes läppar varit förseglade vad gäller den saken. Picasso är en ponny som kämpar in i det sista med att visa sig sårbar..
 
När min equiterapeut kommer ut för att behandla Oprah så ska jag be henne ta en kik på Picasso också. För jag vill försöka höra hennes åsikter kring detta..
 
 

Vad vill jag?

Datum: 2013-07-30 | Tid: 09:00:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Jag funderar fram och tillbaka på vad jag vill göra med mitt liv. Ena stunden ville jag bli polis, därför jag gick barn och fritid på gymnasiet. Andra stunden ville jag jobba med hästar. Nästa stund ville jag bli väktare och nu lutar det åt journalist. Eftersom jag gillar att skriva och uttrycka mig i bild och text så tror jag att en journalistutbildning/kurs skulle vara intressant. Den är trots allt en ganska bred utbildning som rör många områden. Antingen tv, tidning eller webb. Jag gillar allt det. Sedan gillar jag även olika typer av skönhetsvård. Har haft i åtanke att gå någon kortare kurs för att bli nagelterapeut också. Jag älskar fräscha och fina naglar. Skulle vara så himla kul att kunna göra egna grymma gelénaglar typ! Det skulle jag kunna ha på sidan av mitt vanliga arbete tex.
 
Dock är jag väldigt förvirrad. Jag har ingen aning om vad jag vill bli. Vill jag gå en utbildning eller vill jag jobba? Vill jag jobba ett tag och sedan gå någon utbildning? Frågorna är många men jag kollade in på den HÄR hemsidan och hittade massor av olika utbildningar och studier. Kan tipsa om den eftersom jag antar att många har samma problem som mig..
 
 

Godmorgon!

Datum: 2013-07-30 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Jag är uppe tiiiiiiiidigt för att hinna släppa ut hästarna innan jobbet. Ställde klockan på halv fem så jag kunde ligga och dra mig i en halvtimma. Sen gick jag upp och släppte ut mina odjur, haha. Nu gör jag mig redo för ännu en jobbdag. Efter jobbet ska jag köpa pellets till Oprah och eventuellt en ögonbrynspenna till mig själv om jag orkar åka in till stan i Motala. Efter det ska jag ut till stallet. Oprah vilar men Picasso rids. Ska testa att rida henne på pee wee bettet och så ska även min kusin få rida Picasso eftersom hon ska bli medryttare på henne en gång i veckan så jag får sällskap på uteritter osv :)
 
Nu ska jag fortsätta platta håret! ;)
 
 

Oprah 29 juli

Datum: 2013-07-29 | Tid: 21:19:12
Axélls Oprah | 15 Kommentarer
Gjorde en premiärtur med nya nathebettet. Red därför inget krävande pass utan vi red mest in oss på det. Hon sög mycket på bettet och började hänga lite på slutet med tanke på att det är så pass milt. Men annars kändes hon bra. Testade att länga tyglarna emellanåt och hon balanserade upp sig själv jättefint! Innan tävling på lördag ska jag även försöka mig på ett ordentligt dressyrpass på Oprah. Hög och bärig form, mycket tempoväxlingar. Förhoppningsvis kan vi få någon som fotar då med ;)
 
Min lilla gulle gul i kvällsolen!
 
 
 
 
 
 

Pee Wee bett

Datum: 2013-07-29 | Tid: 12:00:00
Utrustning | 2 Kommentarer
Som ni säkert såg igår så har jag införskaffat mig ett Pee Wee bett. Anledningen till det var för att jag ville testa det på Picasso och för att Oprahs tidigare ägare hade ridit henne på det. Det är ett bett som är storsäljare i USA och Australien. Det är ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan och är skonsamt för hästens mun. Har bara hört positiva saker kring detta bett och det är jättebra att variera. Tror även det kan vara ett bett för Picasso eftersom det har en så smal mundel.  Det borde inte kunna bli lika lätt för henne att nypa åt och hänga. Men vi får se. Ponnyn lyckas med allt ;)
 
 
Hade det i vilket fall på Oprah när jag skrittade ut på henne igår. Tog även några travsteg och hon verkade tillfreds med det. Oprah är trots allt en häst som visar väldigt tydligt när hon ogillar ett bett. Sätter man ett bett i munnen som hon inte gillar så åker man på rodeo, skojar inte. Hade även kontroll på henne när hon brallade ur och hon tuggade inte fanatiskt på det när hon blev lite uppstressad. Så just nu är det bara positivt!
 
 

Godmorgon!

Datum: 2013-07-29 | Tid: 07:30:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Ny vecka som innehåller jobb och häst. Kommer jobba heltid även denna vecka och sedan går jag tillbaka till timvikariat igen. Förhoppningsvis blir denna vecka bra och med lite tur avslutas den ännu bättre eftersom jag ska tävla. Ni får hålla tummarna för oss så att vi sätter den sista nollan! Antingen i 1 m eller i 1,10 m. Men men, nu kör vi på en vanlig veckoplanering. Har inte skrivit dit Picasso eftersom hon är som hon är just nu.. Mer om det i ett annat inlägg som kommer komma någon dag framöver.
 
Måndag: Oprah rids i hagen.
Tisdag: Oprah vilar.
Onsdag: Hoppräning i NYRK med Oprah.
Torsdag: Oprah rids igenom ordentligt i hagen.
Fredag: Oprah skrittas och görs fin.
Lördag: Tävling i Grankärr 1 m och 1,10 m.
Söndag: Oprah rids ut lite lugnt.
 
 

Min nya piké

Datum: 2013-07-29 | Tid: 06:00:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Kan bara ge en stor fett tumme upp till min nya piké från Kingland som jag köpte igår! Finns ingen skönare piké att rida i nu under sommaren. Tyget är underbart, tunt och elastiskt. Gillar även de färgglada bokstäverna på ryggen. Blir glad av dom och går att matcha med allt. Om du är intresserad av en likadan så har dom extrapris på just den hos Cheval Ridsport.
 
Klicka HÄR för att beställa en.
 
 

Skritt på gulen

Datum: 2013-07-28 | Tid: 21:16:15
Axélls Oprah | 0 Kommentarer
Skrittade ut på Oprah och lät Picasso vila pga att vi kom hem ganska sent från Jönköping. Testade pee wee bettet och det kändes jättebra faktiskt. Ska bli intressant att se hur Picasso upplever det med! Anyway, skrittade som sagt ut en runda på Oprah. Hon börjar bli modigare och modigare, går dit jag ber henne utan att vända om och försöka sticka hemåt. Dock blev det fart på några hästar i en hage och då exploderade hon lite. Men det gick bara bra ändå :)
 
Några bilder från ikväll.
 
 
 
 

Dagens shopping!

Datum: 2013-07-28 | Tid: 17:51:01
Shopping | 2 Kommentarer
Jag och Felicia gick all in med shoppingen idag. Först åkte vi till Charlies, sen Hööks, sen ÖoB, sen Biltema och sist men inte minst Sharpman. Hos Charlies köpte jag ett par bruna John Whitaker ridbyxor och en piké från Kingsland. Inne på Hööks skulle jag köpa de nya JH senskydden men dom hade tyvärr inte fått in dom.. Fick i vilket fall med mig bettet jag skulle ha, ett Pee Wee. Efter det tog vi en snabbis inne på ÖoB som låg intill Hööks. Köpte deras billiga pälsglans! Sen åkte vi till Biltema där jag köpte en höpåse att hänga upp i transporten. Där efter åkte vi hem från Jönköping men vi missade avfarten till Vadstena så vi fick fortsätta till Mjölby.. Då kunde vi såklart inte motstå en tripp till Sharpman så där inne köpte jag en Horse Lyx, en müsliboll till Oprah och ett nathebett.
 
Var nära att jag fick med mig ett Trustbett hem också... Men höll mina fingrar borta. Måste kolla upp ekonomin först.. ;)
 
 
 
 
 
 

Söndag

Datum: 2013-07-28 | Tid: 07:06:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Godmorgon! Jag ska åka och släppa ut hästarna nu. Sen ska jag göra mig i ordning och åka in till Motala där jag ska lämna lite hästsaker. Kommer även hämta upp Felicia för att sedan åka ner till Jönköping. Vi ska våldgästa allra främst Charlies men även Hööks. Ska bli jättekul och jag är på shoppinghumör! Hoppas Charlies har lite roligt att fynda.
 
När jag kommit hem ska båda hästarna aktiveras. Oprah ska skrittas och Picasso trimmas i hagen :)
 
 

Stübben Golden Wing bett

Datum: 2013-07-28 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Under nästa vecka kommer ett bett hamna hos mig. Jag har nämligen fått ett bett av Horsemeup som jag ska få testa. Det är ett Stübben och kallas Golden Wing. Detta är gag modellen men jag kommer inte använda gagset. Istället kommer jag fästa sidostycket i den översta lilla ringen och tygeln i den stora så att det inte bli någon hisseffekt eller tryck bakom öronen. Är lite allergisk mot alla typer av bett som tycker i hästens nacke.. Men det ska i alla fall bli jättespännande att testa! Blir super till mitt micklem så jag kan fästa haken i den översta ringen så att bettet ligger helt still :)
 
Golden Wing
Sidoplattorna ser till att bettet alltid är i rätt position i hästens mun. Kombinationen rostfritt stål och en nickelfri välsmakande koppar-komposition (90% koppar, 7% järn och aluminium) gör bettet extremt starkt och pålitligt. 100% Pinchless - Mjuk och känslig. Gör det möjligt ryttare för att ge ett direkt svar från utsidan av hästens mun. Stora skivor (skyddsåtgärder plattor) erbjuder optimalt skydd för hästens mun, speciellt hörnen.
Pris 899:-
 

 

Picasso 27 juli

Datum: 2013-07-27 | Tid: 22:43:19
Picasso | 4 Kommentarer
Nu på kvällen red jag Picasso. Tog en kort runda på galoppbanan och hon kändes faktiskt jättefint under första traven. Sen började två hästar i hagen som är innanför galoppbanan att följa efter oss och studsa runt. Totalt understimulerade hästkrakarna..... Så dom förstörde ritten för oss. Picasso började kröka ihop nacken mellan frambenen och blev bara starkare och starkare varje gång ena hästen fick spader. Hon blev stressad och då fick jag avbryta. Hade gärna suttit upp på de där hästarna och kört slut på dom..
 
Men men, vi får ta nya tag!
 
 
 
 

Kingsland täcke säljes!

Datum: 2013-07-27 | Tid: 14:42:26
Utrustning | 4 Kommentarer
Säljer nu ett jättesnyggt täcke från Kingland. Det är inte alls använt mycket. Ca 3 gånger eftersom jag använt det som tävlingstäcke. Storlek 135 och säljes otvättat. Hade gärna behållit det men eftersom Picasso inte kommer kunna tävla längre så har jag ingen användning för det. Just nu är inte Picasso helt ok. Därför jag inte ridit henne så mycket.. Men mer om det när jag orkar skriva..
 
Det är i vilket fall jättefint.
Nypris 1.000 kr. Mitt pris 500 + eventuell frakt.
Mejla mig på Linn-Strelin@live.se
 
 

Oprah och Ingrid

Datum: 2013-07-27 | Tid: 14:01:10
Axélls Oprah | 15 Kommentarer
Här kommer några bilder från dagens ridpass! Min tränare red Oprah och det såg jättebra ut. I min mening har Oprah blivit jättefin i kroppen. Lite muskler som behöver sättas här och där men annars är både hullet och hennes dagsform väldigt bra. Min tränade gillade henne med vilket kändes jättekul. Hon tyckte att hon var fin och känslig att rida och blev positivt överraskad. Lite småsaker som skall finslipas bara! Oprah är svår att inte gilla, hon är samarbetsvillig och positiv. Lilla guldhästen! :)
 
Uppskattar all hjälp jag kan få utav min tränare. Nu ska Oprah trimmas och ligga i med träning och tävling!
 
 
 
 
 

Löshoppning

Datum: 2013-07-27 | Tid: 13:10:27
Axélls Oprah | 2 Kommentarer
Nu är jag hemma efter en bra förmiddag på min ridklubb NYRK. Oprah har både löshoppats och blivit riden av min tränare. Vi startade med att löshoppa henne i ridhuset. Det var ganska varmt och kvavt så vi tog det lugnt med henne. Hon hoppade jättebra. Hon rättar sig super! Dock är hon lite nonchalant av sig. Hon vet att hon kan hoppa och tycker hindrena är en baggis. Så då gör hon inte mer än vad hon behöver och då kan en bom åka ner ;) Men det är så kul att titta på henne. Alltid glad och positiv, till allt, hela tiden! Hon suger hinder och gillar att få blickar på sig!
 
Bjuder på de två sista sprången!
 

Oprah 26 juli

Datum: 2013-07-26 | Tid: 20:46:26
Axélls Oprah | 8 Kommentarer
Red Oprah inne i gräshagen idag och hon var jättefin. Började skritta fram på långa tyglar sedan kortade jag upp dom och började stretcha hennes hals lite. Började jobba på volter och serpentiner. Där efter övergick jag till trav och gjorde likadant i den gångarten. Saktade av och stretchade halsen ännu mer och gick över till trav och gjorde det där med. Flyttade henne och gjorde mycket lösgörande arbete. Sen övergick jag till galoppen och jobbade mest där. Hon var kanonfin. Har inte mycket mer att säga. Jag hoppas hon är lika fin imorgon när min tränare ska få rida!
 
Knoppade henne också för skoj skull. Lite slarvigt gjorda för hade inte så mycket tid på mig. Men vad tycker ni? Passar hon i knoppar? Lät dom i vilket fall sitta kvar så får vi se om hon har dom kvar imorgon till löshoppningen, hihi :)
 
 
 
 
 

Morgondagens planer

Datum: 2013-07-26 | Tid: 12:00:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Imorgon ska jag som sagt till min ridklubb, NYRK. Oprah ska löshoppas för min tränares man vid tio-tiden och efter det ska min tränare få rida Oprah. Det ska bli jättekul! Älskar att se Oprah löshoppas för hon hoppar så fint. Svansen älskar jag! Ska bli spännande att se Oprah från marken med. Inte ofta man gör det. Förhoppningsvis får jag lite mer tips och nya idéer på hur jag ska få henne finare och bättre. Jag är öppen för allt eftersom jag vill att Oprah ska bli så bra som möjligt!
 
Filmkameran och vanliga kameran åker med!
 

Senskydd från JH Collection

Datum: 2013-07-26 | Tid: 08:00:00
Utrustning | 7 Kommentarer
Bläddrade igenom i Hööks nya katalog igår och hittade dessa senskydd från deras JH kollektion. Gillade dom skarpt faktiskt och jag funderar på att införskaffa mig ett par! Tror ni inte dessa kan bli snygga till mina hästar som har svart läderfärg och ett par bruna schabrak + en brun huva? Det tror i vilket fall jag! Dom är inte dyra heller. Endast 349 kronor vilket skiljer sig ordentligt i pris i skillnad mot mina andra senskydd.
 
Jag älskar dom! Hittade ni några favoriter i Hööks katalogen?
 
 

Fredag

Datum: 2013-07-26 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Underbart! Jobbar till fyra och sedan tar jag helg innan jag går på nästa jobbvecka. Känns så himla skönt eftersom jag ser fram emot sakerna som är inplanerade. Idag ska jag rida båda hästarna. Oprah ska jag rida igenom i hagen och Picasso rider jag ut på. Imorgon ska jag även till NYRK för lite skojigheter och på söndag ska jag förhoppningsvis iväg till Jönköping med en vän och kolla vad de har för intressanta utbud på hästfronten.. ;)
 
Om turen är på min sida så kan jag även bjuda på lite nya ridbilder!
 
 

Skitponny

Datum: 2013-07-25 | Tid: 21:36:54
Picasso | 10 Kommentarer
Egentligen skulle jag ridit Picasso. Dock blev det ändrade planer då hon kom in med världens bajsfläckar överallt på kroppen! Och det finns inget värre än en skitig häst. Det är jag allergisk emot! Så hon åkte marsch in i spolspiltan och fick sig en genomkörare! Gick sedan en promenad med henne så att hon fick en chans att torka lite innan hon gick in i boxer för kvällen.
 
Kan säga att schamponeringen var väl väl väl väl behövlig!
 
 

Ingen är lyckligare än jag... AUGUSTI!

Datum: 2013-07-25 | Tid: 21:32:50
Allmänt | 0 Kommentarer
Augusti it is! Det är då allt börjar. Gagas nya singel släpps den 19 och hon kommer även uppträda på VMA den 25. Ingen är lyckligare än mig. The Applause.
 
 

Scapa Sports

Datum: 2013-07-25 | Tid: 21:24:12
Utrustning | 5 Kommentarer
Jag passar på att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen som ni fått genomlida underdagen. Anledningen till det var att jag kom hem sent från hoppträningen igår och hann därför inte göra några tidsinställda inlägg. Men nu så! Idag anlände ett paket hem till mig. Det innehöll ett brun Scapa set som kommer bli jättefint på Oprah och Picasso. Speciellt Oprah, hon passar i brunt. Tyvärr passade inte den tillhörande huvan så om någon vill köpa den billigt får ni höra av er till min mejl! :)
 
Detta schabrak tillsammans med min bruna Equiline huva kommer bli gaaaaalet snyggt!
 
 
 
 

Mobilblogg

Datum: 2013-07-25 | Tid: 09:05:23
Allmänt | 0 Kommentarer
Morning! Just nu har jag en kort fikarast på jobbet. När jag kommer hem ska Picasso trimmas och Oprah vilar. Om jag har tur så ligger det ett paket och väntar på mig där hemma eller så kommer det imorgon! Har även fått en produkt från ett företag. Visar det när jag kommer hem :)
 
 

Kvällens hoppräning

Datum: 2013-07-24 | Tid: 22:36:12
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Kvällens hoppträning får jag vara relativt nöjd med. Den innehöll mycket som Oprah just behöver - lyfta på tassarna. Det var lite hinder på följd, studs osv. Saken är ju den att Oprah kan hoppa, det vet vi. Men att hon är nonchalant och lite bekväm, ja, det vet vi också, haha ;) Idag la vi fokus på hennes lydnad. Oprah vill gärna ta kommandot innan hindret och pipa iväg. Hon blir lite för exalterad när det dyker upp hinder framför nosen på henne. Och när jag håller in henne så kan hon bli lite styv i korken och små irriterad vilket leder till luftsprång innan hindrena. Lite jobbigt eftersom hon förstör för sig själv om vi ligger rätt på hinder. Men det är bara att kämpa på! Blev bättre mot slutet.
 
På lördag ska Oprah löshoppas. Då får hon förhoppningsvis känna lite på höjderna igen! Spännande! Och förhoppningsvis fortsätter min tränare på samma spår till hoppträningen nästa vecka. Dvs, studs, hinderserier och gärna oxrar med kryss liggandes ovanpå så att hon bakar av lite och hoppar upp sig mer. Det skulle vara så himla nyttigt inför tävlingen under den helgen med! Vi får hålla tummarna helt enkelt att det i alla fall blir något liknande som idag :)
 
 

Hoppeträning

Datum: 2013-07-24 | Tid: 09:00:00
Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon! Medan ni läser detta så befinner jag mig i Motala och jobbar till fyra. När jag kommer hem får jag snabbt slänga i mig något att äta och sedan åka ut till stallet. Det är nämligen hoppträning i NYRK som står på dagens schema. Tänkte ge mickletränset en chans till så vi får väl se hur det går ikväll. Det får bära eller brista helt enkelt. Men man får alltid hoppas på det bästa!
 
Mer uppdatering kommer ikväll, förhoppningsvis.
 
 

Komsi!

Datum: 2013-07-24 | Tid: 06:08:00
Shopping | 2 Kommentarer
Nu är ett paket på väg hem till mig. Ska bli spännande. Oprah kommer bli jättefin för hon klär i brunt vad gäller schabrak och huvor. Ni ser säkert vilket märke det är. Men för er som inte gör det så får ni suga på den karamellen ett tag till!
 
Kom nu tack! ;)
 
 

Picasso i kvällssolen

Datum: 2013-07-23 | Tid: 21:05:54
Picasso | 12 Kommentarer
Nu på kvällen red jag ut en kort sväng på Picasso. Inget krävande dock eftersom hennes ben var en aning varmt igår. Idag var det där emot som vanligt men jag gjorde inget ansträngande för att vara på den säkra sidan. Några trav och galoppsteg och resten skritt på lång tygel i stort sett. Bara mysridning i kvällssolen på min fina ponny helt enkelt. Red för övrigt i endast converse så då kanske ni förstår hur oseriös ritten var, haha. Förstår inte hur vissa kan rida i ridskor. Mina fötter hänger och dinglar när jag inte rider i ridstövlar! x)
 
Bjuder på ett par bilder från kvällen!
 
 
 

Hem och vända!

Datum: 2013-07-23 | Tid: 16:52:54
Allmänt | 1 Kommentarer
Kom hem ganska nyligen från jobbet och snart ska jag åka och köpa havrekross. Där efter åker jag ut till stallet och rider Picasso. Sen är jag klar för dagen och låter morgondagen falla in. Då är det först jobb som gäller och sedan hoppträning. Förhoppningsvis får jag besked om vi kan löshoppa Oprah i helgen också. Skulle vara så himla kul! Hon behöver hoppa av sig lite utan ryttare och känna på höjderna. Efter att hon löshoppats så ska även min tränare få hoppa upp på henne och rida lite. Även det kommer bli jättespännande!
 
Anyway, bäst jag gör lite nytta. Ponnyskruttan väntar säkert på mig.. ;)
 
 

Säkerhetsväst

Datum: 2013-07-23 | Tid: 09:53:00
Utrustning | 10 Kommentarer
När jag var på tävlingen i Kinda så såg jag ett ekipage där ryttaren hade en väst som denna ungefär. Vet inte om det var precis den men det var i vilket fall en väst med "luft". Ni vet en sådan som blir som en airbag vid ett fall? Anyway, det var en tjej som hoppade en 90 klass. Jag satt och kollade och jag tror hennes häst var relativt ung för efter första hindret lägger den iväg med en bockserie. Omöjligt att sitta av, been there done that, haha! Innan hon fick tugga sanden så löstes västen ut. Det lät som ett gevär typ! Inte lika högt såklart men det lät verkligen så att man rykte till. Skit läskig väst!
 
Tjejen hade även en vanlig säkerhetsväst under för om jag har fattat rätt så kan revbenen knäckas ifall man har otur vid utlösningen. Själv skulle jag aldrig ens våga sätta på mig en sådan, haha. Blev livrädd när den löstes ut och ändå satt jag några meter ifrån liksom! Tyckte dock avramligen var riktigt snygg och ryttaren var helskön! Hon föll till marken, såg ut som en Michelingubbe eftersom västen hade lösts ut, tog sig för huvudet och sa "aj" och sedan kom massa människor infarande och var jätteoroliga. Men efter en kort stund sken hon upp som en sol och började typ smågarva. Sedan gick hon till sin häst och klappade om den med ett leende upp över öronen, haha! Det är så en avramling ska göras! ;)
 
Vad tror ni om dessa västar? Skulle ni kunna våga bära en eller är ni en lättskrämd fegis som mig? ;)
 

Tisdag

Datum: 2013-07-23 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Godmorgon! Ännu en jobbdag väntar och två hästar ska aktiveras ikväll. Oprah ska skrittas och Picasso ska ridas ifall hennes ben inte är varmt. Kommer bara känna igenom henne lite i alla gångarter för att vara på den säkra sidan och inte pressa henne för mycket. Mer än så händer det inte dock. Hinner inte med så mycket mer, hah.. Eller jo, havrekross måste jag åka och köpa också! Annars är allt som vanligt ;)
 
Måste skaffa nya ridbilder med och kanske en liten photoshoot?
 
 

Oprah 22 juli

Datum: 2013-07-22 | Tid: 21:35:00
Axélls Oprah | 2 Kommentarer
Red Oprah på galoppbanan och det gick jättebra. Förutom i början när jag skulle rida dit. I hagen vi rider förbi stod nämligen massa kor. Oprah är livrädd för kor...... Varken hon eller jag är vana vid att det står kor där och därför blev jag jättesnopen när Oprah helt plötsligt stannade upp och stod som fastfrusen i marken. Hjärtat började dunka så in i den och efter några sekunder gjorde hon en 180 graders vändning och trippade iväg, haha.. Hon borde vara van vid kor. Hon har trots allt Picasso i sin hage och hon är ju tecknad som en. Lustigt! Men men, gjorde mycket övergångar med Oprah och stretchade hennes hals i alla gångarter. Hon ville inte riktigt stretcha ut halsen till vänster men efter en rejäl överböjning lossnade det och hon gick himla fint!
 
Red inte Picasso för hon var lite varm i ena frambenet.
 
 

Kyla ner benen

Datum: 2013-07-22 | Tid: 21:26:10
Utrustning | 4 Kommentarer
Hur måna är ni om era hästars ben efter ansträngning? Jag kyler alltid ner mina hästars ben när jag har aktiverat dom på ett eller annat sätt. Efter hoppträning och galoppintervaller drar jag på ett lager kyllera och efter annan ansträngning, tex markarbete och uteritter spolar jag av benen med vatten och sedan masserar in kylgelé. Om jag råkar ha bråttom någon dag så använder jag endast kylgelé då det är snabbt att applicera.
 
Efter att jag fick ta bort Putte så har jag blivit väldigt noga med att känna igenom och "förebygga" eventuella skador på hästarna. Men hur gör ni?
 
 

Nu lägger vi in en ny växel

Datum: 2013-07-22 | Tid: 16:31:22
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Under nästa vecka ska jag göra en ny planering för Oprah. Både på hur en träningsvecka kommer se ut och på vilka tävlingar jag satsar på att åka till. Jag vill att Oprah ska bli bra, och för att bli bättre än vad hon är idag så måste jag nu börja höja ribban och gå upp i träning ett snäpp till. Vi kommer hålla fast vid en veckas hoppträning på NYRK. Men utöver det tänker jag lägga in en dags bomjobb, styrkeövningar och serier hemma för att bygga upp hennes styrka och kvickhet och även träna upp min egen avståndsbedömning. Sedan kommer jag lägga in en dag med fokus på galoppen. Där ska hon få upp styrkan ännu mer och även konditionen. Och de andra fyra dagarna som kvarstår på en vecka kommer innehålla två dagar markarbete/dressyr, en dag uteritt och en dag vila.
 
En mer noggrann planering kommer komma upp så småningom. Men det är inlägg som dessa som gör mig så himla motiverad!
 
 

Måndag

Datum: 2013-07-22 | Tid: 09:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Måndag, ny vecka nya planer. Gör som vanligt en liten veckoplanering som ni kan se här nedan. Förutom att jag jobbar heltid denna vecka så ska jag hoppträna på onsdag som vanligt. Sen underhelgen ska jag troligtvis åka till NYRK och löshoppa Oprah för min tränares man och efter det ska även min tränare rida Oprah. Kommer bli jättekul! Känns himla tryggt att få sådan hjälp från sin tränare. Hon får lite inblick i vad det är för häst jag sitter på och kan då kan hon förhoppningsvis ge mig mer råd och tips på hur jag ska rida henne för att nå dit jag vill :)
 
Måndag: Rida Oprah och Picasso på galoppbanan.
Tisdag: Oprah vilar, Picasso rids ut.
Onsdag: Hoppträning i NYRK med Oprah, Picasso vilar.
Torsdag: Oprah skrittas, Picasso rids eller kanske körs?
Fredag: Oprah rids ut eller i hagen, Picasso rids ut.
Lördag: Oprah löshoppas i NYRK och blir riden av mig och min tränare, Picasso rids i hagen.
Söndag: Oprah skrittas, Picasso rids på galoppbanan.
 
Om jag har tur kanske jag kan bjuda på lite nya ridbilder också!
 
 

Grym låt

Datum: 2013-07-22 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Innan Gaga lyssnade jag mycket på Cher. Cher har alltid varit så grym i mina ögon. Lika grym som Gaga nästan ;) Har alltid tyckt Cher varit talangfull både som sångerska och skådespelerska. Kollade för första gången på filmen "Burlesque" för ett par dagar sedan eftersom jag visste att Cher var med i den. Gillade filmen jättemycket faktiskt. Själva budskapet är verkligen power. Vill man något och kämpar för det så når man målet så småningom. Med rätt inställning och vilja så går allt.
 
Tänkte dela med mig av denna låt som är med i filmen. Den går på replay 24/7 i mina hörlurar just nu!
 

Anmäld

Datum: 2013-07-21 | Tid: 21:43:30
Tävling | 1 Kommentarer
Nu är jag anmäld till Grankärrs Gränsryttare. Kommer hoppa 100 och 110 cm den fjärde augusti vilket blir om två veckor ganska exakt. Den banan passar Oprah mycket bättre, större än Kindas. Har tävlat hos Grankärr en gång tidigare och resultatet då blev inte så lyckat. Det var då vi upptäckte att Picassos hovar hade gått av på mitten. Jätteäckligt! Stackars Picasso försökte dölja smärtan och visade ingen hälta för än tävlingsdagen var slut.. Ponny med hjärta av guld, helt klart. Dock inte alltid så bra i sådana lägen, hemskt.
 
Men men, nu taggar vi om och laddar inför kommande tävling! Tänker limma fast hindrena så de retliga peten inte kommer!
 
 

Sovit ut!

Datum: 2013-07-21 | Tid: 20:56:45
Allmänt | 1 Kommentarer
Det blev inte så värst mycket uppdatering idag heller! Släppte ut hästarna i morse och efter det sov jag enda till halv två ungefär. Blev både tidig morgon igår och kom inte i säng för än kl 02. Tyckte därför jag var värd att få sova ut. Mådde trots allt väldigt dåligt innan 110 starten igår pga värmen. Värme är något jag verkligen inte orkar med. Därför jag är så blek, hatar att steka, haha ;) Men men, fick tårta till frukost som min äldsta kusin på pappas sida kom med! Sen umgicks jag med dom ett tag och sedan tittade jag(hör och häpna) på film! Inte alltid jag gör det men idag har jag verkligen inte orkat någonting.
 
Åkte ut till stallet nu på kvällen och gjorde alla sysslor + tog in hästarna. Mer har jag faktiskt inte gjort. Imorgon där emot börjar jag jobba 7:30 - 16:00. Ska göra det i två veckor på heltid och sedan går jag tillbaka till timvikariat igen. Dvs att jag blir inringd och jobbar lite där jag behövs.
 
 

Kinda Ridklubb

Datum: 2013-07-21 | Tid: 09:50:55
Tävling | 9 Kommentarer
Sa ju att uppdateringen igår skulle bli dålig.. ;) Men jag hann verkligen inte blogga för direkt efter att jag kom hem från tävlingen så fick jag fara snabbt in i duschen och fixa inför kvällen. Men men, här nedan får ni resultaten. Dom är helt okej men är rätt så irriterad på första resultatet. Ni förstår säkert varför! Annars så var anläggningen fin. Dock väldigt liten paddock och det trivs inte Oprah och jag med. Så vi kom inte till någon bra ridningen direkt. Vi vill ha mycket utrymme att galoppera på. Men funktionärerna var jättetrevliga och allt gick snabbt som smidigt :)
 
100 cm - 4 fel
Ja, behöver jag förklara? Ett pet, IGEN! Gaaaaah, att nollan aldrig ska sitta! Har inte så mycket mer att säga. Rundan var inte så värst bra för jag fick sitta och hålla hela tiden som det kändes i den lilla paddocken. Men nästa gång hoppas jag vi sätter den sista nollan så vi kan kvala in till avd a. Och när vi väl är kvalade så får de andra se upp. Oprah har krut, haha!
 
110 cm - 8 fel
Oprah var lite trött i benen men denna rundan gick undan. Snabbast bland unghästarna om det är något att skryta med när man har noll koll.. Oprah bara drog och tjuvökade hela tiden så efter femman glömde jag banan. Fick blackout, hann inte tänka! Men sen kom jag på vilket hinder jag skulle rida till och då blev det en jättelustig sväng + att Oprah taggade till på fel hinder. Så anridningen till det hindret blev lite sådär, haha! Men hon hoppar och gör det med glädje, som vanligt! :)
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsdagen

Datum: 2013-07-20 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 7 Kommentarer
Godmorgon! Jag är uppe med tuppen och snart går bilen mot stallet för en tävlingsdag i Kinda. Jag ska hoppa 1 m avd B och 1,10 m avd B. Senare på kvällen har jag lite andra planer för mig så uppdateringen kommer nog vara lite si och så underdagen. Men ni kan som vanligt följa mig på instagram linnstrelin om ni vill se vad som händer just nu! :)
 
Vi hörs med resultat!
 
 

Nu är allt fixat!

Datum: 2013-07-19 | Tid: 20:46:23
Allmänt | 4 Kommentarer
Har tvålat in och oljat sadeln. Har även smörjt träns, martingal, magplatta, sporremmar och stigläder. Sedan har stigbyglarna och bettet blivit tvättat och stövlarna + benskydden blivit putsade. Oprah har även fått sig en rejäl genomkörare i spolspiltan och doftar nu goda bär! Gick där efter en promenad med henne så att hon skulle torka och även röra på sig. Efter det tvättade jag Picassos svans och sedan fick dom kvällsmat.
 
Nu får ni hålla tummarna för oss inför morgondagen!
 
 
 

Hästschampot

Datum: 2013-07-19 | Tid: 19:55:25
Utrustning | 1 Kommentarer
Någon undrade vad det är för hästschampo jag använder mig av. Oftast använder jag skimmelschampo och palominoschampo från Gallop men i förrgår köpte jag detta schampo från Oster som luktar bär. Har varken sett eller använt det förut men det funkade jättebra! Ganska stor flaska och Oprah doftade jäääättegott ;) Len och fin hårrem fick hon och jag är bara positiv!
 
Tror denna kostade 135:- men är inte säker..
 
 

Det nya täcket blir...

Datum: 2013-07-19 | Tid: 10:00:00
Utrustning | 7 Kommentarer
..PICASSOS! Det var som jag fasade. Täcket var för litet för Oprah som egentligen skulle ha det. Dock satt det bra på Picasso och därför får min lilla prinsessa det glammiga täcket. Hon passar nog lite mer i det än Oprah trots allt. Lite "tutti nuttigt", precis som Picasso. Lilla snuttan! <3
 
Hon var glad över det i alla fall ;)
 
 
 

Bucastäcke

Datum: 2013-07-19 | Tid: 08:00:00
Utrustning | 0 Kommentarer
Säljer ett jättefint lila Bucastäcke. Det är ett svettäcke med fleece på insidan och glatt material på utsidan. Storlek 135 och i jättefint skick. Säljs dock otvättat och är skitigt. Men skicket är ändå suuuuper. Ingen repa eller dylikt. Säljes så jag har ett x antal täcken till Picasso som inte används.
 
Pris 200 kr + eventuell frakt.
Intresse Linn-Strelin@live.se
 
 

Fredag

Datum: 2013-07-19 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Godmorgon! Idag är det tävlingsfix som gäller. Transporten ska tvättas och nytt spån ska in. Utrustningen ska tvättas och smörjas. Lika så Oprah. Hon ska schamponeras med ett nytt schampo som luktar bär. Vi får väl se hur bra det funkar! Tar eventuellt och schamponerar Picasso när jag ändå är igång. Sen går jag en promenad med båda två så att dom torkar lite i solen. Blir nog kanon! Har eventuellt andra planer också men det hör inte hit :)
 
Sötis Oprah igår!
 
 

Oprah 18 juli

Datum: 2013-07-18 | Tid: 22:01:25
Axélls Oprah | 3 Kommentarer
Oprah + backig galoppbana = gryyyyyymt nyttigt. Idag var det bara fram, fram som gällde. Skrittade fram i ett högre tempo och jag ville få henne att verkligen söka sig fram. Lika så i traven. Fram, fram - direkt. Jag fick chocka henne lite och verkligen dra på från första början. Och efter ett par varv började hon hitta rytmen och vila i steget och komma in i en bra takt med ett gott påskjut från bakkärran. Lika så i galoppen. Allt kändes jättebra och hon var väl framme på slutet. Kunde även korta upp henne men bibehålla framåtbjudningen och påskjutet fram till handen utan att hon hänge.
 
Svettigt pass men nyttigt. Imorgon skrittas hon och schamponeras inför tävlingen! :)
 
 
 

Spooks Chalet

Datum: 2013-07-18 | Tid: 21:32:58
Utrustning | 4 Kommentarer
En väst som är så in i helsike snygg är Chalet från Spooks. Det är en figursydd och feminin väst med hög och fyllig krage. Kragen är fodrad med ett snyggt kontrastmönstrat tyg. Matt yta i body och blank yta i kragen. Det finns bara en sak att säga "must have". Skulle gärna vilja ha någon av dessa färger, navy/rosa eller svart/brun. Prislappen för denna goding är hela 1075:- och jag ska nog ta och testa en när jag är hos Sharpman nästa gång. Dock har jag inte råd med en nu men om jag provar en på Sharpman så vet jag åtminstone vilken storlek jag behöver och kan sedan beställa när jag har lite klirr i kassan..
 
Vad tycker ni om dessa?
 
 

Picasso 18 juli

Datum: 2013-07-18 | Tid: 21:02:39
Picasso | 0 Kommentarer
Släpade fram en sittbänk för det var det enda jag kunde hitta att hoppa över, haha.. Picasso kollade lite lustigt på den först men när jag hade värmt upp och styrde upp på den så fanns det ingen tvekan. Då kom hennes hoppskalle fram och allt gick som tåget. Dock lite överkokad på slutet och då avslutade vi. Hon tyckte det var lite för kul helt enkelt och då blir det mer studs än galopp fram till hindret. Eller bänken i detta fall! Men annars kändes hon fin på marken. Dock väldigt, väldigt stel i börjar innan hon släppte igenom.
 
Ett besök av equiterapeuten skulle nog inte vara helt fel. Lite laser osv.
 
 

Hv Polo Crown

Datum: 2013-07-18 | Tid: 13:49:34
Utrustning | 3 Kommentarer
Här har ni en bättre bild på täcket som jag fyndade för halva priset igår! Dock storlek 145 som sagt.. Vi får väl se om det är för litet. Det är främst till Oprah men hon har 155.. Picasso kan säkert ha det om det inte blir föööör stort. Annars får det fara vidare till någon annan lycklig ägare.. Men men, tänkte testa det på Oprah idag och sedan på Picasso. Kan bjuda på någon bild sen hur det ser ut på hästarna. Kanske inte på Oprah för henne vågar jag inte släppa lös, haha.. Men på Picasso :)
 
Gillar det skarpt i alla fall! Jättegulligt.
 
 
 

Mjuka ryggar

Datum: 2013-07-18 | Tid: 10:59:00
Åsikter/tankar | 6 Kommentarer
Läste detta inlägg hos min vän Felicia och diskuterade lite med henne på hoppträningen igår kring ämnet. Hade själv aldrig hört talats om det förut innan hon tog upp det. Men jag har alltid älskat Oprahs svansföring över hinder. Den där snygga "swichen" med den crèmefärgade svansen. Tycker det ser riktigt läckert ut. Men har aldrig haft en tanke på att det beror på att hästens rygg är mjuk och fin. Jag pratade med Felicia om det igår och vi båda var eniga om att det kunde stämma. Efter träningen var jag tvungen att fråga sådana kontakter som jag har som kan hästens fysik osv och dom sa att det kunde stämma väldigt bra. Är hästen mjuk  och fin i ryggen så hoppar den bättre genom ryggen och mer avslappnat vilket ger den där swichande svansen.
 
Jag var tvungen att jämföra mellan Picasso och Oprah. För om jag jämför mellan dom så kan jag verkligen se om det stämmer eller inte. Och titta.. Min stela lilla ponny swichar såklart inte med svansen. Inte är jag förvånad. Hon har sin kropp emot sig och är ingen mjuk ponny i sig. Men ändå kom det upp ett ljus för mig när jag jämförde med en film från januari och den senaste träningsfilmen med henne. Ser ni? Svansen börjar komma vilket är ett kvitto på att hon faktiskt börjar bli lite lite mjukare. Och Oprah, oavsett om hon hoppar ett hinder på typ 80 cm som bilder till vänster eller ett 1,20 hinder på bilder till höger så swichar hon.
 
Har man en häst som swichar med svansen I SPRÅNGET, dvs att den inte slår med svansen vid ridning mellan hinder eller på marken så kan man klappa sig själv på axeln. Då har du fått igenom din ridning på att bra sett vilket lätt till en mjuk och fin rygg på din häst. Sedan finns det ju hästar som Picasso, som har kroppen emot sig och som faktiskt inte går att jobba igenom på ett önskvärt sett..
 
Sedan kan det finnas nackdelar med att ha en häst som swichar svansen i språnget också. Tex om det är extremt lerigt på banan.........................................
 
 

Torsdag

Datum: 2013-07-18 | Tid: 09:43:58
Allmänt | 0 Kommentarer
Det är osäkert vad jag ska göra idag. Eventuellt ska jag in till Motala och köpa flugtäcken på biltema och flugspray + spån någon annanstans. Kommer även rida båda hästarna. Vanligtvis brukar jag inte rida hästarna efter hoppträning utan dom brukar endast skrittas. Men idag trimmar jag Oprah igen så att hon får vila dagen innan tävling. Rider henne på galoppbanan och bara tänker fram, fram. Picasso där emot vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Rider ut kanske eller försöker hitta något att ställa fram och hoppa över. Vill komma igång och hoppa med henne nu. Skulle vara så kul att komma ut och tävla lite igen :)
 
Gammal bild från förra året.
 
 

Kvällens hoppträning

Datum: 2013-07-17 | Tid: 22:30:19
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Det gick både bra och mindre bra idag. Under framridningen var hon seg hela hon, seg i sidorna, seg med framåtbjudningen och var inte kvick. Men hon taggade till sen när vi började hoppa fram och det gick hyffsat. Sen märkte vi att hon börjat frysa i anridningarna. Antingen "fryser" hon eller så piper hon iväg. Men det släppte mot slutet när jag la i en lite högre växel. Hon var inte riktigt framme idag. Ska rida på galoppbanan på fredag innan tävlingen och bara rida fram, fram och fram för att få mer bjudning. När hon väl är där så kan jag börja samla. Men men, gick inte dåligt men inte så värst bra heller.
 
Oprah blev jättetrött men nu ser vi fram emot tävlingen på lördag. Jag vet vart vårt problem sitter och jag ska nöta det! :)
 
 

Fråga

Datum: 2013-07-17 | Tid: 16:02:00
Frågor/svar | 6 Kommentarer
 
Svar: Haha, jag är faktiskt 172 eller 171 cm. Innan ridolyckan var jag 173 dock. Tycker inte det är så kort. Kanske inte modellång men inte kortis kort! :) Oprah är 170 cm i manken och Picasso 148 cm. Så Picasso är inte speciellt stor. Men så länge jag kan balansera mig själv så funkar det prima. Känner mig dock ganska liten på Oprah! Det är lite häst att rida och jag har korta ben!
 
På bilden: Picasso 148 cm, jag 172 cm.
 
 

Skulle bara..

Datum: 2013-07-17 | Tid: 13:25:31
Shopping | 4 Kommentarer
..köpa flugspray och schampo.. Fick med mig lite mer än så hem. Köpte det efterlängtade Hv Polo fleecetäcket. Crown heter det och jag passade på nu när det var halva priset! Dock är det i storlek 145 så vi får väl se om Oprah kan ha det. Oprah har vanligtvis 155 och Picasso 135. Ifall inte Oprah kan ha det så får Picasso ta det. Lite stort kanske men hellre det. Sedan köpte jag även en brun Equiline huva som kommer matcha mitt Hervé Godignon schabrak. Och sist men inte minst köpte jag en Kingslandjacka till mig själv. Har dreglat efter denna länge och nu hängde den bara där, en kvar och i storlek XS + reapris... Det är ju som gjort för att jag ska köpa den?!
 
Är i vilket fall grymt nöjd över dagens fångst! Någon dag ska jag även åka till Biltema och köpa flugtäcken.
 
 

Godmorgon!

Datum: 2013-07-17 | Tid: 09:42:59
Allmänt | 1 Kommentarer
Eller förmiddag, ni väljer själva.. Började dagen med att jag försov mig så att hästarna inte kom ut för än vid kvart över åtta. Kanske inte jättesent dock men ändå! Fick nybakade scones när jag kom hem. Happyface, hihi! Snart ska jag börja fixa mig lite för jag ska göra lite ärenden. Ska bl.a ner till stan och så ska jag kanske ta en sväng till Sharpman. Senare ikväll är det hoppträning och jag hoppas vi kan få en bra känsla och hålla den till tävlingen på lördag!
 

Hästarna 16 juli

Datum: 2013-07-16 | Tid: 21:25:00
Axélls Oprah | 0 Kommentarer
Började med att rida ut på Picasso. Red iväg för att kolla in vägen som jag hittade när vi var ute och red igår. Trodde den ledde till vattnet och visst gjorde den det. Fast inte på det sättet jag trodde.. Det var ett stup rätt ner till vattnet! Ingen sandstrand där inte.. ;) Vågade inte kolla hur det såg ut riktigt för jag satt på Picasso. Men någon dag ska jag ta och promenera dit för att kika lite för skoj skull! Borde knäppa några kort där med, awesome bakgrund!
 
Anyway, red även Oprah. Kände igenom henne och flyttade mycket. Hon gick bra och jag hoppas hon är fin på hoppträningen imorgon! INTE glömma det tredelade bettet....
 
 

En pinsam sak....

Datum: 2013-07-16 | Tid: 12:09:55
Allmänt | 4 Kommentarer
Något jag märkte när jag gick på Göteborg Horse Show detta år var att jag måste börja öva på en egen namnteckning. Det var flera stycken som kom och frågade om autograf och jag sa vid första tillfället "jag har tyvärr ingen", HAHA. Förstår ni hur pinsamt det var? Och att gå med Henrik Barry som skrivit massa autografer pga sin medverkan i ponnyakuten gör det inte lättare heller. Det var så pinsamt... Fick improvisera och göra någon tillfällig. Dock är det inte bara pinsamt i sådana situationer som autografskrivning utan det är även en liten obekväm sits när man ska skriva på något kontrakt eller dylikt. På ena linjen står det "namnteckning" och på andra står det "namnförtydligande". Saken är ju bara den att min namnteckning ser precis likadan ut som mitt namnförtydligande...
 
Pinsamt, pinsamt, pinsamt.
Men saknar tiden på GHS så himla mycket!!!!!!!
 
 
 
 
 

Tisdag

Datum: 2013-07-16 | Tid: 11:21:09
Allmänt | 2 Kommentarer
Vet inte riktigt vad som händer idag faktiskt. Men det jag vet är att båda hästarna ska ridas. Skulle egentligen han ridit Oprah igår men var tvungen att komma hem tidigare så jag hann tyvärr inte. Rider igenom henne lite idag istället för att checka av inför morgondagens hoppträning. Picasso ska jag rida ut på igen. Hon börjar faktiskt blir riktigt rolig att rida ut på. Hon lyssnar mer och mer. Tidigare har hon bara sprungit med högsta växeln i, sparkat med frambenen och vägrat lyssna på förhållningar. Men nu, enda sedan jag börjat rida på micklemtränset så har hon blivit ganska lyhörd faktiskt! Våra uteritter består inte längre utan dragkamper utan vi kan istället få ut något av våra uteritter! SKÖNT!
 
Men men, såg en liten väg igår som jag tänkte rida på idag. Den leder neråt, mot vattnet. Hoppas den går enda ner. Skulle vara så kul att känna lite på vattnet med henne. Dock blåser det mycket idag så det är säkert massa vågor och då är jag säker på att hon blir fastfrusen på land, haha!
 
Bjuder på en till gammal bild från lite busridning på Picasso!
 
 

Designa RG schabrak

Datum: 2013-07-16 | Tid: 10:46:06
Utrustning | 1 Kommentarer
Såg att min vän Moa hade designat egna RG schabrak på en hemsida så var tvungen att pröva själv. Kan inte påstå att jag var särskilt duktig dock men schabraket längst ner till höger och längst upp till vänster skulle jag gärna kunna tänka mig att klicka hem. Fräscha schabrak eftersom jag gillar färg! Dock skulle jag nog hellre designa ett eget Cristina Sport schabrak hos Tophorse. När min ekonomi väl tillåter så ska jag banne mig designa ett eget schabrak och huva där ifrån. Så grymt :)
 
Ni designar egna RG schabrak här.
 
 

Hv Polo schabraket

Datum: 2013-07-16 | Tid: 06:00:00
Utrustning | 3 Kommentarer
Schabraket låg precis på marginalen skulle jag säga. Såg inte för dumt ut faktiskt. Dock hade ju inte storlek full varit helt fel. Men det är bara att gilla läget. Dock tror jag att detta schabrak med en svart lång huva + ett rosa swarovskipannband blir en killer-outfit. Jättegulligt på en viss liten prinsessponny...... ;) Men tänker höra ifall att liksom, det är ingen som vill sälja ett schabrak som detta i storlek full? Är i sådana fall intresserad!
 
Men det är så fiiiint <3
 
Med padd.
 
Utan padd.
 

Startlistan uppe!

Datum: 2013-07-15 | Tid: 21:58:56
Tävling | 3 Kommentarer
Har kollat in startlistan till tävlingen på lördag. Eftersom jag är efteranmäld så startar jag som -101 i båda klasserna. Näst först båda gångerna. Känns skönt. Då slipper jag vara kvar så länge eftersom vi har bjudit hit några personer på kvällen. Anyway, på lördag klär vi oss i Antares schabraket, den marinblåa Equiline huvan och de vita Veredus skydden. Diskret men ändå snyggt.
 
Har varit hos Kinda Ridklubb två gånger tidigare. Ena gången med Picasso och ena gången med Putte. Dock kom vi aldrig till start...
 
Någon som ska dit och tävla eller fota? :)
 
 

Picasso 15 juli

Datum: 2013-07-15 | Tid: 20:49:35
Picasso | 3 Kommentarer
Jag red faktiskt ut på Picasso till vindkraftverken igen. Haha! Frågade han som äger stallet var jag kommer ifall jag följer vägen som jag började rida på igår. Han sa att man typ kommer till vattnet fast då måste man rida över små broar och det trodde han kunde blir svårt. Fast då tänkte jag, ÄSCH! Det har Picasso och jag gjort förut, det är inget som har stoppat oss tidigare ;) Så vi började ridturen dit. Vindkraftverken lät som satan men Picasso brydde sig inte, såklart. Men efter andra vindkraftverket så tog det stopp. Tror dom håller på och gräver kablar eller liknande för man fick inte gå där.. Buhu! Men hittade en annan väg som jag ska testa rida. Vill så gärna ner till vattnet..
 
Vi får rida ut på upptäcktsfärd imorgon igen eller under helgen ;)
Mysigt hade vi i alla fall!
 
 
 

Skitponny...

Datum: 2013-07-15 | Tid: 15:42:00
Allmänt | 6 Kommentarer
Eftersom Picasso kan bli het i ridningen så har hon totalt havreförbud. Hon blir coco med havre, hjärnan vill mer än vad kroppen klarar av. Därför går hon på helt havrefri müsli. Men när jag kom till stallet idag så möttes jag av detta. En viss liten ponny har försökt dra in havresäcken till sig............... Mindre lyckat dock då den är ganska tung ;)
 
Skitponny!
 
 

Lösa skooooor!

Datum: 2013-07-15 | Tid: 13:35:38
Allmänt | 0 Kommentarer
Båda Oprahs bakskor är lösa. Fick panik när jag såg det igår! Jag ska ju tävla i helgen och hoppträna på ondag så har verkligen inte tid att få tappskor.. Men smsade min hovslagare och hon kommer redan idag och fixar det. Kanon! Räddaren i nöden!!! Så efter fyra ska Oprahs bakskor slås dit och så måste jag åka och köpa några små höbalar. Där efter är det ridning som gäller. Båda hästarna ska ridas. Oprah rider jag igenom i hagen och Picasso rider jag på galoppbanan. Det blåser så mycket så att rida dit jag och Picasso red igår är nog ingen idé. Då låter de där vindkraftverken så in i helsika mycket! Ska även testa nya schabraket och jag hoppas verkligen att det funkar!
 
 

Paket från Emmishopen

Datum: 2013-07-15 | Tid: 13:21:31
Shopping | 4 Kommentarer
Som ni vet vann jag ett presentkort hos Emmishopen för 1000 kr. Idag kom sakerna och jag är lite orolig för att schabraket ska vara för litet.. Det fanns endast i storlek cob så vi får se. Dock är fårskinnspadden som jag har under min sadel i storlek ponny vilket borde betyda att schabraket ska vara större om inte Hv Polo har knasiga storlekar. Men men, annars kan jag ju sälja det och få pengar istället. Har ju inte direkt gått back på något sett eftersom jag vann det :)
 
Men här är produkterna i alla fall!
 
 
 

Sovmorgon!

Datum: 2013-07-15 | Tid: 11:13:16
Allmänt | 0 Kommentarer
Tog en lång sovmorgon idag! Eller, gick upp halv sex för att släppa ut hästarna men sen när jag kom hem så somnade jag igen och sov till nio typ. Var faktiskt väldigt skönt tills Ella och Ninja hoppade upp i min säng och började busa.. Ett ganska grymt uppvaknande må jag säga. Men men, nu ska jag hämta ut ett paket på posten(weeiii) och så ska jag åka och köpa foder till hästarna!
 
Vi hörs när jag kommer hem! :)
 
 

VINNAREN!

Datum: 2013-07-14 | Tid: 20:19:19
Tävling | 1 Kommentarer
Grattis säger jag till Ellen Sund som blev vinnaren i bloggtävlingen! Var vänlig kontakta mig på Linn-Strelin@live.se för att få ditt pris :)
 
 

Mysridning med hästarna

Datum: 2013-07-14 | Tid: 20:14:49
Allmänt | 7 Kommentarer
Skulle ju köpte foder till hästarna tidigare idag. När vi kom dit var det stängt.... Men jag får åka imorgon istället och inhandla fodret. Men men, åkte sedan hem och tog det lugnt ett tag innan jag åkte ut till stallet. Skrittade ut barbacka på Oprah och så red jag ut på Picasso. Vi tog en liten runda för att checka in olika ridvägar. Vi hittade en väg som jag tror kan gå till vattnet. Men är inte säker. Vi red under flera vindgrejsimojser.. Bara för det har jag glömt bort vad dom heter.. Men ni vet sådana där saker som snurrar? Stora? Jaja, red under sådana i alla fall och det lät ganska högt om dom så dit ska jag inte rida med Oprah på ett tag. Då kryper hon ur skinnet, haha. Men men, vände sedan hem eftersom det började skymma lite. Tänkte rida på den vägen imorgon också med Picasso och se vart vi hamnar! :)
 
Bjuder på en gammal bild. Busridning på Picasso, hihi..
 
 

Söndag

Datum: 2013-07-14 | Tid: 10:50:24
Allmänt | 6 Kommentarer
Förutom att åka och inhandla foder så ska jag idag skritta en runda på Oprah för att dämpa träningsverken och bli av med diverse slaggprodukter. Kanske jogga henne lite på långa tyglar också beroende på hur hon känns. Hon har säkert träningsverk från igår men det var himla nyttigt för henne. Galoppbanan är backig så hon får kämpa och verkligen galoppera igenom hela kroppen. När vi skrittade hemåt stod svansen högre än vanligt vilket tyder på att hon fått jobba mycket med ryggen. Hon behöver sätta muskler där och över rumpan. Att göra såhär en gång i veckan är nog inte fel nu när vi väl har möjlighet till det. Men det gäller att inte gå ut för hårt, vi får ta det försiktigt och anpassa oss efter dagsformen :)
 
Picasso ska aktiveras beroende på vädret. Det ska regna idag och jag vill inte utsätta min sadel för regn eftersom jag inte har något regnridtäcke.. Men jag hoppas jag hinner rida en sväng emellan skurarna!
 

Foder

Datum: 2013-07-14 | Tid: 10:28:24
Allmänt | 1 Kommentarer
Pelletsen är slut, müslin håller på och ta slut och även betforen. Jag måste åka till Granngården idag och inhandla de produkterna. Sedan måste jag även köpa fler småbalar hö. Har bara en kvar och den räcker till ikväll. Får åka och köpta några stycken imorgon. Havrekross behöver jag också köpa i veckan. Antingen på tisdag eller torsdag. Så typiskt att allt ska ta slut samtidigt! Väntar även på mina tillskott från Emmishopen som är på väg hem till mig! Det kommer antingen imorgon eller på tisdag :)
 
 

En liten idé jag har..

Datum: 2013-07-14 | Tid: 09:27:54
Åsikter/tankar | 6 Kommentarer
Tänkte dela med mig utav en liten idé som jag har. Har funderat på det mycket och det skulle vara så himla kul att genomföra. Det är nämligen såhär, om jag skulle flytta ut till stallet där jag har hästarna nu permanent så skulle jag erbjuda andra hjälp med försäljning utav sin häst. Det finns fyra boxar här ute. Och då tänkte jag två boxar till mina hästar, en till någon som jag känner och sedan en till den hästen jag har till försäljning. Eftersom jag inte själv har råd med att köpa in och sälja hästar(vilket annars skulle vara jättekul) så kan jag lika gärna hjälpa andra att göra det.
 
Jag har kollat runt lite på sådana stall som hjälper människor med att sälja sina hästar och priserna är så saftiga.. Det är liksom inte "vem som helst" som kan lämna ifrån sig sina hästar till försäljning om man inte har stor plånbok. Istället skulle jag endast ta ut en summa som täcker stallhyran, höt och fodret. Sedan en liten kaka till mig själv också. Men som sagt, inte på långa vägar som de större försäljningsstallen tar ut. Visserligen är dom säkert jätteduktiga på det som gör. Men vissa har inte råd att lämna ifrån sina hästar dit och många har svårt att få sina hästar och ponnyer sålda. Det finns ett så stort utbud av ponnyer och hästar idag!
 
Jag tycker och tror att annonsen är jätteviktig. Det är det första felet många gör. Dom lägger ut en tråkig annons. Dvs, tråkiga bilder, tråkig film och tråkig rubrik. Dock kan själva infotexten säkert låta jättebra, men bilderna måste vara bättre! Det är trots allt bilderna och hela annonsen som ger hästen en chans. Ju bättre annonsen är, ju fler intresserade får du.
 
Det är det här jag tycker är så kul med försäljning. Man får skriva ihop en text som gör hästen så rättvis som möjligt, på ett bra sätt. Sälja in hästen helt enkelt. Och sedan ska det finnas grymma bilder! En uppställningsbild, en ridbild och en hoppbild. Uppställningsbilden måste vara bra, riktigt bra. Hästen ska blåsa upp sig men ändå ha kvar lugnet i ögonen. Och ridbilden ska vara antingen en trav eller galoppbild. Det ska synas att hästen galopperar i "uppförsbacke" eller så ska det vara en travbild där man tydligt ser undertrampet. Och sedan hoppbilden, man kanske får fota många hoppbilder tills man hittar den rätta. Antingen en när hästen hoppa fint genom ryggen, eller när den har mycket luft mellan sig själv och hindret eller när den har bra frambens eller bakbensteknik. Och en film med HD kvalité är inte fy skam heller för köparen.
 
Sedan gäller det att jag som säljare verkligen jobbar mot att få hästen att leva upp till de intresserades förväntningar. Men huvuduppgiften jag har är att göra hästen så lättriden som möjligt så att den kan passa så många olika typer av ryttare som möjligt.
 
Åh, det skulle vara så himla kul! Någon gång i livet ska jag absolut göra såhär!
Har faktiskt redan fått förfrågningar om jag skulle kunna rida till eller hjälpa till med försäljning från läsare med deras hästar eller ponnyer. Hade gärna gjort det om jag hade haft möjlighet!
 
 
 

Lökigt ridpass

Datum: 2013-07-13 | Tid: 16:08:37
Axélls Oprah | 4 Kommentarer
Idag är det superfint väder! Temperaturen låg på runt 20 grader ganska exakt när jag red så det var inte allt för varmt! Nu åh andra sidan har temperaturen stigit och jag trivs bra här inne i mitt svala rum med datorn i knät, haha... När det går över 25 + så smälter jag bort. Där har ni en av hundra anledningar till varför jag aldrig åker utomlands till något varmt land. Jag skulle dö. Men men, det fick blir galoppintervaller för Oprahs del! Började med att skritta fram henne och sedan jobba igång i lite trav. Sen övergick vi till galopp och galopperade runt galoppbanan i ett varierat tempo medan jag satt ner och jobbade upp formen. Sen ställde jag mig upp och började rulla på i galopp runt banan - skrittpaus - och sedan på galoppen igen osv osv. Avslutade med att låta henne galoppera på helt fria tyglar ett varv åt båda hållen och lika så när jag travade av. Skrittade sedan av henne en rejält lång sträcka. Vi gick på upptäcktsfärd kan man säga ;)
 
När jag tog in henne i stallet så spolade jag av hela hennes kropp och där efter strök jag på ett lager kyllera på hennes ben. Gav henne även 1 liter betfor eftersom det var varmt.. Hade en nöjd och belåten häst efteråt och jag själv kommer nog ha en mysig träningsvärk imorgon... :)
 
Picasso fick stå inne i svala stallet medan jag red. Hon tyckte säkert det var skönt att slippa solen och flugorna ett tag!
 
 
 

Bett jag gärna vill införskaffa till min bettsamling!

Datum: 2013-07-13 | Tid: 10:35:34
Utrustning | 1 Kommentarer
Jag gillar att testa nya bett för det är så fascinerande vad ett bett kan göra egentligen. Mina hästar trivs bäst på mitt tredelade fullcheek och mitt tvådelade, tjocka eggbett. Sedan gillar dom mittdelen i mitt flippanbett, dvs naturmaterialdelen(nathedelen). Sedan har jag även ett anatomiskt D-ringsbett, ett scourierbett och ett tvådelat mässingbett med rörliga ringar. Tidigare har jag även haft ett kimbelwick, fake flippan, D-ringsbett med kopparrulle, nova och ett tredelat gummiklätt muffbett. Har även haft ett par äpplebett för lääääänge sedan. Tyvärr bet min förra häst Cappuchino sönder mitt nova och det gummiklädda muffbettet... De andra betten har jag sålt av olika anledningar.
 
Det finns hela sex stycken bett jag vill införskaffa till min bettsamling. Bl.a det tredelade gummiklädda muffbettet som jag hade en gång i tiden. Picasso gick jättebra på det så de var synd att Putte var tvungen att ha sönder det.. Men men, de jag gärna vill ha/testa är följande:
 
  • Ett Trustbett med gomfrihet som har lösa ringar
  • Ett tredelat gummiklätt muffbett
  • Ett nathebett
  • Ett Pee Wee bett
  • Ett Poponcini bett
  • Ett tredelat Trust. Dock helst med parerstänger, dvs fullcheek.
 
 

Lördag

Datum: 2013-07-13 | Tid: 09:56:40
Allmänt | 2 Kommentarer
Oprah var trött i morse. Hon gav ifrån sig sitt vanliga "morgontjut". Har ni inte hört det så kan ni höra det HÄR. Anyway, idag ska vi fira min pappa som fyller år nästa vecka. Innan det ska jag hinna rida Oprah. Kände dock av min rygg i morse när jag var ute i stallet.. Där jag skadade mig efter ridolyckan, ni vet. Konstigt.. Har aldrig känt av det förut så jag hoppas bara jag fick lite träningsvärk efter de två svettiga passen med hästarna igår..
 
Picasso får vila idag och imorgon kör vi på en mysig uteritt!
 
 

Hästarna nu på kvällskvisten

Datum: 2013-07-12 | Tid: 22:13:45
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Red hästarna nu på kvällen. Picasso på galoppbana och Oprah i en hage. Picasso kändes bra. Fokuserade åter igen på att få upp hennes huvud och att hon ska trampa under med bakbenen. Hon tycker det är jobbigt, men det gäller att göra det korta stunder. Det blir bra så småningom bara jag inte pressar henne för mycket :)
 
Oprah red jag på det anatomiska D-ringsbettet. Hon funkar inte alls på det kunde jag konstatera idag. Så om någon är intresserad av ett D-ringsbett i storlek 13,5(litet i storleken) så har jag ett till salu! Anyway, hon var trevlig i galoppen i alla fall och det är huvudsaken. Kortade och längde vilket funkade super. Dock hade jag inte henne riktigt där jag ville. Kunde inte sätta fingret på vad det var men jag gissar på att det är bettet som hon inte trivdes med.
 
Bild på en svettig Oprah efter kvällen trimm! ;)
 
 

Hur jag ryktar mina hästar

Datum: 2013-07-12 | Tid: 14:25:15
Frågor/svar | 5 Kommentarer
Får ofta frågor om hur jag kan hålla mina hästar så rena, speciellt Picasso. Ni får ha lite överseende med att vita färger oftast blir ännu lite vitare på bilder beroende på vad man har för inställningar. Och jag önskar jag kunde säga att jag hade något lätt knep, men så är det tyvärr inte! Det gäller att borsta, borsta och borsta. Jag tar ungefär en halvtimme på mig att borta mina hästar, minst. Både för att det blir som massage för hästen innan ridpass och för att få en blank och fin hårrem.
 
En fördel är ju att ha torra hagar. Det är jättesvårt att hålla Picasso ren i andra stallet vi står i eftersom vi tyvärr har lite begränsat med hagar där och dom är därför inte så gräsfyllda. Däremot här, där jag har hästarna nu så måste dom gräva för att få fram lera. Dock är gräsfläckar de svåraste att få bort. Picasso får massa vid manken. Tur att det inte syns under sadeln.. ;)
 
Men men, nu ska jag berätta i ordning vad jag gör innan ridning.
 
1. Benen och hovarna.
Första kratsar jag hovarna. Där efter penslar jag på matolja så att hovarna inte ska bli så torra under sommarhalvåret. Sedan borsta jag benen med en magic brush och där efter med en rotborste.
 
 
 2. Kroppen.
Efter hovarna och benen börjar jag med kroppen. Jag borstar igenom den med en magic brush.
 
 
3. Man och svans.
Där efter sprayar jag på massa pälsglans i svansen och lite i manen. Ta dock inte för mycket i manen för då kan det bli glatt på tyglarna! Jag borstar ut allt noga med en man och svansborste.
 
 
4. Huvud.
När jag är klar med manen och svansen så övergår jag till huvudet. Först tvättar jag hästarnas ögon och sedan torkar jag ur deras näsborrar. När jag gjort det så borstar jag dom med en huvudborste.
 
 
5. Kroppen igen.
Nu när jag gått igenom hela hästen och så är det dags att rykta igenom kroppen ännu en gång fast med en rotviska. Jag tar rejäla tag för att få bort eventuell damm och smuts som fallit ner från manen.
 
 
6. Kroppen och huvudet.
Snart är ryktningen klar och då gör jag "slutfinishen". Oftast använder jag mig av en jättemjuk gethårsborste som jag borstar överallt med förutom på benen. Använder jag inte den så använder jag en microfibersvamp. Sedan smörjer jag in hästarnas mular med helosan ett par gånger i veckan, inte varje dag alltså för det kan ge motsatt effekt. Tex, jag som är beroende av mitt lipsyl och torkar ut jättefort om jag inte använder det på en timme.. Picasso smörjer jag in med solskyddsfaktor på mulen!
 
 
7. Och vid tävling...
Vid tävling använder jag även en ryktborste och en ryktskrapa för att få upp all stöv som kan finnas gömt under ytan.
 

Anmäld

Datum: 2013-07-12 | Tid: 10:02:08
Tävling | 3 Kommentarer
Nu är jag efteranmäld till Kinda Ridklubbs lokala hopptävling den 20/7, alltså på lördag nästa vecka. De klasser vi ska starta är 100 och 110 cm i avd B. Ni får hålla tummarna för att bommarna ligger kvar. De senaste fem starterna i 1 m har legat på minst sagt stadiga resultat. Fyra av fem starter har vi fått 4 fel på, dvs ett skitpet som hindrat oss från att knipa nollorna varje gång! Den andra starten har varit felfri. Förstår ni hur irriterande det är? Vi kunde lika gärna ha haft 5 nollor i bagaget om det inte vore för de retliga peten.
 
Men men, nu jobbar vi på och ligger i med träningen innan det är dags för tävling nästa helg!
Funderar på om vi ska se ut såhär igen!
 
 

Release datum! DÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!!

Datum: 2013-07-12 | Tid: 09:45:16
Allmänt | 0 Kommentarer
 

Fredag

Datum: 2013-07-12 | Tid: 09:36:04
Allmänt | 0 Kommentarer
God förmiddag! Släppte ut hästarna i morse och nu har jag slagit mig till ro i soffan. Idag ska jag göra lite ärenden i Motala och sedan ska jag ut till stallet för att rida båda hästarna. Oprah går inne i gräshagen och Picasso på galoppbanan. Tar en tur till "vanliga" stallet också och hämtar ett par bett. Tänkte rida Oprah på det anatomiska tredelade D-ringsbettet idag och se ifall jag får någon bra känsla på det. Annars kommer det säljas.
 
Bjuder på två söta bilder på Picasso från igår innan ridpasset.
 
 
 

Dagens prinsessa

Datum: 2013-07-11 | Tid: 21:37:40
Picasso | 5 Kommentarer
Red min lilla ponny nu under kvällskvisten. Gick riktigt bra till en början. Hon verkar trivas super på mickemtränset! Jättefin i både traven och galoppen. Dock taggade hon till efter ett par galoppombyten och knäppte av i nacken efter det. Hon knäpper alltid av när hon börjar bli lite överkokad i huvudet. Men det är bara att jobba vidare. Fokuserade då på att få upp huvudet och fram med nosen. Lättare sagt än gjort då Picasso verkligen är urstark när hon väl knäpper av. Dock gick hon jättefint innan det och jag travade av henne på långa tyglar i en framåt och frisk trav. Kändes bra!
 
Dagens Casso <3
 
 

Sadelväska från Antares

Datum: 2013-07-11 | Tid: 15:49:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Fick med en jättesnygg sadelväska från Antares när jag köpte min sadel. Dock har jag ingen användning för den då jag har ett rejält sadelskydd som fungerar lika bra. Den passar till dig som är ute och tävlar mycket och vill bära sadeln på ett lättare sätt. Finns även ett axelband så du kan ha sadelväskan över axeln! Fungerar även som sadelskydd om du inte redan har ett rejält.
 
Skyddar din sadel jättebra! Prisförslag är välkomna till min mejl: Linn-Strein@live.se
 
 

Flippanbett säljes!

Datum: 2013-07-11 | Tid: 13:58:06
Utrustning | 1 Kommentarer
Kommer nu att sälja mitt flippanbett då jag aldrig använder det. Oprah behövs det inte på utan jag använder det bara på henne för variation med mundelen. Och Picassos träns funkar det inte riktigt med. Har inte alls använt det mycket utan det är jättefint. Bettet är jättebra för de hästar som kan bli lite starka men som ändå är känsliga i munnen. Mundelen är gjord i naturmaterial och det finns olika alternativ att sätta tyglarna på beroende på hur skarpt man vill ha det.
 
Köpte det för 3.000 men säljer det för 1.900 kr. Mejla mig på Linn-Strelin@live.se vid intresse. Storlek 12,5 :)

 

Hund med stil

Datum: 2013-07-11 | Tid: 13:51:51
Allmänt | 1 Kommentarer
Idag kom Ellas paket från Hööks! Det innehöll ett jättefint strasshalsband som glittrar jättemycket i solen. Det kommer hon få växa i för just nu är det lite, lite stort. Sedan den lilla tröja, haha.. Så jäkla söt! Hon som fryser så mycket stundtals gånger lär behöva en när det blir regnigt igen. Så töntig men ändå så sött. Dock kanske inte Ella gillade den lika mycket som jag.. ;)
 
Btw, idag ska hundarna få sin årliga vaccination. Ella kommer skrika som en gris!
 
 

Världens vackraste

Datum: 2013-07-11 | Tid: 11:19:10
Picasso | 3 Kommentarer
 

Dålig uppdatering

Datum: 2013-07-11 | Tid: 11:15:08
Allmänt | 5 Kommentarer
Det slank bara in ett inlägg på bloggen igår. Ber om ursäkt för det men just nu har jag ingen motivation till att blogga. Vet inte varför. Finns inte så mycket kul att blogga om förutom dagens ridpass osv. Det kommer inte ut några nya produkter på utrustningsmarknaden direkt heller så det ligger lågt med sådan bloggning också. Men om ni har tips på vad jag kan blogga om eller vad ni skulle vilja läsa om så skriv det här!
 
Anyway, förhoppningsvis kommer motivationen och blogglusten tillbaka när bloggen flyttas. Har skrivit på kontrakt för ett företag och skickat in min nya design. Det blir spännande!
 

 
Igår var det hoppträning som stod på schemat. Glömde mitt tredelade fullcheek hemma som jag vanligtvis brukar hoppa på. Så fick rida på det vanliga tvådelade eggbettet som jag använder mig av i markarbetet. Gick lite si och så. Jag brukar rida henne på det tvådelade bettet just i markarbetet för att jag får kämpa lite mer med det. Sedan byter jag till det tredelade i hoppningen och då känns hon så himla fin i munnen. Hon trivs mycket bättre på tredelade bett och det är just därför jag inte vill rida på det hela tiden för då kanske hon blir "för van" om ni förstår. Så igår hade jag en dålig känsla hela passet igenom. Det gick bra när vi hoppade fram men Oprah var lite hårdare i munnen och slöt åt sidan en gång på ett hinder i banan. Då blev jag irriterad på mig själv och då kommer jag till den dåliga ridningen. När jag blir irriterad så spänner jag mig och kommer i dåliga tankebanor. Antingen bromsar jag för mycket eller så gasar jag på för mycket.
 
Glömmer jag det tredelade bettet till hoppträningen nästa gång så påminn mig och ge mig själv en rak höger mitt i ansiktet. Jag är perfektionist. Om jag inte har de saker jag brukar ha eller om allt inte sitter som det ska så är det, det enda jag har i tankarna. Som igår tex. Då tänker jag bara på "hur dåligt det kommer gå" bara för att jag inte rider på ett tredelat bett som jag egentligen brukar. Usch, det är så ansträngande att vara sådan som person ibland..
 
 

Onsdaaaaag!

Datum: 2013-07-10 | Tid: 10:04:01
Allmänt | 8 Kommentarer
Åkte upp till stallet och skulle släppa ut hästarna. Möttes av världens sjö i hästarnas boxar. Deras vattenkoppar hade läckt! Så nu blir det att mocka ur och lägga in nytt.. Mysigt. Och nu ösregnar det också... Som tur är skulle regnet dra över vid klockan två ungefär vilket är skönt eftersom det är hoppträning ikväll. Är jättetaggad!
 
Oprah också.... ;)
 
 
 

Instagram

Datum: 2013-07-09 | Tid: 22:06:57
Allmänt | 0 Kommentarer
Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram? Mitt användarnamn är linnstrelin :)
 
 

Picasso 9 juli

Datum: 2013-07-09 | Tid: 19:20:51
Picasso | 4 Kommentarer
Gick över förväntan idag. Hon var riktigt trevlig i traven till en början innan hon blev lite för "på". Galopperade sedan och hon var stark, men lyssnade. Snart sitter det nog. Börjar få lite pli på ponnyn minsann. Det är på tiden.. ;) Nu ska jag vara väldigt konsekvent med henne under igångsättningen. Tjuvökningar och att ta bettet och dra är inte acceptabelt. Och idag funkade det väldigt bra! :)
 
Tror hon trivs i det nya tränset!
 
 

Tisdag

Datum: 2013-07-09 | Tid: 11:22:30
Allmänt | 1 Kommentarer
Denna tisdag har att erbjuda skritt på ett styck gul häst och ridning på ett styck röd/vit ponny. Trimmar Picasso på galoppbanan och jobbar fram på ett rakt spår och kollar så att hon verkligen är rak. Sen börjar jag galoppera och bara rullar runt där på galoppbanan. Sen får vi se vad vi hittar på mer. Nöjer mig kanske med det eftersom hon är under igångsättning. Oprah ska jag även skritta och sedan ska jag smörja lite utrustning hade jag tänkt :)
 
Sötnosen!
 
 

Hur allt startade

Datum: 2013-07-09 | Tid: 10:47:01
Åsikter/tankar | 2 Kommentarer
Har fått som önskemål att skriva hela min "hästresa". Från att jag började rida, vart jag red och vem jag tränade för, tills dit jag kommit idag. Och för att fatta en lång historia kort så kan jag inte berätta allt i detalj, dvs precis vilka ridskolelärare/tränare jag tränade för eller liknande. Men jag drar en snabbis av min historia! :)
 
Jag började rida vid fem års ålder ungefär. Min mamma ville att jag skulle börja rida så vi skrev in mig på ridskolan MORF. Tro det eller ej men jag var liiiivräääädd för hästar. Min pappa fick gå och leda mig hela tiden. Till och med när alla andra fick rida utan ledare. Dock hade jag två favorithästar i stallet. Ena var en kritvit ponny som hette Kadaffi och den andra var en brunskäck som kallades för PJ. Tror han hette Prins Jones om jag inte minns helt fel. Anyway, i vilket fall så slutade jag rida efter ett tag av egen vilja - för jag var så rädd.
 
Efter ett års uppehåll från hästarna så ville jag börja rida igen - utan att min mamma behövde tjata. Denna gången ville jag börja rida själv. Ridskolan jag började på då var Nyckelby. Och där stannade jag i måååånga år och det är där jag utvecklades som ryttare. Från nybörjare till att i slutänden skaffa egen ponny. Men resan dit var lång. Jag red för många olika tränare där men den jag red mest för var Margareta Forsberg aka Maggan. Det var hon som inspirerade mig mest under tiden jag var i Nyckelby.
 
I Nyckelby fanns det en häst som jag tyckte om extra mycket. Han hette Rebus och var till en början ridskolans lille buse. Det var av den anledningen jag fastnade för honom. Redan då gillade jag hästar med lite drag i. Tyvärr fick Rebus avlivas och min nya favorithäst blev ponnyn Akira. Med Akira vann jag lektionsmästerskapet i hoppning på första året det anordnades. Jag blev jääääätteglad kommer jag igår! Och några dagar efter skulle jag och några ridskoleryttare få åka och representera klubben i ett Lektionsmästerskap i hela Östergötland(något sådant). Men tyvärr blev Akira halt dagen innan och jag fick nöja mig med att följa med som hjälpreda!
 
Akira såldes efter ett tag och min nya favorithäst blev hästen Chantalle som jag faktiskt tror står kvar på Nyckelby än idag. Jag tyckte hon var stor som en bjässe men i dagsläget skulle jag nog inte tycka det, haha.
 
Under tiden jag red på stall nyckelby så började jag i en hoppgrupp. På den tiden hade jag ansträngningsastma och en ganska svår sådan. Fick åka in till akuten ett par gången när jag var hemma pga andnöd och under hoppträningarna tappade jag andan i varje språng. Detta gjorde att jag inte fick tillräckligt med syre och blev ganska seg och svag i mina muskler. Jag ramlade nog av 2-3 gånger VARJE hopplektion och detta började göra mig hopprädd. Inte så konstigt kanske.. Men jag började sedan i en vanligt grupp igen. Dressyr - markarbete - hoppning.
 
När jag började få tillbaka självförtroendet i hoppning igen och växte ifrån astman så köpte jag som nybliven 14 åring min första egna ponny. Det var Picasso. Picasso var fyra år och nyligen importerad från Holland. Jag hade samlat pengar i flera år för att kunna köpa en egen ponny. Jag tog med henne på träningarna i Nyckelby men det gick väl lite si och så. Picasso var ingen hoppbegåvning precis och i slutet blev hon ganska hettsig. Sommaren när jag slutade nian och skulle börja gymnasiet kraschade jag och Picasso in i ett hinder. Detta gjorde att Picassos självförtroende sjönk till botten och hon försökte krypa under hindrena istället för att hoppa över..
 
I samband med gymnasiet började jag rida och tävla för Nykyrka Ridklubb, NYRK. Där jag tränar och tävlar än idag. Jag gick en ridsportprofil på gymnasiet och fick träna för Ingrid Stark(NYRK) i hoppning och för Sissi Lilja(Mantorp) i dressyr. Tack vare Ingrids hjälp så fick Picasso tillbaka sitt självförtroende igen efter ungefär ett år. Men det krävdes mycket jobb.
 
Sommaren 2010 köpte jag mig min första storhäst vid namn Cappuchino. Vi köpte honom av en vi kände men även han krävde oändligt mycket jobb då han tidigare varit problemhäst och fart runt på olika tillridningar runt om i landet. Jag slutade träna dressyr för Sissi Lilja och började hoppträna två dagar i veckan för Ingrid Stark istället eftersom jag nu hade två hästar. Tyvärr råkade jag ut för en ridolycka tillsammans med Cappuchino sensommaren 2010. Detta gjorde att jag krossade två kotor i ryggen och fick ridförbud ett halvår framåt. 2011 började jag rida igen och det var hur många berg o dalbanor som helst. Cappuchino var grym på tävlingsbanan men vi hann endast starta två tävlingar innan han fick lämna jorden 2012 och fara vidare till de evigt gröna ängarna...
 
Innan Cappuchino avlivades hittade jag en annons med rubriken "Palomino sto". Det var Oprah. Min kommande häst efter Cappuchinos bortgång. Cappuchino avlivades den 23 april 2012 och Oprah blev min den 25 maj 2012. Hade jag inte börjat leta häst redan när Cappuchino blivit utdömd så hade jag aldrig haft orken till att skaffa en ny storhäst.
 
Idag har jag både Picasso och Oprah. Dom två finaste vännerna man kan äga som alltid ställer upp och är glada varje dag. Jag uppskattar nästan alla människor jag lärt känna under åren i samband med hästarna. När jag var ridskoleryttare på stall Nyckelby så hade vi jättekul på alla skötardagar och dylikt. Men idag rider jag på den mest underbara klubben man kan tänka sig, NYRK. Trivs jättebra här tillsammans med goa klubbkamrater och grym tränare!
 
Bild på Oprah och mig från provridningen.
 

Hästleksaker?

Datum: 2013-07-08 | Tid: 21:52:42
Allmänt | 8 Kommentarer
Tips på bra hästleksaker tas vänligt emot! Det ska vara leksaker som fångar hästens intresse och som inte tråkar ut som så lätt. Oprah behöver en och annan leksak i sin box för annars ger hon sig på allt annat. Tex så tar hon reda på hur man öppnar en boxdörr, eller kanske monterar ner ett lysrörsskydd eller biter loss en sadelhängare eller dylikt...... Hon har gjort följande saker som jag radat upp, INTE kul.. Så skulle behöva flera saker att ha i boxen. Och dom ska vara SÄKRA för hon slår sig ganska lätt min knasboll.
 
Alla tips är välkomna. Även tips på hemmagjorda saker! Dock vill jag inte införskaffa en boll som denna då hon tar sönder dessa hur lätt som helst!
 
 

Fina gulen!

Datum: 2013-07-08 | Tid: 21:14:30
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Trimmade som sagt Oprah på galoppbanan idag. Hon var fylld med power. Men inte på något nervigt sett utan hon använde den powern på ett förjäkla bra sett! Det kändes som att vi flög på moln i både - hör och häpna - TRAVEN och galoppen. Traven var för en gång skull riktigt, riktigt trevlig och galoppen var som vanligt jättefin. Men jag hade mycket häst att rida och hålla ihop. Men det kändes mäktigt och pampigt att rida henne idag. Hon var så himla fin men uppfylld med energi och kraft typ. Svårt att förklara. Men ridpass som dessa kan man leva länge på!
 
Fina gulen! Imorgon skrittas hon och på onsdag taggar vi hoppträning! :)
 
 

Nyckelryttarna och Morf, se hit!

Datum: 2013-07-08 | Tid: 20:58:12
Allmänt | 2 Kommentarer
Den 8 augusti anordnar jag och resten av NYRK´s underbara ungdomssektion en US-dag. Nyckelryttarna och Morf är inbjudna till en kanonkul dag här på NYRK. Vi ska bl.a ha femkamp, lekar, tipspromenad och lite annat. Bada med kanske? I vilket fall så är sista anmälningsdagen den 25 juli och ni anmäler er genom att ta kontakt med er ordförande i ungdomssektionen. Den personen kan i sin tur hänvisa till den personen som är ansvarig för anmälningarna i er klubb.
 
Tyvärr har vi för närvarande inte fått tag på Morf, så om det finns några morfryttare som läser min blogg - tjata på era medlemmar i US att vi försöker få tag på dom! Och till er nyckelryttare, ANMÄL ER! Ni kommer ha jättekul. Jag ska självklart också delta hela dagen och i alla aktiviteter! :)
 
SISTA ANMÄLAN 25 JULI!
 


Kulmagen

Datum: 2013-07-08 | Tid: 10:42:05
Axélls Oprah | 9 Kommentarer
Jag tycker Oprahs kalaskula till mage börjar gå bort lite undan för undan minsann! Galoppbanan här på sommarbetet har verkligen hjälpt till. Tack vara mycket galopp så får magmusklerna jobba och torktumlaren blir mindre. Jag har haft dom här i ungefär tre veckor så jag kan inte förvänta mig något större resultat.. Men jag tycker nog att den krympt lite! Det är på god väg i vilket fall och trots det står dom och äter massor med gräs nu på dagarna och får hö när dom kommer in på kvällarna. Det gäller att ligga i så att hon blir slimmad och fin istället för betestjock.. :)
 
Oprah dagen innan vi släppte på sommarbete.
 
 
Senaste kroppsbilden på Oprah.
 
 
Blir era hästar runda och goa på sommarbete? Eller håller ni igång dom så att de inte ska bli det?

Snyggaste hoodiesarna

Datum: 2013-07-08 | Tid: 10:29:14
Allmänt | 0 Kommentarer
Varför har jag inte överflöd med pengar? Varje gång jag ska beställa hem en Helen Green tröja med Lady Gaga tryck så kommer något annat i vägen som jag måste köpa - något som är viktigare. Men snart så. För nästa lön ska jag bannemig klicka hem en sådan tröja. Och nu finns det två nya tryck med Gaga. Det är dom två till vänster som är de senaste. Tycker dom är SKITSNYGGA. Om jag beställer hem en nästa månad så ska jag ha den längst till vänster!
 
Tröjorna av Helen Green med Gaga-tryck hittar ni HÄR.
 
 

Ny vecka

Datum: 2013-07-08 | Tid: 10:03:11
Allmänt | 0 Kommentarer
Ny vecka innebär ny veckoplanering. Kommer inte hända något speciellt om jag inte hittar på något i helgen. Har varit på tal om en Göteborgsresa tillsammans med Moa som kommer hem från Spanien, men vi får väl se. Vi ska fira pappa och lite sådant.. Men om det inte blir någon resa i helgen så blir det i alla fall senare innan Moa börjar skolan, hihi. Underveckan ska jag också försöka få en tid till löshoppning med Oprah. Det är ridläger nu på klubben så vi får väl se ifall vi kan komma i helgen och löshoppa. Skulle vara jättekul! :)
 
Måndag: Oprah rids på galoppbanan, Picasso skrittas eller körs med vagn.
Tisdag: Oprah skrittas, Picasso rids på galoppbanan.
Onsdag: Oprah hopptränas på NYRK, Picasso vilar.
Torsdag: Oprah vilar, Picasso rids.
Fredag: Oprah rids, Picasso rids ut.
Lördag: Oprah rids på galoppbanan eller löshoppas på NYRK, Picasso körs med vagn.
Söndag: Oprah rids på galoppbanan, Picasso vilar.
 
 

Picasso 7 juli

Datum: 2013-07-07 | Tid: 20:28:35
Picasso | 1 Kommentarer
För det första, Picasso ville inte bli fotad idag. Alla bilder såg ut som den nedan i stort sett. Men men, red även henne i hagen och hon kändes väldigt fin stundtals gånger. Dock blev hon stark emellanåt och då fick jag bryta av och börja om igen. Gjorde några galoppombyten och sedan fick det räcka. Tar det lugnt med henne eftersom hon är under igångsättning. Imorgon kanske vi kör med vagnen eller så skrittas hon ut :)
 
Fint............
 
 

Rolig fråga..

Datum: 2013-07-07 | Tid: 20:21:00
Frågor/svar | 5 Kommentarer
 
Svar: Började garva när jag fick denna fråga. Och utan att trampa någon på tårna så ska jag ge min åsikt om stövlarna. Jag tycker att det är upp till var och en vad man väljer att dra på sig. Jag bryr mig inte. Men eftersom du frågar vad jag tycker, dvs om jag skulle kunna köpa ett par så säger jag nej. Finns inget fulare att dra på sig. Till och med träskor är snyggare än gummistövlar. Sedan att dom kostar över tusenlappen får mig att tappa hakan. Finns mycket billigare gummistövlar om det nu är det man är ute efter....
 
Har har inget emot märket Hunter, utan det är gummistövlar i helhet. Skulle aldrig gå runt med ett par gummistövlar i tex stan. Dock äger jag inte ens ett par gummistövlar. Finns inget mer obekvämt eller fulare i min mening. I alla fall inte på mig. Sen finns det dom som gillar gummistövlar, skönt för dom! :)
 
Om jag skulle köpa gummistövlar så skulle jag lätt införskaffa de från Hv Polo. Grymt mycket snyggare och GRYMT mycket billigare! Men smaken är som baken!
 
 

Oprah 7 juli

Datum: 2013-07-07 | Tid: 19:38:51
Axélls Oprah | 6 Kommentarer
Red inte på galoppbanan eftersom det var så himla varmt. Istället red jag henne i hagen som är bredvid stallet. Den skulle vara perfekt att göra om till en ridbana. Gräva lite dränering och fixa lite sand så blir det prima.. ;) Vitt plaststaket står reda runt om liksom! Men men, skrittade fram och flyttade mycket. Gjorde detsamma i traven och joggade några varv och övergick sedan till galopp. Hon var jääättefin och sedan testade jag göra ett galoppombyte till vänster vilket hon satte direkt. Mycket beröm fick hon och sedan skulle jag testa att byta till höger. Där bytte hon bara med fram men jag bröt av och fattade ny. Sedan fick det avsluta passet.
 
Så för att sammanfatta, skritta länge - trav ett par varv - resten galopp - avslut med ett par galoppombyten. Mer än så gjorde vi inte. Imorgon tar vi galoppbanan istället och då kör vi tempoväxlingar och avbrott/igångsättningar :)
 
Invigde spolspiltan också som ägaren till stallet fixade klart idag så att den gick att använda!
 
 

Dagens planer

Datum: 2013-07-07 | Tid: 11:55:10
Allmänt | 5 Kommentarer
Båda hästarna ska ridas. Oprah går på galoppbanan och Picasso inne i en hage bredvid stallet. Förhoppningsvis kan Picasso slappna av lite då och inte tagga till så mycket som när vi rider ut eller på galoppbanan. Hon ska bara ridas lite mjukt och lösgörande. Oprah åh andra sidan får jobba bort det hon ätit när hon varit lös i stallet... ;) Det blir mycket galopp och tempoväxlingar för hennes del. Ska även jobba på galoppombytena.
 
Mer uppdatering när jag kommer hem!
 
 

Fixar och trixar

Datum: 2013-07-07 | Tid: 09:58:09
Allmänt | 2 Kommentarer
Börjar knåpa på en ny header. Varför kommer ni få reda på så småningom. Men men, när jag släppte ut hästarna i morse så stod Oprahs box öppen, alla tunnor med foder var vippade, hinkarna var nervippade, hundkorgen låg här och var, hästgodiset var uppätet och allt såg ut som kaos. Sedan kommer Oprah smygandes fram till mig från en annan hästs box och skäms så in i den! Hon hade lyckats pilla upp boxdörren och tagit sig en runda. Släppte sedan ut som och städade stallet. Oprah hade inte varit i havren som tur var! Men hon hade försökt. Det enda hon fått av locket på var Picassos havrefria müsli och betforet. Jag hoppas dock inte att hon fått i sig massa ouppblött betfor..
 
Anyway, ska ut och kolla till henne sen och rida. Nu ska jag fortsätta pilla på min nya design!
 
 

Visste ni att...

Datum: 2013-07-06 | Tid: 22:37:53
Axélls Oprah | 2 Kommentarer
...Oprah gillar "pussljud". Hon blir blixtstilla och väntar ut sina pussar som hon får. Pussar man henne inte så är hon inte sen med att tigga uppmärksamhet ;)
 

Picasso 6 juli

Datum: 2013-07-06 | Tid: 20:39:58
Picasso | 0 Kommentarer
Picasso är under igångsättning nu och idag gjorde vi debut på galoppbanan. Helsike vilken oxe till ponny jag har. Hon var som ett ånglok utan några som helst bromsar. Dock var hon väldigt fin i traven till en början. Innan hon kom igång så att säga.. Fick jobba mycket med avbrott. Varje gång hon tänkte tuta iväg så fick jag ta i med hela kroppen och stanna henne. Picasso blev ganska irriterad på mig, haha. Ett ben hit och ett ben dit. Men den avslutande galoppen blev jättefin. Nu ska hon komma igång igen och det är mycket avbrott som gäller för hennes del. Nu är hon övertaggad och sätter min styrka på prov.
 
Hon är envis som en åsna också ;)
 
 

Oprahs kroppsförändring

Datum: 2013-07-06 | Tid: 10:44:56
Axélls Oprah | 9 Kommentarer
Skrev ju tidigare att Oprahs rumpa är högre än henne manke. Dock hoppas jag att hon kommer växa ikapp den då hästar hennes stam har börjat växa sent. Men kolla hennes skillnad från 2012 till 2013. Hon har minsann vuxit lite på höjden och växt ikapp rumpan en aning. Hittade en bild från sensommaren 2012 som jag tyckte var jättebra att jämföra med. Sen tog jag bilden från igår.
 
Nu gäller det bara att hålla tummarna så hon växer lite till över manken.
 
2012
 
 

2013
 
 

Lördag

Datum: 2013-07-06 | Tid: 10:32:19
Allmänt | 3 Kommentarer
Idag ska Oprah endast skrittas. Tror jag drar ut barbacka en sväng så får vi väl se om jag överlever! Picasso åh andra sidan får gå lite på galoppbanan. Nu ska hon igång min lilla tjockis så inga kolikanfall kommer. Dock tar vi det lugnt så att hon inte får stresskolik istället eftersom hon gärna taggar till ju längre in i ett ridpass man kommer. Ska testa att rida henne på micklemtränset så får vi se om jag märker någon skillnad! :)
 
 

Shopping till Ella

Datum: 2013-07-06 | Tid: 10:25:27
Shopping | 0 Kommentarer
Klickade hem ett bling bling halsband och en tröja till Ella. Hon kommer bli så söt ;)
 
 

Vi kämpar på!

Datum: 2013-07-05 | Tid: 22:40:00
Allmänt | 4 Kommentarer
De retliga peten kommer. Men vi kämpar på. Det är lite mer jobb med Oprah. Hon är inte byggd i uppförsbacke, hennes rumpa är lite högre än manken, hon är lång i kroppen och mer häst att rida och samla ihop. Men hon har viljan och hoppar så in i bängen när hon väl är där hon ska vara. Men hon orkar inte riktigt hålla kvalitén igenom hela banor eller tävlingsdagar än. Det tar tid med en sådan häst. Dock kommer all tid vara värt det. För jag vet själv att jag inte köpte någon toppstammad häst som hoppar hus. Men det är ingen sådan häst jag vill ha heller. Jag vill ha något att jobba extra med. Jag vill ge hästar som inte står inom normerna för hur en god hopphäst ska vara exteriörmässigt en chans. Oprah är lång i kroppen och har högre rumpa. Men det betyder inte att hon hoppar sämre. Det innebär bara lite mer jobb.
 
Just nu tränar vi mycket kondis och stryka på Oprah genom att galoppera på galoppbanan. Det har gjort under för hennes galopp. Men det är mycket kvar. Idag märke jag att hon fått upp styrkan lite. För efter kombinationen gjorde hon ett rent galoppombyte, vet inte om ni la märke till det om ni såg klippet. Men det är bevis på att hon börjar bli starkare. Då byter hon när jag knackar till lite med skänkeln. Kommer hon i korsgalopp gör det inget. Vi TRÄNAR på att tävla. Alla dessa rundor vi gör är till för att Oprah ska få rutin. Snart kommer det gå. Det gäller bara att finslipa på detaljerna.
 
Oprah kommer visa dom!
 
 

Heda Ridklubb dag 2

Datum: 2013-07-05 | Tid: 19:01:02
Tävling | 9 Kommentarer
Oprah var lite mör i kroppen idag efter tävlingen igår. När vi kommer till Heda så blir det klibbig luft också. Kvavt och varmt vilket jag märker tar lite på Oprah. Men hon är lika glad och samarbetsvillig i alla fall! Dock kanske ni förstår hur jag känner efter att ni läser resultat nedan............ Fast efter ritten kunde jag inte vara sur längre. Oprah är så himla charmig att ha och göra med så hon får mig glad igen. Dock snodde hon min toast så då åkte mina mungipor ner lite ;)
 
100 cm - 4 fel
ETT NER IGEN! Gaah, men denna gången var det Oprah som var lite nonchalant med bakbenen tycker jag. Men det som är bra med Opah är att hon blir sur på sig själv och då jäklar lyfte hon på bakbenen efter det! Dock blev jag irriterad efter rivningen så jag red på henne till trean så det blev knas. Men sen lugnade jag ner mig igen och tog det lugnt.
 
På onsdag ska min tränare utsätta oss för serier så att hon lyfter på tassarna. Det blir jättebra! :)
 
 

Bloggskorna nummer ett!

Datum: 2013-07-05 | Tid: 18:28:44
Allmänt | 3 Kommentarer
 

Tävlingsdag 2

Datum: 2013-07-05 | Tid: 09:50:05
Allmänt | 2 Kommentarer
Tävling på G! Idag startar jag första klassen eftersom dagen inleds med en 1 m avd B. Jättebra! Har tänkt igenom hur jag ska rida. Tänker rida precis som jag gör när jag hopptränar. För varför har jag fått för mig att jag ska rida annorlunda på träning? Ska ta det lugnt på framhoppningen. Börja hoppa fram i lite undertempo på krysset och sedan öka tempot det successivt men inte rida lika fort som igår.
 
Bjuder på klockrenaste bilden från igår!
 
 

Heda Ridklubb

Datum: 2013-07-04 | Tid: 22:20:08
Tävling | 1 Kommentarer
Har nog aldrig garvat så mycket under en tävlingsdag förut.. Alltså ni skulle sett när jag skulle hoppa upp på Oprah. Vilken cirkus.... Skrattade så mycket att jag inte kom upp. Mamma skulle slänga upp mig men först fastnade jag med västen i sadelkåpan och andra gången tog hon i när jag inte var bered och tredje gången drog hon ut mitt ben och sedan sa jag "äh vafan, jag hoppar väl upp själv då!!!". Dock nådde jag inte upp till stigbygeln... Bra där, så kanske trälade i 15 minuter med bara uppsittningen för att vi skrattade så himla mycket. Oj oj...
 
100 cm - 4 fel
Ett pet som vanligt.. Men varje gång jag tävlar så får jag den där "stressade" ridningen. Jag kan inte ligga och vänta utan lägger henne hellre för stort. Jag tror att jag inte ska klara maxtiden vilket jag gör med lätthet egentligen.. Idag hade jag 48,6 medan många låg på 54-56 typ. Och ändå går det inte fort.. Men men, nu har jag kollat på videon och analyserat. Imorgon ska jag rida precis så som jag gjorde på träningen i onsdags. Lugn och vänta på att hindret kommer. Jag klarar maxtiden. Inga problem. Jag förstår inte varför jag tror att vi inte ska klara den...
 
Btw, filmen är inte den bästa. Mamma som filmar..... ;)
 
 

Lägesuppdatering

Datum: 2013-07-04 | Tid: 12:00:51
Allmänt | 7 Kommentarer
Var ute i stallet för ett tag sedan. Tempade Picasso och hon hade normaltemp. Hennes mage låter nu som en spolande toalett och hon är mycket piggare. Nu är jag inte så orolig längre! Skönt.. Dock kommer hon ändå få uppblött hö ifall att. Jag vill gärna inte att det händer något under tiden jag är iväg och tävlar. Men det tror jag inte. Hon verkade fräsch igen :)
 
Anyway, känns inte som jag ska tävla. När man tävlar ska man gå upp 5/6 på morgonen och dra på sig tävlingskläderna. Har aldrig tävlat en kvällstävling förut så det känns lite annorlunda. Kommer nog inte starta tidigare en 18 ikväll men vi åker från stallet vid 15.
 
Hoppas Oprah är lagom taggad!
 
 

Kolikkänningar..

Datum: 2013-07-04 | Tid: 09:56:18
Picasso | 3 Kommentarer
Kanske inte blir någon tävling för mig och Oprahs del idag. När jag kom till stallet i morse så var Picasso jätteloj och åt bara några små tuggor av sin müsli. Jag lyssnade på hennes mage och hörde inga tarmljud. Då gick jag och släppte ut Oprah och när jag kom till stallet hade Picasso taggat till eftersom Oprah gick. Hon bajsade men var lös. Tog henne i grimman och gick en promenad. Började höra tarmljud igen så hon fick gå ut lite i hagen tillsammans med Oprah som blev orolig. Hon lunkade lite i hagen då och då. Ska strax åka ut igen och kolla till henne, gå med henne och tempa. Sen vid två så får hästarna komma in. Kommer blöta upp lite hö åt Picasso som hon kan ta och tugga på i omgångar inne i boxen medan vi åker på tävling med Oprah. Han som äger stallet kommer gå och kollat till henne. Men om hon blir sämre så åker vi inte. Då ringer vi till veterinären istället.
 
Alltid ska det vara något..
 
 Bilden är inte från idag.

Detaljer

Datum: 2013-07-03 | Tid: 21:40:15
Allmänt | 8 Kommentarer
Sporrarna är fastknäppta på mina vita ridstövlar. Dom är nu redo att användas under morgondagen! Vi kommer inviga det vita Cristina Sports schabraket med cerise kant. Det + cerist showpannband, mina vita ridstövlar och vita senskydd från Veredus kommer göra Oprah dö läcker! Om vi inte är bäst så är vi i alla fall snyggast, hihi ;)
 
Anyway, idag kördes Picasso utan någon ledare! Gick jättebra! I alla fall rätt fram. Svänga går än så länge inte. Hon böjer bara på huvudet och går spikrakt framåt, haha. Men det tar sig minsann!
 
 
 

Antares Glossy

Datum: 2013-07-03 | Tid: 15:16:13
Utrustning | 3 Kommentarer
Jag har inte varit något fan av Antares hjälmarna förut utan GPA har helt klart varit DEN ENDA hjälmen jag tyckt varit snygg på marknaden. Men nu har jag börjat gilla hjälmarna från Antares mer och mer. Särskilt nu när jag har en sadel där ifrån så vill jag gärna ha en hjälm av samma märke med.. Hehe. Kollade in en Antares Glossy hos Sharpman under förmiddagen. En svart hade inte varit helt fel faktiskt. Men 7.495:- är ett saftigt pris.. Om jag någon gång införskaffar mig en sådan så ska jag endast använda den vid tävling. Dock tror jag inte den slår min GPA i bekvämligheten. GPA är lätt bästa ridhjälmen enligt mitt tycke ;)
 
Sponsra mig någon? HÄHÄHÄ
 
 

Vilken blogghäst skulle du vilja vara?

Datum: 2013-07-03 | Tid: 12:50:57
Frågor/svar | 19 Kommentarer
Fick en fråga av en läsare på facebook. Den löd såhär:
 
- Vilken blogghäst skulle du vilja vara och varför?
 
Tyckte den frågan var lite roligt och ska försöka besvara den på bästa sett. Om jag var häst, en blogghäst, då skulle jag lätt vilja vara Elvis eller Stella. Varför? Jo för att hela familjen Berntsson är så fantastiskt måna om sina djur och deras välmåendet kommer i första hand. Jag har varit hos Nellie en gång och hann träffa Elvis och Stella en snabbis när dom skulle få prova sina nya fina täcken! Båda hästarna är lugna och fridfulla i stallet vilket jag anser är ett tecken på att hästarna trivs och är stressfria. Dom kan då slappna av och lägga förtroendet i sin ryttares händer.
 
Oprah har blivit en helt annan häst sedan vi flyttade till sommarstallet. I andra stallet är hon stirrig i stallgången men nu är hon jättelugn och står nästa och sover! Underbart. Och så är Nellies hästar också, av det lilla jag hann uppfatta i alla fall. Sedan får dom varierad träning. Dom rids på ridbanan, ut i skogen och går även på skrittband vilket jag tycker är en fördel. Då slipper dom ryttarens belastning emellanåt. Både Nellie och Smilla tränar för tränare vilket jag också tycker är viktigt. Att få instruktioner för någon som står på marken är alltid nyttigt och gör det bättre för hästen, förhoppningsvis!
 
Nej, Elvis och Stella har det bra. Fint stall och en underbar familj som alla verkar vara lika involverade i hästeriet. Dom som hävdar något annat innan dom ens sett hur hästarna har det eller bott under samma tak som familjen Berntsson ska inte yttra sig om deras hästhållning över huvud taget ifall dom inte har något vettigt att säga. Man ska inte lita på allt man hör/läser..................
 
Så som svar på denna fråga, jag hade lätt velat vara Elvis eller Stella! ;)
 
 
Vilken blogghäst hade ni velat vara?

Sharpman

Datum: 2013-07-03 | Tid: 11:42:54
Shopping | 1 Kommentarer
Fick med mig flughuvan hem så är jätteglad. Äntligen en BRA flughuva! Det fick bli ett spontanköp också. Nämligen ett par coola sporremmar. De sporremmarna jag har nu är jätteslitna så det var dags att införskaffa ett par nya. Perfekt att inviga på tävlingen imorgon som en extra finish. Hittade även två, eller nej, tre saker som jag kände att jag bara måste ha. Kan visa sen!
 
Nu ska jag dra till jobbcoachen! Bloggar lite där ifrån med...... ;)
 
 

Tandläkare, Sharpman, Jobbcoach och till sist stall!

Datum: 2013-07-03 | Tid: 10:09:41
Allmänt | 1 Kommentarer
Har varit hos tandläkaren för den årliga undersökningen. Inga hål, weeii. Men men, nu ska jag bara äta något litet och sen ska jag åka till Sharpman för att köpa en flughuva till Oprah. Jag köpte en flughuva till henne igår på Granngården men den var för liten. Så åker till Sharpman och köper en sådan som Picasso har med nosnät. Den vet jag att hon kan ha. Hoppas bara dom har den i XL som Picasso har.. Kommer sedan lämna tillbaka den andra huvan till Granngården efter att jag varit hos jobbcoachen.
 
På kvällen blir det stall för hela slanten. Micklemtränset ska testas på Picasso och hon ska även köras med vagnen igen! Oprah kommer jag tvätta svansen på och fixa lite. Eftersom tävlingen inte startar för än klockan 15 imorgon så kan jag göra pyssla om henne mer innan.
 

Oprah och micklemtränset

Datum: 2013-07-02 | Tid: 20:11:03
Axélls Oprah | 17 Kommentarer
Red Oprah på micklemtränset idag. Kan inte påstå att jag märkte någon större skillnad. Dock nöp hon inte åt högertygeln och gjorde inte några dumma 180° vändningar. Om det beror på tränset eller dagsformen är svårt att säga. Men hon var i vilket fall lite stark till en början. Säkert för att det inte verkade så mycket i munnen men efter lite övergångar och förflyttningar blev det bättre. Övergick till galopp och där gick hon jättefint som vanligt! Med den galoppen borde vi sätta nollan på torsdag eller fredag. Bara hon lyfter på tassarna och inte blir nonchalant eller att jag skruvar till det ;)
 
Tränset är egentligen till Picasso. Men var tvungen att testa det på Oprah med. Kan säga att storlek full var nästa för litet för Oprah. Själva spännena under käken och snoken är på yttersta hålet. Och Oprah har ändå inget grovt huvud...
 
 
 

Rambo Micklem

Datum: 2013-07-02 | Tid: 14:17:37
Utrustning | 7 Kommentarer
WOHO! Idag kom mitt nya träns. Det är ett micklem och jag är såhäääääääääär spänd på att testa det. Kommer prova det på båda hästarna idag och så kan jag ge er en utvärdering ikväll om ni skulle vilja. Bytte ut pannbandet till ett swarovski. Dock är det inte använt så mycket eftersom det ramlat bort massvis med stenar av någon konstig anledning....... Men men, bättre än ett vanligt slätt läderpannband i alla fall! :)
 
Ska blir spännande att testa!
 
 

Tisdag

Datum: 2013-07-02 | Tid: 09:28:16
Allmänt | 0 Kommentarer
Hej hej! Oprahs öga såg mycket bättre ut i morse men jag satte på henne Picassos flugskydd i alla fall så nu går Picasso utan. Men jag ska köpa en flughuva åt Oprah idag. Picasso behöver därför inte gå utan länge till. Sen ska även Oprah ridas och troligtvis Picasso också. Eller så sätter vi på henne vagnen idag igen. Sådant som märks. Vi får se vad jag känner för när jag väl kommer ut till stallet :)
 
Anyway, kan säga att Ella har fått rycket. Hon är som en pingpongboll här hemma just nu och hon attackerar mig med pussar och klättrar som in i den på mig när jag sitter i soffan. En liten klängapa är vad hon är! Men men, sen hoppas jag även att något paket kommer. Väntar på tre stycken!
 

Har du sett Billy?

Datum: 2013-07-02 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 6 Kommentarer
Gör en efterlysning på bloggen endast för nöjets skull. Det ät såhär. För flera år sedan, innan jag köpte Picasso och i början när jag köpt henne så hade jag hand om en shettis vid namn Billy Boy. Min kompis bodde här i Vadstena och hade Billy men pga ändrade familjeförhållanden så var hon nästa dag i Eskilstuna och lämnade ponnyn hos mig. Hon kunde tyvärr inte behålla honom pga vissa anledningar :/
 
Billy såldes sen. Tror han såldes upp mot Stockholmstrakten eller dylikt men är inte säker. Gissar på att han var född 2004 för han var inte alls gammal när jag hade honom. Jag körde in honom och hade allmänt kul med den lille busen! Min kusin red honom också. Hon flög av som en liten vante men turligt nog hade hon inte långt ner till marken!
 
Undrar nu om ni vet något om Billy? Vill så gärna veta vart han hamnat och hur han har det. Hör gärna av er till Linn-Strelin@live.se och berätta!
 
 Min kusin och Billy för 7 år sedan ungefär.

Picasso 1 juli

Datum: 2013-07-01 | Tid: 21:16:17
Picasso | 6 Kommentarer
Red ut en sväng på Picasso. Tanken var även att skritta ut på Oprah men jag upptäckte att hennes öga var svullet och irriterat så hon fick komma in samtidigt som Picasso och stå i sina box medan jag red. Vi får se hur Oprahs öga ner ut imorgon. Kommer i vilket fall köpa en ny flughuva imorgon till henne och hoppas ögat är fint till tävlingen. Skulle vara otur annars om det svullnar ännu mer.. Då får vi ta ut veterinär och få det kollat/spolat.
 
Anyway, Picasso är spänd som en fiolsträng på nya ställen. Hon gör som hon brukar varje gång något är läskigt = tvärnitar och står fastfryst i marken. Haha, men det gick bara bra. Het i galoppen dock men det är typiskt Picasso. Hon var i vilket fall trevlig på slutet i skritten och traven. Men om det inte hade varit för att hon nyss är igångsatt så hade jag tagit en galopp på galoppbanan också och fått ordning på den med. Men vi tar det lugn nu när hon inte varit igång på ett par veckor pga tappsko!
 
Söt är hon i vilket fall ^^
 
 
 

Gina Tricot Falsterbo collection

Datum: 2013-07-01 | Tid: 16:42:29
Utrustning | 6 Kommentarer
Idag anlände min nya piké ur Gina tricots Falsterbo kollektion. Jag är verkligen jättenöjd med den! Har på mig den just nu i skrivande stund och den är såååå skön. Älskar materialet. Blev lite smått sugen på att beställa den i hoodtröja med. Den är så snygg och mysig! Tänk om pengar växte på träd, vad enkelt livet hade varit då ;)
 
Men jag kan absout tipsa om dessa!
 
 
 
 

Sökes!

Datum: 2013-07-01 | Tid: 13:20:10
Allmänt | 1 Kommentarer
Denna tävlingsskjorta från Kingsland sökes. Nu få gärna länka om ni vet vart den finns. Eller så får ni gärna mejla mig på Linn-Strelin@live.se om ni har en som ni vill sälja. Är i behov av en snygg skjorta när det blir för varmt att bära kavaj!
 
 

Tävlingsplanering

Datum: 2013-07-01 | Tid: 12:00:00
Axélls Oprah | 1 Kommentarer
Jag har haft som mål att debutera 120 på hemmaplan i augusti. Det målet kändes kanske långt borta när krånglet med min förra sadel kom. Nu har jag dock ägt min nya sadel i ett par veckor och Oprah är så himla fin och hoppar så himla bra med den! Hon går bättre en vad hon gjort tidigare och därför tror jag, ifall vi ligger i och tränar nu så är det nog inte omöjligt att jag ska kunna debutera 120 i slutet av augusti. Jag ska prata med min tränare nästa gång jag hopptränar och se vad hon har för synpunkter på detta.
 
Planerna är i vilket fall att mjukstarta med en 100 cm klass i två dagar denna vecka och sedan gå upp till 110 igen. Dessa tävlingar nedan är de jag anmält mig till/tänkt anmäla mig till:
  • 4-5/7 Heda Ridklubb 100 cm & 100 cm
  • 20/7 Kinda Ridklubb 100 cm & 110 cm
  • 4/8 Grankärrs Gränsryttare 100 cm & 110 cm
  • 17-18/8 Nykyrka Ridklubb 110 cm första dagen och 120 cm andra.
Tävlingen efter 120 debuten, oavsett hur det går så trappar vi ner och tävlar 100 och 110 cm igen. Hon ska få känna att det är lätt. Sen startar vi någon 120 då och då och går ner igen när inomhussäsongen börjar. Sen gäller det att bli säker i 120 och 125 eftersom jag har som mål att kvala in till Tour of Amateurs i Falsterbo 2014 med Oparh. Då är kvalhöjden 120 och 125. Finalen går sedan i 125. Tävlingen är för de hästar som är sju år eller äldre och Oprah blir sju år då så det blir perfekt! :)
 
Jag är motiverad som aldrig förr och ska slita som ett djur för att nå dessa mål!
 
 

Måndag - ny vecka

Datum: 2013-07-01 | Tid: 09:25:45
Allmänt | 0 Kommentarer
Ännu en ny vecka. Allt går så himla fort! Anyway, det händer väl inte något speciellt denna vecka förutom att jag tävlar två dagar. Picasso ska fortsätta vänjas med vagnen och Oprah trimmas för att komma in i en bra stämning till tävling i dagarna två. Kommer starta en 100 cm klass båda dagarna. Vi ska verkligen försöka sätta den där sista nollan nu så vi får kvala in till avd a. Beroende på hur det går så kanske jag efteranmäler mig till en regional 110 andra dagen med. Men vi får se. Mjukstartar med henne pga nya sadeln och allt.
 
Veckan ser ut som följande:
 
Måndag: Skritta Oprah, lite lösgörande arbete. Rida ut på Picasso. Jag ska till jobbcoach.
Tisdag: Trimma Oprah på galoppbanan - mycket tempoväxlingar och galopp. Picasso lika så eller vagn.
Onsdag: Oprah vilar och görs fin för tävling. Picasso kanske körs med vagn? Jag ska till jobbcoach.
Torsdag: Tävling i Heda.
Fredag: Tävling i Heda.
Lördag: Oprah vilar och Picasso aktiveras.
Söndag: Oprah rids ut och även Picasso.
 
Underveckan ska jag även ta tag i och ringa hästtandläkaren. Det var lite mer än ett halvår sedan Oprah kollades och ett år sedan Picasso kollades så det är dags. Jag måste ha ute hästtandläkaren till Oprah lite oftare eftersom hon har en falktand som behöver slipas ner ofta. Och ja, falktand, inte vargtand ;)
 
 

Stuff

Datum: 2013-07-01 | Tid: 09:01:24
Shopping | 0 Kommentarer
Vann som vissa redan vet ett presentkort hos Emmishopen. Beställde schabrak, magnesium, e-vitamin och hundhalsband för det. Tyvärr var hundhalsbandet slutsålt så istället fick det bli två liter linfröolja och en likit treat bar som hästarna säkert kommer uppskatta. Linfröoljan gör hästens hårrem blank och fin. Den har även en positiv effekt på leder, hjärta/kärl, hud och hormonbalans. Kan vara bra att ge dom nu och hoppas att hårremmen glänser lite extra på tävlingsbanorna när solen lyser ;)