Snabbis

Datum: 2012-10-31 | Tid: 22:17:56
Allmänt | 3 Kommentarer
Gör ett snabbisinlägg. Hoppträningen ikväll med Oprah gick jättebra för att vara sådana övningar som vi vanligtvis brukar ha olika åsikter om, haha ;) Men hon kändes ganska lydig faktisk. Mer info kommer imorgon! Btw, nu är jag anmäld till Tomas Hammar träningen i Jönköping på tisdag! OTROLIGT peppad inför det. Kommer hoppa i sex gruppen så att det inte blir allt för sent innan jag kommer hem.
 
Anyway, det är kul att det även rullar in gillningar på min facebooksida! Nu har jag även en utlottning på facebooksidan. Det är något snyggt och glammigt. Jag tycker ni borde delta. Det enda ni behöver göra är att gilla min facebooksida och sedan dela tävlingsbilden. Vinsten är sponsrad av www.uffessakerochting.se! :)
 
Klicka HÄR för att komma till bloggens fansida.
 

Picasso just nu

Datum: 2012-10-31 | Tid: 12:02:59
Allmänt | 7 Kommentarer
Har fått klartecken av equiterapeuten att börja träna Picasso normalt igen så får vi se vad hon säger om det. Hon ska också komma hit på ett återbesök och lasra nacken igen. Dock kommer hon troligtvis alltid ha problem i nackregionen. Det är bara att hitta "verktyg" som gör att det inte blir inflammationer och mer trassel av det hela. Jag kommer alltså fortsätta med både liniment(dock arnika som är mildare än travlinimentet) och MSM på henne. Sedan ska jag även få testa en Back on Track huva av en som jag känner så får vi se om det hjälper.
 
Det enda jag ska tänka på i ridningen är att alltid inleda passet med att rida henne lång och låg och även avsluta passet så. Har alltid gjort så därför borde det inte bli några konstigheter. Sedan ska hon även ridas på mycket raka spår för att få ut nacken rätt fram. Nu ska hon komma igång igen och bli bra.
 

Ändring i önskelistan

Datum: 2012-10-31 | Tid: 11:53:25
Utrustning | 3 Kommentarer
Nu har jag ändrat mig. Ett par vita ridstövlar får vänta. Jag är i stort behov av ett par ridbyxor, bara att inse. Extremt tråkigt att köpa men jag kan inte frysa häcken av mig i mina två par Stud One ridbyxor. Dom är som leggings i materialet typ. Extremt sköna men även extremt kalla just nu! Ett par Animo skulle inte sitta fel.. Svarta. Men priset är saftigt. Ska försöka vara extra snäll fram till min födelsedag så kanske, kanske någon investerar ett par till mig.. Önsketänk, haha!
 

Hoppträning!

Datum: 2012-10-31 | Tid: 11:41:43
Allmänt | 1 Kommentarer
Äntligen onsdag igen vilket innebär hoppträning på min gula skönhet! Hon kan ha lite träningsvärk eftersom det har blivit mycket galoppjobb den senaste veckan. Jag får ha det i bakhuvudet så jag inte pressar henne för hårt. Ser fram emot det och Picasso får vila. Ska dock smörja in hennes nacke med travlinimentet så hon är prima ballerina för en lite tuffare ritt imorgon! :)
 
Glöm inte att gilla bloggen på facebook!
 

På facebook!

Datum: 2012-10-31 | Tid: 10:53:22
Allmänt | 2 Kommentarer
Nu finns bloggen även på facebook! Där kommer ni snabbare få ta del av kommande inlägg, få reda på tävlingsresultat snabbare och även få ta del av "mini-tävlingar" som inte kommer publiceras på bloggen. Hoppas det uppskattas. Kände att det var på tiden när så många andra bloggare har facebooksidor :) Klicka HÄR för att gilla och dela gärna bloggen till era vänner!
 

Oprah har sina stunder

Datum: 2012-10-30 | Tid: 22:03:20
Allmänt | 3 Kommentarer
Idag var Oprah verkligen kel kelig. Hon kunde inte låta bli mig när jag stod och fyllde på deras vatten i hagen. Hon ville helst komma ner med huvudet i min jacka men hon märkte att hennes stora huvud inte fick plats. Sedan gosade hon in huvudet i min nacken och hals och flåsade. Hon gillar även pussljud så hon duttade sin mule mot min mun hela tiden så jag skulle pussa henne. För mysig var hon! Och 5 meter bort stod en rejält tjurig Picasso, haha!
 
Imorgon taggar jag hoppträning med Oprah som för övrigt varit jägarns fin de senaste dagarna!
 

Allt har en mening

Datum: 2012-10-30 | Tid: 21:42:52
Allmänt | 6 Kommentarer
Många kämpar sig igenom svåra stunder. Vissa kortare perioder och andra får kämpa på dagligen för att hålla gnistan uppe. Vissa har det bättre än andra, det är bara att konstatera. Det gäller att vara stark. Oavsett om det har med hästar eller i den "vanliga" vardagen att göra. Vissa kämpar med sin envisa ponny, vissa kämpar med att komma tillbaks efter en ridolycka, vissa kämpar med att försöka komma över sin hästs bortgång och vissa kanske till och med kämpar mot mobbning.
 
Vad vill jag med detta inlägg? Det är säkert en fråga som ni ställer er nu.. Men jag vill dela med mig av mina svåra stunder och hur jag bearbetade dom. För vem vet, jag kanske kan få någon att fortsätta kämpa och faktiskt förstå att ljuset i tunneln inte är så långt bort?
 
Ni som följt mig länge vet att jag varit med om en ridolycka och även förlorat min häst som jag kämpade länge med. Men hänger jag läpp för det? Nej, inte nu längre. Såklart är det rejält dystert när allt kommer men jag tänker alltid att det finns en mening med allt som händer. Saknaden av Cappuchino är stor men det finns ingen idé att grubbla på den biten. Jag kunde inte gjort något annorlunda och jag kan inte göra saker ogjorda.
 
Vi börjar med ridolyckan. Allt händer av en anledning. Innan ridolyckan så började min motivation att sjunka till botten vad gäller Cappuchino och träningen. På den tiden sa alla att Cappuchino bara var dum, han var styv i korken och likgiltig. Det kom aldrig på tal om att han faktiskt hade ont, det trodde inte jag heller. Även jag trodde att han bara var dum och jävlig men efter ridolyckan förändrades allt. Som sagt, allt händer av en anledning. Under tiden jag var sängliggande så började motivationen komma - konstigt nog. När jag blev frisk ville jag trimma hästarna, jag ville att dom skulle bli fina och att vi skulle prestera så bra som möjligt och bli ett team tillsammans. Jag ändrade mitt hästtänk också. Jag började bli mer lyhörd för hästen och få ett annat tänk. Jag blev klokare. Ingen häst är dum rakt igenom av en anledning. Det beror oftast på något, det gäller bara att lyssna på vad. Så efter ridolyckan började jag fundera, varför hände detta?
 
Det är ganska konstigt, eller ska jag säga läskigt? Eller är det bara av en slump? Det var såhär, jag skadade min ländrygg. Min rygg trycktes ihop när ridolyckan skedde. När jag sedan blev frisk så kollade jag av en ren slump(eller..?) igenom Cappuchinos rygg och upptäckte att han var öm. Jag tog ut min equiterapeut som konstaterade att han hade kissings spines. Är detta en ren slump kan man fråga sig eller var det något som ville att jag skulle få känna samma smärta som han hade? Det är något jag grubblar över än idag..
 
Vi fick avliva Cappuchino pga hans smärtande rygg. Han led, det syntes. Jag ville inte försöka med en andra behandling eftersom han inte blev bra under den första. Det var inget liv för honom. Min sorg efter Puttes bortgång var jobbig men innan Putte avlivades satte jag mig av en slump framför hastnet och kollade på hästannonser. Ingen häst var intressant och jag var inte ens säker på att jag ville han en häst till.. Men då fick jag syn på en annons med en gul fin unghäst, det var Oprah. Det var som att en klump i magen löstes ut och jag mejlade till ägaren och berättade om min situation. Efter att Putte avlivades åkte vi ner och provred Oprah, jag föll för henne direkt.
 
Jag trodde aldrig man kunde bearbeta en sorg så fort. Det var så lätt att bearbeta sorgen efter Puttes bortgång när jag fick hem Oprah. Allt kändes så rätt. Allt flöt på, inga motgångar har uppkommit. Jag har hittat min drömhäst. En häst med kanonpsyke, som är ärlig och hoppar jättebra. Allt detta händer inte av en slump. Allt har en mening. Alla motgångar händer an en anledning. Det blir bättre, låt det bara ta sin tid..
 
“I used to walk down the street like I was a fucking star... I want people to walk around delusional about how great they can be - and then to fight so hard for it every day that the lie becomes the truth.” - Lady Gaga
 


Stallet

Datum: 2012-10-30 | Tid: 20:37:03
| 2 Kommentarer
Nu har jag fått i mig lite att äta och ska påbörja bloggandet. Jag ska försöka skriva klart och omformulera min text som jag påbörjade igår. Jag får se hur den blir i slutänden. Den kanske inte publiceras alls men vem vet? Jag hoppas den kan hjälpa folk om den nu publiceras. Jag håller tummarna för att min hjärna kan skapa ett bra inlägg, hähä.
 
Anyway, Picasso longerades i ridhuset med Lady Gaga på högsta volym. Disco in the ridinghouse, yeah buddy! Haha, nej men Picasso går mycket bättre med musik konstigt nog. Hon måste nog också gilla Gaga! Hon jobbade i vilket fall på riktigt bra. Jag krävde mycket galopp av henne och hon gjorde det som en dans. Hon börjar bli vanliga Picasso igen! Efter passet masserade jag in henne med arnika och satte på henne sitt mysiga bucastäcke. Oprah ryktade jag bara vilket även hon uppskattade ordentligt!
 
Gammal bild.
 

Vart skulle bloggen vara utan er?

Datum: 2012-10-30 | Tid: 20:29:21
Allmänt | 3 Kommentarer

En vecka tills den stora dagen

Datum: 2012-10-30 | Tid: 11:56:35
Allmänt | 3 Kommentarer
Precis en vecka kvar till min födelsedag, untz untz! Måste få mitt hår klippt, ser ut som ett piggsvin på huvudet. Anyway, idag ska Oprah skrittas och Picasso longeras. Imorgon taggar vi hopträning på Oprisen och vila för Picasso. Ska ta och skicka iväg ett facebookmeddelande till min equiterapeut och uppdatera henne om Picassos tillstånd så får jag se vad vi ska göra.
 
Ni lär höra mer från mig ikväll :)
 

Svar

Datum: 2012-10-30 | Tid: 11:23:11
| 2 Kommentarer
 
Svar: Jag har hästarna en bit bort. Tar du 5 minuter med bil till stallet då det ligger precis utanför stan.
 

Svårt

Datum: 2012-10-29 | Tid: 22:46:07
Allmänt | 4 Kommentarer
Jag sitter här, har påbörjat två inlägg om helt olika innehåll men inget har publicerats. Jag vet inte riktigt hur jag ska få fram mitt budskap i texten. Men jag kommer försöka finslipa den tills den är redo att publiceras..
 

Dagen såhär långt

Datum: 2012-10-29 | Tid: 21:58:00
| 6 Kommentarer
Tidigare idag var jag en sväng inne i Motala och köpte foder. Där efter åkte jag förbi ett stall, Norrsten och lämnade ett täcke till min vän Minna. Åkte hem igen efter en liten snabbkik på stallet och red mina små hästisar! Båda trimmades inne i ridhuset. Oprah gick jättebra. Var ordentligt framme och längre in på passet så började bakkärran komma igång riktigt ordentligt. Lätt i framdelen och ett jämnt stöd på bettet. Hon gjorde fina vänsterfattningar också! Där efter red jag Picasso. Även hon var fin efter lite övertalning i traven ;) Fick rida ordentligt med benen och sätet eftersom hon lätt blir trippig och het. I slutet blev hon väldigt stark så fick göra mycket avbrott och börja om. Sen gick det bra igen tills jag slog huvudet i en balk i vår j*vla ridhus. Då gav jag mig innan min stubin brann upp. Flytt nu - ja tack.
 
Btw, blir eventuellt träning för Tomas Hammar i Jönköping på min födelsedag nästa tisdag! :'D
 
 

Måndag

Datum: 2012-10-29 | Tid: 13:03:07
Allmänt | 6 Kommentarer
Gud vad det blåååååser! Fast det var inget emot hur det var när jag skulle åka och träna förra veckan. Det var två stycken små tromber i folkparken - rätt över stallet. Sedan haglade det, regnade, snöade och blåste som satan. Och för att inte tala om planet som tvingades nödlanda en bit från stallet! Helt sjukt vad dåligt väder det var då. Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle åka och träna eller inte. Men jag åkte i 60 km/h hela vägen typ, haha ;)
 
Anyway, tidigare imorse släppte jag ut alla hästar och gjorde även klart alla stallsysslor förutom hinkarna. Måste nu på middagen åka och köpa pellets till hästarna så dom får sitt kraftfoder. Efter det ska jag åka ut och rida båda hästisarna!
 

Bucas

Datum: 2012-10-29 | Tid: 11:28:40
| 6 Kommentarer
Cappuchino lämnade ett snyggt svettäcke från Bucas efter sig som dessvärre är för litet för Oprah. Det är i storlek 145 och Oprah har 155. Därför ska jag nu sälja det. Om någon är intresserad så mejla mig på Linn-Strelin@live.se. Det säljs nytvättat och har en superbra funktion! Det är fleece på insidan och ett glattare material på utsidan som gör att svetten lägger sig på utsidan av det glatta materialet vilket gör att fleecen håller sig torr och värmer hästen.
 
Högsta budet får täcket. budet börjar på 300 + eventuell frakt! :)
 

Kvällen

Datum: 2012-10-28 | Tid: 21:33:06
Allmänt | 3 Kommentarer
Kvällen spenderades i ett svinkallt ridhus och kollade när två stycken i mitt stall hopptränade. Det var så otroligt skönt att få komma hem och hoppa in i en varm dusch! Nu ligger jag nerbäddad i min varma säng och ska kolla på säsongspremiären av Jeresy Shore, untz untz! Imorgon vankas utsläpp av alla hästar och sedan ska Oprah och Picasso ridas. Godkväll.
 

Ett måste

Datum: 2012-10-28 | Tid: 21:26:47
Utrustning | 4 Kommentarer
Jag MÅSTE inhandla två par lammullsulor till mina ridstövlar. Idag frös jag som satan om tårna! Ändå är det inte minusgrader än + att jag har Soft'Up stigbyglar så det inte blir lika kallt. Hur ska jag klara mig när det blir -20?!?!?!?!?! Tänker förutom detta även inhandla såna där grejsimojser som man kokar, ni vet? Dom gör underverk..
 

Hej Hopp!

Datum: 2012-10-28 | Tid: 15:15:49
Allmänt | 1 Kommentarer
Dålig uppdatering, I know. Men under förmiddagen så var jag ute i stallet och skrittade ut på Oprah för att milda träningsvärken från igår lite. Anyway, snart ska jag ut till stallet igen för att följa med en i stallet på hoppträning. Vi hörs senare :)
 
Casso Wasso fick vila :)
 

Photoshop

Datum: 2012-10-28 | Tid: 07:04:00
Allmänt | 11 Kommentarer
Vad skulle man göra utan photoshop? Även fast vi tog massa bilder igår så är det så typiskt att den bilden Oprah posar bäst på alltid ska vara något med. I detta fallet så skulle Julia just backa henne så då kom hon med på ett hörn. Och vad hade man gjort om man inte hade haft photoshop? Jo, då hade man beskurit för mycket och fått för lite bakgrund. Istället redigerade jag bort henne och tyglarna. No offence Julia, haha! ;)
 
Originalbilden
 
 
Efter redigering
 

Min skäck

Datum: 2012-10-27 | Tid: 22:49:34
| 2 Kommentarer
Ingen av mina hästar var på fotohumör idag. Speciellt inte Picasso. Hon var så himla likgiltig hela tiden! Typ - "Okejdå, ta några foton..". Hon brukar posa väldigt flitigt när vi fotar men idag var hon inte på min sida. Där av de mindre charmiga bilderna + att pälsen har växt ut efter klippningen så hennes färg är så himla ful, haha! Men jag har inga planer på att klippa henne igen för än hon tränas och tävlas så som hon vanligtvis brukar. Hon går väldigt lugn nu och rids efter schemat som förhoppningsvis ska göra att vi slipper ett klinikbesök. Där av hennes lilla kula till mage med, hihi!
 
Men men, hon skrittades idag och tack till Julia som hjälpte till att hålla hästarna vid fotograferingen och som mockade under tiden jag red ut på Oprisen! :)
 
 
 

Back on Track

Datum: 2012-10-27 | Tid: 22:37:00
Utrustning | 21 Kommentarer
Vad tycker ni om Back och Track?
 
Jag har endast en produkt från back och track. Eller.. Inte jag, men min mamma har. Det är ett ryggbälte som hon fick av mig i julklapp förra året eftersom hon har problem med ryggen. Hon tycker den är bra men använder den sällan. Varför vet jag inte.. Men i alla fall. Är produkter från Back on Track värda det saftiga priset? Slipper era hästar gallor och svullnader efter träning?
 
Funderar nämligen på att införskaffa en, eller snarare två(2-pack) uppsättningar av deras stallbandage och även två hasskydd. Tillslut, om jag gillar produkterna så kanske jag även inhandlar deras nättäcke någon gång i framtiden när jag har ekonomi nog att lägga ut så mycket pengar för ett täcke.
 
Hasskydden tror jag kan hjälpa Picasso, om BoT nu är så bra som alla säger dvs.. Picasso har som ni vet stora gallor på båda hennes bakhaser pga hennes broskbildningar och benflisor. Det kanske går att dämpa gallorna med hjälp av dessa skydd?
 

Photoshoot on Yellow

Datum: 2012-10-27 | Tid: 21:07:01
| 6 Kommentarer
Oprah var inte på något modellhumör idag. Stod mest och trampade runt och ville inte stå still och posa, haha ;) Men några bilder fick jag till i farten i vilken fall! Anyway, idag tog vi en ordentlig uteritt med konditionsträning. Red ut tillsammans med tre till och vi skrittade på hårt underlag till skogen. Sedan tog vi trav och några galopper under första rundan i skogen. Sen ville de andra inte galoppera mer så de vände hemåt medan jag och en till var kvar och körde några galoppintervaller under två varv till. Så idag har hon fått galoppera på ordenligt under några kilometer, svettig som satan blev hon och en lång avskrittning hem. Tränade även på att fatta vänster galopp på ett fält på vägen hem eftersom hon var så knasig under hoppträningen. Men hon gjorde några riktigt fina fattningar så jag är inte speciellt orolig längre. Hon var jättefin! :) Efter ritten masserade jag in hennes ben med kylgelé och sen fick hon ett varmt fleecetäcke på sig och en påse hö. Hon stod i boxen och var nöjd med sig själv! ;) Imorgon ska hon skrittas så träningsvärken inte blir för bitande!
 
Såhär såg de första bilderna ut, snygging..
 

Men några seriösare blev det också. Även fast det inte var många av dom, haha ;)
 
 
 
 
 

Pannband

Datum: 2012-10-27 | Tid: 20:37:42
| 12 Kommentarer
Vilka pannband föredrar ni? De från John Whitaker som är billigare eller de från Kingsland som är dyrare?
 

Är du kille och rider?

Datum: 2012-10-27 | Tid: 13:11:04
Allmänt | 4 Kommentarer
Om du läser min blogg, är kille och rider, då har du chans att få en gästbloggning hos mig.
Jag vill lyfta fram killarna i ridsporten. Om ni skulle vilja synas på min blogg och göra reklam för er egna(om ni har blogg) så tycker jag ni ska mejla mig direkt! Det jag vill ha i mejlet är följande:
 • Presentation av er själva + er blogg
 • Vad som fick er att börja rida OCH hänga kvar i ridsporten
 • Bilder
Skicka iväg ett mejl till Linn-Strelin@live.se så har ni chansen att få just ert mejl uppvisat på bloggen :)
 
Oprah och Viktor, haha!
 

Lördag

Datum: 2012-10-27 | Tid: 12:32:52
Allmänt | 2 Kommentarer
Har haft fullt upp nu på förmiddagen. Ska strax ta mig något att äta sedan fota bilder till bloppisen som kommer ut ikväll och sen ska jag göra mig klar för stallet. Oprah ska ridas lite kort för att se om hon fortfarande har träningsverk eller är lite öm i munnen efter raspningen och Picasso ska longeras. Kommer eventuellt att ta lite höstbilder också om vädret håller i sig! :)
 

Picasso 26/10

Datum: 2012-10-26 | Tid: 22:39:00
| 11 Kommentarer
Red Picasso och försökte verkligen känna om hon går mot bättringsvägen. Det börjar kännas som hon långsamt går mot att vara sig själv igen. Idag spände hon sig inte och stack iväg med huvudet uppe bland molnen utan hon höll sig lång och låg. Dock går hon inte stadigt eftersom vi inte jobbat på det de senaste veckorna. Men idag kändes det ganska bra. Under första galoppen i början så pep hon först iväg och sedan småskuttade hon lite. Picasso tyckte det var väldigt kul när det stod ett räcke inne på banan. Och vi kunde faktiskt inte motstå ett skutt. Picasso tog i som om det var 130 cm. Lyssna i videon, haha! Dock blev hon väldigt stark efter och krullade ihop sig för att kunna pipa iväg. Men jag ville inte ta tag i henne eftersom hon just nu ska ridas lång och låg. Låter lite kul i videon när jag säger "brrrrr" hela tiden men ponnyn totalt nonchalerar mig, haha!
 
Men det känns som vi är på rätt väg nu i alla fall. Lägger upp två "busvideos", en video från skuttet och sedan video från vardera varv i galoppen och traven så ni får se skillnaden mellan varven! Lägg även märke till att hon alltid busar till det framför kameran, haha!
 
 
 
 
 

Fredag!

Datum: 2012-10-26 | Tid: 14:51:21
Allmänt | 5 Kommentarer
Jobbade 10-13 idag och jag har varit hemma är stund. Ska strax byta om och dra ut till stallet. Oprah får vila men jag ska känna igenom henne och massera lite med liniment om det är något ställe som är ömt. Picasso ska jag rida. Ska se om jag kan försöka få någon att filma lite så ni får se hur hon är just nu.
 
Vi hörs!
 

FML

Datum: 2012-10-26 | Tid: 14:48:31
| 1 Kommentarer
Skit! Dragkedjan pajjade på mina svarta Tretorn igår innan träningen så jag fick ta mina röda istället.. Aj aj, det matchade inte mitt rosa schabrak kan jag säga. Tur att det bara var jag och en till så ingen mer såg, haha ;) Nej men usch. Hatar att inte ha ett par "neutrala" stövlar med en färg som är lättmatchad. Men men, nu får jag rida i mina röda ett tag..
 

Kvällen hoppträning

Datum: 2012-10-25 | Tid: 22:10:00
| 4 Kommentarer
Dagens övningar på hoppträningen var väldig överkurs för Oprah. Det innehöll hinderserier på böjda spår, hoppa ett räcke snett och sedan väldigt mycket hoppa på volt. Att hoppa på böjt spår tyckte jag Oprah inte behöver göra just nu när hon är fem. Särskilt inte med c-ponny avstånd som det var i början. Men hon klurade sig över. Dock kändes hela träningen sådär. Hon var konstig hela hon faktiskt. Rev och hon ville inte fatta vänster galopp och när jag väl hade den vänstra galoppen så bytta hon till höger. Jättelustigt.. Och under framridningen, när jag skulle trava så föll hon in i galopp hela tiden. Ville inte trava alls..
 
Oprah hoppar ju, men det var något som inte riktigt var helt ok idag kändes det som. Imorgon ska jag känna och klämma igenom hela henne för att se så inget är galet.
 

Torsdag

Datum: 2012-10-25 | Tid: 16:52:20
Allmänt | 3 Kommentarer
Kom hem från jobbet vid fyra ungefär. Åkte där efter ut till stallet och släppte in hästarna i sina boxar där dom nu står och mumsar på sitt hö. Vid tjugo över fem åker jag ut till stallet igen och gör i ordning Oprah och klockan sex drar jag och släpet till NYRK för att hoppträna i sista ponnygruppen. Blir kanon :)
 
Btw, ska jobba imorgon med. Weeii!
 

Saker på G

Datum: 2012-10-25 | Tid: 13:50:00
Allmänt | 6 Kommentarer
November är en bra månad av många olika anledningen. Men den främsta är nog för att jag fyller år, hm, undra hur länge jag kommer tycka det är kul att bli ett år äldre? ;) Haha, i alla fall så händer det lite trevliga saker. Lite tävlingar, shoppingturer och såklart EMA som man inte får missas. Tror november månad kommer gå ganska fort eftersom det finns lite att se fram emot. Sen börjar december och jul. Gud vad mysigt!
 
November
 • 4 november - Tävling i Linköping(eventuellt)
 • 6 november - Min födelsedag
 • 10 november - Shoppingtripp till Charlies + träffa Johanna och Carro
 • 11 november - EMA
 • 17 november - Tävling i Mjölby
 • 25 november - Tävling i Nyckelby(eventuellt)
December
 • 8 december - Tävling i Mantorp
 • 15 december - Luciashow(?)
 • 16 december - Tävling i Nyckelby(eventuellt)
 • 24 december - Julafton
Varför det står "eventuellt" inom parentes på Nycklebytävlingarna är för att Picasso ska få hoppa dom om hon är frisk. Det är bara låga klasser så hon kan få leka runt lite. Oprah hoppar där emot de andra tävlingarna. Kanske inte alla, men minst två.
 
Bjuder på en charmig lättridningsbild, haha..
 

Videoklipp

Datum: 2012-10-25 | Tid: 10:33:55
Utrustning | 39 Kommentarer
Hur ofta kollar du på videoklipp som bloggare lägger upp?
Eftersom jag eventuellt tänker köpa en videokamera så vill jag gärna veta, skulle ni för det första vara intresserade av videoklipp från träning och tävling? När ni är inne på andra bloggar, kollar ni bara på klippen från när de tävlar eller kollar ni på träningsklippen från markarbetet också? Skulle gärna vilja veta hur stort intresset är annars är det igen idé att köpa någon. Min pappa har en videokamera men den går endast att koppla till TVn. Där av min fundering. Ska jag investera i en ny så jag kan lägga ut klipp på bloggen?
 

Morning morning!

Datum: 2012-10-25 | Tid: 10:15:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Kom hem från stallet för att tag sedan och har hunnit äta lite frukost. Hästarna blev utsläppta och jag fyllde även mina höpåsar och hinkar. Sedan får jag lite service med mockningen idag för annars blir det lite tight med jobbet och träningen. Anyway, jag ska jobba 12 - 15 och sen är det snabbt hem för att äta och sedan ut till stallet och rykta Oprah för att där efter åka till NYRK och hoppträna med ponnysarna!
 
Blöhö, vill att min ponny också ska vara fräsch så vi kan börja träna ordentligt igen :(
 

GRATTIS!

Datum: 2012-10-25 | Tid: 07:58:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Grattis säger jag till den HÄR personen som vann ett par rejält grymma ridstövlar av märket Mountain Horse från Emmishopen! Jag förväntar mig en bild på dig när du bär dessa stövlar sen! ;)
 

Min dag

Datum: 2012-10-24 | Tid: 21:53:04
Allmänt | 3 Kommentarer
Idag har jag varit upp i varv. Först stallet på morgonen och förmiddagen. Sedan jobb på eftermiddagen och där efter stall igen för hela slanten! Smörjde Picassos träns nu på kvällen och putsade lite. Myste även med hästarna, såklart :) Jobbet gick förövrigt bra! Ska jobba imorgon igen. Dock tidigare än idag så jag hinner hoppträna med Oprah i ponnygruppen!
 
Ni bör inte förvänta er så mycket uppdatering från mig ikväll. Inte imorgon heller för den delen då jag först ska släppa ut alla hästarna, sedan jobba och sedan träna!
 

Gaga

Datum: 2012-10-24 | Tid: 12:18:19
Allmänt | 5 Kommentarer
Ååh, har hittat ett as coolt linne som jag ska införskaffa! Det är inspirerat av Gaga och med följande text "when life gives you a bad romance, show your poker face, by a new telephone, call Alejandro & just dance". Linnet ska bli mitt, bara mitt! För 349 kronor blir det ditt och du hittar det HÄR. Sedan vill jag även ha, som jag nämnt tidigare, en Helen Green tröja med ett Gaga motiv på. Tröjan hittar nu HÄR.
 
Nu får min födelsedag gärna komma..
 
OCH så måste jag berätta att andra delen av Telephone som Gaga gör med Beyoncé kommer på nya skivan Artpop! Hur awesome?! Vill att allt ska vara klart och släppas NU. Sedan är det bara att vänta på nästa turné.. Usch, all denna väntan gör mig galen!
 

Godmorgon!

Datum: 2012-10-24 | Tid: 07:00:00
Allmänt | 5 Kommentarer
Någon som är uppe? Äsch, dum fråga. Såklart ni är uppe - om ni har en tidig skoldag/jobbdag vill säga ;)
Jag ska dra på mig lite kläder och försöka slänga i mig lite frukost till MTV. Sen tar jag bilen till stallet och släpper ut alla hästar. När jag väl gjort det så ska jag passa på att mocka, fylla höpåsar och blanda hinkar + lite annat. Kommer nämligen inte hinna göra det i eftermiddag då jag ska provjobba! Med andra ord blir det ingen hoppträning i NYRK ikväll tyvärr. Men Ingrid kunde klämma in mig i ponnygruppen imorgon så förhoppningsvis kan jag delta om jag inte ska jobba då med!
 
Mer uppdatering ikväll!
 

Svar om Tomas Hammar

Datum: 2012-10-23 | Tid: 22:10:00
| 1 Kommentarer
 
Svar: Hej Kajsa! Jag tyckte han var jättetrevlig och framförallt så var han otroligt snäll mot hästarna. Jag hörde inte under någon träning att han sa ett enda dåligt ord om hästarna. Inte ryttarna heller för den delen men det finns många tränare som kan ha lite olika åsikter om just hästen man sitter på.
 
Sedan detta med att han ska vara hård. Vad förväntar du dig av en som har de erfarenheterna som han har? Jag vet inte vad folk är ute efter i sin ridning om de påstår att Tomas är hård, i alla fall inte på ett negativt sätt. Jag skulle mer säga att det är sådana saker som egentligen är otroligt självklara som folk faktiskt slarvar med i sin ridning. Vägen före och efter hinder tex. Det var han mycket noga med. Om en tränare vill att det ska gå bra för ekipaget både nu och i framtiden så måste dom vara petiga och rätta till saker. Det gjorde Tomas.
 
Haha, har själv sett den  tråden på google faktiskt! Kommer inte ihåg vad det stod men jag vet att det var något med gråtande barn. Om jag säger såhär: Har ni inte sett ponnyekipage på tävlingar som lipar för minsta lilla? Jag dör. Hur orkar föräldrarna med sådana surträd till ungar egentligen? Haha, förlåt för uttrycken men allvarligt..
 
Men Kajsa, du borde absolut åka och träna för Tomas! Bilda dig en egen uppfattning om honom och bry dig inte om alla "tyckare" där ute överallt på internet :)
 

Picasso

Datum: 2012-10-23 | Tid: 20:59:14
| 1 Kommentarer
Tog även ut Picasso för en longering. Hon är så himla explosiv och överenergisk just nu eftersom hon inte får tränas så mycket som hon behöver. I början sparkade hon lite med frambenen i traven och ruskade om huvudet. Där efter var det fullt ös(medvetslös) i galoppen. Fick korta upp henne och leda in henne på den mindre volten emellanåt. Efterhand gick det bättre men hon drog fortfarande som attan!
 
Ponnyn vill hoppa nu gissar jag på..
 

Ups, glömde!

Datum: 2012-10-23 | Tid: 20:55:54
Utrustning | 1 Kommentarer
Jag har helt glömt bort att tipsa er om att Sharpman har en makalös rea på GPA Speed air evolution hjälmen! Det finns bara navy/silver och brun/brun kvar tror jag. Dock är navy väldigt väldigt mörk. Kolla bara på min hjälm, den är navy, ser ut som svart! Hade inte köpt den om den varit blå, då hade jag behållet min gamla. Men i vilket fall. Missa inte erbjudandet! Ordinarie pris 5.900 och nu 2.495 svenska riksdaler! :) :)
 
Klicka HÄR för att ta del av erbjudandet.
 

Oprah

Datum: 2012-10-23 | Tid: 20:12:27
| 2 Kommentarer
Longerade Oprah med chambonen. Nu börjar hon fatta vitsen med att longeras. Hon for inte iväg eller kastade sig en enda gång idag utan traskade runt så fint! Snart kan jag även spänna in chambonen lite mer för nu sökte hon sig ner bättre än tidigare. Hon har även redan nu fått det lättare för volter. Hon är inte lika vinglig längre och sätter under sig mer.
 
Ett par bilder från Oprisen i hagen ^^
 
 
 

Golden Wing

Datum: 2012-10-23 | Tid: 13:59:59
Utrustning | 8 Kommentarer
Ett bett som jag gärna skulle vilja prova är ett Golden Wing från Stübben. Det är ett tredelat sweet koppar tränsbett med lösa ringar som har den nya innovationen Golden Wings som eliminerar skav och nyp i mungipan. Dessutom med Sweet koppar som uppmuntrar hästen att tugga, vilket ökar salivproduktionen. Intrycket jag fått av bettet är att det ser väldigt snällt ut för hästens mun. Sedan tror jag det kan funka lite som ett fullcheek också.
 
Men smakar det så kostar det. Ungefär 900 kronor får du ge för detta.
Värt att införskaffa? Någon som har detta?
 

Höstdepression

Datum: 2012-10-23 | Tid: 12:26:08
Allmänt | 1 Kommentarer
Är det bara jag som verkligen ogillar hösten? Finns inget mysigt med den faktiskt. Regnigt, molnigt, lerigt och ruggigt. Hästarna kommer in från sina hagar med lera enda upp under magarna. Svansarna är helt stela av stora lerkokor och deras huvuden ska vi inte ens tala om.. Picasso är mästarinna på rullning, tur hon har halstäcke! Oprah där emot är en fin flicka och skitar oftast inte ner sig, guldstjärna till henne ;)
 
Vill ta massa porträttbilder på hästarna just nu. Både kroppsbilder och huvudbilder men dessvärre lyser solen med sin frånvaro..
 

Inte långt kvar!

Datum: 2012-10-22 | Tid: 22:43:35
Allmänt | 4 Kommentarer
På torsdag avslutas min bloggtävling i samarbete med Emmishopen! För att inte missa just din chans att delta så klicka på DENNA länk eller på bilden. Skulle vara synd om du gick miste om ett par stövlar vars ordinarie pris är 5.999 kronor. Om du själv inte vill ha dom kan du sälja dom, lätt! Eller varför inte spara och ge i julklapp?
 

Spontant tandläkarbesök

Datum: 2012-10-22 | Tid: 22:20:02
| 2 Kommentarer
En i stallet hade ute hästtandläkaren till sin ponny. Dock med större framgång då ponnyn vägrade bli kollad i munnen ;) Tog därför tillfälle att fråga hästtandläkaren om han kunde kolla Oprah i munnen och se ifall det behövde raspas. Oprah raspades efter att jag tog hem henne vilket var i april. Hästtandläkaren sa att det verkligen behövdes. Han sa:
 
- Är hon svår att svänga till höger?
 
Han är så grymt duktig! Har märkt att hon varit lite kruxig vad gäller vänstertygel vilket gjort att högersvängarna varit svårare. Men nu är det tillfixat. Oprahs tänder är raspade och efter red jag en kortare stund på flippanbettet eftersom mittdelen är nathe vilket är mer skonsamt efter raspningen. Fokuserade på att få fram henne. I början var hon mest lite trippig och explosiv och ville hellre gå direkt från skritt till galopp, hihi. Och under första galoppen gjorde hon en litet bocksprång och var jäkligt lätt både fram och baktill kändes det som. Men efter en stund släppte hon igenom och jag avslutade med att rida henne lång och låg. Hon var extremt fin! Tomas Hammars ord sitter i ryggmärgen nu och jag nöter och nöter! ;)
 

Tre saker

Datum: 2012-10-22 | Tid: 21:41:17
Allmänt | 1 Kommentarer
 • Är lite velig om jag ska anmäla mig till Linköpings regionala hopptävling. Har hört både bra och mindre bra saker ang underlaget inne i ridhuset. Och underlaget för mig är en hög prio. Men om jag nu anmäler mig så har jag en plan.. Eftersom 1 m klassen går i vanlig clear round så tänker jag efteranmäla mig och får då förhoppningsvis starta bland de första ekipaget = underlaget blir inte lika upptrampat.
 • Har fått reda på genom en läsare att Tomas Hammar har träningar utanför Jönköping varannan tisdag. Skulle vara awesome att kunna passa på att delta. Visserligen tar det lite över en timme dit med transport då jag inte kan ligga i 160 km/h när hästen är bakom, hehe.. Men om det är Tomas jag tränar för så är det absolut värt resetiden! Har pratat lite med min far och han tyckte absolut vi ska åka på en träning, om sisådär en månad eller liknande.
 • Jag har fått provanställning på en matbutik. Ett steg närmare jobb och hoppas jag kan sköta mig och få fast anställning. Har ingen erfarenhet av detta jobb tidigare men jag är villig att lära. Förhoppningsvis funkar allt bra så att jag kan flytta in till Motala och sedan även flytta hästarna!

Snart så..

Datum: 2012-10-22 | Tid: 13:42:00
Utrustning | 6 Kommentarer
Nu när jag betalat höräkningen så fick jag en liten slant över. Detta gör att jag nu kommer försöka leta lite efter saker att sälja så jag kan köpa en uppsättning dressyrskydd från Catago. Jag vet inte vad jag kan sälja än men jag har en Adidas tröja som jag kan tänkas sälja för endast 100 kronor. Har även ett par oanvända ridbyxor från Hööks. Ni vet de med stretchig lycra nertill och med swarovski? Hm.. Ska leta lite och sedan kommer en bloppis upp! :)
 

Ut på nya äventyr

Datum: 2012-10-22 | Tid: 11:05:02
Allmänt | 2 Kommentarer
Nu ska jag fixa mig en aning och sedan sticker jag in till Motala där jag ska på möte. Ni får hålla tummarna för mig även fast jag inte säger vad det är än! Anyway, när jag kommer hem så ska Oprah ridas och Picasso longeras. Om det inte hade varit för att vädret är så dystert och tråkigt så hade jag tagit lite höstbilder på hästarna..
 
Vi hörs! :)
 

Utvärdering av Tomas Hammar kursen

Datum: 2012-10-21 | Tid: 22:21:29
| 7 Kommentarer
Tomas Hammar är en tränare som jag kände mig väldigt trygg med. Han visste vad han gjorde och sa och hade även väldigt bra förklaringar på saker och ting. Varför man gjorde si eller så och inte på något annat sätt. Man kunde verkligen lita på att han kunde sin sak!
 
Hela kursen började med att vi fick presentera oss själva och våra hästar. Hur gamla vi var och hur gamla våra hästar var + stam och vad de hade gjort tidigare och på vilken nivå man låg på just nu. Där efter anpassade han övningarnas svårigheter efter hästarnas(och ryttarnas) ålder och erfarenheter. Första träningen innehöll mest dressyr och arbete på marken. I slutet fick vi även ta några skutt på en kortare bana. Jag fick massor av nya tips och idéer på hur jag skulle rida Oprah i det förberedande arbetet. Han hade jättebra förklaringar på varför jag skulle rida så som jag gjorde.
 
Fredagskvällen avslutade vi med pizza efter att alla grupper hade ridit. Under tiden vi åt hade Tomas teori i ca 1,5 timme. Det var otroligt nyttigt och intressant att få ta del av hans åsikter och lära. Han förklarade åter igen väldigt bra. Jag försökte ta in allt han sa och själv fundera kring de olika ämnena.
 
Kursen avslutades med en träning dagen därpå. Banhopping stod på schemat! Jag kände väldigt mycket skillnad från dagen innan. Oprah var mycket lättare framtill och var inte lika stark. Han fortsatte komma med sina kloka ord och i slutet av lektionen så fick vi dra en sammanfattning av helgens hoppkurs tillsammans med Tomas där han pratade med varje ekipage.
 
Jag har tagit mycket lärdom av denna kurs och det har gjort mig extra motiverad just nu. Allt han sa ska jag trimma på. Och jag hoppas att allt kommer flyta på och att Tomas kommer tillbaks eller att jag på något annat sätt kan få ett nytt tillfälle att träna för honom! Han var extremt bra.
 
De som bor kring Helsingborg borde testa att hoppträna för Tomas Hammar. Vore synd att gå miste om den kunskapen.
 
Följande bilder är från Tomas Hammar kursen på fredagen. Bilderna är tagna av Daniella.
 
 

Eventuellt

Datum: 2012-10-21 | Tid: 21:52:01
Allmänt | 9 Kommentarer
Ska suga lite på denna karamell tills morgondagen. Linköping ligger inte alls långt bort, 40 minuter med släp kanske.. Det är en regional tävling som börjar med en 100 cm klass. Funderar därför på att åka dit och hoppa den klassen och försöka rida en så bra runda som möjligt med en härlig känsla och inställning.
 
Någon som ska dit och tävla eller fota?
 

Överenergisk ponny

Datum: 2012-10-21 | Tid: 18:59:07
| 3 Kommentarer
Idag hade min ponny en räv bakom varje öra. Överenergisk som satan. Hon tänkte säkert "nu jävlar ska du får rida när du inte gjort det de senaste dagarna!!". För hon var hur nöjd som helst efteråt. Ni vet lite djävulskt nöjd med sig själv.
 
Jag skrittade länge och började sedan trava. I början bestod den mest av bocksprång och bakutsparkar titt som tett men när hon väl kom ner på jorden igen så trampade hon på friskt med bakdelen i ett högre tempo. När vi sedan skulle galoppera så var det lajbans. Då var det bockningar och bakutsparkar gånger två + att hon gasa på som satan i kurvorna. Men jag låter henne galoppera i ett friskare tempo nu så att hon ska hålla sig lång och låg i galoppen. Hon är inte så reglerbar med ett novabett så nästa gång jag rider så sätter jag in ett två eller tredelat. Men för att sammanfatta allt så hade ponnyn mycket överskottsenergi!
 

Söndag

Datum: 2012-10-21 | Tid: 12:20:13
Allmänt | 4 Kommentarer
Kom hem vid 01.20 inatt efter barnvakt, hundvakt och kattvakt sittande. Min plan funkade inte direkt så jag fick ta till andra metoder. Först åt vi, sen gick vi ut till stallet och satte på Picasso ett täcke. Sedan gick vi in och kollade på körslaget som ingen av oss verkade direkt intresserade av. Vad gjorde jag då tänkte ni? Jo, jag drog fram en dator och satte på lite olika musikvideos med Lady Gaga såklart! Dom blev väldigt fascinerade. Sedan satte jag på lite olika fail klipp med avramlingar som dom gapflabbade till hela kvällen innan som tillslut blev trötta och gick upp för att sova. Satt där efter och läste lite bloggar + myste med vovvarna!
 
Anyway, idag kommer Oprah få en välförtjänt vila. Kanske tar och skrittar henne lite för att bli av med lite slaggprodukter. Picasso åh andra sidan ska ridas. Får se hur det går och hur hon känns. Har inte masserat in hennes nacke och bakknä nu på några dagar eftersom hon började fjälla och inte ville att jag skulle ta där. Hon har heller inte ridits eftersom jag inte haft tid då hoppkursen ägt rum. Det blir alltså väldigt spännande att se vad för ponny jag sitter på idag! :)
 

Sexton dagar kvar!

Datum: 2012-10-21 | Tid: 12:11:28
Utrustning | 2 Kommentarer
Det är 16 dagar kvar till min 19 årsdag. Det finns massor som jag önskar mig, men vem gör inte det? Har fått ett jättebra pris på ett par vita Mountain Horse stövlar(vita) av en webbshop. Skulle vara dumt att inte slå till då liksom. Ska börja tjata hål i huvudet på mina föräldrar redan nu, haha! Dock tror jag inte dom vill lägga ut ett par tusen på en present direkt, men man kan ju alltid försöka? Eller hur?
 
Anyway, först och främst önskar jag mig en frisk Picasso. Sedan har jag många andra saker som jag gärna skulle vilja köpa om jag hade pengar. Det gäller att samla just nu! Några saker som gärna vill införskaffas är följande:
 • Mountain Horse ridstövlar, vita.
 • Videokamera
 • Animo ridbyxor, svarta.
 • Veredus baloubet GP senskydd, svarta.
 • Catago dressyrskydd, vita och svarta.
 

Snabbis!

Datum: 2012-10-20 | Tid: 16:25:55
Allmänt | 7 Kommentarer
Slänger upp ett inlägg nu lite fort. Sista delen av hoppkursen idag gick jättebra. Oprah hoppar fint men jag lägger henne lite stort ibland. För övrig fick vi massa lovord av Tomas Hammar, han tycker Oprah är jättefin! :D Anyway, nu ska jag duscha och sedan sitta barnvakt till två tvillingar, två hundar och två katter. Yesbox.
 
Har en taktik:
Först kör jag slut på dom i en timme. Sedan äter vi så att dom får matkoma och sedan sätter vi oss framför tvn och kollar på Körslaget så att dom somnar. Där efter smyger jag ut till stallet som ligger precis bredvid och pussar på hästarna! HÖHÖHÖHÖHÖ
 

Första dagen på kursen avklarad!

Datum: 2012-10-19 | Tid: 23:00:02
| 8 Kommentarer
Kan säga redan nu vad jag tycker om Tomas Hammar som tränare - skitbra! Han ville att jag skulle rida på ett annat sett i början än vad jag vanligtvis brukar blir tillsagt att göra. Full gas! Han sa att jag skulle rida slarvigt. Jag skulle slängtrava och fick ett dressyrspö att ha i handen eftersom Oprah inte riktigt ville jobba med bakkärran idag. Det gick jättebra efterhand och sedan sa han även att jag skulle hoppa med dressyrspöt. Då blev jag ganska paff. Fattade inte riktigt varför men Oprah bevisade ganska snabbt att hon inte krävde spö i hoppningen, haha.. Hon körde en studs på en övning som det skulle vara ett galoppsprång i, varför inte liksom? Sedan satte hon gasen i botten och lekte bebishäst med kickar. Då fick jag äntligen slippa dressyrspöt då han såg att Oprah inte behövde den hjälpen, haha ;)
 
Överlag gick det bra. Dock drog hon lite mot hindrena men lydnaden sitter snart. Han tyckte förövrigt att hon hoppade jättefint när hon väl lyssnade och när jag höll emot ordentligt. Det jag skulle ta med mig var att inte rida för noggrant typ, eller vad man ska säga. I fortsättningen ska jag rida slarvigt och se ut som en nybörjare. Svårt att förklara. Men det var väldigt givande att höra andra ord från en annan tränare! Ser fram emot morgondagen :)
 

FREDAG

Datum: 2012-10-19 | Tid: 11:03:44
Allmänt | 5 Kommentarer
Idag är det äntligen fredag och det vankas hoppträning för Tomas Hammar ikväll! Är hur taggad som helst. Kärran rullar från stallet vid halv fem så jag kanske kan hinna se lite på gruppen innan. Sen börjar min grupp vid halv sex och då ska hästarna vara framskrittade för den 75 minuter långa träningen. Efter min träning så kör mamma och pappa hem Oprah och jag är kvar och kollar på sista lektionen eftersom det sedan är teori med Tomas Hammar + pizza. Azum.
 
Imorgon börjar min träning klocka elva och håller på i en timme om jag inte mins fel. Sen är kursen slut, buhu! Dock ska jag vara barnvakt på kvällen höhö. Men stallet ligger precis bredvid så när barnen har somnat så kan jag smyga ut och umgås med mina ponnyhästar! ;)
 
Bild från andra provridningen av Oprisen!
 

Svar

Datum: 2012-10-18 | Tid: 23:58:40
| 2 Kommentarer
 
Svar: Jo det stämmer bra! Var nere hos min bitch i somras och då tog vi en liten raggarunda till Carro och Chuck! Hade tidigare aldrig träffat Carro utan hade bara läst bloggen och bekantat oss lite på facebook. Men i vilket fall så slängde hon upp mig på Chuck när vi kom dit, inte bokstavligen men i alla fall ;)
 
Haha, han var så söt! Dock är jag en sto människa enda ut till fingerspättsarna men han var jätterolig att rida. Lite omotiverad och hade egna åsikter när det inte stod något hinder framme men när Carro ställde upp ett räcke så blev det genast fart i honom. Lite Picasso stuk fast utan Picassos bensprattel så att säga. Han påminde jättemycket om Putte när han var frisk. Så det kändes lite att rida honom. Alla minnen liksom. Det var en mini Putte jag satt på helt enkelt.
 
Fin som få! Carro och Chuck kommer vara ett ekipage vi ser i eliten. Tro mig!
 
 
 
 
 

Taggad

Datum: 2012-10-18 | Tid: 21:47:58
Allmänt | 5 Kommentarer
Gul är skrittad och Picasso ryktad. Sedan har jag även smörjt och tvättat utrustning så det ser fräscht ut inför morgondagen. För vad är det man säger? "Kan man inte vara bäst så kan man vara snyggast!" Haha (a) Fast jag hoppas det går bra och att Oprah visar sin bästa sida. Hon började brunsta idag nämligen.. Tjoho..
 
Har kollat upp Tomas Hammar på google och hittat lite intressanta trådar. Han ska tydligen vara väldigt petig och hård. Detta gör mig ännu mer taggad!
 

Min hörna

Datum: 2012-10-18 | Tid: 19:43:56
| 10 Kommentarer
..finns lite smått och gott som inte får plats inne i skåpet helt enkelt. Det är allt ifrån liniment i olika sorter och styrkor, schampo i olika färger, pälsglans, sårsalvor, hästfix m.m. Favoriten just nu är kylgelén som jag använder efter ett mer ansträngande pass. Sedan är såklart läderkitet från Prestige en given favorit - utan tvekan.
 
..finns olika sorters borstar - såklart. Sedan har jag lite annat ihopsläng så som microfibersvamp, snoddar, svampar, slicksten, svettskrapa, ryktsten, temp, sax, hästgodis m.m. Brukar inte ha denna ordning men eftersom jag skulle fota så var det på tiden att allt kom till sin rätta, haha ;)
 
Har ni bra ordning på era saker? Det har inte jag..

Godmorgon!

Datum: 2012-10-18 | Tid: 09:51:51
Allmänt | 6 Kommentarer
Ser fram emot en dag med tempo. Åkte ut till stallet vid 20 över sju och släppte ut hästarna. Hann även mocka båda boxarna och just nu har jag tryckt i mig lite frukost(bokstavligen). Ska strax ut till stallet igen och ta in Oprah då hon ska skos. Sen hem igen och duscha och sedan dra på möte! Efter mötet åker jag snabbt och tar in hästarna och fortsätter min väg rätt till frisören. Där efter ska hästarna bli aktiverade ^^
 
En Gul och en Röd, mina minigrisar <3
 

Glöm inte!

Datum: 2012-10-18 | Tid: 06:00:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Jag hoppas verkligen inte ni glömt att anmäla er till min bloggtävlings tillsammans med Emmishopen. Priset är ett par grymt coola ridstövlar från Mountain Horse med ormskinnsliknande material. Ni får själv välja färg och storlek. De finns i vit, svart och brunt. Ta chansen, ni har inget att förlora! Klicka HÄR för att läsa mer och delta.


Fullspäckad morgondag

Datum: 2012-10-17 | Tid: 22:37:32
Allmänt | 6 Kommentarer
Morgondagen är fullspäckad. Först ska jag upp vid sju - halv åtta och släppa ut hästarna. Sedan vi halv elva kommer hovslagaren för att ge Oprah nya skor. Vid två sen så ska jag vara på möte inne i Motala hos arbetsförmedlingen och sedan på eftermiddagen/kvällen ska jag åka till frisören och klippa mig. Utöver detta ska jag hinna med att skritta en häst och longera en häst + göra alla stallsysslor.
 
Med tanke på detta tighta schema så kommer det troligtvis inte bli så mycket uppdatering för än på kvällen. Men det återstår att se!
 
By the way, såg ni Kalla Faktas inslag på Tv4 nyss? Jag mår illa. Är grymt ledsen och arg. Skulle lätt peta ut ögonen på personerna med en gaffel..
 

Dagens träning med hästarna

Datum: 2012-10-17 | Tid: 22:23:57
| 2 Kommentarer
Började med att rida Oprah. Trimmade dressyren och flyttade mycket för skänkeln, halvhalter, tempoväxlingar och övergångar. Hon var jättefin! Har inte så mycket mer att säga faktiskt. Kylde ner hennes ben efter med kylgelé och sedan masserade jag in henne med lite massageliniment på nacken vilken hon uppskattade. Lite öm var hon och hon börjar få en maffig nacke nu! Imorgon skrittar jag henne lite barbacka och sedan är hon förhoppningsvis fit for fight inför fredagen och lördagens hoppkurs för Tomas Hammar, weeii!
 
Picasso kändes också bra idag. Dock verkade linimentet ha verkat rejält för hon fjällade. Helt plötsligt liksom! Smörjde på arnikan som är mildare så det inte blir värre. Men det kändes som det hade gjort skillnad för hon gick bättre. I början av traven så kickade hon lite men jag tror det är sadeln, red i hennes egna sadel och hon verkar inte trivas så ska rida med Oprahs sadel igen så får vi se. Men sen så släppte hon igenom ordentligt och blev superlång och låg utan att pipa iväg. Jättefin!! Galoppen var det lite mer krut i men det kändes så skönt att traven satt. Det kanske är på god väg att bli bättre ändå?
 

Freejump schabrak

Datum: 2012-10-17 | Tid: 22:07:07
Utrustning | 3 Kommentarer
Åh, vill verkligen ha något utav dessa schabrak! Det lila skulle inte vara helt fel. Så skönt att det nu finns schabrak som även matchar stigbyglarna. Färgen på stigbyglarna brukar vara så svårmatchade.. Har frågat Sharpman om de kan ta in schabraken. De skulle höra med leverantören nästa gång de ska lägga en ny order på nya Soft Up stigbyglar. Hoppas hoppas!
 

Sharpman

Datum: 2012-10-17 | Tid: 14:34:42
Shopping | 2 Kommentarer
Kom precis hem från Sharpman och fick med mig lite välbehövliga saker hem. Ingen rolig sak följde med hem dock. Men men, köpte liniment, kylgelé, ryktsten och hästgodis. Ryksten är helt klart underskattat. Så jäkla bra så det finns inte. Den ska användas rejält på Oprah idag eftersom hon inte är klippt ;)
 
Nu ska jag slänga i mig något att äta och sedan fara ut till stallet!
 

Hjälptyglar

Datum: 2012-10-17 | Tid: 12:00:17
| 21 Kommentarer
I detta inlägg kommer jag dra upp fem stycken "hjälpmedel" som jag ger min åsikt kring. Detta inlägg ska göra att ni själva kanske hittar någon hjälp som passar er för tillfället men det ska också göra att ni tänker lite innan ni prövar. Tänk för och främst: Behöver min häst det här? Eller rättare sagt, behöver jag det här? För alla typer av hjälptyglar är inte till för att hjälpa hästen något, utan det är till för att hjälpa Dig(enligt mig).
 
OBS! Alla bilder är lånade från Hööks Hästsport.
 
Snodd, även kallad halsförlängare. Det ska hjälpa hästarna att söka sig framåt och ska tydligen vara en "snällare" variant av gramantygel. Jag skulle kalla snodd för nybörjarhjälp som man sätter på ett litet ponnyekipage när ett barn på fem år bara ska rida runt och runt. Jag gillar absolut inte snodd. Jag har testat snodd några gånger och det är rena skräpet. Glappigt och jävligt. Det blir ingen ärlig bjudning eftersom snodden glappar och hästen kan hänga sig i den om den så gärna skulle vilja.
 
Min förra häst Cappuchino reds på snodd i ungefär 3 månader på en ridskola innan jag köpte honom. Han fick en makalöst stor underhals och blev kruxig att försöka rida i rätt form eftersom han reds väldigt ofta på snodden då nybörjare skulle rida runt på honom. Man fick aldrig riktigt den där känslan att man red i uppförsbacke. Tack vare den glappande och strama snodden så gick han till stor del på bogarna i början.
 
Usch, billigt skräp i min mening! Min tränare skulle döda mig om jag kom inridandes med detta, haha ;)
 
Halsförlängare 79:- på Hööks.
 
Jag tycker lika illa om dessa inspänningar som snodden. Det ger enligt mig samma problem och oärlighet. Det är hur lätt för hästen som helst att knäppa av och kurra in huvudet. Även här glappigt. Det kan vara OK till longering men till ridning borde man enligt mig slänga dom i sjön. Fattar inte grejen.. Har dock inte ridit med några själv men har kollat fån marken när ryttare använt. Bakaktiviteten = noll. Folk verkar tro att bara för att hästen tvingas kröka på nacken så går dom i folk.
 
Inspänningstygel 189:- på Hööks.
Graman är en hjälptygel som kan vara en bra hjälp i rätt händer. Man måste vara rutinerad och känna när hästen verkligen släpper efter och arbetar för att kunna använda gramanen på rätt sätt annars blir den lika odugligt som de tidigare hjälptyglarna. Med gramanen så kan man släppa efter själv eftersom de löper genom bettsringarna och har samma tygelfattning som de vanliga tyglarna.
 
Jag använder mig av graman när jag rider ut på Picasso. Anledningen till det är han hon blir het och har huvudet bland molnen. Då kombinerar jag detta med att rida ut henne på graman istället för att sätta på henne ett skarpare bett. Hon blir mer avslappnad och nosen kommer fram och ner.
 
Graman 169:- finns på Hööks.
 
Longeringssystem eller longeringshjälp är precis som det låter - hjälp vid longering. Det är till för att hästen inte ska lägga så mycket vikt på bakdelen. Jag själv har använt detta i några år och mina hästar funkar bra på det. Selen rör sig i takt med hästens rörelser så att det blir som en mjuk hand i hästens mun, så länge den inte stretar emot vill säga. Dock får man vara försiktig så man inte spänner den för mycket. Då är det lätt att nosen tippar inåt.
 
Longeringssystem 299 :- på Hööks.
 
Och sist men inte minst, min favorit Chambonen! Chambonen används vid longering och gör så att hästen söker sig framåt och neråt med nosen. Den kan inte kröka ihop nacken och knäppa av som de tidigare hjälptyglarna. Och eftersom hästen inte kan hänga sig i chambonen på något sett så måste dom balansera upp sig själva och hitta sitt egna grundtempo att jobba i. En stor favorit! Hjälpte mig att få fler månader tillsammans med min fd häst Cappuchino och hans kissing spines..
 
Chambon 199:- på Hööks.
 
Så.. Där fick ni mina åsikter kring detta. Jag har diskuterar mycket med tränare, equiterapeuter och veterinärer kring detta och många håller med mig. Sedan finns det såklart andra som har helt skilda åsikter kring detta ämne. Det kan helt klart dra igång diskussioner. Men jag tycker att man alltid borde tänka en eller två gånger innan användning. Vad hjälper det Dig och vilka påföljder får hästen.
 
Vad är era åsikter kring detta?

Ny dag, nya möjligheter!

Datum: 2012-10-17 | Tid: 11:06:24
Allmänt | 0 Kommentarer
Funderar på att dra ett varv till Sharpman. Måste nämligen köpa nytt liniment och sedan kanske jag hittar några fina benlidor? (a) Hästarna vill ha hästgodis också och om dom inte får det så kommer dom bli arga på mig.. Inte bra. Mina hästar är riktiga godisgrisar. Picasso tigger ständigt!
 
Anyway, båda hästarna ska motioneras. Båda rids eller så rider jag bara Picasso och Oprah longeras. Får se helt enkelt!
 

Planerna ändrades

Datum: 2012-10-16 | Tid: 20:37:00
Allmänt | 0 Kommentarer
Det blev ingen longering med Oprah. Skjuter upp det till imorgon. Istället följde jag med en i stallet och kollade när hon skulle hoppträna. Man jag ju lära sig mycket av att bara titta från sidan och lyssna. Dock satt jag mest och pratade så jag hörde ingenting om jag ska vara ärlig, haha. Så typiskt mig..
 
Anyway, imorgon får ni hjälptygelinlägget. Vet redan vilka hjälptyglar jag ska skriva om. Det kommer bli fem stycken och jag skriver endast om dom som jag själv har studerat och testat och även har bollat idéer med andra personer om. Så hoppas det kommer uppskattas!
 

Lindor

Datum: 2012-10-16 | Tid: 13:48:00
Utrustning | 3 Kommentarer
Om jag är riktigt snäll så kanske jag kan skicka med mamma lite pengar så att hon kan besöka Hööks och köpa benlindor till mig när hon ändå ska till Linköping imorgon. Ska förhandla lite med henne sen, hähä. Då får hon köpa ett 4-pack turkosa och ett 4-pack gröna + paddar(bandageunderlägg). Skulle inte sitta fel med en uppsättning svarta med för saken skull, lättmatchat liksom.
 
Benlindorna kostar 149 kronor och paddarna 99 kronor.
 

Tisdag

Datum: 2012-10-16 | Tid: 13:32:00
Allmänt | 6 Kommentarer
Tisdag, tre dagar kvar till hoppkursen för Tomas Hammar - LÄNGTAR.
 
Idag har jag inte så mycket för mig. Picasso ska vila och Oprah ska longeras med chambonen för andra gången. Blir intressant att se hur det går. Hon tycker det är såhäääääääär jobbigt att blansera upp sig själv. Men oj så nyttigt det är för henne. Hon får kämpa på och har inte en enda chans att hänga sig fast i något utan hon måste hitta balansen och sätta under sig med bakkärran. Chambonen är helt klart min favorithjälptygel vid longering. Kan skriva mer om olika hjälptyglar och mina åsikter i ett enskilt inlägg om ni vill?
 

Önskeoutfit

Datum: 2012-10-15 | Tid: 22:24:44
Outfit | 5 Kommentarer
Önskeoutfiten just nu skulle jag kunna döda för. Schabraket och stigbyglarna från Freejump ska matcha varandra eftersom de är av samma märke Ska höra lite med Sharpman om dom kan ta in det.. Lila skulle vara asa snyggt. Inte den snyggaste färgen kanske, men redigt annorlunda = I like. Det enda jag har i denna outfit är hjälmen. Stövlarna är sedan som grädde på moset ungefär. Stigbyglarna och schabraket står nu på min önskelista, kanske inte till födelsedagspresent men kanske julklapp om jag är riktigt snäll? (a)
 

Svar

Datum: 2012-10-15 | Tid: 20:57:00
| 3 Kommentarer
 
Svar: Vi kan utgå från Picassos träningsschema en optimal vecka. Jag anser att dressyr och markarbete är i stort sett samma sak och skriver därför bara "markarbete". Det är ridning på banan/marken helt enklet. Sedan kanske jag inte kör piaff och de dressyrrörelserna, haha ;) Men men, det ska vara varierande. Men om jag känner att min häst inte är tillräckligt lydig någon gång i veckan så kan jag tex skippa en uteritt eller longering för att istället trimma lydnaden inne i ridhuset eller paddocken. Där emot om jag har en unghäst så är uteritt något som jag försöker göra ganska ofta. Så fort jag har en trygg ledarhäst att rida tillsammans med så att säga. Som i Oprahs fall. Hon är väldigt tittig ute och behöver en trygg häst som sällskap tills hon själv blir modigare. När Picasso var fyra så red jag ut alla ridpass i veckan förutom ett.
 
Måndag: Longering
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Skrittas
Lördag: Markarbete
Söndag: Uteritt
 
Jag rider alltid dagen efter skoning på mina hästar. Har pratat med massa hovslagare och det är inget som tyder på att hästen skulle må dåligt av det. Men såklart kan dom vara lite ömma och ovana. Det är ju som när vi klipper våra naglar, ovant. Oprah ska tex skos på torsdag men vi ska åka på hoppkurs på fredagen :)
 

Oprah 15/10

Datum: 2012-10-15 | Tid: 20:09:47
| 0 Kommentarer
Idag trimmades Oprah inne i ridhuset. Pappa tog även två rundor i skritt före mig, haha ;) Anyway, Oprah var överlag väldigt duktig. Hon blir starkare och starkare i kroppen och orkar bära upp sig bättre. Volterna är fortfarande lite obalanserade i det lilla ridhuset men det är mycket bättre. I traven var hon dock lite hängig i handen men i omgångar var hon väldigt stadig och fin. Till galoppen sen så kändes hon jättebra. Det var bara på volterna som hon dök ner med nosen lite men jag försökte balansera upp henne så gott jag kunde med sitsen. Men det kommer!
 
Imorgon longeras hon med chambonen igen så hon får lära sig att stabilisera upp sig själv på volterna :)
 

Brev

Datum: 2012-10-15 | Tid: 14:02:41
Allmänt | 9 Kommentarer
Det damp ner ett stort brev i min brevlåda idag. Där i låg en tecking målad av en läsare. Besök henne HÄR.
Ser ni vilka det är? :)
 

Hästarna

Datum: 2012-10-15 | Tid: 12:11:21
Allmänt | 2 Kommentarer
När jag släppte ut alla hästarna imorse så gjorde jag även alla stallsysslor så som mocka, fixa hinkar med kraftfoder och påsar med grovfoder. La in hö i boxarna också så i eftermiddag är det bara att ta in dom. Tydligen ska det bli regnoväder så det är väldigt skönt att ha allt klart. Picasso hatar regn så om jag inte tar in henne i tid så kommer hon bli arg på mig ;)
 
Anyway, båda hästarna ska aktiveras. Oprah ska gå dressyr inne i ridhuset eftersom hon reds ut i förrgår när jag egentligen skulle gjort det. Picasso ska även longeras med chambonen så får vi se hur hon traskar på.
 
Mina charmknuttar ;)
 

Outfit

Datum: 2012-10-15 | Tid: 11:47:55
Outfit | 2 Kommentarer
Vill verkligen, verkligen, verkligen beställa två schabrak från Exklusiv. Ett som är svart med rött kantband och guldig passpoal med guldig brody "I do my own stunts". Sedan vill jag även ha ett till turkost. Jag har ett turkost sedan tidigare men på det står det "Picasso" så därför skulle det inte vara passande på Oprah, haha ;) Men då ska det turkosa ha ett vitt kantband istället för svart + silvrig passpoal. Tror det kan bli fräckt!
 
Gillar detta snabba ihop plock. Skulle vara fin fint på Picasso! Lindorna och bootsen ska införskaffas!
 

Gästbloggning á la Lisa Westrin

Datum: 2012-10-14 | Tid: 23:52:02
Allmänt | 1 Kommentarer

Hej hej!

 

Nu är det inte Linnson som skriver till er utan det är Lisa Westrin. Jag är en glad liten brud, född 96, drömmer om att skaffa rosa hår och bor i Linköping. Precis som Linn så rider jag och har två ponnysar vid namn Munsboro Swift och Munsboro Porter Money.

 

Jag lärde känna Linn genom ridningen när hon började rida i samma hoppgrupp som mig för Ingrid. Jag kommer inte ihåg när det var men för 2-3 år sedan tror jag. Om jag inte minns helt fel så tror jag att min första reaktion var att hon hade en GPA hjälm (heheh) och att hon då var en ”rival”. Det kunde ju vara så att hon blev bättre än mig för att hon hade en GPA, det förstår ju vem som helst *blink*.  Skämt å sido, det tog ett tag innan vi började prata med varandra förutom ett fint litet ”Hej” och det är nu, några år sedan jag första gången träffa henne som jag har börjat prata med henne. Gladare människa får man leta länge efter kan jag lova ;)

 

Menmen, lite om mig och mina hästar. Jag bor som sagt i Linköping och började för någon månad sen mitt första år på John Bauer gymnasiet. Där går jag Samhäll Beteende Ridning. Har ridit så länge jag kan minnas och håller på med hoppning. Swift har jag haft i ca 2,5 år och i somras så debuterade vi 120. Han är en grå valack född 04 (alltså är han 8 i år) och vi köpte honom som en mager, liten sexåring. Men som man brukar säga ”Träning ger färdighet”  och idag är han en toppensnygg hoppeponny! Jag är helt säker på att ni kommer få se honom i eliten i i fortsättningen, förhoppningsvis med mig men även med andra ryttare!

 

Min andra ponny är Porter Money. Han är brun, född 99 och även han en valack. Sedan november 2011 så har han varit i min ägo så snart firar vi ett år tillsammans, yey! Med Porris (som han så fint kallas) så har jag tävlat ett flertal 120 med en nolla kvar till 130. Har ridit många rundor där retligt en bom har rullat ner men snart så sitter sista nollan hoppas jag! Porris är en speciell herre som helst går på storhästavstånd och tycker livet äger när det är omhoppning och matte gasar på!

 

Förutom att skaffa rosa hår så drömmer jag även om att få träffa Eminem och Lady Gaga, förändra samhället vi lever i, vill lära mig rappa, kunna flyga  och även att så tävla i världscupen (och såklart vara bra!). 

 

Det var lite kort om mig. Ha det bäst och eh, ja dö inte, det är dumt! :)

Följ mig gärna på instagram: LisaWestrin

 

 


Azum!

Datum: 2012-10-14 | Tid: 22:01:28
Allmänt | 1 Kommentarer
Är extremt taggad inför hoppkursen för Tomas Hammar den kommande helgen. Hamnade i en grupp om fyra stycken och en av dom är Minna. Kommer bli riktig kul. Jag hoppas att han är hård. Annars presterar inte jag som bäst. På fredag tränar jag i näst sista gruppen, den som rider klockan 17.30. Hela träningen är i 75 minuter och efter sista lektionen så är det teori för Tomas Hammar + pizza. Blir awesome! Sen på lördagen tränar jag klockan 11.
 
Ser så mycket fram emot det! Hoppas det blir givande. Ska bli kul att höra vad andra tränare har att säga om mig och Oprah som ekipage.
 

Barbacka

Datum: 2012-10-14 | Tid: 20:28:12
| 1 Kommentarer
Efter mötet tog jag en barbacka tur på Picasso. Inget krävande utan bara mysridning eftersom hon var så konstig i förrgår. Det började bra, haha.. Skulle hoppa upp inne i stallet och jag tog i lite för mycket så jag ramlade av på andra sidan, hähä (a) Men men, ett gott skratt skadade inte! Red henne sedan inne i ridhuset och hon var jättelåg och fin i traven. När det kom till galoppen så levde hon lajban och bockade och kickade. Men efter ett tag släppte hon igenom och var inte lika nervig och busig ^^
 

Godmorgon

Datum: 2012-10-14 | Tid: 10:29:10
Allmänt | 1 Kommentarer
Idag har jag lite att göra. Måste göra mig i ordning för att kunna dra ut till stallet om en timme ungefär. Ska göra alla stallssysslor så jag har det klart innan US mötet på klubben klockan halv tre. Efter mötet åker jag och tar in dom och rider Picasso så får jag se hur hon känns idag..
 
Mer uppdatering kommer ikväll!
 

Picasso

Datum: 2012-10-13 | Tid: 23:27:10
Allmänt | 13 Kommentarer
Jag vill dela med mig om min och Picassos historia med våra motgångar. Jag vill att ni ska veta hur fantastisk denna ponnyn är. Picasso har aldrig haft ett friskt liv, men hon kämpar även fast allt har varit nära på att brista. Hon har ett hjärta av guld och är en kämpe enda ut till hovspetsarna!
 
Vi börjar från första början, när jag köpte min första helt egna häst. Jag hade samlat ihop pengar i massa år och fick äntligen ihop en pott som jag kunde lägga på en helt egen häst. Mina föräldrar var de sista personerna på jorden som jag trodde skulle gå med på att köpa häst. Men efter många års tjatande så insåg dom tillslut att allt babbel om egen häst inte skulle sluta för en jag fick tillåtelse att köpa en egen. Detta inträffade när jag var 14 år. Några dagar efter min fjortonårsdag köpte jag min första egna ponny, Picasso. Picasso var fyra år och nyligen importerad från Holland. Hon hade befunnit sig i Sverige i ett par månader(?) och under den tiden blivit inriden. Just då var jag inte ett dugg intresserad av att tävla så vi köpte Picasso. En tjock liten fyra årig ponny som nästan rullade fram för den stora magen!
 
Ett par månader gick och Picasso blev halt. Vi åkte in för att röntga henne och fick reda på att hon hade lösa benbitar och broskbildningar i vänster bakben. Veterinärerna sa att det inte var någon idé att operera då det bara skulle komma tillbaks hela tiden. Dom sa även att Picasso med lite tur skulle kunna hoppa bana upp till 80 cm. Hästhandlarna vi köpte Picasso av sa att vi fick byta ponny om vi ville. Men vi tackade nej. Picasso var speciell redan då. Sedan gick åren. Picasso var halt lite till och från, vi bytte stall och började ge henne glukosamin - hon blev bättre. Tiden gick och Picasso och jag började tävla. På en tävling betedde hon sig jättekonstigt och hon stannade på ett hinder vilken hon aldrig gjort tidigare. Equiterapeuten om ut och fick bort en rejäl låsning i hennes höftben som säkert var anledningen till incidenten. Men hon hade ändå gått runt två klasser(LD & LC) den helgen med en låsning i hela höftbenet.
 
Månaderna gick och sommaren innan jag skulle börja ettan på gymnasiet så kraschade jag och Picasso in i ett hinder vilket ledde till att hennes självförtroende sjönk ner till botten. Hon stannade, stannade och stannade. Hon ville så gärna hoppa men vågade inte. Detta gjorde att hon till och med försökte krypa under hindrena för att komma över! Med hjälp av min nya tränare så fick Picasso tillbaks sitt självförtroende igen efter ett år ungefär. Sedan kom nästa smäll. Picasso blev halt igen. Vi åkte in och röntgae, Picasso hade fått hovbroskförbening. Veterinärerna sa att hon hade ordentligt med hovbroskförbening på båda framhovarna. Deras ord var:
 
- Den där ponnyn kommer inte hoppa ett enda hinder, tro mig!
 
Hah, visst.. Picasso fortsatte hoppa och idag lider hon inte av sin hovbroskförbening. Vi fortsatte tävla med bra resultat.
 
Återigen så gick månaderna. Sedan kom nästa smäll. Under en tävling i Grankärr så skulle jag och Picasso starta en LC och en LB. Under första klassen var hon jätteseg och loj! Men hon kravlade sig runt banan. Sen under nästa klass så stoppade hon på första hindret i framhoppningen. Inte alls likt henne.. När vi kom in på banan så rev vi i stort sett alla hinder plus att hon stoppade på ett. Men runt kom vi dock med så mycket fel att vi blev uteslutna. När vi kom hem så var Picasso halt. Det tyckte vi var väldigt märkligt eftersom hon inte hade visat något symptom på hälta under tävlingen. Men väl hemma var hon blockhalt. Vi upptäckte sedan till vår fasa att hennes framhovar var så gott som lösa. Dom hade liksom gått av rätt över hoven. Det var bara centimetrar som spelade in.
 
Åter på kliniken så hade veterinärerna och hovslagarna aldrig sett något liknande! De kapade av Picassos hovar och hon fick gå på smärtstillande i några dagar. Där efter var vi back on track. Sedan gick det en tid igen. En ganska lång tid faktiskt. Till början av detta år. I mars om jag inte minns helt fel.. Då hade jag varit på läger med klassen uppe i Branäs i en vecka. Mamma informerade mig under tiden jag var där att Picasso inte verkade vara sig själv. Mamma sa:
 
- Hon saknar dig!
 
När jag sedan kom hem och skulle gå för att hämta Picasso så mötte hon mig inte i hagen. Men hon stod och kollade på mig med en blick som liknade något "åh, äntligen är du här". Jag tog in henne och där brast det. Picasso började skaka. Jag la på henne flera täcken och gav henne lite hö. Hon åt så då trodde jag att anledningen till skakningarna var att hon bara frös(hon är i vanliga fall frusen av sig). Jag åkte ut senare på kvällen för att titta till henne. Skakningarna blev värre när jag kom ut. Det var som att hon släppte alla hämningar när jag kom. En rop på hjälp. Jag ringde veterinär och dom var på väg. Jag fick order om att gå med henne i ridhuset tills veterinären kom. Under tiden blev Picasso bara sämre och sämre men hon gick intill mig, hack i häl. När veterinären kom brast det igen. Picasso började krampa. Hela hästen skakade och rykte. Jag och mamma fick försöka stötta upp henne eftersom kramperna blev så svåra. Veterinären sa att det var ungefär 10% chans att hon skulle klara sig. Hon hade svåra kramper men hon kämpade. Min ponny kämpade. Veterinären skrek "snälla Picasso, snälla Picasso" och bad henne kämpa på. Kan ni fatta vad dom orden skar i hjärtat när till och med en veterinär skriker så?!
 
Natten var jobbig. Hon fick massa saker. Kommer inte ihåg allt. Men den natten blev så lång. Picasso fick inget dropp utan vi fick i henne ganska mycket vätska så vår uppgift var att gå med henne. Hela natten med jämna mellanrum. Dagen därpå verkade hon bättre. Jag blev så extremt lättad när hon började piggna till! Men fram till natten fick hon ett återfall. Kramperna blev värre och värre. Jag ringde till veterinär och jag trodde min sista tid med min själsfrände var kommen. Veterinären kom, det var blod på betonggolvet och på vissa boxar den natten.. Blod från min stackars ponny som vars liv hängde på en skör tråd den natten.
 
Dagen därpå var Picasso tagen av allt som hände. Hon var seg och vill inte dricka. Vi fick tvinga i henne vatten. Vi sprutade in vatten i munnen på henne, höll huvudet högt och masserade sedan halsen så att hon kulle svälja. Hon var väldigt envis men det gick. Picasso återhämtade sig och redan en månad efter koliken så var hon tillbaks på tävlingsbanan och satte två felfria rundor i Boxholm i LC och LB. Allt kändes så bra!
 
Nu har det gått några månader och nu kom nästa smäll. Det är fel på Picasso. Det sitter i vänstersidan av nacken och i vänstra bakknät men varför vet vi inte. Inte ens min equiterapeut kan sätta fingret på vad det är eller vad det kan bero på. En resa till Skara verkar behöva planeras in nu..
 
Min fundering är, varför ska detta hända de som verkligen har det stora hjärtat och viljan att leva och prestera?! Varför ska alltid de godaste drabbas? Det finns massa ponnys där ute på ridbanorna som är envisa som synden och hellre gärna skulle vilja stå i en hage och bara chilla medan Picasso är en häst som alltid vill vara till lags och arbeta. Picasso kämpar. Det ska inte vara förgäves!
 
Vart tar livet oss nu vännen?
 

Mejl från läsare

Datum: 2012-10-13 | Tid: 20:50:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Damp ner ett mejl idag från en läsare. Blev helt varm inombords och väljer att inte nämna personen vi namn om den själv inte vill. Det löd i alla fall såhär:
 
"Hej Linn.
Jag känner dig inte, inte alls. Har aldrig träffat dig. Men du ska veta att du är en stor förebild för mig. Det började med att jag hittade till din blogg, tror det var via ponnysanning, eller något. Iallafall så var de när Putte inte skulle få finnas mer. Tyckte så otroligt synd om dig. Men läste din blogg ett tag men sedan tappade jag den. Kollade andra bloggar och hade inte en tanke på att din blogg fanns längre. Men sen kom den dag då jag hittade tillbaka till den. Jag kände igen den på något sett men visste inte vart ifrån. Tyckte den var väldigt intressant och fortsatte läsa. Sen så såg jag ju att det var din blogg, jag kom sen ihåg att jag har ju läst denna blogg tidigare. Det var ju bloggen med Linn och hennes häst"Putte" som hon fick lov att ta bort, och så hade hon ju den där otroligt fina skäcken Picasso. Och sedan den dagen jag hittade tillbaka till din blogg har jag läst den varenda dag, nästan varenda timme. Tycker så sjukt mycket om din blogg. Har en bild på dig och Picasso som bakgrundsbild på mobilen och datorn, din blogg som startsida på datorn och tycker du bara är en sån otrolig människa. Skulle vara en dröm att få träffa dig, och dina hästar. Tycker Picasso är så himmla fin. Jag rider själv men har ingen häst just nu, men har haft. Mamma och pappa tycker inte att vi har tid att skaffa någon ny nu. Men jag rider mycket ändå. Håller på att leta medryttarhäst, men troligtvis nästa år ska jag få ha en häst på foder. Men jag har ALDRIG sett en sån fin häst som Picasso. Ville bara berätta att du är en stor förebild och kommer aldrig sluta följa din blogg! Tack för att du finns här. Du har faktiskt gjort mig till den jag är idag, iallafall en del av mig. Thank you, because you want to read this .. I love you, Linn Strelin! <3"
 

Pill med ponnyn

Datum: 2012-10-13 | Tid: 19:17:13
| 1 Kommentarer
Eftersom min lilla stackare fick stå idag så pysslade jag om henne vilken hon uppskattade till tusen. Fick för mig att jag skulle försöka knoppa hennes extremt lilla man och varför inte? Visserligen är knoppar ohyggligt fult enligt mig men Picasso gillade när jag pillade lite extra i hennes man. Tog ut dom efter en stund sen, hah. Borstade sedan lite extra och hon höll på att somna. Sötnos!
 
Var ett tag sedan jag gjorde knoppar, hihi..
 
 

Täcken

Datum: 2012-10-13 | Tid: 19:06:49
| 2 Kommentarer
På Picassos önskelista står ett fleecetäcke uppskrivet. Och inte vilket fleecetäcke som helst utan ett från Hv Polo ska det vara. För att vara lite mer detaljerad så är det från Crown kollektionen, lite mer glammigt så att säga. Picasso är ju en liten glammig tjej, lite divig sådär ;) Tyvärr har jag inte hittat en enda bild på det! Lite små surt eftersom det är så otroligt snyggt. Vill använda det vid tävling eftersom jag anser det för snyggt för att användas i vardagen. Picasso har följande täcken:
 • John Whitaker vintertäcke med hals
 • Kingsland tävlingstäcke med fleece
 • Bucastäcke med fleece
Kingslandtäcket vann jag i en bloggtävling och det används endast vid tävling. Om jag nu införskaffar mig Hv Polo täcket som Picasso önskar så kommer det bli de nya tävlingstäcket och Kingslandtäcket kommer då användas till vardags. Det är jättefint! Sedan har Picasso även ett lila Bucastäcke med insidan i fleece och utsidan i något glattare material som ska göra att svetten lägger sig på utsidan av täcket utan att kyla ner hästen. Det har hon under kvällen till en tävling eller när jag ska släppa ut henne dagen därpå så hon slipper sova med sitt tjocka JW täcke.
 
På Oprahs täckesfront så är det köpstopp för tillfället. Det enda som eventuellt kommer att införskaffas är ett halstäcke till hennes nya vintertäcke. Annars är det totalt stopp. Hon har följande täcken:
 • Sharpman vintertäcke
 • Horse Guard fleecetäcke
 • John Whitaker nättäcke
 • Hv Polo fleecetäcke
 • Bucastäcke med fleece
Nättäcket från John Whitaker använder jag endast under somrarna när det är för varmt för hästen att ha ett vanligt fleecetäcke i transporten. Täcket håller flugorna borta och absorberar lite svett. Köpte det endast för att det var snyggt i stort sett, haha ;) Sedan har jag ett rosavitblått randigt fleecetäcke från Horse Guard som jag använder i vardagen efter ett träningspass. Täcket från Hv Polo är min nyaste investering och används som transporttäcke och tävlingstäcke nu under vinterhalvåret. Sedan har jag även ett orange Bucastäcke med fleece och glatt utsida som ligger och skräpar efter Puttes bortgång.. Det ska dammas av och börja användas som täcke innan tävlingsdagen, under natten.

Struntade i dressyrpasset

Datum: 2012-10-13 | Tid: 18:21:48
| 2 Kommentarer
Red ut tillsammans med en annan i stallet istället. Blev mycket skritt då vägarna var väldigt hårda. Men det fanns vissa stället vi kunde galoppera på och Oprah gillade sitt sällskap! Vi avslutade uteritten med lite galopp inne på den nyharvade utebanan. Hon var fin även fast jag inte krävde något :)
 
Imorgon får hon vila och på måndag kaaaanske jag åker och dressyrtränar för min hopptränare. På tisdagen longeras hon med chambonen och på onsdag rids hon inne i ridhuset. Sedan får hon vila på torsdagen + att hon ska skos då och sedan är vi förhoppningsvis fit for fight inför den tvådagars hoppkursen med Tommas Hammar fredag till lördag! :)
 
 

Planer för dagen

Datum: 2012-10-13 | Tid: 12:12:02
Allmänt | 0 Kommentarer
Picasso ska stå idag. Oprah longerades igår och tyckte det var extremt jobbigt men jäkligt nyttigt för då kunde man se hur pass dålig balans hon har själv. Så longering en gång i veckan ska det bli i fortsättningen med chambonen! Idag ska jag rida henne. Det får bli ett dressyrpass med mycket lydnad och målet med fina övergångar och avbrott med formen kvar. Kan bli spännande!
 

Anatomisk nosgrimma

Datum: 2012-10-13 | Tid: 12:05:04
Utrustning | 4 Kommentarer
Någon som vet om denna anatomiska nosgrimma från Dyon går att köpa separat? Om jag kommer vara tvungen att byta läderfärg på Picasso till svart så vill jag ha ett nytt Dyon the Difference(såklart-bästa tränset). Men jag vill byta ut nosgrimman till den anatomiska på detta träns. Så galet snygg!
 

Bakslag

Datum: 2012-10-12 | Tid: 20:31:28
| 8 Kommentarer
Jag har tyckt enda sedan equiterapeuten var här för en vecka sedan att Picasso börjat sakta men säkert bli bättre. Men idag kändes som ett ordentligt bakslag. Equiterapeuten sa att vi skulle vänta och se i två veckor, om hon inte blir bättre, ja, då måste vi åka ner till Skara.. Nu har en vecka gått och efter idag tror jag inte hon kommer kännas bättre om en vecka till. Det känns omöjligt efter idag.
 
Började värma upp henne i skritt och sedan trav. Hon var totalt skänkeldöd så fick sätta på mig ett par sporrar. Sedan började jag trava och hon var otroligt ofokuserad. Efterhand blev det bättre och hon släppte igenom men jag var tvungen att rida med en superlåg hand. Sen till galoppen. I höger galopp, det som går bra just nu gick även bra idag. Men sen bara exploderade det i vänstergaloppen. Helt plötsligt kunde hon dra upp huvudet och bara frysa. Fick då gasa på henne allt vad jag hade framåt så att hon skulle tänka "ner och fram". Men detta fortsatte. Helt plötsligt blev hon en struts och fryste till.
 
Avslutade ridpasset när detta hände. Picasso gör inte så om hon inte har någon anledning till det. Skulle sedan smörja in henne med liniment på vänstersidan av nacken och hon hade jätteont. Jag såg det i blicken och hon visade det genom att mixtra med huvudet. Det känns inte bra nu..
 
 
 
 
 
 
 

Animo

Datum: 2012-10-12 | Tid: 20:14:36
Utrustning | 7 Kommentarer
Funderar starkt på att nästa investering i ridbyxväg borde bli ett par Animo. Tycker dom ser riktigt sköna ut och skoningen verkar ordentlig. Stretchiga också! Skulle vilja ha ett par svara men är inte säker på om jag vill lägga ut så mycket pengar på ett par ridbyxor.. Till er som har ridbyxor från Animo, är dom värda priset?
 

Fredag

Datum: 2012-10-12 | Tid: 11:30:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Vad händer idag? Jo, idag ska jag rida Picasso och förhoppningsvis kommer det då komma upp lite nya ridbilder. Sedan ska jag testa att longera Oprah med chambonen. Kan bli intressant. De andra två gångerna jag longerat henne utan något så har hon dragit som ett jihu bort till ena delen av ridbanan när det blivit jobbigt. Och tänk er mig. Jag har inte så mycket att sätta emot när hästen är 170 och bestämmer sig för att dra när hon får chansen. Hoho, typ whiplash. Dock var det just i början när hon kom. Såklart man ska testa gränserna lite då ;)
 
Och förresten så flyttas bloggen idag! Så ni får ha lite överseende med bloggandet. Det blir lite annat att vänja sig vid :)
 

Ponny plutt

Datum: 2012-10-11 | Tid: 22:16:34
| 2 Kommentarer
Idag longerade jag Picasso med chambonen. Hon förstod mer hur chambonen fungerade idag och sprang inte på som en fartdåre utan tog det ganska lugnt och jobbade på i en lång och låg form. Hon verkar vara på bättringsvägen men vi får se.. Ska rida henne imorgon och då åker även kameran med så jag får lite nya ridbilder på sötnosen!
 

Benlindor

Datum: 2012-10-11 | Tid: 21:37:26
Utrustning | 6 Kommentarer
Något som jag har fått dille på just nu är benlindor. Jag har en uppsättning kombinationslindor från Hööks i färgen marin. Själv älskar jag när hälften är fleece och hälften är högelastisk linda. Då slipper man att använda paddar liksom. Sedan så har jag nu under de senaste två gångerna fått in snitsen på att linda. Innan blev allt som en stor klump, haha ;) Men nu går det prima, i alla fall på god väg! Och jag tycker lindor ger ett mer stiligt intryck.
 
Ska ta och införskaffa med understa i färgerna svart och brun. Sedan de färgade längst ner vill jag ha i alla färger. Alltså blå, rosa och grön. Underbart söta men dessvärre bara elastiska så paddar kommer krävas!
 

Tränat kusinvitamin

Datum: 2012-10-11 | Tid: 20:42:00
| 3 Kommentarer
Idag tränade jag min kusin och hennes foderponny Rita. I början ville Rita inte riktigt vara med på noterna och var allmänt tjurig. Inte alls tillfreds. Så jag hoppade upp lite spontant som ni ser(jag vet, utan hjälm) bara för att känna så allt stod rätt till så vi inte tampades med en ponny som hade ont eller liknande. Men hon var riktigt trevlig! Red i max 5 minuter i skritt och trav och hon traskade på fint och var så nöjd så. Sedan fick min kusin hoppa upp igen och då visade Rita humör igen, haha, hon vet hur hon ska göra med småtjejorna! Men när vi plockade fram hinder så blev hon på helt annat humör. Jätteglad ponny! Min kusin slutade med ett skutt på 1 m och allt gick klockrent och ponnyn var med på noterna!
 
Det var ett tag sedan man red C-ponny! Kände mig som en jätte ;)
 
Nu vet jag att det kommer bli världens liv pga att jag varken har hjälm eller skor med klack. Men jag uppmanar ingen att rida såhär. Det gör jag inte i vanliga fall heller. Jag rider alltid med hjälm annars för min egna säkerhet. Detta var endast en engångsgrej! Anyway, mitt liv mina val = mina konsekvenser.
 
 
 
 
 
 

Ingen vanlig torsdag

Datum: 2012-10-11 | Tid: 13:07:59
Allmänt | 1 Kommentarer
Vanligtvis brukar jag åka och träna med Picasso. Men dessvärre är hon som sagt inte helt frisk i kroppen just nu och rids efter ett schema och får massa tillskott och linimenteras. Idag ska hon longeras och imorgon ska hon ridas. Utöver detta så ska hästarna fotas lite om solen inte hinner försvinna. Vill ju fixa en ny header så ska försöka få någon bra bild tillsammans med Oprah!
 

Tröja från Adidas

Datum: 2012-10-11 | Tid: 13:02:04
| 0 Kommentarer
Säljer den omåttligt populära Adidaströjan då jag inte har någon som helst användning av den! För stor! Storlek 38 och måttligt använd. Nypris 7-800 kronor men säljer den för 200 kronor plus eventuell frakt. Om du är intresserad så mejla mig på Linn-Strelin@live.se :)
 

Sadelbyte

Datum: 2012-10-11 | Tid: 12:09:42
Allmänt | 6 Kommentarer
Under nästa vecka så kommer jag ringa och beställa koll av sadel hos Sharpman. Ska då ta med mig båda mina sadlar. Både Picassos egna men även Oprahs. Anledningen till detta är att jag tror Oprahs sadel ligger bättre på Picasso en vad hennes egna gör. Och om det nu är så att den passar bättre så kommer jag sälja min Pessoa och tvingas använda svart utrustning på Picasso, buhu! Men jag har inte råd att köpa ny sadel. Så får istället använda Prestigesadeln till båda hästarna, tyvärr.
 
Om det nu är så att Oprahs sadel passa bättre så ska jag sälja/byta Dyon The Difference tränset, Dyon Hunder tyglarna, Dyon martingalplattan, förbygeln, magplattan och Veredusbenskydden. Tänker byta/köpa allt i svart.
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2012-10-11 | Tid: 10:31:14
| 1 Kommentarer
Hoppträningen igår gick bra. Hon kändes fin under framridnngen och lyssnade jättebra. Dock kom huvudet ner lite mycket ibland så fick plocka upp henne några enstaka gånger. Till framhoppningen sen så ville hon gärna pipa iväg och bli stark men det gick bättre efter att hindrena blev högre. Vissa språng var så otroligt bra medan andra var mindre bra. Men när man kommer till den ridningen då man kunde lätta på tygeln innan språnget och dom ligger kvar i samma tempo, det är ett jäkligt bra språng. Kändes som hon skulle hoppa min ur sadeln dom gångerna. Oj så fina!
 
Nu gäller det bara att få henne så pass lydig så att varje anridning går att göra så på. Då får hon mer tygel i hela språnget och på så sett blir hennes teknik bättre. Nu taggar vi om tills nästa veckas hoppkurs för Tomas Hammar!
 

Bloggtävlingar

Datum: 2012-10-11 | Tid: 10:22:26
Allmänt | 0 Kommentarer
Man kanske kan ha lite tur ibland? John Whitaker täcket vill Picasso ha sa hon, hon är så frusen min lilla tjej! Och jackan vill jag ha eftersom jag med är frusen. Haha :)
Klicka på någon av bilderna för att komma till tävlingarna.

 
Men glöm inte att vara med i min tävling också! Klicka HÄR för att delta!
 

Finn fem fel, rätt svar!

Datum: 2012-10-11 | Tid: 10:01:48
Allmänt | 0 Kommentarer
Den som gissade rätt svar först hade ingen blogg så därför tar jag den som gissade rätt andra gången vilket var den här bloggen! Ta en titt! :)
 
Många tyckte det var väldigt klurigt. Vilket det självklart ska vara annars hade jag fått in massor av rätta svar. Och det är inte meningen ;) Men jag tycker inte att dom var för svåra faktiskt. Det gällde att verkligen kolla uppifrån och ner och till slut fick jag in ganska många rätta svar! Felen var:
 • En av Picassos fläckar på halsen var borta
 • En stjärna på min skoning var borta, på rumpan
 • Hålen på stigbygeln var borta
 • Guldknoppen på senskyddet var borta
 • Märket på GPA hjälmen var borta
Men jag hoppas ni uppskattade det! Kanske ska ha dessa små tävlingar i fortsättningen och kanske till och med något litet litet pris utöver länkningen också ibland. Eller?
 

Finn fem fel

Datum: 2012-10-10 | Tid: 13:49:12
Allmänt | 36 Kommentarer
Har fått en förfrågan om jag kan göra en "fem felare". Självklart kan jag göra det! Vinnaren blir länkad här imorgon! Så vad väntar du på? Var är felen? Den översta bilden är original och den understa är den med fel på. Lycka till!
 
 

2002 - 2012

Datum: 2012-10-10 | Tid: 11:47:26
Allmänt | 6 Kommentarer
Somliga tårar torkar aldrig..
Det har gått över ett halvår och jag har fortfarande ditt tagel liggandes i garderoben. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra. Men det ska bli något speciellt. En ring i silver kanske? Det återstår att se. Jag låter det ligga orört i garderoben tills jag vet och tills jag har ekonomin för att göra något speciellt, för det var det du var, speciell.
 

Hoppeträning

Datum: 2012-10-10 | Tid: 11:18:50
Allmänt | 3 Kommentarer
Höjdpunkten på veckan, hoppträningen. Ska verkligen försöka vara så noggrann som möjligt idag och verkligen inte nöja mig med något som är "halvdant" utan verkligen nöta nöta! Kommer rida igenom henne ordentligt under framridningen. Mycket tempoväxlingar, avbrott och förflyttningar för skänkeln för att få henne så eftergiven som möjligt. Blir sedan intressant att se vad dagens hoppövningar är!
 

Longeringssystem

Datum: 2012-10-10 | Tid: 11:04:00
| 3 Kommentarer
Säljer mitt longeringssystem! Kostar 300 kronor nytt hos Hööks men säljer mitt för 100 kronor plus eventuell frakt! Observera att gjord ingår ej!
 
Såhär står det om varan:
Mycket justerbart, passar både ponny och häst. Går att fästa på olika sätt så att hästen först tränas i låg form för att sedan gå i en högre form. Hjälper hästen att inte lägga för mycket vikt i framdelen.
 
Mejla mig på Linn-Strelin@live.se vid intresse!
 

Inom en snart framtid vill jag..

Datum: 2012-10-09 | Tid: 19:45:55
Allmänt | 4 Kommentarer
 • Få ett fast jobb
 • Flytta hemifrån
 • Flytta hästarna
 • Tatuera mig
Det som jag vill just nu är verkligen att få ett jobb. Om jag får jobbet som jag kanske kanske håller på att få så kommer jag jobba i Motala. Fast jobb eller inte vet jag inte än. Men jag håller tummarna! Ska ringa imorgon och besöka. Sedan är det bara att ha is i magen och vänta. Detta leder sedan in på en egen lya. Om jag får jobbet så vill jag även flytta till en egen lägenhet i Motala. Jag umgås med fler personer där och Vadstena är lite för litet enligt min mening.. Jag vill helst ha en tvåa som lägenhet men en etta kan duga så länge. Vet redan hur jag vill att det ska se ut. Åååh, längtar!
 
När jag flyttar så vill jag såklart även flytta mina hästar så jag slipper pendla mellan Motala och Vadstena 7 dagar i veckan. Har redan ramat in ett ställe - Norrsten. Känner två personer som har sina hästar där och de trivs väldigt bra och stallhyran är inte överdrivet dyr + att obegränsat med hö och halm ingår och även fodring 5 gånger om dagen var av två med hö i hagen(fina hagar). Finns bara en nackdel och det är att dom inte har en paddock, än. De har endast ridhus men av det jag fått reda på så är en paddock på G.
 
Och när allt detta i mitt liv är fullbordat så är det bara att spara ihop pengar till en tatuering. Vill verkligen tatuera in "Little Monster" på underarmen och även någon text på mina nyckelben eller revben..
 

Picasso 9/10

Datum: 2012-10-09 | Tid: 18:39:44
| 1 Kommentarer
Idag red jag Picasso igen. Det är andra gången efter att equiterapeuten varit och behandlat henne. Kunde känna en liten förbättring idag. Hon var mer avslappnad och ångade inte på i fullfräs när jag försökte rakställa henne i vänstergaloppen. Så det är en liten lättnad att det är bättre. Jag ger henne glukosamin och även MSM i dubbel dos och så smörjer jag in hennes nacke och bakknä med ett liniment som det är 96 timmars karenstid på. Sedan rids hon efter ett schema. Rida - longera - vila - rida - longera - vila osv. Finns inte så mycket mer jag kan göra nu och jag hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll så vi slipper åka enda ner till Skara.
 
Bebis är alltid så glad och positiv till allt! Hon om någon förtjänar att vara frisk.
 
 
 
 

Dressyrskydd

Datum: 2012-10-09 | Tid: 18:29:33
Utrustning | 12 Kommentarer
Vill verkligen, verkligen investera ett par dressyrskydd. De på bilden är Hööks egna men jag vill istället ha Catagos. De ska vara vita men ett par svarta skulle inte heller sitta helt fel. Tycker dom vita är jättesnygga och verkar ge ett ordentligt stöd och skydd för benen. Oprah skulle nog bli jättefin i en uppsättning vita!
 
Hos Charlies har de haft extrapris på dom. Tror även Sharpman har det så ska nog ta mig en titt snart!
Någon som vet hur kvalitén är på de från Hööks?
 

Hv Polo täcke

Datum: 2012-10-09 | Tid: 17:57:17
| 3 Kommentarer
Här kommer två bättre bilder på Oprahs nya fleecetäcke från Hv Polo! Nypris är 1.059 kronor men jag hittade det hos Sharpman för halva priset. Såklart har Oprah även den tillhörande grimman från Hv Polo. Även den hittade jag för halva priset hos Sharpman :) Vet att det finns ett täcke kvar för halva priset. Storlek 185 vilket motsvarar 135 typ..
 
 

Planer för dagen

Datum: 2012-10-09 | Tid: 11:31:53
Allmänt | 0 Kommentarer
Planerna för dagen ser ut som följande: Rida Picasso
Inte så mycket att göra så att säga. Har en ganska slapp dag framför mig vilket är skönt! Om jag har lite tur kanske jag kan snappa upp någon som kan fota mig lite när jag rider. Behöver nya ridbilder på Picasso känner jag. Picasso gillar att synas ;)
 

Dressyrpass på Gul

Datum: 2012-10-08 | Tid: 21:40:44
| 3 Kommentarer
Oprah kändes lite framtung under hela passet idag. Lite lite tung i handen och lite loj baktill. Gjorde mycket avbrott och igångsättninger, flyttade för skänkeln och lite sådant smått och gått. Tillslut släppte hon igenom i galoppen och satte under sig riktigt bra. Nu ska vi jobba mer på den höga formen och lägga in lite mer krut i markjobbet. Längtar tills hon blir sex så jag kan rida henne 5-6 dagar i veckan och verkligen jobba upp muskler och kondition! :)
 

Min kamerautrustning

Datum: 2012-10-08 | Tid: 21:14:00
| 3 Kommentarer
En kamera såklart! Och kameran jag fotograferar med är en Nikon D60 som jag fick när jag fyllde 15 år. Har haft den i snart fyra år alltså. Är jättenöjd men dessvärre har den krånglat lite från och till.. Men det beror på att det är glapp mellan kamerahuset och originalobjektivet. Kommer så småningom vara tvungen att köpa en ny kamera om min känsla stämmer! Sedan har jag även tre objektiv. Ett standardobjektiv, ett 50 mm objektiv och ett 55-200 mm objektiv.
 
Standardobjektivet 18-55 mm
Objektivet som följde med kameran har jag använt mycket i yngre dagar. Det är autofokus och fungerar bra att fota med. Den uppnår inte den kvalitén jag vill ha på mina bilder dock men helt klart ett bra allroundobjektiv för den som inte kräver så mycket.
 
Nikon AF Nikkor 1,8D 50 mm
Mitt andra objektiv är min nyaste investering i kameraväskan. Jag fick det av mor och far i studentprisent. Det är manuellfokus vilket gör att jag måste ställa in fokuseringen själv vilket var lite svårt i början. Men nu när jag har fått kläm på det så är det en riktigt favorit. Jättebra till porträttfotografering och när man ska fota olika produkter.
 
Nikon AF-S Nikkor DX 55-200 mm
Mitt tredje och sista objektiv är ett som jag använder vid fotografering av rörelsebilder. Jag fick det i julklapp förra året och det har används flitigt! Med det fotar jag alla ridbilder på min blogg. Det är autofokus och med bildstabilisator. Ett objektiv som jag kan rekommendera!
 
 
Utöver detta så har jag ett stativ i aluminium, en ministudio, en fjärrkontroll och en reflexskärm. Stativet använder jag inte längre. Men kommer nog göra mer i fortsättningen när jag flyttar hemifrån, vill ha en liten fotostudio hemma då! Och ministudion har jag faktiskt aldrig använt. En onödig investering helt enkelt så om någon är intresserad så är den till salu! Fjärrkontrollen används när jag tex ska fota mig själv(hehe). Händer inte allt för ofta dock ;) Sedan är reflexskärmen något som jag endast använder vid lite seriösare porträttfotograferingar!
 

Fullt upp

Datum: 2012-10-08 | Tid: 16:36:29
Allmänt | 4 Kommentarer
Har fullt upp just nu men det värsta är över. Nu återstår bara stallet! Har varit på möte och efter mötet bjöd Viktor mig på fika. Skönt med ett litet break från min hetsiga dag! Sen åkte jag till ett annat ställe där jag skulle träffa en person och där efter åkte jag till Granngården för att köpa foder. Nu är jag äntligen hemma och ska snart ut till stallet för att trimma dressyr på Oprah!
 
Uppdaterar mera ikväll. Kommer bl.a. komma upp ett inlägg med min kamerautrustning och även dagens ridpass.
 


Glöm inte anmäla er till tävlingen! Klicka HÄR.
 

Ny start på veckan

Datum: 2012-10-08 | Tid: 10:40:48
| 6 Kommentarer
Min vecka började med morgonfodring av kraftfodret. Sedan släppte jag ut alla hästar. Picasso var så söt imorse för hon var såååå trött men ändå hungrig(som vanligt). Så istället för att försöka slå sönder hela boxen när jag hämtade hennes hink så krafsade hon lite småfint.
 
Filmade ett litet klipp. Picasso är så söt!
 

Lilla hjärtat

Datum: 2012-10-07 | Tid: 22:03:00
| 0 Kommentarer
Vi fortsatte vår lilla program idag mot en frisk Picasso. Ett longeringspass med chambon stod spikat. Det var ett tag sedan jag longerade henne med chambon så de gick väldigt fort ibland. Men lång och låg var hon minsann och jobbade på bra under de stunder hon var lugn. Skrittade av henne länge för hand och sedan tog jag av henne all utrustning och linimenterade.
 
Titta, någon fick på sig Oprahs träns idag! Sneöra <3
 

Shopping

Datum: 2012-10-07 | Tid: 21:45:28
Shopping | 6 Kommentarer
Det jag fick med mig hem var en ny GPA hjälm. Den nyaste modellen av den jag har nu. Vill tacka ****** för den <3 Väljer att hålla personen utanför bloggen från och med nu av vissa anledningar. Sedan köpte jag även ett fleecetäcke till Oprah av märket HV Polo som matchar hennes nya HV Polo grimma. Täcket kostade 1.059 men var nedsatt för halva priset. Kunde inte motstå att köpa det då!
 
Och den som gissade rädd först var Johanna!
Bättre bild på täcket får ni imorgon!
 
Nya till vänster och gamla till höger. Sålde den gamla för endast 500 kr.
 

Vad kan det vara?

Datum: 2012-10-07 | Tid: 14:05:33
Allmänt | 20 Kommentarer
Om en stund ska jag åka till Sharpman. Ska köpa en sak. Eller ja, försöka att bara köpa en sak. Det är så mycket annat i butiken som lockar ;) Men denna sak som jag ska investera är något jag har nu. Fast ny modell. Vet ni vad det kan vara? Den som gissar rätt först får en länkning!
 
Btw, vill byta header. Eller, jag vill byta bilder i header. Vill ha denna på Picasso och mig. Gillar den. Enda bilden på oss tillsammans när man ser mitt ansikte också. Men sedan är frågan vad jag ska ha för bild på Oprah? Hmm..
 

Inlägget ni väntat på

Datum: 2012-10-07 | Tid: 12:18:18
Allmänt | 15 Kommentarer
Nu ska ni få inlägget som ni tjatat om!
Ja vad hände egentligen? Vad var det för ridolycka? Det var såhär.. Under september 2010 så råkade jag ut för något som jag själv aldrig trodde skulle hända mig. Jag var 16 och odödlig som många andra tonåringar tror sig vara. Men jag fick veta att jag levde, ohja.
 
Det började med att jag hade köpt en storhäst vid namn Cappuchino. Han var född 2002 och hade fart runt på många olika tillridningar runt om i landet men ingen vågade ta sig ann honom då dom ansåg honom oridbar. Anledningen fick jag aldrig veta. Sedan hamnade han på en ridskola där han gick med inspänningstyglar och där efter kom han till mig. Jag skulle rida på stubbåkern som fanns utanför vårt stall och jag kände att han var lite stretig och nöp åt höger tygel. Tog då ett ordentligt ledande tygeltag till höger och i nästa sekund låg vi båda på marken. Han slängde sig baklänges på en millisekund. Som tur var slänges vi åt två olika håll och han sprang hem till stallet. Men jag låg kvar med smärtor i hela ryggraden. Min kompis som skulle fota mig under detta ridpass fick allt på bild. Hon fick springa efter hjälp och sedan kom ambulansen. Jag fördes in på bår och åkte direkt in till akutröntgen.
 
Timmarna gick och smärtan var obeskrivlig! Fick smärtstillande och låg nervöst och väntade på vad röntgen skulle visa. Till slut kom läkaren in och konstaterade att jag nästan krossat tre kotor i ryggen. Min ryggrad hade slagits ihop i fallet då jag satte mig på rumpan och föll sedan ner. Jag fick beskedet att jag inte kunde börja rida för än året därpå, ett halvårs uppehåll från ridningen alltså. Jag var tvungen att gå på sjukgymnastik och bygga upp muskler runt de demolerade kotorna för att stabilisera ryggen. Gymnasiet kunde jag inte gå i under den tiden. Men mina lärare var så förståeliga så när jag kom tillbaks fick jag knappt något att ta igen!
 
Det var där jag startade bloggen. Läsarna fick följa min resa tillbaks i sadeln igen. Jag började tjuvstarta ridningen lite på Picasso men jag väntade med att rida Putte som jag kallade honom tills jag verkligen fick rida ifall något skulle hända igen. Så i januari förra året var jag tillbaks i sadeln och Putte fick jag ta bort detta året pga kissing spines..
 

Veredus

Datum: 2012-10-07 | Tid: 11:42:43
| 1 Kommentarer
 
Svar: Veredusbenskydden är jättebra men det finns nackdelar. Picasso har en uppsättning Carbon Gel både fram och bak. Storlek S i senskydden och storlek M i strykkapporna. Oprah har endast ett par Young Jump bak i storlek L som hon tävlas i. Sen ska jag senare köpa ett par Baloubet med fårskinn till Oprah från Veredus. Det finns nackdelar med skydden. Två för att vara exakt, i alla fall de jag har hittat och kan påpeka.
 • Priset
 • Storlekarna
Tycker priserna är för saftiga faktiskt. Så speciella är dom inte. Sedan så är storlekarna lite konstiga tycker jag. Picasso har storlek S i sina senskydd och dom är perfekta på höjden men nästan för små runtom. Går precis att knäppa och ändå har hon inga kraftiga skenben. Storlek M kan hon inte ha då dom är lika höga som ett par fullskydd. Det skiljer inte alls mycket mellan storlek M och L i höjd. Annars är dom väldigt bra. Sitter slimmade runt benen och är lätta.
 

Inte anmält dig?

Datum: 2012-10-07 | Tid: 11:19:08
Allmänt | 0 Kommentarer
Om du inte redan har anmält dig till bloggtävlingen så tycker jag att du ska göra det! Jag menar, du har inget att förlora på det? Tänk om du nu skulle ha turen att vinna? Och om du inte vill ha dom så kan du sälja dom och tjäna en slant på det! Ni kan även be era föräldrar, vänner eller några andra som ni håller tighta att delta och vinna dom till er och öka vinstchansen?
 
Klicka HÄR för att komma till bloggtävlingen!

Prestationsångest

Datum: 2012-10-07 | Tid: 10:59:46
Allmänt | 2 Kommentarer
Har funderat lite över igår. När jag kommer på tävling med Oprah så vill jag "för mycket". Ju större bloggen blir desto fler är det ute på tävlingarna som dömer mig och vill hitta fel. Vissa sitter där som hökar och vill att det ska gå dåligt, som vill att jag tex ska vägra ut mig. Många frågar mig om jag inte blir nervös. Och nej, jag blir inte nervös. Men det kan ibland bli så att jag "vill för mycket" och då blir det bara fel. Istället för att sitta och vara iskall i magen så stressar jag upp mig själv och handlar innan jag tänker. När jag anstränger mig för att göra något bra, då blir det inte bra. Tror jag får lite prestationsångest.
 
På träningar har jag blivit iskall i magen. Såklart kan jag rida iväg lite ibland men det är väldigt sällan längre. På träningar bara flyter det på för där vet jag att alla vill varandra väl. Jag har ingen press på mig då liksom. Då rider jag som jag ska. Väntar på att hindret ska komma till mig. Men ute på tävling, ja då blir jag helt annan. Antingen backar jag eller så gasar jag iväg. Nu låter det dock som att jag gör det på varje tävling, och så är inte fallet. Utan det var endast igår det kändes såhär. Jag blev stressad för den dåliga framridningen och kände att inget stämde. När jag kom in på banan så vill jag prestera så bra som möjligt utifrån den förutsättningen vi fick. Men då ville jag för mycket. Antingen tryckte jag på, eller så höll jag för mycket. Det blev inget bra.
 
I Åby, förra helgen så hade jag god tid på mig att rida fram. I början var hon spänd men efterhand släppte det. Hon blev jättefin! Då kändes det jättebra och alla förhållningar satt. Då kunde jag verkligen rida henne och lägga henne rätt på alla framhoppningshinder. Där hoppade hon awesome! Sen inne på banan var känslan också jättebra. Det blev en bra runda förutom missförståndet på första hindret.
 
Det är bara på Oprah jag får denna prestationsångest. Anledningen är för att jag inte har haft henne länge. Jag har inte hittat alla knappar och vet inte hur jag ska rida henne i vissa situationer. För igår var hon helt annan än vad hon brukar. Igår kom unghästhumöret fram och gjorde lite cirkusrörelser på framridningen. Hon lyssnade inte och jag försökte få hennes uppmärksamhet. Det blev bättre inne på framhoppningen men fortfarande inte helt hundra. Men jag är glad att det uppkommer sådana situationer som vi lär oss av. Det är nyttigt och nästa gång ska jag ta ut henne i god tid då hon behöver en lång framridning. Särskilt om hon är på bus humör som hon var igår.
 
Det var vår andra tävling tillsammans utanför klubben och även första inomhustävlingen. Såklart det inte kan gå prima då. Hon är bara fem och vi har all tid i världen. Vi fick 8 fel på hinder, nedslag så det är inget att gräva ner sig för heller. Men det var ingen bra runda. Men man måste ha sådana rundor också som man lär sig av så man skärper till sig i fortsättningen.
 
Nu tar vi nya tag och taggar hoppträning på onsdag och hoppkurs för Tomas Hammar näst nästa helg! :)
Vill även att Picasso blir frisk så vi kan komma ut och hopptävla igen. Något som hon älskar!
 
Bilden är tagen på Picasso under näst senaste hopptävlingen. Felfri i både LC och LBn.
 

Myskväll med världens bästa

Datum: 2012-10-06 | Tid: 21:53:49
| 5 Kommentarer
Picasso får mig alltid på bra humör och efter dagens runda med Oprah så fick hon mig att skina upp igen! Red henne lång och låg. Testade Oprahs sadel och den låg enligt mig mycket bättre än hennes egna. Ska testa att rida i den i två veckor nu under tiden hon schemamotioneras. Hon blev mycket mer bogfri! Till en början var hon jättefin i både traven och galoppen. Sedan började hon bli lite het och tackade för det mesta. Då tog jag en sista galopp och skrittade sedan av. När jag skrittat en stund så tog jag av henne tränset och lekte lite med henne från marken. Hon följer mig som en svans men går ungefär två meter bakom för att visa sin respekt och tillit till mig. Världens finaste!
 
Så skönt att vara ensam i stallet såhär på kvällen. Efter ritten myste vi lite i stallgången och sedan linimenterade jag henne och lite andra saker. Ser ni hur hon njuter på den understa bilden? Hur kan man inte falla för denna ponnyn. Hon är den bästa. Bli frisk nu <3
 
 
 

Tävlingsresultat

Datum: 2012-10-06 | Tid: 15:49:04
Tävling | 3 Kommentarer
Är ännu argare på mig själv än förra gången. Visst, 8 fel är inte mycket men känslan var inte ett dugg bra och inget stämde. Det började med att vi kom dit way för tidigt. Första klassen tog 100 år eftersom folk gjorde omstart på endast ett skitpet! Då blev jag lite lam och tänkte att det skulle ta världens tid. Sedan när 1 m klassen började så tog jag det fortfarande väldigt lugnt och sen när jag lastade ut Oprah och började rida fram så var hon väldigt spänd och gnäggade hela tiden. Hon brallade ur två gånger och var allmänt unghästjobbig. Sedan, helt plötsligt blev det prisutdelning i avd a. Då fick jag skynda mig att rida fram! Hann och rida fram några varv i trav och några i galopp bara för att få hennes spänningar att släppa. Hann dock inte jobba henne något med lydnaden eller för skänkeln. Fick sedan rida in på framhoppningsbanan och ta två travhopp på krysset, ett språng på räcket och ett på oxern. Känslan där var ingen bra.
 
Väl inne på banan så stämde inget. Det var resultatet jag fick av dålig framridning och planering. Galoppen var tung och jag fick trycka på henne mot första hindret vilket resulterade att hon blev lite piggare och dragigare efter det så andra hindret blev bara konstigt och rev. Sedan fortsatte det dåliga flytet och känslan. Det blev mest dragkamp mellan oss båda, hade massor i handen och jag blev väldigt fast och red superdåligt.. På en linje sen så hade jag bestämt mig för att hålla på sju galoppsprång. Men vad gör jag? Jo jag låter henne pipa iväg och kommer in på halvsteg och petar en bom.
 
Som sagt, inget nöjd med mig själv och Oprah var totalt ofokuserad hela dagen. Jag red så satans dåligt inne på banan! Jag liksom fryste och tänkte inte. Kom in med en dålig känsla redan från början eftersom jag inte hann rida igenom henne då jag blev lite av en tidsoptimist. Då tänkte jag "det kommer gå skit". Och såklart gjorde det de när jag själv tänkte så?
 
Usch, nej är extremt arg på mig själv..
 

Tävlingsdags!

Datum: 2012-10-06 | Tid: 07:09:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Åkte ut till stallet vid sex imorse och gav hästarna morgonhöt och satte på dom täckena. Har varit hemma en liten stund och hunnit äta lite frukost. Ska börja byta om och göra mig i ordning för att sedan åka ut till stallet igen och ge dom kraftfoder och släppa ut dom. Oprah ska även bli tävlingsfin och lastas vid nio. Där efter styr vi ekipaget med bil och släp mot Vreta! Uppdatering och tävlingsresultat kommer ikväll :)

Born this Way

Datum: 2012-10-05 | Tid: 22:47:56
Allmänt | 1 Kommentarer
 
Dessa kommentarer gör mig så glad! Även fast jag inte skriver så mycket kring detta ämne så blir ändå vissa glada över att gå in på min blogg. De letar efter allt positivt och binder ihop det på något sett. Jag kanske ska börja skriva lite peppande och stärkande inlägg? För som ni vet är min stora inspirationskälla Lady Gaga. Världens mest äkta men ändå så oäkta person. Genom hennes musik har jag tagit mig igenom svåra stunder i livet. Många fighter inom hästarna har blivit mycket lättare genom att lyssna på henne. Och det har även hjälpt mig i det sociala livet. Jag är långt ifrån lika fördomsfull som jag var förr och nu accepterar jag andra så som de är. Det gjorde jag inte tidigare.. Men alla är vi födda till att bli något. Vi kom till världen av en anledning. Man ska aldrig känna sig meningslös och man ska aldrig låta personer trampa på en. Tänker göra ett mer ingående inlägg en annan dag..
 
"I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
I've had enough, this is my prayer
That I'll die livin' just as free as my hair
I've had enough, I'm not a freak
I just keep fightin' to stay cool on the streets
I've had enough, enough, enough
And this is my prayer, I swear
I'm as free as my hair"
 

Tävlingsfin häst!

Datum: 2012-10-05 | Tid: 19:08:14
| 3 Kommentarer
Nu står en fixad Oprah inne i sin spånbox och myser med sitt fleecetäcke. Fick hjälp av Julia med att tvätta hennes man och svans + smörja och tvätta alla saker. Stövlarna, benskydden, sadeln, magplattan och maringalen fixade jag igår så idag hade jag bara tränset, hjälmen, västen, stigbyglarna och sporrarna att fixa i ordning. Sedan har jag fyllt hönät och en extra höpåse att han med imorgon och även lite annat smått och gott!
 
Åker ut lite senare ikväll och fodrar alla hästar och tar av Oprah täcket.
 

Shopping

Datum: 2012-10-05 | Tid: 13:33:04
Shopping | 4 Kommentarer
Åkte en lite runda idag igen. Efter mötet i Motala så stack jag direkt till Mjölby och hämtade ut min Kingslandjacka. Brodyren blev asbra! Nu ska som sagt bara Webriders logga dit så småningom också sen är den helt klar! Dock gör bilden inte jackan rättvis. Mycket snyggare i verkligheten :) Tog där efter en sväng till Sharpman och köpte ett svart vintertäcke till Oprah, en nummerlapp och sedan impulsköpte jag en HV Polo gimma på rean då Oprah har käkat upp sin, typ..
 
 

Mina hästar var..

Datum: 2012-10-05 | Tid: 08:54:36
Allmänt | 10 Kommentarer
Mina hästar var 150 cm och 169 cm höga! Picasso var hela 150 cm och Oprah var 169 cm. Alltså så var hon 1 cm större än vad jag trodde. Blir intressant att se hur stor hon blir när hon har växt klart. Jag gissar på strax över 170. Typ 171-172. Men Picasso är konstig.. När hon var 6 så var hon mätt till 148 cm och förra året slutmättes hon till 147 cm. Och nu när hon är nio är hon 150 och nyskodd?! Slutar hon aldrig växa?
 
Det var ingen som gissade rätt på båda dock! Men dont worry, jag slänger upp såna här små länktävlingar lite på och då :)
 

Morgondagen

Datum: 2012-10-04 | Tid: 21:23:27
Allmänt | 0 Kommentarer
Morgondagen kommer vara fullspäckad och knappt någon tid för bloggandet. Först ska jag på möte inne i Motala. Sedan åker jag vidare till Sharpman och köper vintertäcke + nummerlapp till Oprah. Efter det åker jag vidare till Clabris i Mjölby och hämtar ut min nybroderade Kingslangjacka. När jag väl har gjort det så ska jag städa transporten och lasta in nytt spån. Sist men inte minst så har jag massa att göra i stallet. De vanliga stallsysslorna men även massa tävlingsfix. Smörja och tvätta utrustning, fylla hönät och tvätta Oprahs man och svans.
 
Förvänta er alltså inte så mycket uppdatering från min sida imorgon! Men fortsätt anmäla er till bloggtävlingen! ;)
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2012-10-04 | Tid: 20:31:29
| 3 Kommentarer
Gårdagens hoppträning gick jättebra. Ingrid satte ribban ännu högre. Oprah är så himla fantastisk. Hon utvecklas så extremt fort så jag nästan tappar hakan själv, haha! Visst, det är otroligt mycket som vi båda behöver stärkas i. Hon blir fortfarande lite stark både före och efter hindrena men det kan inte vara perfekt när man bara är fem? Vår 110 cm debut är inte långt borta nu. Vår tränare tycker Oprah och jag passar som handen i handsken och att det går fort fram. Oprah gör allt som jag ber henne om. Kan inte önska mig en häst som passar mig bättre!
 
Ja, som ni förstått så är jag jättenöjd med Oprisen och taggar som en galning till lördag! Då ska jag inte göra om misstaget som jag gjorde förra helgen. Om jag gör det så går jag och hänger mig, haha ;)
 

Mätning

Datum: 2012-10-04 | Tid: 20:17:49
Allmänt | 19 Kommentarer
Fick med mig en mätsticka hem under dagens lilla välbehövliga shoppingrunda. Tyckte det var jättekul att mäta hästarna! Jag gissade på att Oprah skulle vara 168 cm och Picasso 148 cm eftersom hon är slutmätt till det. Tänker inte berätta hur höga dom var utan endast hur hög(?) jag var. Som ni vet så har jag nämnt att jag var 173 cm innan ridolyckan(ja, jag ska göra ett inlägg om det) och att jag krympte två cm och blev 171 cm efter den. Mätte mig senast i somras och nu har jag mät mig igen. Tror ni inte jag har krympt två cm till?! Jag är från och med nu 169 cm.. Kortis..
 
Anyway, hur hög tror du Oprah och Picasso var?
Rätt gissning får en länk!
 

Picasso är inte bra..

Datum: 2012-10-04 | Tid: 20:05:52
Allmänt | 4 Kommentarer
Som ni säkert redan snappat upp så var equiterapeuten ute och kollade/behandlade Picasso igår. Jag har känt under en tid att något inte riktigt stämt. Personer från marken har kollat och ser inget. I förrgår lätt jag en LA/MSV dressyrryttare hoppa upp på henne men hon kände heller inget. Men jag känner. Det är det där ynka lilla som bara personen som känner henne bäst kan finna. Men saken är den att equiterapeuten inte kunde sätta fingret på vad det var. Men det sitter på vänstersidan om nacken och i vänstra bakknät.
 
Jag har fått ett program som jag ska rida efter nu. Ena dagen rida henne i lång och låg form, andra dagen longering med chambon, tredje dagen vila. Sedan ska jag fortsätta så under två veckor och även ge henne dubbla doser av MSM och detoxa henne. Smörja in henne med ett värstingliniment på nacken och knät och sedan ska jag kontakta equiterapeuten efter två veckor och prata om hur Picasso är just då. Om jag inte känner någon förbättring så måste vi åka till Skara..
 
Usch vad jobbigt det är att inte kunna veta vad som är felet!
 

BLOGGTÄVLING

Datum: 2012-10-04 | Tid: 15:29:00
Tävling | 611 Kommentarer
Har fått det stora nöjet att lotta ut ett par Supreme High Rider Exclusive line ridstövlar från Mountain Horse i valfri lagerförd färg/storlek. Ridstöveln är krokodilmönstrad och finns i färgerna svart, brun och vit. Som ni vet har jag länge velat ha de vita och jag kommer bli hur avundsjuk som helst när vinnaren dras! Tycker alla borde passa på att delta. Stövelns ordinarie pris är 6.000 kronor och om ni inte vill ha dom själva så kan ni antingen sälja eller ge bort de i julklapp?
 
För att delta måste du:
 • Välja ut en favoritprodukt på Emmishopen www.emmi.se
 • Lägga ut tävlingsbilden på din blogg/hemsida/bilddagbok/facebook med länk till inlägget

Kommentera inlägget med:
För och efternamn
Mejladress
Vilken storlek och färg du vill vinna stöveln i
Länk till inlägget med bilden som du publicerat på din blogg/hemsida
Länk till din favoritprodukt
 
Tävlingen avgörs den 25 oktober! Lycka till!
 
OBS OBS!Tävlingen är avslutad!
 

Hästvård och tillskott

Datum: 2012-10-04 | Tid: 15:16:24
Shopping | 7 Kommentarer
Nu har jag shoppat så mycket hästvård och tillskott så att mitt konto snart är rensat.. Men vad gör man inte för sina hästar? Särskilt för Picasso som har aj aj :( Anyway, köpte b-vitamin till båda hästarna nu när de sätter ny päls, e-vitamin till Oprah nu när hon bygger muskler, glukosamin till Picasso och MSM till båda hästarna men speciellt till Picasso. Alla fodertillskott köpte jag hos Hööks, gillar märket där och har funkat kanon på mina hästar. Sedan åkte jag vidare till Travshopen och frågade efter deras värsting liniment. Fick ett med 96 timmars karenstid! Mamma får bli försökskanin innan jag sätter det på Picasso, hihi. Sedan svängde jag förbi Karlssons och fick med mig siliconsnoddar och en mätsticka hem! Ska mäta Oprah och Picasso så får vi se hur höga dom är! Och sist men inte minst så åkte jag förbi ÖoB och köpte pälsglans x 2.
 
E-vitamin 279:-
B-vitamin 149:-
MSM 349:-
Glukosamin 499:-
Bigeloil 135:-
Pälsglans x2 118:-
Siliconsnoddar 16:-
Mätsticka(ej med på bilden) 299:-
 
Sammanlagt 1.844:-
 

Fullt upp

Datum: 2012-10-04 | Tid: 11:06:34
Allmänt | 1 Kommentarer
Kommer ha ganska fullt upp de kommande dagarna. Idag ska jag åka till Hööks och Sharpman för Picasso ska detoxa så ska köpa massa med olika produkter till henne. Hon ska få dubbel dos på en den saker och sen ska jag hitta det "värsta" värmande linimentet som går att få tag på. Nu jäklar ska Picasso bli bra! Sen ska jag köpa ett vintertäcke till Oprah och så ska jag eventuellt hämta ut min Kingslandjacka om den är klar med broderingen.
 
Ikväll ska jag börja tävlingsfixa lite då jag har lite mycket att göra imorgon. Ska på ett möte, tvätta transporten och lite annat smått och gått. Ingen häst ska ridas. Oprah för att hon hopptränade igår och Picasso för en annan anledning som ni kommer få ta del av ikväll..
 

En awesome bloggtävling på G

Datum: 2012-10-03 | Tid: 22:45:04
Allmänt | 6 Kommentarer
Har fått en otroligt fin sak sponsrad av en ridsportbutik som jag ska lotta ut här på bloggen inom kort. Saken är den att denna produkt är den dyraste bloggvinsten jag någonsin lottat ut. Sedan har jag själv suckat efter produkten lääääänge. Ni som följt bloggen kanske kan lyckas klura ut vad det är! Och jag kommer bli sååååå avundsjuk på den lyckliga vinnaren av detta pris! Är så glad att jag få lotta ut det men samtidigt svider det lite också då jag så gärna vill ha det själv, haha ;)
 
Håll utkik!
 

Slutet på min onsdag

Datum: 2012-10-03 | Tid: 22:08:55
Allmänt | 4 Kommentarer
Ska strax duscha och sedan sova. Har varit i stallet näst intill hela dagen så är ganska slut. Dagen har gått upp och ner, men mer om det imorgon.. Kan i alla fall säga att equiterapeuten inte kom med några lovande ord ang Picasso.. Men Oprah hoppade som en studsboll under kvällen hoppträning!
 
Förklarar mer i två separata inlägg i morgon. Nu kallar duschen!
 

I do my own stunts

Datum: 2012-10-03 | Tid: 13:52:00
Utrustning | 7 Kommentarer
Ett schabrak jag verkligen verkligen vill ha just nu är ett Exklusivschabrak med brodyren "I do my own stunts". Tycker det är så himla coolt och jag skulle vilja ha det till mina röda tretorn. Så typ ett svart schabrak med röd brodyr och kantband + guldig passpoal eller något liknande. Precis som Puttes gamla Exklusivschabrak som jag köpte precis innan han avlivades typ. Tyvärr står det Cappuchino broderat på det så jag kan inte använda det på Oprah..
 
Mer erkänn, brodyren är jäkligt cool?
 
Tänk er denna outfit: Schabraket är svart, med röd brodyr och kantband, guldig passpoal. Röda tretorn, svart huva och guldigt swarovskipannband. Lagom tycker jag! :)
 

God förmiddag

Datum: 2012-10-03 | Tid: 10:19:05
Allmänt | 1 Kommentarer
Morgonen tillbringades i stallet med att släppa ut ett X antal hästar. Vissa morgonpiggare än andra, haha ;) Men i alla fall, idag kommer min dag vara ganska fullbokad så kommer inte ha så mycket tid för att blogga. Men förhoppningsvis dyker något tidsinställt upp under dagen. Picasso ska få en equiterapeutbehandling och Oprah ska hopptränas i NYRK!
 

Picasso igår och idag

Datum: 2012-10-02 | Tid: 19:50:00
| 4 Kommentarer
Igår
Picasso har fått stå i tre dagar då jag ville känna ifall hon kändes bättre om hon fick ett kort litet uppehåll. Men igår kändes hon bara värre. I början av traven så var hon lite busig och bockade och skuttade med bakdelen. Men sen när jag skulle börja galoppera så ville hon inte alls ställa igenom. Galopperade därför endast på rakt spår och försökte få henne att galoppera igenom hela kroppen. Det gick bra. Men hon kändes ändå inte så som hon ska vara.
 
Idag
Idag kändes Picasso bättre. Som om något börjar läka ut ungefär. Men hon kändes fortfarande inte bra. Jag red igenom henne i alla gångarter till en början. Sedan lät jag en "dressyrtant"(hihi) som tävlar upp till LA i dressyr med sin storhäst hoppa upp på Picasso och känna på henne. Hon kunde inte känna något särskilt. Hon tyckte att hon var fin och mjuk men jag såg från marken att hon var benägen att krulla ihop sig och inte arbeta på som hon brukar. Så vi får se vad equiterapeuten säger imorgon!
 


Svar

Datum: 2012-10-02 | Tid: 14:35:00
| 2 Kommentarer
 
Svar: Picasso är 9 år och en maxad D-ponny på 148 cm när hon är nyskodd. När hon inte är skodd på ett tag så växer hon över ponnymåttet. Oprah är 5 år och närmare 170 cm just nu skulle jag tro! Tänker köpa en mätsticka så jag kan mäta henne. Alltid kul att veta :)
 

Min födelsedag är om en månad, nästan..

Datum: 2012-10-02 | Tid: 14:21:56
Allmänt | 0 Kommentarer
Då får ni gärna skicka en sådan tröja till mig på posten om ni vill.. :) Helen Green har ritat bilderna på Gaga och ni som inte är medlemmar på littlemonsters vet säkert inte vem hon är.. Men hon la i vilket fall upp bilder som hon hade målat på Gaga och blev sedan anställt av House of Gaga. Helt otroligt. Jag hade gärna tagit hennes plats! Men i vilket fall så älskar jag tröjorna. Kostar ca 350 kronor för en tröja med frakt till Sverige. Kliar i fingrarna kan jag säga!
 
Ni hittar tröjorna HÄR.
 

Oprahs kroppsutveckling

Datum: 2012-10-02 | Tid: 13:53:57
Allmänt | 3 Kommentarer
Har haft Oprah i några månader nu och kollade tillbaks på första ridbilden jag tog på henne i början. Det är så kul med unghästar. Dom ändras så fort och växer. Oprah har fått mycket mer muskler, speciellt över korset och rumpan. Hon har fyllt ut sig ordentligt där. Sedan har hon fått mer ryggmuskler och fyllt ut sig vid bogen och bringan. Hennes kulmage har blivit lite mindre. Magmusklerna börjar komma igång men när jag får en ny höanalys så ska hennes foderstat ändras så förhoppningsvis hjälper det en bit på vägen. Sen tycker jag att hon har vuxit på höjden och blivit mer högrest och även mer "vaken".
 
Om ni kollar på huvudbilderna längst ner så visst har inte huvudet blivit längre? Haha!
Det ska bli så kul att se hur hon kommer se ut när hon är sex och börjat ridas mer.
 
 

Profilbild

Datum: 2012-10-01 | Tid: 23:23:46
Allmänt | 1 Kommentarer
Nu fick båda hästarna var sina profilbilder på tdb!
 
 

Oprah 1/10

Datum: 2012-10-01 | Tid: 22:04:40
| 7 Kommentarer
Oprah trimmades inne i ridhuset idag där vi slapp allt regn och rusk! Hon var ingen arbetsmyra idag direkt. Ganska loj faktiskt. Snubblade hela tiden men kollade igenom henne efter ridpasset och hittade inget. Hon kanske bara hade en dålig dag helt enkelt. Inget tryck i steget och traskade bara på i stort sett. Bakdelen ville inte riktigt arbeta men i galoppen var hon väldigt fin på slutet. Satte under sig otroligt bra och hade ett jämnt stöd på tygeln. Bådar gott inför nästa hoppträning! Känner även att vår lägsta nivå blir högre och högre.
 
 
 
 
 

Svar

Datum: 2012-10-01 | Tid: 11:14:00
| 10 Kommentarer
 
Svar: År 2010 var jag 173 cm men efter ridolyckan så blev jag 171 cm, haha. Kanske till och med är 170 cm nu?
 

Uppdatering om Picasso

Datum: 2012-10-01 | Tid: 11:01:56
Allmänt | 2 Kommentarer
Som ni vet känns inte Picasso helt hundra just nu. Något är inte som det ska. I dressyren går hon bra men det är något som sitter och inte vill släppa. Vad det är har jag svårt att säga men troligtvis någon form av låsning som gör att hon inte vill gå rakställd eller överböja till höger. På onsdag kommer equiterapeuten om hon har tid och då kommer hon gå igenom Picasso. Jag hoppas att hon hittar något annars vet jag inte riktigt vad jag gör.. Varför kan inte hästar prata?
 
Men men, om hon hittar något och om hon då börjar släppa igenom i dressyren så tar jag med henne på en Pay and Jump den 14 på klubben. Som en mjukstart liksom. Hon fick ju vila i två veckor för ett tag sedan och har inte känts helt ok efter det. Så vi får se. Hoppas hon är back on track snart så att hon går som hon ska och börjar hoppa som hon ska. Det är trots allt den fysiska aktiveringen som hon mår bra av. Sen får vi komma ut och hoppetävla igen å ponnyn blir extra glad! :)
 

Mountain Horse väst säljes

Datum: 2012-10-01 | Tid: 10:28:00
| 1 Kommentarer
Tänker nu sälja min vita Mountain Horse väst av den enkla anledningen att jag inte använder den plus att jag behöver pengar till nödvändigare saker som jag faktiskt behöver. Denna väst är använd tre gånger. En gång hemma, en gång på träning och en gång på tävling. Så den är som ny! Väldigt fin och skön. Storlek S.
 
Nypris 999 kronor. Mitt pris 499 kronor + eventuell frakt. Kan även tänkas byta mot annan märkespryl. Men helst pengar. Mejla mig på Linn-Strelin@live.se om du är seriöst intresserad.
 

Totalt oplanerat inlägg

Datum: 2012-10-01 | Tid: 00:34:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Googlade lite och av en ren slump hittade jag detta gamla klipp på min VideofyMe som jag helt glömt bort att jag hade. Det är Puttes tävlingsdebut. Kan inte beskriva hur mycket gamla känslor som jag lagt bakom mig som dras upp igen. Min lille Putte. Mitt bruna fullblod med kapacitet och power som bara den. Ett energiknippe till max och som var så extremt hoppglad när han inte hade känningar av sin rygg. Det gör så fruktansvärt ont att kolla på denna videon. Här mår han bra. Han taggar och hoppar så in i bängen. Så såg det inte ut den sista tiden.. Här älskar han hoppningen och att kolla på detta klipp och sedan jämföra med hans sista tid är otroligt jobbigt. Han bröts långsamt samman och en andra behandling skulle inte vara rättvist för honom. Jag tog beslutet att låta honom somna in, för alltid.
 
Nu i efterhand känner jag att beslutet jag tog var det enda rätta. Han hade aldrig blivit bra igen och han hade aldrig kunnat få göra det han älskade, att hoppa. Jag hoppas ni inte har glömt honom här på bloggen! För han var speciell, riktigt speciell, på många sett.