Jackan med stort J

Datum: 2012-09-30 | Tid: 23:40:25
Utrustning | 3 Kommentarer
Som jag redan nämnt så fyndade jag en Kingslandjacka hos Charies för 899 kronor, ord pris 1399 kronor. Lämnade in den för brodyr i fredags och orkar knappt vänta på att få se resultatet! Om det blir som jag tänkt så kommer det se ut såhär. Det blev en röd jacka tillslut. Velade lite fram och tillbaks. Höll i en marinblå först men valde sedan den röda då jag redan har en marinblå bomberjacka. Nu ger jag mig ut på jakt efter en svart softshell!
 
Längtar otroligt mycket till att se resultatet och kunna använda den tillsammans med mina röda tretorn! :D
Sedan ska även Webriders logga broderas in också ;)
 

Opris på kvällskvisten

Datum: 2012-09-30 | Tid: 21:28:49
Allmänt | 2 Kommentarer
 
 
 
 

Efteranmäla mig

Datum: 2012-09-30 | Tid: 21:01:47
Tävling | 6 Kommentarer
Kommer troligtvis att efteranmäla mig till den lokala hopptävlingen hos Vretagymnasiet nästa lördag. Tänker då hoppa en klass, 100 cm. Är lika taggad som jag var för denna helg. Men då ska jag inte göra misstaget som jag gjorde igår vilket hindrade oss från nollan. Men man lär sig ;) Vi kommer se ut såhär i Vreta. Vi kör på rött, marinblått och vitt!
 
Någon som ska dit och tävla eller fota?

Slutet på veckan

Datum: 2012-09-30 | Tid: 20:28:27
| 1 Kommentarer
Nu har jag hunnit äta och sitta lite vid datorn. Fräschade upp all utrustning efter gårdagens lerbad ute på tävlingen. Det tog sin tid men nu är det klart! Provade de nya senskydden från Catago på Oprah och hon var sååååååå fin i dom! Palominos passar verkligen i vitt. Nästa tävling ska hon ha dessa. Om det inte är för lerigt vill säga ;)
 

Dagen efter tävling

Datum: 2012-09-30 | Tid: 14:57:06
Allmänt | 0 Kommentarer
Dagen efter tävling innebär allt det jag inte orkade, eller hade tid för att göra igår. Jag ska ta ut hönätet från transporten, tvätta magplattan och smörja in den, tvätta stigbyglarna, tvätta/smörja sadeln, tvätta/smörja martingalen, tvätta/smörja tränset, tvätta stövlarna, tvätta säkerhetsvästen och lite annat smått och gott. Benskydden tvättade jag igår så de är överstökade!
 
Picasso ska longeras idag och Oprah ska skrittas för hand så att hon inte är stel efter gårdagen eller liknande. Ska massera in henne med lite liniment och så också.
 

Tävlingskavaj

Datum: 2012-09-30 | Tid: 14:40:05
Utrustning | 9 Kommentarer
Har faktiskt, hör och häpna, börjat kika lite efter en kavaj att investera. Jag hopptävlar trots allt storhäst nu och som det känns nu så kommer Oprah kunna klättra i klasserna ganska fort. Så en kavaj känns som en bra investering snart. Ska höra om någon har lust att sponsra mig med en, hehe! För i sådana fall så kanske jag drar en runda till Hööks i Linköping i morgon och testar denna. Tycker den ser helt okej ut för att vara en kavaj för det priset. Hoppas bara den är figursydd!
 
Så småningom måste jag även ha nya vita ridbyxor. Just nu har jag två par. Ett par helvita som är as gamla och ett par vita med grå skoning som har blivit helgråa i tvätten typ.. Behöver då köpa ett par nya(de från Animo är jäkligt snygga, men dyra) och sedan brodera med mitt namn längst låret. Och ett skärp med swarovski skulle inte heller sitta fel! Tycker det är snyggt med skärp när man har kavaj och den swichar upp i språnget. Annars hatar jag skärp ;)
 

Dagens tävling hos Åby Ridklubb

Datum: 2012-09-29 | Tid: 21:24:53
Tävling | 4 Kommentarer
Det var blött och jävligt under dagens tävling. Tur att Oprah var på bra humör i alla fall(som vanligt) och skötte allt kanon. Kunde inte begära mer av henne än vad jag gjorde idag. Att resultatet slutade på det de gjorde var endast mitt fel. Är annars hur nöjd som helst. Oprah var fantastisk.
 
100 cm - 9 fel
Under framridningen var hon spänd. Hon började slappna av efterhand men studsade fram ibland i galoppen. Fjärderlätt i framdelen var hon och det kändes som att hon när som helst skulle försvinna med halsen mellan frambenen och göra ett bocksprång. Fick arbeta lite med den ärliga bjudningen och sen var jag inne på framhoppningen. Underlaget där var inget att hurra över. Oprah höll på att fläcka sig två gånger så hoppade inte alls fram mycket. De språng som jag hoppade var det hög kvalité på så det räckte gott och väl.
 
Inne på banan så var underlaget otroligt bra. Red runt och visade henne hindrena sen fick jag startsignal. Jag hade ridit förbi ettan två gånger innan startsignalen så jag fattade galopp och red an mot hindret. Dock hade jag en otroligt dålig galopp. Inget tryck alls och Oprah missuppfattade mig. Hon trodde inte vi skulle hoppa. Det blev liksom "ups". Verkligen inte hennes fel. Ett rejält misstag av mig. Tog på mig det helt och klappade henne och började sedan om, lugnt och sansat. Sen kom vi på ettan igen och efter det flöt det på. Vi fick 4 fel på hinder eftersom hon missförstod mig mot första anridningen på ettan. Sedan fick vi fem tidsfel för volten och lite avbrott för att byta galopp. Stressade ingenting eftersom nollan redan var bortblåst. Så tog lite tid på mig när jag skulle byta galopp.
 
Var otroligt irriterad på mig själv efter den ritten. Om jag inte hade lusat i början så hade vi satt nollan. Ååååååh, men misstag är till för att läras. Oprah var i vilket fall kanonfin och utöver detta kom personer fram till mig och sa att jag hade ett fint horsemanship och att jag hanterade alla situationer jättebra och med tålamod mot min unga häst. Fattar ni hur glad man blir då? Sedan kom folk fram till min transport och Oprah när jag lastade ur henne. Alla tyckte hennes färg var såååå fin och att hon var en gobit att titta på. Sedan fick jag skriva lite autografer, inte varje dag!
 
För att sammanfatta mig kort - Hästen var fin men ryttaren gjorde ett nybörjarmisstag.
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är fotade av Sara. Tack! :)

Min dag i text

Datum: 2012-09-28 | Tid: 21:50:00
Shopping | 5 Kommentarer
Ursäkta den dåliga uppdateringen men när ni läser min text så kanske ni förstår att jag inte haft tid för bloggning!
Dagen började med att Minna kom till mig vid 9 ungefär. Sedan åkte jag och tog ut pengar och där efter styrde vi kosan mot Charlies i Jönköping. Vi kom dit precis vid tio men det var KAOS med stora bokstäver! Bilar överallt och arga människor som skulle fram. Tillslut, efter lite om och men, så fick vi en parkeringsplats. Eller, plats och plats.. Haha ;) Men vi gick i alla fall in i folkmassa och fyndade lite saker hit och dit. Träffade trevliga bloggläsare också, alltid kul!! Anyway, sen stod vi i kassakön i ca en timme.. Det var galet mycket folk, skojar inte.. Det började sedan pratas om parkeringsböter i kön. Att typ alla hade fått det. Så jag sprang ut och kollade ifall jag fått det, vilket jag inte hade. Lättnad!
 
Sen åkte jag och Minna till Sharpman för att kolla in deras höstrea. Inget att hurra för dock.. Charlies slog Sharpman med hästlängder. Men fick med mig lite saker därifrån också. Sen åkte vi hem och kom tillbaks vid halv fyra ungefär. Slängde i mig något att äta och åkte sedan ut till stallet för att Picasso skulle skos vid fem. Så efter skoningen så smörjde jag och tvättade allt inför tävlingen imorgon. Tvättade Oprahs man och svans också. Någon som ska till Åby?
 
Det jag fick med mig hem var:
 • Röd jacka från Kingsland 1.399, nu 899:-
 • Röd tröja från Kingsland 899, nu 300:-
 • Vit tävlingstopp från Kingsland 599, nu 300:-
 • Vita benskydd från Catago 199:-
 • Ljusblått hönät 65:-
 • Höpåsar från Charlies 0:-
 • Morötter 0:-
Allt är inte med på bild för Kingslandjackan är inlämnad på brodering.
 

Charlies imorgon!

Datum: 2012-09-27 | Tid: 21:58:24
Allmänt | 11 Kommentarer
Imorgon sätter jag och Minna iväg med gasen i botten till Jönköping och Charlies. Kommer bli awesome! Ska testa en kavaj faktiskt bara för skoj skull och se om jag passar i en. Sedan ska jag kolla efter en softshell jacka, vita benskydd, vintertäcke och kanske ett litet tävlingsset? Förhoppningsvis kan jag prata lite med mamma och se ifall jag kan få en ny tävlingsskjorta. Hon har nämligen tvättat min gamla så att den blivit gul... Men men, jag och Minna åker så att vi är där tills det öppnar :)
 
När jag kommer hem sen så ska Picasso skos och sen ska Oprah och hennes utrustning fixas inför tävlingen! :)
 

Extrem ponny

Datum: 2012-09-27 | Tid: 21:20:59
| 3 Kommentarer
Två ord som min tränare upprepade under dagens lektion var extrem och svårriden. Picasso är som hon är när hon inte hoppat på ett tag. Då fastnar hon i tygel, sprätter med benen, eller drar. Haha, det är en liten blandning mellan de sakerna. Det finns inte så mycket man kan göra när hon är sådär. Picasso är Picasso, det är det som är hennes charm. Men jag var jäkligt slut efter dagens lektion + att nu har hon börjat bli kruxig i högersvängarna igen. Det tvådelade bettet funkar inte längre så nu får jag leta vidare igen!
 
Anyway, det gick bra ändå. Hon blev inte tjurig när vi travhoppade men hon skulle absolut inte travhoppa, galoppa skulle hon göra. Så lite travhoppning hemma skulle inte vara fel så att hon inte bara drar. Och i banan sen fick jag verkligen rida. Oprah och Picasso är så olika men båda behöver ridas. Picasso behöver ridas för att hon är så het och Oprah behöver ridas för att hon ska orka sätta under sig i galoppen och bli lätt i handen. Picasso är ju ärligheten själv men jag fick trycka på henne i kombinationerna så att hon skulle räcka över för just nu har hon den där trippiga och spända galoppen eftersom hon inte hoppat på ett tag. Då stressar hon upp sig själv och kortar steget.
 
Men men, ingen katastrof, hon hoppar ju, men mellan hindrena är rena pärsen, blö. Hon kör slut på både henne själv och mig, haha! Men ett par träningar till och sen är hon säkert avsvalnad :) Dock känns hon som sagt inte som sig själv. Känns som hon har en låsning eller så är det tänderna som inte är riktigt bra. Men nästa vecka kommer equiterapeuten så då kanske vi får lite klarhet i allt!
 
Extremt hoppglad ponny.

JH Collection

Datum: 2012-09-27 | Tid: 13:49:29
Utrustning | 2 Kommentarer
Det damp ner ett mejl från Hööks med nyheter från JH. Funderar på att införskaffa min en av de stickade tröjorna faktiskt. Bra att ha nu under hösten och vintern. Dom är inte speciellt dyra heller. Men har inte sett dom IRL. På bilderna ser de väldigt tråkiga ut men man kanske upplever dom lite bättre när man ser dom framför ögonen. Men men, 279:- får du ge för en tröja. Men om du har barn storlekar får du ge 249 kronor. Inte alls farligt!
 

Torsdag

Datum: 2012-09-27 | Tid: 13:37:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Idag är det torsdag och då vankas det hoppträning med min skäckisponny! Picasso kommer bli förbannad idag. Träningen inleds med travhoppning vilket är Picassos hatmoment. Hon fattar liksom inte vad som är vinken med att trava mot ett hinder när man kan galoppera och attackera det? Anyway, sen är det lite studsar, kombinationer och distanser. Kan bli intressant att se hur det går då hon inte hopptränat på länge nu i NYRK och att det är inne. Ska inte ha för höga förväntningar men jag kommer sitta på en extremt glad ponny. Det kan jag vara helt säker på!
 

Svar

Datum: 2012-09-27 | Tid: 13:24:12
| 0 Kommentarer
 
Svar: Kul att du börjat läsa min blogg! Jag bor hemma hos mina föräldrar tillsvidare. När jag fått ett fast jobb som jag kan försörja både mig själv och mina hästar på så flyttar jag hemifrån. Vill verkligen ha något eget nu. Måste bara lära mig laga mat och tvätta + lite sådant, haha (a)

Gårdagens hoppträning med Oprah

Datum: 2012-09-27 | Tid: 13:19:35
| 1 Kommentarer
Gårdagens hoppträning med Oprah gick otroligt mycket bättre än förra gången. Vi började med att travhoppa. Hon hoppade bra men vi skulle återkomma till travhoppningen fler gånger dår det var många som behövde träna på det, inklusive Oprah. Hon ville gärna galoppera in över bommen men fixade att trava in alla gånger förutom sista. Sedan skulle vi hoppa fram på ett räcke -> fem galoppsprång till en studs på tre hinder. Hon satte iväg lite fort efter räcket så hon fick bromsa upp inne i studsen. Det fick henne att tänka efter så i banan sen var hon såååå lydig! Inget dragig eller tung som förra hoppträningen! Hoppade allt med lätthet men hon har det lite trångt i kombinationerna eftersom hon är så pass stor och lång. Men det kommer med tiden :)
 
Nu känns det bra inför tävlingen på lördag! Ska hoppa utan fårskinnspadden då med. Gjorde det nämligen igår och det kändes som jag kunde reglera henne mycket mer med sitsen.
 

God förmiddag

Datum: 2012-09-26 | Tid: 10:36:16
Allmänt | 2 Kommentarer
Jag har varit ute i stallet nu på morgonen och släppt ut alla hästar. Snart ska jag äta för att sedan dra iväg in till Arbetsförmedlingen i Motala. Tänker skriva in mig där även fast jag eventuellt har ett jobb på G om 1,5 vecka. Men i alla fall, tar en sväng förbi gallerian och köper lite smink också och även hästfoder hos Granngården. Sen är det raka vägen hem som gäller för att hoppträna i NYRK med Oprah :)
 
Bild från igår under kommitté-träffen med NYRK. Bilder är från SISU Östergötlands facebooksida. Ser ni mig? ;)
 

Nerbäddad

Datum: 2012-09-25 | Tid: 22:20:26
Allmänt | 0 Kommentarer
Nu är jag nerbäddad i sängen och väckarklockan står på 07:30 för utsläpp av hästar i morgon. Kom hem för en timme sedan från kommitté-träffen. Innan träffen så var jag ute i stallet och Picassos ryktning drog ut på tiden så hann inte med någon longering. Hon blev behandlad som en liten prinsessa idag förstår ni. Fix och trix i två timmar. Hon höll på att somna ett X antal gånger. Men skönt tyckte hon det var. Utan tvekan!
 
Har nyss sett klart på Hollywoodfruar. Bäst man lär sig lite av det livet för snart är man där, *blink*.
 

Svar

Datum: 2012-09-25 | Tid: 22:14:07
| 3 Kommentarer
 
Svar: Det är ett fullcheek. Ett vanligt tredelat bett med parerstänger helt enkelt. Inget kruxigare än så. Fungerar precis som ett vanlig tredelat bett förutom att parerstängerna trycker mot motsvarande sida om hästens mule vid ett ledande tygeltag. Detta kan göra att vissa hästar blir mer vändbara och bättre på att rama in. Kan användas med fördel på unghästar när man ska lära dom följa ryttarens ledande tygeltag.

Detta med rubriker..

Datum: 2012-09-25 | Tid: 11:24:32
Allmänt | 2 Kommentarer
Jag kanske ska börja göra lite nytta nu så jag hinner longera Picasso innan kommitté-träffen med klubben ikväll. Picasso ska longeras med longeringssystemet och Oprah ska få vila inför hoppträningen i morgon. Förhoppningsvis sköter hon sig lite bättre än förra gången då hon var väldigt dragig. Hon tyckte nog ridhuset var lite jobbigt att hoppa i. Men någon gång måste hon lära sig ;)
 

Kingsland

Datum: 2012-09-25 | Tid: 11:14:51
Utrustning | 1 Kommentarer
Någon som är intresserad av att sponsra mig med dessa tröjor? Tas tacksamt emot, haha ;) Har faktiskt fått upp ögonen för dessa två tröjor från Kingsland. Den högra, Arneb ser så himla mysig och go ut. Helt underbar att rida i. Och den till vänster, Al Bali ser inte lika bekväm ut men den är jäkligt snygg. Har lite svårt för tröjor med hel dragkedja. Men fin att titta på är den i vilket fall!
 
Någon som har dessa?
 

Dagens träning med hästarna

Datum: 2012-09-24 | Tid: 21:30:45
| 6 Kommentarer
Fick dra ett sträck över galoppträningen i sandbacken idag. När jag red upp där med Picasso så sjönk vi ner, var bara att rida hemåt igen och jobba inne i ridhuset! Synd.. Oprah behöver verkligen jobbas i den enda lilla uppförsbacken vi har för att få en "uppförsbacke" i galoppen. Vi jobbar på det, men det hjälper otroligt mycket med en sandbacke att galoppera i! Men men..
 
Picasso: Idag kändes hon sådär konstig igen. Det är något i högersidan som verkligen sitter fast. När jag hoppade henne förra gången så kändes det ingenting. Även en duktig person som kollade från marken såg ingenting och hon tyckte Picasso gick väldigt avslappnad och fint. Men jag ger mig jäklar på att det var för att det stod hinder framme. Då tänker Picasso på annat.. Det kommer fram i markarbetet där hon inte är lika motiverad, haha ;) Men det var inte dåligt. Hon går ju bra, men jag känner att något sitter där. Svårt att sätta ord på vad det är men en låsning någonstans skulle inte göra mig snopen!
 
Oprah: Som sagt skulle jag behöva galoppera henne i sandbacken nu och göra skänkelvikningar fram och tillbaks. Tyvärr blir man begränsad i det lilla ridhuset. Men traven var jättefin och bärig. Galoppen hade hon lite att säga till om trodde hon dock. Men det märkte hon sedan att hon inte hade så hon fick ge med sig och när hon gjorde det avslutade jag. Vill verkligen inte nöta på våra små ridbanor så under hoppträningen på onsdag så ska jag passa på att rida igenom henne ordentligt.
 
Nya favoritbilden faktiskt. Enda bilden på oss ihop typ. Världens bästa Picasso!

Smink för hästen

Datum: 2012-09-24 | Tid: 20:59:46
| 3 Kommentarer
Typ.. Haha, nej men detta använder jag när jag ska fota mina hästar och göra dom lite extra fina. Det är en gel som är svart som framhäver ögon och mule. Används ofta på utställningar där Arabiska fullblod deltar och även väldigt populärt bland westenfolk. Köpte denna burk av en som tävlar upp till SM(?) i westen. Inom vilken gren vet jag inte. Men det är i vilket fall jättebra. Nackdelen är väl bara den att det luktar lakrits, ueeek!
 
 

Svar

Datum: 2012-09-24 | Tid: 20:45:54
| 0 Kommentarer
 
Svar: Dem gamla modellen har dålig hållbarhet. Dragkedjan och knapparna pajjade väldigt ofta. Mina röda är av gamla modellen eftersom de inte finns att köpa längre. Dragkedjan på dom har gått sönder två gånger. Men mina svarta som jag haft längst är av den nya förbättrade modellen. Kvalitén på dragkedjan och knapparna på dom är super. Finns inga bekvämare eller mer lättskötta stövlar än tretorn. Kommer aldrig göra mig av med dom ;)
 

Planer

Datum: 2012-09-24 | Tid: 14:26:46
Allmänt | 2 Kommentarer
Planerna för dagen är att rida båda hästarna. Oprah ska galopperas i backen och även Picasso. I morgon får Oprah vila och Picasso får ett dressyrpass inne i ridhuset om inte solen steker på(ingen risk..). Sen är det hoppträningar onsdag och torsdag. På torsdag kommer även Minna följa med och sover över hos mig så drar vi till Charlies tillsammans på fredag. Picasso ska skos då också :)
 
Bild på en i stallet som jag fotade igår. Linnea och ponnyn Marwin.
 

Mina sadlar

Datum: 2012-09-24 | Tid: 13:53:22
| 5 Kommentarer
Jag har två sadlar, en till vardera häst. Älskar båda men den från Prestige börjar bli lite av en favorit tack vare kalvskinnet..
 
Vad har ni för sadlar på era hästar?
 
Rodrigo Pessoa (den bruna)
Denna sadel köpte jag för fyra år sedan helt ny hos Thiljander i Boxholm. Det är Picassos sadel och har 16,5 tum i sätet. När vi köpte den så kostade den ca 13.000 kronor och den är värd varenda öre. Otroligt bekväm att sitta i men dessvärre tror jag inte den passar Picasso längre. Så inom en snar framtiden kommer jag åka till Sharpman och prova ut en ny om de anser att denna inte passar längre.
 
Prestige Versailles (den svarta)
Köpte denna sadel för 1,5 år sedan hos Sharpman. Köpte den till min förra storhäst Cappuchino men när han avlivades så fick Oprah överta sadeln. Den sitter lika bra på henne som den gjorde på honom! Den har ett lite större säte, 17 tum och helt i kalvskinn! Eftersom kalvskinn är så pass fint så blev sadeln dyrare än det vanliga lädret. Fick ge ca 18.000 kronor för den ny men ångrar verkligen inte köpet. Älskar sadeln! Man märker stor skillnad på vanligt läder och kalvskinn.
 

Bilder i hagen

Datum: 2012-09-24 | Tid: 11:48:34
| 3 Kommentarer
Det tråkigaste som finns är när bloggar lägger ut massa bildbomber på sina hästar i hagen.. Men har så dålig fantasi just nu så här får ni några bilder på Picasso och Oprah från igår. Sedan klippte jag ihop en lite bildserie på Picassos välkända utbrott på Oprah. Egentligen är Picasso och Oprah riktiga kompisar men när jag kommer in i hagen så blir Picasso sååååå avundsjuk! Sedan brukar hon få lite utbrott om hon får lite hö i hagen med. Men annars är dom homies ;)
 
 
 
Zzzzzzz...
 

Softshell jacka

Datum: 2012-09-24 | Tid: 11:05:46
Utrustning | 8 Kommentarer
Vill verkligen ha en softshell jacka som jag kan brodera! Vill ha en svart men en marinblå eller röd från Kingsland skulle inte heller sitta fel.. Dock har jag inte hittat någon snygg svart softshell jacka för ett rimligt pris och som är precis så som jag vill ha den. Dvs ingen resor nertill utan endast resor vid ärmsluten. Sen vill jag brodera med vit text "Linn Strelin" på ryggen och under "www.ztreliin.se". Och på högersidan av brösten så ska det broderas "NYRK" som är förkortningen av min klubb. Sedan på andra sidan av bröstet eller i nederkant som på bilden tänker jag brodera in en sak som just nu är en aning hemlig ^^
 

Världens bästa

Datum: 2012-09-23 | Tid: 18:31:32
| 13 Kommentarer
Min ponny är det finaste jag har! Tog några snabba kort idag ute på fältet. Den sista bilden med mig på får ni hålla till godo. Inte varje dag ni ser bilder på mig här på bloggen förutom på hästryggen. Gillar inte att stå framför kameran direkt, haha.. Min tröja är as stor också, gör allt såååå mycket bättre. Tur att Picasso är så fin så hon väger upp mig <3
 
 
 
 
 

Slutet på veckan

Datum: 2012-09-23 | Tid: 13:24:07
Allmänt | 2 Kommentarer
Äntligen börjar veckan lida mot sitt slut. Längtar med stormsteg till nästa vecka. Särskilt shoppingen och tävlingen som är inplanerade! Anyway, idag ska Picasso få en uteritt om vädret fortsätter hålla i sig. Annars trimmas hon inne i ridhuset. Sedan ska Oprah endast skrittas. Ska även göra henne lite fräsch och fin. En ordentlig ryckt och frisering står spikat!
 

Säkerhetsväst

Datum: 2012-09-23 | Tid: 13:06:49
Utrustning | 16 Kommentarer
Använder du säkerhetsväst? Vid vilka tillfällen? Om nej, varför inte?
Brukar få lite frågor om varför jag inte rider med säkerhetsväst på bilder m.m. Det är så att jag får extremt ont i mina axlar när jag har ridit med väst en timma i sträck ungefär. Så därför använder jag inte väst särskilt ofta. Endast vid hoppning med Oprah och vid vissa uteritter på henne använder jag väst. Vid tävling använder jag även väst eftersom mina föräldrar inte tillåter mig att delta annars.
 
På Picasso använder jag i stort sett aldrig väst förutom på tävling. På alla de åren jag ägt Picasso så har jag aldrig åkt av henne(peppar peppar). Jag har haft tur. Men man vet aldrig när första gången kommer då man får bita i sanden. Så småningom kommer jag nog börja tävla utan väst. I alla fall på Picasso.
 
Jag vill rekommendera alla till att använda säkerhetsväst. Och nu har jag berättat anledningen till varför inte jag gör det. Jag får ont och blir stel, varför vet jag inte. Min väst sitter bra. Har dock haft den i ett x antal år så kanske borde införskaffa en ny.. Dock är den långt ifrån prior ett eftersom jag knappt använder den.
 
Alla har olika syn på säkerhetsvästar. Och alla får ha en åsikt om detta. Jag kan inte säga till varenda kotte att använda säkerhetsväst. För det är trotts allt personens egna beslut som jag inte tänker lägga mig i. Vi själva väljer vad vi vill göra, men då får vi även stå för våra val och handlingar i slutänden om något skulle hända.
 
Vill sluta detta inlägg med att säga att ifall jag inte hade fått dessa smärtor efter västen, ja, då hade jag använt den vid varje ridpass.
 

Nästa vecka

Datum: 2012-09-22 | Tid: 21:49:43
Allmänt | 2 Kommentarer
Längtar till nästa vecka! Har något att göra hela tiden liksom. Älskar när det händer något! Såhär ser nsta vecka ut ungefär:
 
Måndag: Ingenting speciellt.. Rida hästarna osv.
Tisdag: Kommitté-träff med NYRK
Onsdag: Hoppträning med Oprah i NYRK
Torsdag: Hoppträning med Picasso i NYRK
Fredag: Åka till Charlies flyttrea med Minna och shoppa + fixa inför tävlingen.
Lördag: Tävling i Åby med Oprah.
Söndag: Inget planerat.
 

Hoppning

Datum: 2012-09-22 | Tid: 20:03:39
| 2 Kommentarer
Ställde fram tre kryss med ett galoppsprång mellan varje. Tanken var att hästarna bara skulle ta det lugn, vänta på hindrena och ligga kvar i samma tempo rätt igenom alla tre. Picasso sa "WEEII" när hon fick se hinder uppställda i ridhuset. Kolla bilderna nedan, glad Picasso :) Har inte skuttat med henne på två veckor eftersom hon inte känns helt 100. Förmodligen sitter det en låsning någonstans. Men idag kände jag inget! Eller så var det Picasso som så gärna ville hoppa så att hon döljde det lite extra.. Svårt att veta med den där ponnyn! Equiterapeuten ska kontaktas i alla fall!
 
 
Anyway, hon var jättefin i uppvärmningen. Stadig och lyhörd. Sen när vi skulle hoppa så drog hon som en stolle. Men det gick ändå väldigt bra måste jag säga. Hoppade henne utan martingal och det kändes som hon blev mindre spänd utan den även fast huvudet var uppe bland molnen innan hindrena. Dock var kryssen så små så det gick i alla fall. Slutade med ett språng på 1 m och sedan fick det räcka. Hon skötte allt jättebra även fast hon drog på lite. Blev ganska trångt efter andra krysset men Picasso har blivit jäkligt kvick i tassarna nu! Underbara ponny! <3
 
 
Haha, dööööör! Satte på henne huvan "bara för att" och blev hon inte riktigt muppig? Tur att hon är så söt ;)
 
Hoppade även Oprah idag eftersom hon var lite olydig under hoppträningen i torsdags. Fokuserade på att få upp huvudet och nosen fram i galoppen och rullade sedan över hinderserien. Valde att ha kvar Picassos avstånd för att pressa henne lite så att hon inte kunde bli så framtung. Gick helt okej må jag säga. Inte alls lika tung i handen som hon var i torsdags!

Picasso har fått ny färg

Datum: 2012-09-22 | Tid: 19:36:27
Allmänt | 2 Kommentarer
Nu är min ponny rosa. Hon är alltså en rosarödskäck :)
 

Min Picasso

Datum: 2012-09-21 | Tid: 21:22:00
Allmänt | 6 Kommentarer
Tyckte detta inlägg som Tyra skrev om Dario var intressant. Det fick mig att tänka tillbaks på den tiden jag köpte Picasso. Jag köpte henne för färgen. Hon var rödskäck, min favorithästfärg. Hon kanske inte var den mest begåvade hästen i hoppningen men på den tiden var jag inte ett dugg intresserad av att tävla. Ett par månader efter köpet så åkte vi till kliniken i Mantorp för att röntga hennes bakben och där kom vårt första bakslag. Säljaren erbjöd oss då en ny ponny i utbyte mot Picasso eftersom de inte visste om problemet med hennes bakben. Men jag tackade nej. Picasso och jag hann redan då bygga upp ett starkt band till varandra.
 
Tiden har gått och jag har blivit mer och mer tävlingsintresserad. Tyvärr har jag och Picasso aldrig kunnat tävla de högre klasserna tillsammans pga hennes bakben. Veterinärerna sa att hon aldrig skulle kunna hoppa en bana högre än LD. Nu går vi LB hoppning. Det visar att viljan är starkare. Och hon mår inte dåligt på något sett, men hon har begränsningar pga sin kropp. Sedan köpte jag storhäst, Cappuchino. Fick bakslag på bakslag i ca 1,5 år och var tillslut tvungen att avliva honom.. Nu har jag Oprah.
 
Det sägs att varje häst har ett pris. Men så är inte fallet, inte för Picasso i alla fall. Picasso kommer aldrig säljas och om jag någon gång skulle bli tvungen att välja bort en häst. Ja.. Då skulle det bli Oprah. Då skulle jag både välja bort henne och min framtid på tävlingsbanan. Picasso betyder för mycket för mig helt enkelt. Utan henne, ingen häst.
 
Jag har faktiskt fått många bud på Picasso. Både här via bloggen, folk ute på tävlingar och även folk som är intresserad av henne på klubben där jag hopptränar. Men svaret blir nej, nej och åter nej. Picasso ska få bli mamma och leva livet så länge hon mår bra.
 

Läsarfråga

Datum: 2012-09-21 | Tid: 21:04:51
| 16 Kommentarer

Naken ponny

Datum: 2012-09-21 | Tid: 19:37:02
| 5 Kommentarer
Nu har Picasso blivit en liten nakenfis! Det blev en riktigt bra klippning. Är jättenöjd, tack Sofia! :) Tyvärr är hon inte lika röd längre. Lite sorgligt. Gillar hennes röda ton men nu blir hon mycket ljusare. Blir intressant att se hur Oprah blir när vi klipper henne sen. Upp till bevis om hon är äkta palomino, gul eller grå, hm!
 
 
 

Klipp klipp

Datum: 2012-09-21 | Tid: 16:07:45
| 3 Kommentarer
Var ute i stallet och gjorde alla sysslorna förut. Är hemma på ett litet matbreak och ska strax bege mig ut igen. Ska rykta Picasso lite innan hon ska klippas! Visar för och efter bilder sen när jag kommer tillbaks :) Ska rida henne med så kan ta ett litet tag!
 

Photoshop: Bilder som speglar sig

Datum: 2012-09-21 | Tid: 12:26:13
Photoshop | 1 Kommentarer
 
Svar: Ja det är photoshop. Det finns säkert många olika sett att göra det på men jag ska visa mitt. Steg för steg. Följ instruktionerna nedan så ska det fungera! :) Observera att alla photoshop inte ser likadana ut. Det skiljer sig lite från version till version men de är snarlika. Jag har Photoshop Elements 6.
 
Steg 1
Öppna upp bilden du vill redigera. I detta fallet valde jag mina fina Lady Gaga parfym, The Fame ;) Klicka sedan på Bild --> Ändra storlek --> Bildstorlek för att se hur stor bilden är.
 
Steg 2
Kolla där efter i rutan som du får upp hur stor bilden är på bredden och på höjden. I detta fallet så är min bild 750 pixlar bred och 450 pixlar hög. Kom ihåg det!
 
Steg 3
Klicka där efter på Arkiv --> Ny --> Tom fil för att öppna upp en ny fil.
 
Steg 4
När rutan kommer upp så ska du skriva in samma bred som bilden var. I mitt fall 750 pixlar. Dock ändrar du höjden till så mycket som du i stort sett vill. Men jag skulle rekommendera mellan 50-100 pixlar. Jag valde att öka med 50 pixlar. Så från 450 till 500 pixlar på höjden. Välj sedan bakgrundsfärg vit. Klicka sedan på OK så en ny sida kommer upp.
 
Steg 5
Gå sedan tillbaks till bilden du ska spegla. Klicka på "trollstaven" och sedan högerklickar du på bilden och sedan på "markera alla". Hela bilden kommer då bli markerad.
 
Steg 6
Klicka sedan på Redigera --> Kopiera och där efter går du in på din vita fil. Markera hela den vita filen precis så som du gjorde när du skulle markera bilden. Klicka där efter på Redigera --> Klistra in i markering och flytta sedan bilden så den hamnar längst upp. Klicka där efter på det ljusgråa området så markeringen upphör.
 
Steg 7
Gå tillbaks till bilden igen. Klicka på Bild --> Rotera --> Vänd lodrätt.
 
Steg 8
Bilden kommer nu hamna upp och ner. Kolla sedan till höger på ditt photoshop. Förhoppningsvis har du redan på "Redigera"(den orangea) och "Hel". Klicka på "Lagerstilar" om pilen visar och där efter klickar du på "välj en typ"(där det står synlighet för mig) och väljs sedan "synlighet" om det inte redan står det.

 
Steg 9
Klicka där efter på synligheten i mitten, Spöklik.
 
Steg 10
Nu blev bilden hälften så synlig. Markera sedan bilden så som du gjort ett par gånger tidigare. Börja från trollstaven.
 
Steg 11
Klicka på Redigera --> Kopiera sammanslagna.
 
Steg 12
Gå sedan tillbaks till "din nya fil" och markera allt som du har gjort tidigare. Klicka sedan på Redigera --> Klistra in i markering och placera den spöklika bilden under den andra bilden. Längst ner alltså.
 
Steg 13
Ändra färgen i rutan längst ner till vit om den inte redan är det. Sedan klickar du på "Övertoning" och där efter "Förgrund mot transparent".
 
Steg 14
Börja sedan en linje längst ner på den genomskinliga bilden och dra den så att den slutar lite innan den andra bilden börjar.
 
Steg 15
Spara och vips så är det klart!
 

Åby Ridklubb

Datum: 2012-09-21 | Tid: 11:11:04
Tävling | 5 Kommentarer
Längtar verkligen till nästa helg! Ska bli så extremt kul att få hoppa på Åbys fina bana där Norrköping Horse Show arrangeras. Sedan så är startfältet rejält också. Många ryttare från NYRK ska dit och så finns det fler personer utöver nyrkarna som jag även känner. Och sist men inte minst, Malin Baryard. Grymt ju. Kommer kunna kolla på många inspirerande ryttare både före och efter min start. Helt awesome. Otroligt taggad!
 
Någon som ska dit?
 

Dagens hoppträning

Datum: 2012-09-20 | Tid: 22:18:45
| 0 Kommentarer
Dagens hoppträningen idag gick helt okej! Inte den bästa men godkänt. Eftersom vi inte hopptränat på två veckor så blev Oprah lite extra "på" bettet. Sedan var det inomhus också och trängre. Hon var superfin under framridningen men kom igång när vi började hoppa. Då blev hon mycket häst att rida ihop och stark som attan. Ingrid höjde även hindrena en nivå till idag. Höjden har hon inte problem med men det är mellan hindrena och taxeringen som måste bli bättre. Hon blir så extremt stark efter hindrena så jag får svårt att rida ihop henne fram till nästa. Men hon gör sitt bästa till fullo! Får sätta igång och träna lydnad över lite bommar och cavaletti hemma ibland ;)
 
Men jag var lite ringrostig idag ska jag erkänna. Klippte ett hinder åt fel håll också det sista vi gjorde. Varför inte liksom? HAHA..
 

Vilken är din favvis?

Datum: 2012-09-20 | Tid: 13:43:41
| 27 Kommentarer
Vilken är din favorithäst/ponny i bloggvärlden? Om jag inte får välja mina egna så måste jag säga Sara Carlssons ponny Cabi. Så extremt söt! Jag vill också ha en prick.. Även om de bara må vara en shettis så vill jag ha en prick! Har faktisk sett honom live till och med. Dock inte "in action" utan endast i hagen. Nonchalant jäkel, haha! ;) Och på hästfronten så är favoriten Joe som Tyra Sjöstedt äger. Ung och hoppar fint. Dock gillar jag Dario med för han påminner lite om Picasso på något sett.. ^^
 

Äntligen

Datum: 2012-09-20 | Tid: 11:20:24
Allmänt | 2 Kommentarer
Idag är det äntligen hoppträning på nyrk igen! Trodde jag skulle dö av hoppabstinens förra veckan när båda hoppträningarna var inställda. Men idag kör det igång som vanligt igen men nu börjar vi hoppa inne. Tråkigt men sant. Det blir mörkt på kvällarna nu så detta kommer göra allt mer intressant. Har aldrig hoppat Oprah inne förut :)
 

www.ztreliin.se

Datum: 2012-09-20 | Tid: 11:10:27
Allmänt | 7 Kommentarer
Nu heter bloggen inte längre www.ztreliin.blogg.se utan www.ztreliin.se, awesome!
 

Svar

Datum: 2012-09-20 | Tid: 10:32:35
| 2 Kommentarer
 
Svar: Får ofta frågor om jag kan visa runt i stallet eller berätta om jag trivs där eller inte. Tänker dock inte svara på dessa frågor eller visa några bilder på/i stallet då det inte bara är jag som står där. Vissa kanske vill ha det lite mer privat om man säger så. Ni får nöja er med de bilder som är fotade på Picasso och Oprah inne i stallet helt enkelt. Det enda jag kan säga är att paddocken och ridhuset är mycket för litet för Oprah därför vill jag så småningom kunna flytta till ett stall med bättre träningsmöjligheter eller till ett eget litet ställe :)
 
 

Gul dressyrhäst

Datum: 2012-09-19 | Tid: 20:28:00
| 3 Kommentarer
Stackars lilla Gul. Skulle ta in henne från hagen idag och då skedde en mindre olycka. Oprah är alltid lite på hugget när hon ska få komma in och blir lite extra "på" när jag har tagit in Picasso först. Hon blir då väldigt närgången med mulen på elstaketet och idag small det. En rejäl känga fick hon sig på sin lilla mule! Jag var snabb som attan med att släppa grimskaftet för hon satte iväg i all världens fart längst ner i hagen och sedan kom hon travandes till mig med svansen i vädret och ögon stora som fotbollar. Haha, snacka om att hon blev snopen. Så kan det gå när man vill lite för mycket ;) Men nu har hon lärt sig det, man lär sig av sina misstag. Minst sagt!
 
Anyway, ett dressyrpass stod på schemat. Jag red, hör och häpna, med ett dressyrspö! Oj oj, nu känner jag mig som en dressyrtant.. Eller, haha? Nej men hade bestämt mig för att rida igenom henne ordentligt eftersom hon har gått lite ostadigt de senaste ridpassen. Dom har inte varit något att hylla över så att säga. Men idag, oj vad fin hon var från början till slut! Trampade på friskt med bakdelen och flyttade för skänkeln. Inget tung i handen utan hade ett jämt stöd passet igenom. Kunde kolla hur det såg ut med hjälp av fönstret på värmehuset och det såg lika bra ut som det kändes. Klockren!
 
Oj oj, detta passet lever jag länge på! Fina fina Oprah! Hoppas hon är lika lydig i morgon som hon var idag! ;) Här nedan får ni en mindre smickrande bild på en intresserad Oprah innan ridpasset..
 

Champion Schockemöhle

Datum: 2012-09-19 | Tid: 20:15:20
Utrustning | 1 Kommentarer
När jag tog mig en liten raggarrunda inne på Charlies förra veckan så hittade jag ett tävlingsset som jag gärna skulle vilja sätta tänderna i, inte bokstavligen såklart ;) Men det är det vita Champion schabraket från Schockemöhle med brun kant och passpoal. Finns även matchande huva till! Det skulle vara as läckert på Oprah! Dock ser schabraket helt annorlunda ut i verkligheten än på bilden. På bilden är det riktigt fult..
 
Hm, vi får se vad som följer med hem på flyttrean den 28 hos Charlies. Hoppas vi ses där!
 

Mina bett

Datum: 2012-09-19 | Tid: 19:06:29
| 13 Kommentarer
Här nedan ser ni betten som jag växlar med bland mina hästar!
Picasso rider jag på ett tredelat fullcheek i markarbetet och i hoppningen rider jag henne på det tvådelade eggbettet. När jag rider ut eller bara vill byta lite så rider jag henne på ett Flippan. Och vid longering går hon på ett nova.På Oprah växlar jag mellan ett tvådelat eggbett och ett tvådelat scourierbett. I hoppningen rider jag henne på ett tredelat fullcheek och ibland använder jag mig av flippanbettet i markarbetet för att få ihop henne lite extra.
 
Vad är rider ni era hästar på för bett?
 
 
 
 

Onsdag

Datum: 2012-09-19 | Tid: 11:15:54
Allmänt | 2 Kommentarer
Onsdag och ingen hoppträning denna gång heller.. Tråkigt till punkt och prickar! Men imorgon börjar träningarna igen för då är min tränare hemma! Tar med mig Oprah istället för Picasso eftersom hon som sagt inte känns helt 100. Anyway, idag ska jag rida igenom Oprah lite. Mycket avbrott i galoppen för att få ihop henne ordentligt + mycket flytta för skänkeln. Ska fota alla mina bett också tror jag så får ni ett sådant inlägg! :)
 
By the way, kolla in min vän Minnas nystartade hästblogg med sin 5 åriga skäck Big Fighter!
 

Foto: Jörgen Auer

Högst upp på shoppinglistan

Datum: 2012-09-19 | Tid: 11:06:39
Utrustning | 1 Kommentarer
 1. Vintertäcke till Oprah
 2. Stalltäcke till Picasso
 3. Vita benskydd
 4. Ridtröja
 5. Ridjacka
 6. Stalltäcke till Oprah
Sådär ser min shoppinglista ut ungefär. Och i den ordningen. Oprah kommer behöva ett vintertäcke så småningom. Tänker köpa detta nedanför från Hööks med hals. Det hon har just nu är ganska tjockt så det räcker tills vidare om hon inte blir klippt. Sedan ska jag leta efter ett stalltäcke till Picasso på Charliesrean. Minst 200 g som jag kan ha på henne natten innan tävling så hon slipper stå med sitt tjocka John Whitaker täcke. Sedan skulle ett par vita benskydd till Oprah inte sitta helt fel. Ska kika efter det på Charlies också! Där efter behöver jag fler långärmade ridtröjor. Har ganska dåligt med sådana och nu när hösten är här och snart vintern så måste jag skaffa fler. Även en ridjacka som stänger ute kylan! Och sist men inte minst ett stalltäcke till Oprah.
 
Jag får hålla i pengarna nu och verkligen bara köpa det viktigaste. Båda hästarna ska skos också sedan ska de klippas och Picasso ska eventuellt få en behandling av equiterapeut. Pengarna flyger till hit och dit! Usch, hatar vintern!
 Klippning på G

Datum: 2012-09-19 | Tid: 10:40:59
Allmänt | 0 Kommentarer
Ibland är det härligt att ha en blogg. Efter inlägget ang klippning så slank det ner ett sms i min mobil från en person här i Vadstena som kan klippa mina hästar med en jättebra, tyst klippmaskin som inte ger några ränder. För ett bra pris också plus att hon kommer ut till stallet så slipper jag åka iväg för en klippning. Så på fredag, om allt går som planerat, så kommer Picasso klippas :)
 
Picasso har börjat svettas mycket nu efter varje ridpass även fast jag inte ridit henne till fullo pga att jag misstänker att hon har en låsning.
 Varför började jag blogga?

Datum: 2012-09-19 | Tid: 10:20:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Varför började jag blogga egentligen? När startade allt? Hur har bloggen utvecklats?
Jag började, som många andra, med bilddagboken. Tror det heter dayview nu dock. Men i vilket fall. Hade då över 1000 bevakare som följde mig. Dock var dessa inte bara hästfolk eftersom jag inte fokuserade så mycket på häst just då. Men det blev mer och mer hästbilder som lades upp. Sedan började massor av människor att skaffa bloggar och länka från sina bilddagböcker dit. Då följde jag strömmen. Jag startade www.ztreliin.blogg.se år 2010. Jag började blogga lite oseriöst i början. Jag kanske bara hade max 100 besökare om dagen? Kanske uppdaterade någon gång ibland. Sedan började jag blogga ordentligt i september 2010 när ridolyckan skedde.
 
I september 2010 fick jag idén att blogga om min resa på väg upp i sadeln igen. Då slog jag besökarrekord med över 400 besökare som just då var mycket för mig. Sedan sjönk det till ca 200 besökare igen. Och på den vägen har det gått. Ju äldre jag själv blev desto mer seriöst blev bloggandet. Sen när jag kom upp i sadeln igen så ökade besökarantalet igen. Sedan i september 2011 blev jag intervjuad av tidningen Corren för att jag då var Östergötlands Största Hästblogg med över 800 unika besökare om dagen.

Foto: Jörgen Auer. Fotografering till tidningen.
 
Sedan fortsatte besökarantalet ligga på runt 800 - 900 i början av 2012. Det fick lite svackor men jag kom alltid tillbaks och jobbade mig upp igen. Jag började bli sponsrad med bloggpriser och även produkter till mig själv. Jag satt i bloggmontern under Göteborg Horse Show där jag träffade massor av andra trevliga bloggare och hade superkul! Och på den vägen har det gått. Just nu har jag 1500 - 2000 besökare om dagen. Men såklart kommer det svackor. Men det är aldrig under 1.200. Och fler ska det bli! :)
 


Det är kommentarer som dessa som gör att man vill fortsätta blogga.
 Picasso 18/9

Datum: 2012-09-18 | Tid: 21:09:11
| 1 Kommentarer
Travade Picasso först i sandbacken och sedan jobbade jag henne i ridhuset. Fick inte den där riktigt goa känslan idag heller.. Den känslan när allt verkligen lossnar och hon är bogfri som bara den och framme för skänkeln och bär upp sig i en avslappnad form. Istället känns hon inte helt 100.. Jag tror att hon har fått en låsning någonstans som inte vill lossna. Förra gången equiterapeuten var ute i vårt stall så tog jag bara Oprah eftersom Picasso gick så bra just då. Men nu måste jag försöka få tag på henne så att hon kan komma och kolla Picasso och ge henne en behandling.
 
Picasso vill inte gå rakställd. Hon vill gärna ställa huvudet lite till vänster och vägrar släppa i högertygeln när jag ställer henne till höger. När jag ska stretchar hennes hals så kan hon böja massor till vänster medan hon visar att det är något som tar emot när hon stretchar till höger.
 
Men det är som vanligt, Picasso gör sitt bästa utifrån situationen. I morgon får hon vila så masserar jag in henne med liniment. Sen ska jag höra av mig till min equiterapeut så jag kan boka in en tid. Stackars snuttan!
  


Tisdag

Datum: 2012-09-18 | Tid: 15:44:00
Allmänt | 5 Kommentarer
Det har varit lite dålig uppdatering idag. Ber så mycket om ursäkt men anledningen till det är för att jag skickade ut mina CVn till olika butiker. Så nu får jag se om jag får något svar. Hoppas såklart på det! Men det roligaste skulle ju vara att jobba hos Sharpman. Tyvärr behöver de inte folk just nu. Lite surt! ;)
 
Men men, idag ska Picasso ridas. Ska rida igenom henne i ridhuset igen och försöka få till den där riktiga "wow" känslan. Sen tar jag en galopp i sandbacken om hon inte är allt för het efter markarbetet.
 

Svar

Datum: 2012-09-18 | Tid: 14:16:35
| 10 Kommentarer
 
Svar: Självklart kan jag det! Köpte mitt Dyon the Difference hos Sharpman för längesen. Vet inte hur pass längesen det var men över 1,5 år sedan i alla fall. Det är dyrt. Hos vissa ridsportbutiker kostar det 3.500 kronor. Dock hade jag turen att hitta det för halva priset så jag slog till! Och det är jag glad att jag gjorde. Det har gjort underverk för Picasso.
 
Eftersom Picasso är en het ponny så är hon extra känslig om partiet i nacken och bakom öronen. Om något trycker där så kan hon bli ännu mer stressig och spänd. Efter att jag skaffade tränset så har hon blivit lugnare i hoppningen, hoppar mycket mer med ryggen än tidigare. Hon har även inte lika lätt för att "koka över" och kan slappna av mer i dressyren.
 
Jag kan inte hitta något dåligt med tränset. Men på vissa hästar kan nackstycket åka fram. Dock ligger det stilla på Picasso. Men såklart kan det åka fram lite lite om hon skulle dra ner huvudet. På bilden här nedan ser ni hur tränset ligger efter ett dressyrpass på ca 45 minuter i en låg form. Det har åkt fram en aning men inte så att det trycker bakom öronen.
 En fin rödskäck och en trotsig palomino

Datum: 2012-09-17 | Tid: 21:33:00
| 6 Kommentarer
Började dagen i stallet med att rida Picasso inne i ridhuset. Hon gick helt okej idag. Det var inte dåligt men fick inte in den där "wow" känslan. Hon hade en okej form men hon var en aning tung i handen tycker jag(om jag får vara lite kräsen). Men som sagt, har inga större saker att klaga på. Hon har trots allt vilat i två dagar och då gick det faktiskt bättre än vad jag förväntat mig! Hon var fin.
 
Oprahs pass var där emot inget att hänga i julgranen. Skulle galoppera henne i sandbacken och innan vi kom dit så började hon kaxa upp sig och ville inte gå dit jag ville. Fick då tillrättavisa henne med spöt på skänkeln en gång så att hon skulle tänka "oj vad stark den skänkeln blev". Sen testade hon en gång till och då fick jag morra till och efter det var hon lydig. Hon testar sina gränser lite nu men vad kan man mer begära. Hon är bara fem än så hon kommer säkert försöka ^^
 
 

Mina läsare

Datum: 2012-09-17 | Tid: 21:18:00
| 124 Kommentarer
Vill veta så mycket som möjligt om mina läsare. Berätta vilka ni är! Ge även ut era bloggar(ifall ni har någon). Vill kunna ta del av er som ni tar del av mig. Allt blir så mycket mer personligare och roligare då :)
 
Men nu till min fråga, hur gammal är du? Skulle vara intressant att se!
 


Horslyx

Datum: 2012-09-17 | Tid: 20:51:49
Shopping | 3 Kommentarer
Köpte en slicksten från Horslyx när jag var hos Charlies igår. Den innehåller massa olika vitaminer och mineraler + finns i olika smaker. Jag tog mint och hästarna rent ut av älskade det. Dock blev deras mular mindre charmiga.. Men detta ska testas nästa gång Oprah skos så att hon har något att pilla med så hon inte tar ut sin korta stubin på stackars hovslagaren ;)
 The Fame

Datum: 2012-09-17 | Tid: 13:32:57
Allmänt | 1 Kommentarer
Vill tipsa om Gagas parfym, The Fame. Den doftar fantastiskt! Men man kunde ju inte förvänta sig något annat eftersom det är Gaga som gjort den? Den finns än då länge i två olika storlekar, 30 ml och 50 ml. Snart kommer 100 ml ut och jag måste ha den! Den på 30 ml kostar 299 kr och den med 50 ml kostar 399 kronor. Den stora kommer kosta mellan 600-700 har jag för mig.
 
Den finns just nu i de flesta Åhléns butiker men har även släppts i vissa Kicks.
 Ny start på veckan

Datum: 2012-09-17 | Tid: 12:03:53
Allmänt | 1 Kommentarer
Ny vecka, nya möjligheter.
Ska ut och rida Picasso och Oprah i eftermiddag. Oprah ska galoppjobbas i sandbacken om vädret håller i sig och Picasso ska trimmas i paddocken eller ridhuset. Blir intressant att se hur dom går. Två dagars vila, undra om Picasso håller sig på marken?
 

Läsarfråga

Datum: 2012-09-17 | Tid: 11:53:32
| 18 Kommentarer

Svar

Datum: 2012-09-17 | Tid: 11:34:18
| 6 Kommentarer
 
Svar: Nej jag har inte klippt dom än. Måste få in min lön först sen åker jag till klubben och får dom klippta. Det är en i stallet som har klippt Picasso de tidigare åren. Dock klarar inte hennes klippmaskin riktigt av Picassos täta hårrem. Det blir lite randigt och den blir lätt överhettad eller klipper inte alls. Så istället tänker jag åka till NYRK. Har hört att det är en som är duktig där + har en jättebra klippmaskin som är tyst.
 
Picasso ska får en helklippning. Hennes hårrem blir aldrig lång utan väldigt tät. Hon svettas då mycket och har extremt svårt att torka och blir då kall. Därför blir det en helklippning för hennes del. Oprah där emot vet jag inte riktigt. Har ingen aning om hur hennes hårrem blir på vintern men jag har redan nu börjat se att vinterpälsen kommer. Hon har blivit ljusare på vissa ställen så jag får helt enkelt se. Hon ska klippas i alla fall. Men hur vet jag inte. Jakt eller hel.
 
Hur klipper ni era hästar?
 Video

Datum: 2012-09-17 | Tid: 10:46:43
Allmänt | 3 Kommentarer
Åh vill hoppträna nu! Picasso kommer vara superjobbig några träningar framöver nu eftersom vi inte hopptränade förra veckan. Om hon inte får hoppträna varje vecka så blir hon så himla olydig och bara drar. Vill att hon ska vara såhär som på klippet nedan. Klippet är från en hoppträning förra månaden. Helgen före så hade vi tävlat på hemmaplan så hon var väldigt lugn och fin, för att vara Picasso. Vi hoppade inte så högt eftersom hon hade gått så bra under helgens tävling. Det jag skulle fokusera på var takten och hålla upp huvudet på henne mellan hinder så att hon inte blir stark.
 
Ni får se alla språng. Även från framhoppningen. Det stod banhoppning på schemat så vi skulle göra det ganska tävlingslikt. Hoppa fram på ett räcke och en oxer sedan gå på banan. Och nerslaget på a hindret i kombinationen tar jag på mig, blev lite när. Men såhär lugn vill jag i alla fall ha henne! Hon svänger till höger och sätter alla distanser. Duktig ponny :)
 
 

Tomas Hammar

Datum: 2012-09-16 | Tid: 20:52:17
| 16 Kommentarer
Har anmält mig och Oprah till en hoppkurs för Tomas Hammar den 19-20 oktober som min klubb anordnar. Kommer bli jättekul! Har dock aldrig hört talas om honom men tydligen ska han vara duktig. Han är B tränare i hoppning och har varit både svensk och norsk landslagscoach för ponny. Den 19 börjar hoppträningarna och vi kommer vara i en grupp om max fem ekipage. Där efter en gemensam teorilektion. Sedan äter vi pizza på kvällen tillsammans och sedan är det ännu en hoppträning dagen därpå. Är super taggad och motiverad!
 
Någon av mina läsare som tränar för honom eller har gjort?
 Parafinolja

Datum: 2012-09-16 | Tid: 20:19:02
Allmänt | 4 Kommentarer
När jag var hos Charlies idag så upptäckte jag idag till min fasa att den bruna färgen på de nya Soft'Up pro inte var i samma nyans som min sadel.. Min sadel skulle behöva bli en aning mörkare. Både för att passa mitt träns bättre men också för att matcha stigbyglarna, vill verkligen ha dom! Så funderar på att testa parafinolja. Någon som har testat?
 
Såhär står det på Charlies hemsida:
Används med fördel på ljusa läder för att göra dem mörkare. Har en smidig konsistens som lätt tränger in i lädret. Parafinoljan härsknar inte och lämnar ingen doft efter sig.


Min tid i Göteborg och Jönköping

Datum: 2012-09-16 | Tid: 20:03:17
Allmänt | 2 Kommentarer
Har haft det jättekul under tiden jag varit borta. Men som vanligt så är det alltid kul att komma hem. Saknar mina hästisar! Anyway, igår var jag i Göteborg och Liseberg. Åkte mest Balder och Spinrock för dom är bäääst. Vågade inte åka Atmosfear för då skulle jag dö. Uppskjutet räcker för mig, haha ;) Sen är det alltid kul när söta bloggläsare tjoar. Det var en tjej som stod ut mer än de andra och ska bara säga, gillade dina skor med!
 
Sov i Jönköping och tog en runda på A6 och Charlies innan jag gjorde an avresa hemåt. Fick med mig Gagas parfym hem(yey) och lite godsaker till mina hästar. Kan säga att jag är grymt taggad inför Charlies flyttrea om två veckor. Ska försöka hålla i pengarna!
 
Men men, nu till det som kanske är viktigast. Ni som har kommenterat frågor under gårdagen och i morse. Har inte kunnat svara på dom utan endast godkänt. Så om det är någon fråga ni vill ha besvarad så får ni gärna ställa dom igen!
 Svar

Datum: 2012-09-16 | Tid: 19:07:36
| 1 Kommentarer
 
Svar: Hej! Jag kan tipsa om detta svarta träns i storlek cob. Har haft det själv och det är en bra passform plus att lädret är väldigt mjukt och fint för att ligga i den billiga prisklassen. Det är enligt mig en bra "kopia" av ett träns från Dyons working collection. Nackstycket är brett, och svängt för att motverka tryck vid det känsliga området bakom öronen. Det kostar 499:- och finns hos Hööks, därför lättillgängligt :)
 
Här är en bild på min vän Felicias häst i det tränset(dock ej pannbandet).
 It´s black like the soul of fame

Datum: 2012-09-16 | Tid: 16:27:26
Shopping | 4 Kommentarer
TEARS OF BELLADONNA, CRUSHED HEART OF TIGER ORCHIDEA, WITH A BLACK VEIL OF INCENSE, PULVERIZED APRICOT, AND THE COMBINATIVE ESSENCES OF SAFFRON AND HONEY DROPS.
 
Glad tjej, måste köpa en som prydnad också!
 


Jeff Hooker

Datum: 2012-09-16 | Tid: 16:21:10
Allmänt | 4 Kommentarer
Insåg till min förvåning ett ganska udda efternamn när jag öppnade mitt photoshop. Kolla sjätte raden längst till höger. Kan inte vara lätt att heta Hooker i efternamn.. Haha.
 Ge förslag och respons

Datum: 2012-09-16 | Tid: 06:26:00
Allmänt | 35 Kommentarer
Hur tycker ni "nystarten" på bloggen har varit såhär långt? Har uppdateringen varit bra? Har det varit intressanta och varierande inlägg? Gillar ni "svar" inläggen, vill ni ha mer av dom? Ge gärna förslag på förbättring och respons på inläggen. Något ni vill ha mer av? Vill ni att jag ska visa hur man gör olika saker i photoshop? Eller vill ni ha olika fototips på saker och ting? Eller ridövningar?
 
Kom med så mycket förslag ni bara kan så ska jag försöka göra bloggen mycket bättre! :)
 Videokamera

Datum: 2012-09-15 | Tid: 18:21:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Som jag nämnt tidigare i bloggen(innan rensningen) så tänker jag införskaffa mig en videokamera. Både för min skulle och för er skull. För det första så kan jag se mig själv rida och se vad som behövs förbättras sen är det även kul att kunna ha videominnen istället för bara bildminnen. Det blir mycket mer äkta på något sätt.. Och för det andra blir det kul för er bloggläsare att få mer variation och ett större utbud. Både video och film.
 
Det är denna jag fastnat för. En Andersson med HD filmning. Någon som har den?
 • Full HD-inspelning
 • 10x optisk zoom
 • 3 tum pekskärm
 • 16 megapixlar stillbilder
 • Time Lapse-funktion
 • Slow motion-inspelning
 • AnsiktsigenkänningFull rulle hela dagen

Datum: 2012-09-15 | Tid: 15:00:00
Allmänt | 12 Kommentarer
Detta inlägg är, som alla andra tidigare inlägg idag, tidsinställt. Troligtvis så har jag extremt kul nu tillsammans med alla mina kusiner från pappas sida. Vi har säkert hunnit åka lite olika karuseller. I alla fall Balder och Spinrock som är mina favoriter. Är lite feg så vågar inte åka Kanonen, haha.. Skulle få panik vid starten av dunkljuden ;)
Vilken är eran favorit på Liseberg?
 
Men tänkte sända en tanke till mina underbara hästar där hemma som får stå ute i sina hagar och käka det lilla gräset som finns kvar. Förhoppningsvis kommer dom in i sina boxar snart som är fulla med hö och läckerheter i krubborna som Familjen Rapp så snällt har ordnat!
 Krafft Groov Sensitive

Datum: 2012-09-15 | Tid: 12:00:00
Allmänt | 9 Kommentarer
Funderar på att göra ett foderbyte på Picasso. Hon går just nu på Granngårdens egna pellets ORIGINAL och hon är fortfarande väldigt het vid uteritt, hoppning och vid hårdare pass i dressyren. Så kanske vore värt att prova Groov Sensitive från Krafft. Eller möjligtvis också Groov 125..
 
Kompletteringsfoder (färdigfoder) Ett havrefritt foder till alla hästar som är känsliga för havre. Ersätter KRAFFT REHAB.

- Högpresterande, Normalpresterande, Avel & uppfödning, Konvalecent, Seniorhäst och Het häst
- Låg andel stärkelse 20%
- Hög andel fibrer 15%
- Hög proteinkvalitet
- Havrefritt
- Omega 3 & 6 från växtriket
- Klimatmärkt
- Komplett med mineraler & vitaminer vid rekommenderad giva
 
Dock är priset högre så antagligen kan jag inte börja ge henne detta förns jag skaffat mig ett jobb med fast inkomst. Och till Oprah vill jag skaffa ett lite grövre foder med mer protein. Hm, ska fundera lite på detta och eventuellt ringa och rådfråga en på Krafft. Gör ju inget att bli lite klokare inom detta område!
 Mot Göteborg

Datum: 2012-09-15 | Tid: 08:00:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Nu drar jag iväg till Göteborg med två kusiner i baksätet! Första stoppet blir i Jönköping där vi ska hämta upp kusin nummer fyra. Sen drar vi raka vägen upp till den bästa staden och Liseberg! Ska ha jättekul och förhoppningsvis kan jag gå ut på stan i Göteborg en liten sväng och inhandla en sak på Åhléns. Hmm, vad kan det vara? ;) Anyway, tillbringar dagen i Göteborg och sover sedan i Jönköping. I morgon åker jag hem och då blir det troligtvis en tripp till Charlies innan hemresan!
 Svar

Datum: 2012-09-15 | Tid: 07:00:00
| 3 Kommentarer
 
Svar: Hej Amanda! Som man säger, "bad things happen for reasons" eller "sometimes good things fall apart so better things can fall together". Det är de citaten jag levt på efter Puttes bortgång och nej, jag skulle inte välja Putte framför Oprah. Putte var väldigt oförutsägbar och man kunde aldrig veta när han fick för sig att ställa sig på bakbenen, oavsett om man red eller bara hanterade honom. Oprah är mycket mer stabilare i psyket än var han var. Oprah är trots allt bara fem, Putte var tio och totalt felriden från första början. Så svaret är nej, Oprah är hos mig av en anledning. Det som sker ska ske även fast det ibland är väldigt tråkiga saker. Men jag saknar honom.. Han var väldigt speciell på sitt egna sett och väldigt mysig när han väl la fram den sidan!
 Oprah 14/9

Datum: 2012-09-14 | Tid: 22:25:31
| 2 Kommentarer
Tänkte först inte rida Oprah då jag upptäckte ett nygjort sår där schabraket skulle legat. Men ändrade mig efter att jag red Picasso och satte på henne endast sadel och fårskinnspadd. Red inte så länge utan tog det ganska lugnt. Red henne på ett vanligt tvådelat och jag tror hon gillar raka bett bäst faktiskt. Hon verkar inte helt tillfreds och blir väldigt hängig + biter sig fast ibland. Men hon jobbade på helt okej ändå. Ska testa att rida henne på ett rakt metallbett någon dag framöver!
 

Mmmm, sand..

Tävlingsskjorta

Datum: 2012-09-14 | Tid: 21:37:25
Utrustning | 3 Kommentarer
Oh yes, jag gillar den nya tävlingsskjortan från John Whitaker! Dock skulle jag inte införskaffa den nu i början av hösten när kylan börjar komma med stormande steg. För man vill ju trots allt kunna ta av sin kavajen/tävlingströjan under de varma sommardagarna och gå runt och visa den snygga JW autografen, eller? ;) Haha, nej men jag tycker den är jättesnygg bakifrån, älskar ryggen! Lite tråkig framifrån dock.
 
Den kostar 499:- och nu hittar den HÄR.
 Picasso 14/9

Datum: 2012-09-14 | Tid: 19:33:00
| 4 Kommentarer
Det blev ett ridpass på Picasso till slut ;) Och det är jag glad för. I början så var hon väldigt lugn och trevlig. Flyttade lätt för skänkeln och gick väldigt stadigt. Red runt på volter, serpentiner och gjorde mycket förflyttningar ut på spåret och lite sådant smått och gott! Började sedan galoppera och hon var lika fin där. Gjorde avbrott från galoppen när jag kände att hon började hetta till i huvudet. Arbetade då ner henne ordentligt i traven, mycket halvhalter. Det tog sin tid, men satan så fin hon blev och lyssnade lyhört på mina skänkelvikningar. Sedan började jag galoppera och fortsatte lite så.
 
Kunde jobba henne mycket mer idag utan att hon blev för het. Hon börjar komma tillbaks på jorden igen och är inte uppe i molnen och galopperar ^^
 
 

Läsarfråga

Datum: 2012-09-14 | Tid: 11:29:30
| 58 Kommentarer

Oprah för två veckor sedan

Datum: 2012-09-14 | Tid: 10:12:00
Allmänt | 9 Kommentarer
Tycker Oprah utvecklas hela tiden. Hon blir starkare och har fått upp konditionen massa sedan hon kom. Min tränare har under de senaste hoppträningarna börjat säga att hon blivit mycket mer välriden från marken. Dock är detta ingen jag tänkt på. Man kanske blir lite hemmablind? Men kollade i alla fall igenom ett album som fotades den 21/8 och jämförde med det senaste som fotades den 9/9, alltså två veckor mellan de olika tidsperioderna ungefär. Och jag har sett skillnad. Jag vill inte verka skrytsam, hatar själv skryt men jag tycker hon blivit mycket bättre i formen under så pass kort tid som det egentligen är.
 
Hon har blivit mycket lättare handen och är inte lika mycket på bogarna längre. Det ser ni nedan om ni jämför trots att jag travar henne i nedförsbacke på andra bilden. Hon är inte lika lång utan mycket lättare att få ihop. Jag behöver inte jobba benen av mig längre för att få ihop henne. Hon ramlar in i den former av sig själv efter lite halvhalter och förflyttningar nu. Dock har jag ett flippanbett på de nyaste bilderna. Lättare att få ihop men formen är trots allt mycket bättre.
 
Tycker själv det är spännande att se hur snabbt unghästar kan utvecklas under så kort tid som två veckor faktiskt är. Jag har inte bara sett skillnad på Oprah utan på massa andra som rider sina yngre hästar i tex min hoppgrupp. Det är riktigt kul!

 
 

Svar

Datum: 2012-09-14 | Tid: 09:38:54
| 4 Kommentarer
 
Svar: Hej Olivia! Självklart kan jag ta mig tid och svara denna fråga. Tror det finns fler som undrar samma sak. Men som de flesta säkert redan vet så har Picasso problem med både sina bakben och framben. På hennes framben så har hon hovbroskförbening vilket gör att det inte blir någon "stöddämpning" vid tex hoppningen. Som tur är har detta inte blivit värre utan håller sig, enligt min equiterapeut, ganska bra. Men till bakbenen sen så är hon stel med tanke på att hon har lösa benflisor och broskbildningar i bakhaserna. Detta går att operera men kommer att komma tillbaks hela tiden. Därför har vi valt att inte göra det.
 
Så efter varje ridpass där jag har ridit ut, hoppat eller ridit ett mer ansträngande dressyrpass på henne så linimenterar jag hennes framben, hennes bakben, hennes haser och bakom hennes öron vid vissa tillfällen. Detta så att kroppen ska komma och hjälpa till på de utsatta områdena.
 
Eftersom Picasso har så stela bakben så kan hon inte trampa under sig ordentligt. Men hon gör så gott hon kan och protesterar aldrig. Detta gör att jag som ryttare själv måste känna efter så att jag inte pressar henne för mycket. Det ni ser på bilden nedan, det är i stort sett så mycket hon klarar av att trampa under sig med bakbenen. På denna bilden börjar jag flytta undan hennes bakkärra också så att hon ska sätta under sig lite extra.
 

Soft'Up Pro

Datum: 2012-09-14 | Tid: 09:00:00
Utrustning | 2 Kommentarer
När jag ändå ska ner till Charlies den 28 september(flyttrea för er som missat) så ska jag kolla in de svart/bruna pro stigbyglarna från Soft'Up lite extra. Skulle behöva ett par till Picasso och jag har för mig att denna bruna färgen på pro är ljusare än på de gamla. Förhoppningsvis kan de matcha bättre till Picassos läderutrustning. Dock kostar dom en del. Närmare 2.300 kronor. Men vafasen, dom är okrossbara.. ;)
 
Ett par svart/bruna pro och ett par vit/rosa vanliga skulle jag inte tacka nej till!
 Godmorgon

Datum: 2012-09-14 | Tid: 07:00:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Idag har jag lite små planer inplanerade. Efter dom så ska jag ut till stallet och fixa i ordning allt ganska tidigt då jag hört att det ska bli busväder. Sedan ska jag, om vädret inte ligger på allt för mycket, rida Oprah i ridtältet. Lite lösgörande arbete och känna hur hon känns efter dagar med backträning. Picasso ska jag eventuellt löshoppa. Men inte helt säkert. Annars longerar jag henne eller rider. Återstår att se!
 Bildlänkar

Datum: 2012-09-13 | Tid: 22:19:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Får frågor om jag gör bildlänksbyten. Svaret är nej. Om alla som frågade skulle få så skulle det vara en lååååång spalt med massa randombloggare som jag inte har någon aning om vilka dom är. Jag byter endast med de jag känner eller med de bloggar jag läsar. På så sätt håller jag antalet nere och då väljer jag bara ut de bästa så ni får tips på bra bloggar att läsa :)
 
Just nu har jag Sara och Carro. Läser bådas bloggar och Carro har jag träffat. Tycker ni borde kolla in dom och följa om ni inte redan gör det. Extremt bra bloggar båda två.
 
Men om ni nu skulle vilja så får ni använda min bildlänk här nedan och klistra in på er blogg :)
 
<a href="http://www.ztreliin.blogg.se/" target="_blank"><img class="image" src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1944417/images/2012/bildlank_50523f569606ee0675c0d597.png"</a>
 

Min saknade pojke

Datum: 2012-09-13 | Tid: 22:10:28
Allmänt | 4 Kommentarer
Född 2002 | Död 2012
 
 

Svar

Datum: 2012-09-13 | Tid: 20:34:00
| 2 Kommentarer
 
Svar: Hej Josefina! För det första, tack! Sedan så rundar jag av mina hörn i photoshop. Dock har jag som sagt slutat med det men jag kan berätta hur man gör. Följ instruktionerna nedan så ska det funka! Dock skiljer sig de olika photoshop versionerna från varandra. Det kan se olika ut. Men förhoppningsvis hittar du vad du söker. Jag har photoshop elements 6.
 
Steg 1
Börja med att öppna upp photoshop(givet, haha..) sedan väljer du den bilden du vill beskära och förminska.
 


Steg 2
Klicka på den ljusblåa "stjärnan" som heter "kakform". Välj sedan en kategori. I detta fall "former". I den kategorin finns beskärningen med rundade hörn.

 
Steg 3
När du valt kakformen så markerar du bara i ena hörnet och drar till det motsvarande hörnet så du ser det som blir rundat. Godkänns sedan.
 


Steg 4
Och vips så har du en bild med rundad kant! Enkelt.
 


Galoppträning och busridning

Datum: 2012-09-13 | Tid: 20:14:01
| 2 Kommentarer
Idag trimmade jag Picasso i sandbacken med gramanen. Galopperade upp och skrittade ner. Hon var väldigt stark i början så fick sätta mig ner och jobba henne ordentligt i backen. Efter ca två vändor så gick det mycket bättre. Halvhalter i varje steg i stort sett. Avslutade hela passet med att ta av gramanen och bara busrida lite. Vi hopade lite över diken vilket hon tyckte var skitkul. Hon la upp en bredsida och vara stod och tacktade innan diket. Så när hon började bli för het så avslutade vi och skrittade hem. Linimenterade hennes ben eftersom backträningen belastade en del. Men en nöjd och glad ponny blev hon i alla fall :)
 Smycken

Datum: 2012-09-13 | Tid: 14:40:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Rensade band mina smycken idag. Massor slängdes och två smycket ska säljas. Och mina allra finaste smycken, mina favoriter, visar jag här på bloggen. Jag älskar Laila Bagges smycken från Rock by Sweden. Har ett armband och två ringar där ifrån. Sedan har jag även ett halsband från Style by Tyra som jag gillar + ett vanligt swarovskiarmband köpt hos Charlies.
 
De myckena längst ner, vingarna, är tillsalu om någon är intresserad! Det är från Kenzas smyckeskollektion i äckla silver. Dom är väldigt billiga då den stora ringen är lite demolerad.. Och nej, jag har inte slagit till någon, haha! Vid intresse meja mig på Linn-Strelin@live.se

 
 
 
 

Nystart

Datum: 2012-09-13 | Tid: 12:08:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Sådär! Nu har jag raderat alla inlägg sedan min bloggstart 2010. Den största anledningen till detta är att jag inte vill bli påmind om Putte hela tiden. Läsa alla deppinlägg och skit som var just då.. Men det finns datum jag inte kommer glömma. Den 23 april 2012, då Putte avlivades. Den 25 maj 2012 då jag stod men en ny fantastisk storhäst vid namn Oprah. Min nya stjärna.
 
Bloggen ska bli bättre nu. Jag ska göra nya presentationer till hästarna och så ska som sagt designen finslipas lite och saker ska bytas ut. En skillnad är också att bilderna är 750 pixlar breda nu än bara 700 som innan. Ska även sluta runda hörnen. Känns som massa börjat göra så.. ^^