Långbens stövlar

Datum: 2012-11-30 | Tid: 22:17:20
Utrustning | 7 Kommentarer
Dör lite smått. Såg dessa helt underbara ridstövlar på Spooks hemsida. Sedan när jag kollade på måtten, speciellt höjden på skaften, då dog jag. Asså skaften är 54-55 cm höga?! Är det självaste Långben som ska ha dom eller? Mätte mina ben nu enligt deras beskrivning och mina ben är 42 cm höga. Alltså... Sedan jämförde jag med Tretorns storleksguide och där står det att skaften är 47 cm och dom är nästan för höga för mig i början. Dock sjunker kom ner som tur är men det är frågar hur mycket dessa från Spooks sjunker ihop? Om de sjunker ihop allt för mycket så lär ju dragkedjan bli kaputt.
 
Livet är inte rättvist för oss kortbenta, buhu!
 

Trimmat gul

Datum: 2012-11-30 | Tid: 20:29:19
| 3 Kommentarer
Ikväll har jag trimmat min fina gul inne i ridtältet. Det var en spännande ritt, minst sagt. Eftersom det hade kommit snö underdagen så var det snöras lite titt som tett och det låter väldigt högt när man har ett ridtält. Tur jag är sadelfast vad gäller skyggningar annars hade jag grusat några gånger, haha ;) Men annars kändes hon jättefin. Red henne på flippanbettet och hon älskar verkligen mundelen som är i naturmaterial. Ska absolut införskaffa mig ett sådan i "vanligt" bett så småningom. Hon löddrade så mycket att det såg ut som maräng efter ritten. Mumsigt.....
 

Untz untz untz

Datum: 2012-11-30 | Tid: 13:31:50
Shopping | 13 Kommentarer
Idag kom huvan så nu är hästarnas nya outfit fullbordad! Visst är det snyggt?! Jag dör, färgen är så fiiiiiiiin och själva designen på schabraket är galet tufft. Tror Picasso är jäkligt söt i detta set med även fast det är Oprah som egentligen ska ha det, främst i alla fall. Ser fram emot att testa det. Förhoppningsvis åker jag ut till stallet lite tidigare imorgon och rider Picasso. Då ska hon få testa detta och då åker kameran fram! :))
 

Fredag

Datum: 2012-11-30 | Tid: 11:35:25
Allmänt | 1 Kommentarer
Är extremt trött och seg. Känner mig bara likgiltig till allt typ. Jobbigt. Men men, idag ska jag förhoppningsvis åka in till Motala och hämta ena stöveln som jag lämnade in på lagning igår. Sedan ska jag hem och rida Oprisen är tanken. Förhoppningsvis dimper det ner en sak i brevlådan idag eller så kommer den nästa vecka.. Och om jag har liiiite tur så kanske ännu en sak kan komma att beställas..
 
När jag ändå är inne på dåligt humör så kan jag passa på att dissa det kyliga vädret och de leriga hagarna..
Känner mig som en liten bitch idag. Usch och fy.
 

Spirit

Datum: 2012-11-30 | Tid: 11:09:52
| 1 Kommentarer
Spirit är en D-ponnyvalack född 2003, slutmätt 146 cm. Han är superhärlig, har ett trevligt psyke och är snäll i all hantering så som skoning/klippning/lastning. Han har startat felfri 90 cm och någon dressyrtävling, men han har ett superfint steg med bra taktkänsla och har potential inom dressyren med rätt ryttare! Går att rida ut både själv och i grupp. 

Annons med video finns HÄR. Vid seriöst intresse, kontakta Mathilda (mathilda.blomberg@hotmail.com). LÅNAS INTE UT.
 
 

Back on Track

Datum: 2012-11-29 | Tid: 22:27:05
| 1 Kommentarer
Nu känns det som att Picasso och jag börjar hitta tillbaks på det rätta spåret igen. Ett plus är att hon inte fick kolik under dagens hoppträning! Vi har våra aningar om att det han ha varit stresskolik som Picasso fick under förra hoppträningen eftersom hon inte hade varit på NYRK och hoppat på länge. Det blev för kul för Picasso helt enkelt vilket utvecklade kolik då hon gärna blir lite het och exalterad.
 
Idag var hon fin fin. För att inte hoppat så mycket på ett tag så sköter hon sig himla bra. Dock blev hon otroligt stark och frustrerad ibland när hon inte fick gasa på i sin egen takt men det blir nog bättre ju mer hon får hoppa sen :) Ingrid, min tränare sa så fina ord när vi stod och pratade efter träningen. Dvs att hon alltid trott på Picasso när ingen annan tränare gjort det och även att hon är helt fantastisk till psyket. Min fina hjärteponny! Sedan sa hon även att om jag kan rida henne så kan jag rida vilken häst som helst, hähä. Picasso är speciell, det har hon alltid varit. Men hon är så jäkla fin när man väl får henne dit man vill. Hon kämpar verkligen och ger 110% även fast hon kanske inte är den mest begåvade hopponnyn.. Men hon är min och jag älskar henne precis som hon är!
 
Snart är vi ute på tävlingsbanorna igen, mot det stora hästarna!
 

Hot or not?

Datum: 2012-11-29 | Tid: 21:09:24
Utrustning | 5 Kommentarer
3000 kronor för en filt.. Vad säger ni?Jag skulle aldrig köpa en filt för 3000, haha.. Min ekonomi säker stopp stopp. Sedan så använder jag inte filt. Höll på att sätta i halsen när jag såg att filten kostade närmare tre papp! Min första tanke var, "vilka lägger pengarna på det?". Lite intressant faktiskt. Såklart man kan köpa det om man har överflöd med pengar men det är inget jag direkt skulle spara till, haha ;)
 

Hoppeträning med ponnyn!

Datum: 2012-11-29 | Tid: 13:53:41
Allmänt | 2 Kommentarer
Hinner inte blogga idag. Nu vankas det även hoppträning med Picasso i NYRK. Ska ut strax och spola av hennes ben. Tar med mig min hårfön och fönar henne så att hon hinner torka, hihi. Vi hörs senare idag eller imorgon! (:
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2012-11-29 | Tid: 10:41:27
| 3 Kommentarer
Gårdagens hoppträning innehöll mycket svängar, hinder tätt inpå, distanser osv. Det skulle vara bra för dom hästarna som ville tagga till lite extra på hinder helt enkelt eftersom det i början var lite brytsvängar. Hästarna trodde dom skulle hoppa ett hinder men vips så styrde vi snabbt till ett annat typ. Gick helt okej men gårdagens träning kändes sådär. Jag vet inte vad det var med mig igår men vissa gånger blev jag blind vid taxeringen typ. Kunde inte se avstånd vilket gjorde att vi kom in lite kort några gånger. Jag blev så irriterad på mig själv! Men hästen hoppar i alla fall. Duktiga Oprah!
 
Verkar inte bli någon Tomas Hammar träning på måndag heller.. Känner att jag skulle behöva den motivationskicken nu efter den dåliga känslan igår! Buhu! Men men, det är inte för sent. Skulle få lite besked från några ekipage här ifrån idag så får vi se!
 

Hoppträning!

Datum: 2012-11-28 | Tid: 14:46:01
Allmänt | 3 Kommentarer
Tog in hästarna vid halv två. De kom i världens galopp och ville in. Nu står de med torra mystäcken på sig och hö att mumsa på. Oprahs ben duschade jag av så jag hoppas hon torkar inför kvällen hoppträning. Är inte sådär jättepepp dock. Antar att det är vädret det beror på. Försöker även få ihop personer till Tomas träningen på måndag men alla har skadade hästar? Blööööööh. Glöm inte att höra av er i inlägg nummer två innan detta inlägg!
 
Bild från första hoppträningen med Oprisen.
 

Oflyt

Datum: 2012-11-28 | Tid: 11:52:25
Allmänt | 4 Kommentarer
Allt känns bara sådär för tillfället. Har saker som behövs köpas men nackdelen är att jag är luspank. Har inte fått in någon lön för de dagarna jag provjobbade förra månaden så är ganska sur. Ska ringa idag och fråga vart de tagit vägen och fråga när jag ska jobba nästa gång. Sedan så har jag  lite andra saker som bör göras och så ska jag åka och ta in hästarna vid klockan ett eftersom vädret är skit och Picassos täcke har regnat igenom så hon går med bucastäcke på under nu. Usch.. Allt är bara blöh just nu. Jag hatar höst och vinter. Går i ide.
 

Intresserad?

Datum: 2012-11-27 | Tid: 23:32:32
| 8 Kommentarer
Någon/några som är intresserade av att hoppträna för Tomas Hammar i Clinic Arena(Tenhult, Jönköping) på måndag? Storhäst klockan 18.00 och ponny klockan 19.00. Vi är just nu 7 ekipage och behöver bli 10 annars ställs träningen in.
 
Kostnaden för träningen är 350 kronor - Tomas är jätteduktig. Skriv här i kommentarsfältet om ni är intresserade + ert mobilnummer så jag kan nå er via sms för mer information! OBS, om ni skriver ert nummer så publiceras inte kommentaren :)
 

Mini Oprah!

Datum: 2012-11-27 | Tid: 19:58:23
Allmänt | 8 Kommentarer
Fick bilder från Oprahs uppfödare, Axélls Palominoavel. Så underbart söt! Det smala huvudet och de stora öronen är inte svåra att missa! På de första bilderna är Oprah bara en liten fölis och på dom andra har hon vuxit lite. Hon är nog runt 1,5 på dom bilderna tror jag. Söta häst!
 
Det är så extremt kul att få bilder på Oprah som fölis! Önskar så otroligt att jag även kunde få det på Picasso..
 
 
 
 

Blöta hästar

Datum: 2012-11-27 | Tid: 19:09:27
| 3 Kommentarer
Usch, har regnat nonstop hela dagen och hästarna var allt annat än torra när de fick komma in i sina boxar. Oprisen fick en lite prinsessbädd. Hon hade redan spån i boxen men jag öste in tre balar till. Vad tror ni hon gjorde? Jo provlåg bädden såklart! Fastnade massor av spån på fleecetäcke hon fick på sig..
 
Anyway, red Picasso en kort stund i diverse gångarter så att hon skulle slippa för mycket träningsvärk och stelhet från igår. Hon kändes toppenfin. Galoppen får hon en guldstjärna för! Efter ridturen så tog jag ut Oprah i stallgången och ryktade. Hennes tålamod är inte det bästa så hon står och dansar i stallgången. Dock njöt hon av sin slicksten som hon fick efter!
 
 

Puttebooii

Datum: 2012-11-27 | Tid: 10:58:53
Allmänt | 2 Kommentarer
Det har blivit mycket bilder på Putte nu de senaste dagarna. Men fick igång gamla datorn och har fört över lite bilder på honom som jag delar med mig av till er. Ni får inte glömma honom! Och till mina nya läsare, jag vet att "läs mer om bilderna" i vänstra spalten inte funkar. Har inte gjort några utan ska göra det när jag byter design. Håll ut!
 
Fina pojken!
 
 

Cher - Woman´s World

Datum: 2012-11-27 | Tid: 10:52:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Mina yngre läsare vet säkert inte vem Cher är. Men läsare i min ålder och ääääldre vet säkert vem Cher är. Om ni inte vet vem hon är så är jag helt säkert på att ni har antingen hört henne eller sett henne på film. Jag var ett stort fan av henne när jag gick i låg och mellanstadiet. Min favoritlåt då var "If I Could Turn Back Time", det är det fortfarande men det var inte de jag skulle säga med detta inlägg, haha! Det jag skulle säga var att hon nu är 66 år gammal och släppt en ny singel, Woman´s World. Tycker det är jäkligt grymt faktiskt. Förhoppningsvis kommer Gaga hålla på lika länge, hihi ;)
 
Gaga under VMA 2010, hon tar emot pris av Cher och har sin välkända köttklänning (:
 
 

Godmorgon/förmiddag

Datum: 2012-11-27 | Tid: 10:22:14
Allmänt | 1 Kommentarer
Jag vaknade nyss så jag säger godmorgon! ;) Vad har dagen att erbjuda? Jo en kofärgad ponny står på träningslistan. Hon ska inte få gå något ansträngande pass eftersom hon trimmades ganska hårt i longeringen med chambonen igår. Istället ska jag bara känna igenom henne i alla gångarter. Inget mer en så. Ska eventuellt åka och lämna in ena rödstöveln för lagning av dragkedjan också, fuck.
 

Kommentarer

Datum: 2012-11-26 | Tid: 21:45:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Kommentarer som dessa betyder så otroligt mycket och påverkar mig mer en vad ni kanske tror. Ibland svarar jag inte på mejl eller kommentarer av olika anledningar. Den vanligaste anledningen till att jag inte svarar är för att jag tänker "jag svarar sen". Detta resulterar med att jag i slutänden glömmer bort att svara då mitt minne är totalt värdelöst. Men ni ska veta att även fast jag inte svarar så läser jag allt, kollar in på era bloggar eller facebooksidor. Jag uppskattar er, mina läsare så otroligt mycket!
 
Besök tjejen som skrev denna kommentar genom att klicka HÄR.
 

 
Besök även tjejen som skrev denna kommentar genom att klicka HÄR.
 

Dör. Så fin.

Datum: 2012-11-26 | Tid: 21:33:04
| 2 Kommentarer
Finner inga ord över hur pass fin Oprah var idag! Traven var kanske lite sisådär men galoppen.. Oj oj, den får hon höga poäng på enligt mig! Kunde korta och länga galoppsprången och reglera henne som ett gummiband. Hon låg kvar i en stadig form och var lätt på bettet och i framdelen. Galoppen var så tackmässig och vi bara flög fram kändes det som. Den känslan har jag inte upplevt på henne en enda gång. OJ SÅ FIN. Men som sagt, traven var inget att jubla åt direkt men den var inte dålig heller. Jag fick henne inte riktigt dit jag ville helt enkelt. Dock var hon som sagt precis där jag ville ha henne i galoppen och det är huvudsaken. Det är trots allt galoppen som bygger muskler och som vi använder i hoppningen. Utöver detta har jag inget mer att tillägga. Satt och fånlog för mig själv i galoppen, så underbart fin var hon. Är stum.
 
Bild från i början av september.
 

Svar

Datum: 2012-11-26 | Tid: 20:52:42
| 18 Kommentarer
 
Svar: Jag använder mig av photoshop elements 6. Jag börjar med att välja två bilder som jag vill ska smälta in i varandra. Sedan gör jag en ny fil som är lite kortare på bredden än vad de två bilderna skulle vara tillsammans. I den nya filen så lägger jag in första bilden sedan gör jag ett nytt lager och lägger in andra en bit ovanpå bilden som jag redan lagt in. Sedan väljer jag "suddgummit" och börjar sudda bort kanten helt enkelt. Skulle kunna göra ett mer ingående inlägg, steg för steg om det skulle intressera fler?
 

"Klockan"

Datum: 2012-11-26 | Tid: 20:37:44
| 3 Kommentarer
Ändrade mina planer och longerade Picasso med chambonen istället. Hon fick utstå ett konditionspass kombinerat med övningen "klockan". Det vill säga fyra bommar utspridda på en volt. Tanken med det var att hon själv skulle få taxera in över bommarna själv då hennes egna avståndsbedömning inte är den bästa och hon vill gärna tagga till även fast det endast är en bom på marken. Dock skötte hon sig väldigt bra på slutet men mjölksyran kom som ett brev på posten. Intervalltränade henne med att galoppera i två minuter och skritta en halv. Hon kämpade på attans bra över klockan ska jag säga!
 
Imorgon rider jag henne lite i alla gångarter för att bli av med diverse slaggprodukter och träningsvärk!
 
 

Måndag

Datum: 2012-11-26 | Tid: 11:58:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Om exakt en vecka åker jag till Clinic Arena i Jönköping och hopptränar för Tomas Hammar, weeeii! Anyway, imorse var jag och släppte ut alla hästarna. Segt som satan med tanke på att jag hade svårt för att somna inatt och hade i helhet en väldigt dålig sömn. Buhu, stackars mig.. ;) Nej men orsaken till det kan vara att jag inte red igår och på så sätt inte fick utlopp för min energi, typ. Jag har nog en släng av ADHD eller hela alfabetet kanske? Idag ska jag i alla fall rida. Både Oprah och Picasso ska ridas. Kommer nog bli kalasbra, då sover jag gott inatt, haha!
 
Picassos lilla pussmule <3
 

GPA First Lady

Datum: 2012-11-26 | Tid: 11:52:05
Utrustning | 7 Kommentarer
En liten fråga till er.. Vad tycker ni om First Lady hjälmarna från GPA?
Mina åsikter är lite blandade. Jag fattar inte varför det står "designad och utvecklad speciellt för kvinnor", kan inte män ha den då? Varför finns det inte någon hjälm som heter "First Man"? Varför skulle denna hjälm vara säkrare för just kvinnor? Jag förstår inte riktigt grejen faktiskt. Eller är det ett försök till att sälja fler hjälmar? Hm.. Nej jag vet faktiskt inte. Men en sak vet jag, att skärmen är bredare lockar inte mig..
 

Den hästen.

Datum: 2012-11-26 | Tid: 11:16:18
Allmänt | 3 Kommentarer
Bilderna är fotade av Annie från en hoppträning med Cappuchino. Till min fasa så trodde jag inte att hon hade dom kvar. Som tur var hade jag fel. Fick dom skickade till min mejl idag och nu har jag sparat ner dom. Jag menar bara, kolla. Den hästen alltså. Jag hade fullt och göra med att sista kvar i sprången. Så kraftfulla och spänstiga men ändå tog han inte i. Fina Cappuchino.
 
Bilden under är favoriten. Det är så jag kommer minnas honom.
 
 
 
 

Slutet på veckan

Datum: 2012-11-25 | Tid: 21:11:00
Allmänt | 8 Kommentarer
Mötet drog ut lite på tiden men vi fick ganska mycket gjort ändå. Efter mötet åkte jag ut en snabbis till stallet för att hälsa på mina kära ägodelar och byta täcke på Picasso. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sedan lägga mig framför tvn och kolla på Jeresy Shore! Hoppas ni har haft en trevlig söndag! Nu taggar vi om för en ny vecka och hoppas den går fort ;)
 
Längtar galet till Skånetrippen!
 

Outfit

Datum: 2012-11-25 | Tid: 21:01:04
Outfit | 4 Kommentarer
Sista tävlingen för i år kommer troligtvis bli i Mantorp den 9/12. Tanken är att starta två klasser. Har hört att det är lite delade åsikter kring underlaget så jag struntar i 110 debuten. Istället kör jag säkert och startar 90 och 1 m. Vi få ta debuten nästa år istället. Ingen brådska alls! Anyway, jag hoppas huvan hinner komma för i sådana fall kommer jag och Oprisen inviga nya setet!
 

Hair

Datum: 2012-11-25 | Tid: 19:14:11
Allmänt | 3 Kommentarer
Dör så fin den låter är. Har hittat pianoversionen som studioljud. Det behövs inte massa specialeffekter och instrument för att denna låten ska låta bra. Endast Gagas röst och ett piano så kommer tårarna. När hon sjöng denna live så grät jag genom hela låten. Verkligen verkligen min favoritlåt. Både i originalet men också i pianoversionen.
 
Ni borde lyssna. Bästa låter som finns, skojar inte..
 
 

Söndag - weeii!

Datum: 2012-11-25 | Tid: 10:51:30
Allmänt | 9 Kommentarer
Äntligen söndag, nu får nästa vecka gå lika fort! Anyway, idag ska jag först ut till stallet och fixa alla stallsysslor. Ingen av hästarna ska ridas utan både får vila för en gång skull! Sedan vid 16.00 ska jag befinna mig på klubben för möte med ungdomssektionen som jag totalt hade missat, haha ;) Tur man läser bloggar!
 
Ni kommer nog inte höra så mycket från mig idag eftersom jag inte kommer ha tid för bloggen för än ikväll. Men vi hörs!
Slänger in två bilder på Saknaden själv!
 
 

Bebisen börjar ta sig!

Datum: 2012-11-24 | Tid: 22:42:49
| 6 Kommentarer
Oj vad longering med chambon är nyttigt för min lilla unga palomino! Jag kommer ihåg första gången jag longerade henne. Då orkade hon inget och hade inte balans själv så hon drog iväg med mig hängandes i linan, haha! Vilket syn det måste varit! Nu klarar hon att hålla sig på en jämn volt, i låg form och balansera upp sig själv. Hon har ingen hand att hänga sig i vilket gör att hon måste sätta tyngden på bakdelen och jobba. Jag longerar henne inte så länge eftersom det tar mycket kraft från henne för tillfället när hon inte har fått in balansen än. Men idag gick hon jättefint!
 
Hon är riktigt lätt och fin i handen för tillfället i ridningen också. Nästa vecka är det hoppträning i NYRK igen och veckan efter det är det hoppträning i Jönköping för Tomas Hammar. Samma vecka som Tomas träningen vankas Oprahs sista tävlingsstart för i år i Mantorp! Efter tävlingen får hon en välförtjänt vila i fyra veckor.
 

Hv Polo Canvasbag

Datum: 2012-11-24 | Tid: 21:58:25
Utrustning | 6 Kommentarer
Jag tack. Ge mig denna så blir jag glad! Om det inte hade varit för att jag redan beställt en huva från Eskadron så hade jag klickat hem denna på stört. Så fin. Den blåa skulle jag gärna införskaffa mig. Ska se vad jag kan göra under den närmaste tiden. Tigga lite pengar och sälja lite saker typ. Förhoppningsvis kan jag få ihop till denna innan trippen till Skåne!
 
Den är nedsatt från 379:- till 295:- hos Grand Prix!
 

Visste ni att..

Datum: 2012-11-24 | Tid: 17:56:26
Allmänt | 2 Kommentarer
..Oprah var klantig när hon var mindre? Visserligen är hon klantig nu med men förhoppningsvis har hon blivit lite klockare under hennes fem levnadsår. FÖRHOPPNINGSVIS. I vilket fall så fastnade hon i ett stängslen om mitt minne stämmer. Hon har kvar ärr på rumpan och insidan av ena benet. Dock syns det inte så jättemycket längre men jag vet inte om det är vinterpälsen som täcker det. Återstår att se när den tappas!
 

Överenergisk ponny

Datum: 2012-11-24 | Tid: 17:16:52
| 4 Kommentarer
Red ut på min lilla pärla tidigare idag. Det kändes som att allt som kan komma i vägen och sno Picassos uppmärksamhet var framme. Oj oj, först massa avspärrningar, sedan stora blåa rör, sedan stenhögar och vita balar som fladdrade. Sen kom det som var värst av allt, kossor! Inte långt där efter sprang en hel drös med rådjur framför oss. Picassos hjärta slog 300 gånger i minuten, typ.. ;) Livrädd stackarn! Men men, när de sakerna hade passerat så tog jag en galopp - underbar. Dör vad fin hon var då! Sedan andra galoppen var bara dragkamp rätt igenom. När Picasso inte får springa på så snabbt som hon vill så blir hon frustrerad och försöker dra mig ur sadeln, skitponny! Men hon så söt när hon blir så frustrerad, haha!
 
 

Komplett outfit

Datum: 2012-11-24 | Tid: 14:00:00
Shopping | 3 Kommentarer
Nu blir outfiten komplett. Klickade hem huvan från New Generation kollektionen igår. Oprisen ska få bära detta under sista tävlingen för i år och innan hennes vila. Är helt säker på att hon kommer se extremt söt ut. Tror även denna outfit skulle se mysig ut på Picasso, hihi :)
 
Nu måste jag bara laga mina svarta tretorn, igen.. Bara för att jag lagade ena kedjan så sprack den andra, flyt!
 

Som alla andra, men med en blogg.

Datum: 2012-11-24 | Tid: 10:34:00
Allmänt | 8 Kommentarer
Något som jag tycker är väldigt intressant är att personer väljer att följa mig. Väljer att se vad jag gör dag ut och dag in. Jag är som alla andra, varför vill folk följa just mig? Varför ligger min blogg på tio i topp i mest besökta djur kategorin på bloggportalen? Varför får just jag samarbetsförfrågningar och sponsringar. Varför blev jag tillfrågad om att vara med i TV3? Varför får jag möta era fina ord på bloggen, mejl och facebook? Jag är ju som alla andra, en helt "vanlig" 19 åring fast som folk väljer att läsa om. Ganska intressant tycker jag..
 
När jag startade bloggen för lite drygt två-tre år sedan så trodde jag aldrig att jag skulle bli sponsrad, få samarbetsförfrågningar, tv förfrågningar och inte heller få kontakt med så många människor. Jag var/är en helt vanlig hästbiten(inte bokstavligen) tjej fast som en gång i tiden startade en blogg - för skoj skull. Aldrig trodde jag att statistiken skulle skena i höjden. Jag har inte gjort något särskilt för att komma dit jag är med bloggen idag. Det enda jag har gjort är att skriva om mitt liv med hästarna. Jag har inte kommit dit jag är idag genom att provocera som många andra bloggare. Att provocera är inte jag, men folk vill följa mig ändå.
 
När TV3 ringde mig i somras så trodde jag att jag skulle smälla av! Varför ville dom ha med mig i deras nya tv satsning? Var jag så intressant eller ville dom förnedra mig i tv? Haha! Såklart var erbjudandet lockande men dessvärre satte mina föräldrar stopp för det då dom också var tvungna att delta i programmet, FML.. Annars hade det säkert tagit min blogg mot större siffror. Mot större erbjudanden och större samarbeten. Tänk bara om dom hade sagt ja..
 
Jag är så tacksam varje dag över att de som följer min blogg väljer att göra det. Utan mina läsare hade jag aldrig varit där jag är idag, inte heller samma person. Jag hade inte träffat och knutit kontakt med alla trevliga människor som bloggen medför. Jag är så grymt tacksam.
 

Lördag

Datum: 2012-11-24 | Tid: 10:04:25
Allmänt | 2 Kommentarer
Veckorna går så himla fort! Men nästa vecka får gärna passera fortare. Allt roligt händer i december! Helt sjukt att det snart är ju med. När julen passerat är det bara att börja räkna ner till Göteborg Horse Show 2013, kommer bli så sinneskul roligt!
 
Anyway, planen idag var att rida ut med Oprah och galoppera. Dock har ryttaren till Oprisens uterittkompis blivit magsjuk.. Då tvingas vi tyvärr ställa in konditionsträning idag. Oprah är så himla feg ute än så länge så vi rider alltid ut med hästen Sascha eftersom han är så himla trygg + att om Oprisen blir rädd och tyr sig till honom så är han den enda som inte blir arg på henne, lilla bebis Oprah, haha! Men istället får hon ett pass med chambonen och öva upp sin egen balans i longeringen.
 
Picasso ska jag där emot försöka hinna ut en sväng på innan det blir för mörkt! Och ponnyn Marwin har jag inte hand om längre då hans ägare kommer hem idag :)
 
Åh.. Jag vill ha sommar så man kan knäppa fina ridbilder varje dag!
 

Blogg.se

Datum: 2012-11-24 | Tid: 09:47:32
Allmänt | 3 Kommentarer
Nej men titta! En liten prinsessa lyser upp översikt sidan på blogg.se. Nu hoppas jag att Picasso sprider lite glädje för man kan väl inte göra annat när man ser henne? Åh, fina ponnybus! Förresten är det väldigt kul att det kommer mer och mer hästbloggar, både på högerspalten och på framsidan av blogg.se. Göttigt! :)
 

Trimmat två ponnyer och en häst

Datum: 2012-11-23 | Tid: 22:40:00
| 8 Kommentarer
Nu är alla tre hästarna trimmade var av två mina egna, haha! Picasso reds och hon var lite tung i handen hela passet igenom lustigt nog. Dock gjorde hon jäkligt fina byten i galoppen. Oprah där emot var fin fin. När jag skulle fatta galopp andra gången så la busen in en fin bockserie som jag fick nöjet att åka med på.. ;) Men förövrigt skötte hon sig fin fint! Sedan longerade jag Marwin som släppte igenom kanon på slutet!
 
I det stora hela så hade jag nöjet att motionera tre fina hästar idag. Men Oprah tog nog hem priset. Fin fina Gul!
 

KÄRLEK

Datum: 2012-11-23 | Tid: 13:26:27
Shopping | 11 Kommentarer
Jag döööööör! Så otroligt snyggt. Fick hem schabraket från Eskadron idag med matchande lindor. Finner inga ord. Ett schabrak som utstrålar mer "Linn Strelin" går inte att få tag på. To die for. Nu måste jag höra med Horsemeup om de kan få in huvan i samma färg också för grå huva skulle se trist ut. Såg även en dösnygg jacka i lilla katalogen som de skickade med från Eskadron.
 
Gosch så snyggt det är IRL! Måste fota Oprah i hela outfiten. Typ imorgon eller liknande!
 

Välgörenhetsgala i Helsingborg

Datum: 2012-11-23 | Tid: 12:11:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Den 15 december kommer jag befinna mig nere i Skåne for the first time in my life. Ni kommer hitta mig på Tomas Hammars ridanläggning, Helsingborgs Fältrittklubb. Jag hoppas många av mina läsare kommer pallra sig ner och delta på galan. Jag ser fram emot det med stormsteg och jag kommer blogga live från showen. Kom ner och se allt ifrån kända ryttare som byter häst med varandra till galna gymkhana ryttare och annats skoj! Snappa upp en och annan elitryttare och även träffa mig? :) Delta i olika lotterier med priser från Göteborg Horse Show (två VIP-biljetter), Horseware, Kullaflyg, Puma, Tretorn, Emelie Ekstrand Skincare m.fl. Delta även i auktionen om Malin Baryards signerade ridstövlar!

Inträdet är 200 kr för vuxna och 50 kr för barn/ungdom under 18 år. Köp biljetter på: http://service.equipe.com/hfrk/tickets
 
På programmet:
 • Jan Fristedt konferencier
 • Best of HFRK - hästbytar tävling med bl.a Niklas Arvidsson och Daniel Zetterman
 • Gymkhana
 • Horseman teamet
 • Artist
 • Talkshow med bl.a. Linda Algotsson
 • Ryttarimitationer med Daniel och Alexander Zetterman
 • Auktion - med bl.a. Malin Baryards stövlar signerade
 • Agility
Besök evenemanget på facebook för mer information! Klicka HÄR.
 


Elois polotröja från Kingsland

Datum: 2012-11-23 | Tid: 10:19:13
Utrustning | 0 Kommentarer
Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha!! Äntligen en svart tröja från Kingsland. Med rosa detaljer också, totalt awesome. Ge mig denna så blir jag glad i år framöver. Så fiiiiiiiiin. Så gullig men häftig på samma sätt. Skulle inte tacka nej till den! Dock känner jag att min ekonomi inte riktigt kan lägga tusen kronor på en tröja för tillfället, tyvärr..
 
Den kostar 999:- och ni hittar den HÄR.
 

Bloggtorka..

Datum: 2012-11-22 | Tid: 23:02:53
Allmänt | 45 Kommentarer
Jag har verkligen noll bloggidéer just nu. Jag verkligen hatar när det är så mörkt och dystert ute. Man kan inte fota några fina ridbilder och allt är bara grått och tråkigt.. Denna vecka och nästa kan passera fort tycker jag. Har inget att se fram emot förutom hoppträningarna i NYRK. I december börjar det hända lite mer. Jag ska åka och hoppträna för Tomas Hammar på Clinic Arena i Jönköping igen den 3/12. Sedan kommer jag tävla i Mantorp med Oprah den 9/12. Helgen efter det, den femtonde drar jag och några tjejkompisar ner till Skåne och till Tomas ridanläggning i Helsingborg. Där stannar vi till söndagen. Kommer bli så jäkla kul. Mer info kommer i ett separat inlägg!
 
Sedan har jag lite beslutsångest. Vilken av dessa två bilder på Cappuchino ska jag förstora upp till en tavla? Min fina pojke bara några minuter från det sista andetaget. Den dagen dom tårarna. Glömmer aldrig.
 
 

Longering

Datum: 2012-11-22 | Tid: 18:52:12
| 3 Kommentarer
Ponnyn är longerad. Var lite spänd idag men annars fin. Fick dock skippa longeringen med Marwin eftersom det var ett X antal ekipage i ridhuset som höll på och red. Marwin behöver utrymme då han tycker longeringen med chambonen är jobbig då jag kommer åt de muskler som han oftast inte jobbar med. Longeringen är extremt nyttig för honom har jag märkt!
 
Anyway, imorgon ska Oprisen och Casson ridas. Marwin ska longeras.
 

Torsdag

Datum: 2012-11-22 | Tid: 13:51:41
Allmänt | 66 Kommentarer
Ingen hoppträning för Picasso idag efter förra veckans incident. Hon får vila sin lilla mage från hoppning och hoppträna nästa vecka. Istället för hoppträning så ska både hon och Marwin longeras. Oprisen vilar eftersom hon hopptränade igår. Finishästen!
 
Bilden är på Oprah som treåring tror jag? Hon har sadel på sig för första gången :) Hennes förra ägare Anna står bredvid också!
 

Svar

Datum: 2012-11-22 | Tid: 13:43:49
| 3 Kommentarer
 
Svar: Hej! Tack så mycket! Mitt hår klippt i tre olika längder. Den första etapern är så lång så den ligger lite över toppen på örat. Andra etappern går lite under örat och sedan är det längden på med hår. Tunnar ut det väldigt mycket också. Tidigare hade jag väldigt tjock hår men nu tunnar jag ut det + gör det "stripigt". Dock har håret blivit waayyyyy för långt på bilden längst till vänster!
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2012-11-22 | Tid: 10:48:02
| 2 Kommentarer
Tyvärr blev det ingen film från hoppträningen igår. Hade bara pappa med mig och han vill kolla, inte filma, hähä. Men det gick i vilket fall jättebra. Dock var Oprah lite extra taggad i början så på en båge blev det lite dragkamp emellanåt! Sedan tyckte hon linjen på sex hinder var himla jobbig så efter den serien studsade hon med bakdelen. Dock ville min tränare hela tiden påminna oss om att den övningen var överkurs för vi med unghästar. Unghästarna håller andan genom hela serien. Speciellt Oprah eftersom hon är så hinderglad så sista delen av serien får dom lite mjölksyra. Men hon skötte sig himla bra. Hon satte alla distanser och sista gången när hinderserien höjdes upp hoppade hon igenom allt utan en enda rivning. Min tränare sa efter att hon blev förvånad, Oprisen är ett litet guldkorn som jag hittat. Kommer bli spännande att se vart denna hästen kan komma! Världens finaste Oprah!
 

Banan
Sväng höger från kortsidan och hoppa en oxer. Rid en både på sju galoppsprång till ett räcke och sväng där efter höger upp mot hinder nummer tre, en oxer. Fortsätt med en lång transportsträcka mot hinder nummer fyra på långsidan. När du hoppa hinder nummer fyra fortsätter du med fem galoppsprång till en kombination, ett galoppsprång imellan. Sväng vänster och hoppa tvåan bakinfrån och fortsätt med sex galoppsprång mot ett räcke, fyran bakifrån. Avsluta sedan banan med att bryta av till trav och hoppa långsidan som först är en bom - kryss - ett galoppsprång - oxer - ett galoppsprång - räcke - ett galoppsprång - oxer - två galoppsprång - oxer ett galoppsprång - räcke.
 

Hålet som aldrig fylls

Datum: 2012-11-21 | Tid: 11:35:00
Allmänt | 11 Kommentarer
Jag kommer aldrig glömma den här hästen. Jag kommer aldrig glöma hur mycket jag kämpade för att få honom bra. Från att ha varit en glanslös häst med inget liv i ögonen och en kropp med stor underhals, utstickande revben, triangelformad rumpa och extremt dåliga ryggmuskler till en häst med liv och muskler som veterinärerna sa var mer än "normalt" under röntgenbilderna. Han hade kapacitet. Tyvärr fick han aldrig visa någon vad han kunde. Jag saknar honom.
 
När jag var inne på min gamla dator kollade jag igenom alla gamla bilder på Putte. Från tiden då han kom till mig och till den dagen han fick lämna livet här på jorden. De gör ont att bli påmind men när jag kollar och ser skillnaden på dessa bilder så hoppas jag att han fick ett bra slut.
 
Cappuchino när han kom till mig
 
 
Mindre än ett år undertiden han var hos mig
 

Hoppeträning

Datum: 2012-11-21 | Tid: 11:07:42
Allmänt | 0 Kommentarer
Undra om jag ska ta och städa lite.. Eller? Kan inte fatta att jag nyss skrev den meningen. OMG.
Nej nu ska jag platta håret och fräscha upp mig lite. Såg säkert ut som en zombie när jag hade utsläppet av hästarna imorse. Rejält trött. Men men, nu får jag kvickna till så hoppträningen ikväll blir lyckad. Hoppas Oprah är lite taggad som jag men det brukar hon vara! Alltid positiv och glad förutom när hon brunstar, haha :)
 
Btw, glöm inte att rösta på Silver-Sara till Jerringpriset! Klicka HÄR för att rösta. Sprid detta!
 

Svar

Datum: 2012-11-21 | Tid: 10:54:00
| 1 Kommentarer
 
Svar: Haha, rolig fråga! Picasso har jag haft i fem år och aldrig åkt av. Dock gick vi omkull en gång men förutom det så har jag aldrig ramlat av henne. Men det var riktig nära att jag flög i backen i våras. Picasso och jag red förbi vita balar och efter balarna flög det upp en STOR fågel och Picasso gjorde en tvärvändning och satte iväg. Där kunde jag rykt kan jag säga, haha! Och Oprah har jag haft sedan i somras och åkt av en gång. Blev avbockad på en hoppträning. Roligt nog fick vi bild på hela serien!
 
Nej jag blir aldrig rädd. När Oprah bockade av mig så satt jag bara och skrattade och hoppade upp igen. Jag blir nog mest lite snopen ;) Jag får en liten uppvakning när jag blivit avkastad. Jag blir mer motiverad liksom, typ. Dock flög jag av ett X antal gånger på min förra häst Cappuchino. Och då menar jag flöööööööööööööög! Han var avkastningskungen nummer ett.
 
I somras när Oprah bockade av mig i en hinderserie på framhoppningen. Mupp.
"Jäklar vilken fin sand. Den måste jag ta en närmare titt på"
 

Bebis Casso del 2

Datum: 2012-11-21 | Tid: 10:34:07
Allmänt | 7 Kommentarer
Ååh, lilla Casso Wasso! Svannacke och tjockismage <3
 
 
 

Lämnar bloggen för ikväll!

Datum: 2012-11-20 | Tid: 21:54:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Har suttit framför datorn ett tag och försökt komma på något att skriva om. Men dyker något upp i huvudet? Nej. Men imorgon får ni ett par bilder på Picasso som femåring. Übersöt fast med en svannacke typ, hihi. Ni som följd mig enda sedan bilddagboken kommer säkert känna igen dom. Tror även jag visat dom på bloggen sedan en tid tillbaka? Anyway, troligtvis blir uppdateringen imorgon inte den bästa då jag har utsläppet av hästarna och även hoppträning i NYRK.
 
Btw, ni såg säker failbilden på ponnysanning. Man slutar aldrig förvånas av vissa människor.. ^^
 

Dålig på rubriker..

Datum: 2012-11-20 | Tid: 20:07:42
| 2 Kommentarer
Kom hem från stallet för ett tag sedan. Longerde en fin Picsso som traskade runt som en klocka. Vi börjar hitta tillbaka på det rätta spåret igen! Lättad till tusen, minst sagt. Sen red jag ponnyn Marwin. Longeringen i lördags och ridningen med gramanen i förrgår har givit resultat. Idag var han mycket mer framme och kom ut med halsen. Han ville söka sig framåt. Jag försöker fokusera på det då han annars går högt med huvudet och spänner underhalsen. I vänstergaloppen börjar han bli riktigt fin faktiskt! Dock har han inte styrkan till att hålla något jämnt tempo. Men det kommer! Hon som brukar träna honom och hans ägare kollade lite när jag red och hon tyckte att det hade blivit en rejäl skillnad på galoppen vilket såklart är kul då jag började träna honom i lördags.
 
Oprisen fick vila eftersom det vankas hoppträning imorgon. Höjdpunkten på veckan!
 

Bloggar jag läser - varje dag

Datum: 2012-11-20 | Tid: 13:36:00
Allmänt | 4 Kommentarer
Tänkte rada upp lite bloggar som jag läser. Dock läser jag fler men dessa är de som jag följer varje dag. Förhoppningsvis kan ni få lite bloggtips! Alla förutom Sara och Tyra är sådana bloggare som jag känner i verkligheten. Dock har jag sett Cabi i verkligheten men det räknas inte, hähä! Anyway, här kommer dom utan ordning!
 
Johanna Grant
Johannas blogg har jag följt lääääääääääääääänge. Enda sedan bilddagboken har jag följt henne. Sedan träffades vi under GHS detta år och så tillbringade vi en hel vecka tillsammans i somras som var allt annat än tråkig i mitt tycke. Skön tjej som är lätt att tycka om! GHS 2013 kommer bli awesome!!
 

 
Moa Jonsson
Moas blogg har jag följt lite till och från men på senaste tid har jag börjat följa den varje dag. Moisch har jag inte träffat jättemycket men vi ses på storhästtävlingar eftersom hon också har en storhäst som hon tävlar! Hon verkar som en härlig person med lika låg humor som mig ;)
 


Felicia Orrstenius
Felicia satte nyss igång med denna bloggen då hon tidigare bloggat men sin kompis. Felicia och jag har känt varandra i 100 år, eller okej, kanske inte precis, i 90 år kanske? Vi umgicks mycket när vi var mindre men sedan jag och hon började gymnasiet så har det inte blivit så mycket. Tiden räcker inte till helt enkelt men vi får bli bättre på det! Min nya inneboende när jag flyttar till Motala, typ.. (a)
 

 
Saras blogg var nog en av de första bloggar jag verkligen började följa slaviskt. Har följt även den hur länge som helst. Började följa den genom att jag googlade något och "poff" så kom jag in på den och blev fast. Har aldrig träffat Sara men där emot så har jag sett hennes ponny Cabi när jag var på deras ridklubb och besökte Carro och Chuck!
 

 
Caroline Bågfeldt
Carros blogg började jag följa lite innan hon skaffade Chuck. Sedan i somras så träffade jag henne när jag var hos Johanna. Vi tog en tripp till Carro som även slängde upp mig på hennes snygging till ponny! Carro är sexfixerad.

 
Minna har jag känt sedan jag började gymnasiet. Hon gick omvårdnadsprogramet och jag barn och fritidsprogramet. Vi hamnade i samma engelskagrupp och på den vägen har det gått! Nu är hon en fin vän med en fin skäck! :)
 

 
Tyra har jag aldrig träffat. Såg henne bara en snabbis under Norrköping Horse Show, hähä. Följde hennes "vanliga" blogg lite till och från innan hon startade Darios. Nu följer jag hennes hästblogg varje dag och har helt kärat ner mig i Dario!
 

Minnen

Datum: 2012-11-20 | Tid: 10:56:41
Allmänt | 6 Kommentarer
Mörkaskogs Tinkerridläger. Det var inte igår jag var där precis. Det var lååååångt innan bloggen startades. Men hittade dessa bilder på gamla datorn på hästen jag red då. Cobbe hetta han. En nykastrerad valack. Det var så mysigt att rida i deras stora skogar och bara galoppera. Hur härligt som helst!
 
Någon av er som var på deras läger?
 
 

Tisdag

Datum: 2012-11-20 | Tid: 10:48:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Idag är det tisdag(hoppas de flesta uppfattat det), hähä.. I vilket fall så innebär det vila för min stora gul och longering för min kofärgade ponny + ridning av den vita ponnyn som fick vila igår. Imorgon är det hoppträning för Oprisens del vilket jag ser fram emot nu när hon inte brunstar! Och på torsdag är det hoppträning med Picasso igen. Hoppas det inte slutar på samma sett som förra veckan. Det slipper jag helst.
 
Vad har ni planerat att göra en tisdag som denna?
 
Bild från en tävling på hemmaplan förra året.
 

Bara för att

Datum: 2012-11-19 | Tid: 22:03:48
Allmänt | 6 Kommentarer
Sara från Hamreryttarna är en otroligt trög människa, just sayin.
 
 

Knoppad ponny

Datum: 2012-11-19 | Tid: 20:43:00
| 8 Kommentarer
Knoppade Picassos man idag innan jag red henne mest för skoj skull eftersom jag tycker knoppar är otroligt fula! Dock tyckte många att hon passade i det så jag vet inte.. Anyway, Picasso är på banan igen känns det som! Galoppen idag var så mjuk och bara rullade på. Jag har en tanke om att det mest har suttit i hennes huvud nu de senaste veckorna och att det släppte igår när jag red henne på graman då hon kanske insåg att hon inte hade ont längre. Hon har nämligen inte varit öm i nacken på ett tag och saker brukar sätta sig i Picassos huvud väldigt fort. Så avslappnad som galoppen var idag har den inte varit på länge! Fina snuttan!
 
Vad tycker ni? Knoppar nästa tävling eller inte?
Slarvknoppade bara men i alla fall (a)
 

Svar

Datum: 2012-11-19 | Tid: 20:38:22
| 5 Kommentarer
 
Svar: Det är en back on track huva som jag har fått testa. Är positivt överraskad av huvan så om ett tag ska jag införskaffa en själv. Picasso har problem i sin nackregion och har haft "gallor" bakom öronen. Dyon the Difference tränset har hjälpt henne mycket men med denna huva så har gallorna nästan försvunnit och ändå har jag bara använt den två gånger! Grym!
 
Huvan finns att köpa hos Horsemeup för 349 kronor. Klicka HÄR.
 

Oprah

Datum: 2012-11-19 | Tid: 19:38:21
| 4 Kommentarer
Red Oprah nu på kvällskvisten och hon var fin fin! Påskjutet bakifrån blir bara bättre och bättre plus att hon blir lättare och lättare framtill. Idag var hon inget tung i handen och bjöd ganska jämt på båda tyglarna. Traven kunde dock varit med energisk i början än vad den var. Men annars har jag inget mer att säga. Hon utvecklas hela tiden och bakkärran börjar komma igång ordentlig vilket gör att formen kommer efterhand.
 
Bjuder på några bilder från dagen. Första på en seriös Oprah, andra på en tix Oprah och tredje på Oprahs söta virvlar <3
 
 
 

Vår första clear round

Datum: 2012-11-19 | Tid: 12:50:35
Allmänt | 4 Kommentarer
HAHAHAHA! Jag dog när jag hittade denna. Det är från en clear round på min fd klubb. Vi hoppade 40 cm och blev felfria. Picasso är fyra på klippet. Ser ni galoppen? HAHA, ännu mer kortgalopperad än nu. Jag kommer igår hoppträningarna med henne på den tiden.. I kombinationer tog hon ett steg mer än B-ponnys. Gosch vad sjukt det var! Vilken tid..
 
 

Bebis Casso

Datum: 2012-11-19 | Tid: 11:04:07
Allmänt | 7 Kommentarer
Vad tiden går.. LÅNGSAMT! Det känns som jag haft min älskade ponny i 20 år typ. Men när jag inser att hon blir tio nästa år så har tiden rusat iväg. Det var inte längesen jag fick hem den tjocka och pipiga fyraåringen känns det som. Lilla Picasso! Vi har gått igenom så mycket och jag ångrar inte en sekund att jag köpte henne. Snart ska hon få börja ta det lugnt och få en fölis!
 
Picasso som fyraåring.
 
 
 
 

Godmorgon!

Datum: 2012-11-19 | Tid: 08:00:00
Allmänt | 2 Kommentarer
Nu ska jag upp och släppa ut alla hästar! Senare idag ska Oprah och Picasso ridas. Där efter ska Marwin longeras igen. Kommer uppdatera mer när jag får tid underdagen. Dock har jag lite bloggtorka för tillfället men jag hoppas ni inte märkt av det? Den blir värre och värre. FML.
 
Foton Johanna Lind.
 

Marwin

Datum: 2012-11-18 | Tid: 20:27:49
| 2 Kommentarer
Ponnyn som jag rider nu heter Marwin för alla som vill veta! Idag trimmade jag honom med en graman då han har svårt att söka sig framåt och ner. Longeringen med chambonen igår var rejält nyttigt för honom och jag kände en sådan skillnad idag när jag red! Traven var mycket mer taktmässigt och avslappnad redan från första början. Jobbade honom mycket på volter, flyttade och böjde. Han lossade totalt i vänstersidan vilket jag blev förvånad över eftersom det var den han hade så mycket problem med i förrgår när jag red. Istället tyckte han att högersidan var lite jobbig. Galoppen blev mer ren i takten också! Dock hade han svårt för högergaloppen så den var ganska orytmisk. Men det kommer! Han kändes faktiskt bra idag och jag tror att om jag fortsätter på detta spår så kommer han bli fin fin!
 
Marwin och hans ägare Linnéa.
 

Svar

Datum: 2012-11-18 | Tid: 19:51:01
| 3 Kommentarer
 
Svar: Hej Birna! Jag använder mig av fyra olika bett. Ett flippanbett, ett scourierbett, ett tjockt tvådelat eggbett och ett tredelat fullcheek. Har tidigare använt ett nova också när jag longerat men dessvärre bet Oprah sönder det.. ;) I vilket fall.. Till markarbetet och hoppningen på Oprah använder jag det tjocka tvådelade bettet. Sedan vi tävling bettslar jag upp henne lite lite och sätter då in ett scourier för att få den lilla extra känsligheten. Vid uteritter använder jag även ett flippanbett då hon kan bli lite piggelin! Picasso där emot hoppar jag på det tvådelade eggbettet och i markarbetet rider jag på ett tredelat fullcheek. Henne vill jag helst inte rida med skarpa bett längre då hon har en tendens att krulla ihop sig!
 
Scourierbettet gillar jag väldigt mycket. En av favoriterna! Det är som ett vanligt tvådelat fast något ynka skarpare då man fäster sidostyckena i de innersta ringarna och tyglarna i de yttersta. Sedan fungerar de inre ringarna som ett fullcheek vilket kan göra att hästarna blir mer inramade och svänger bättre.
 

Picasso

Datum: 2012-11-18 | Tid: 18:44:00
| 8 Kommentarer
Kände bara igenom Picasso i diverse gångarter efter koliken. Red henne på gramanen eftersom hon har varit väldigt lustig de senaste veckorna. Men idag kände det som allt släppte. Gramanen hängde fritt i galoppen. Gosch vilken härlig galopp! Så som en Picasso galopp ska vara! Hon la inte huvudet på sne och gick lika fint i båda varven. Vi är på G igen! Hon var så otroligt underbar den korta stunden jag red. Fina Picasso!
 
Lite bilder under dagen. Första bilden är på en skitig och hungrig Casso!
 
 
 
 
 

Racerponnyn

Datum: 2012-11-18 | Tid: 10:52:24
Tävling | 8 Kommentarer
Nu är det bestämt. Nästa år tävlar jag och Picasso mot storhästarna. Kommer blir kanonkul med min racer till ponny! Ska bli jättekul att få hoppa Picasso i avd A och slåss om placeringarna. Picasso kommer älska att för en gång skulle få gasa på. Min ponny är så kortgalopperad så i kombinationerna kan hon ta ett extra steg utan problem. Kommer bli awesome! Dock kommer jag inte tävla Picasso och Oprah på samma tävlingar.
 
Längtar så in i bomben till nästa år!
Bilden under är tagen på senaste tävlingen som var på hemmaplan. En LB.
 

God förmiddag!

Datum: 2012-11-18 | Tid: 10:43:10
Allmänt | 5 Kommentarer
Äntligen har jag fått sova ut. Tog igen timmarna jag missade i natten till fredag när jag vakade över min sjuka ponny. Känns skönt att vara helt utvilad idag för jag ska rida två styck D-ponnys och skritta en Opris som säkert har lite träningsvärk efter gårdagens tävling. En ponnyn som är min lilla älskling ska inte gå något ansträngande pass utan jag ska endast känna så att allt är som vanligt, eller, så vanligt som det var innan koliken i alla fall.. Sedan ska jag släpa fram min graman och trimma den andra ponnyn. Ska böja och ställa mycket och flytta så att han blir mjuk i sidorna och formar sig för skänklarna. För tillfället är den stel som en pinne men något släppte igår vi longeringen med chambon så jag hoppas det hänger kvar!
 
Bilderna är från igår och fotade av Felicia Brinkby.
 
 
Haha, tyckte denna bilden över var lite småskön. Oprah kollar ut över hindrena och ger ifrån sig ett ansiktsuttryck som liknar "jaha, detta blir inget ansträngande, chillidill"..

Buhu

Datum: 2012-11-18 | Tid: 10:29:16
Utrustning | 2 Kommentarer
Vart är du fina schabrak? :(
Det har gått en vecka nu och jag har inte fått det. Vill verkligen att det ska komma ett sms som säger att jag får hämta det, NU! Är så himla spänd på att få se. Tror det kommer vara dösnyggt i verkligheten. Oprah och Picasso kommer säkert blir jättefina i schabraket och de matchande benlidorna som jag beställt.
 
Buhu, vill ha det nuuuuuuu..
 

Nästa tävling

Datum: 2012-11-17 | Tid: 21:16:10
Allmänt | 10 Kommentarer
Nästa tävling för Oprahs del blir i Mantorp den nionde december. Troligtvis kommer jag hoppa två klasser. Dock vet jag inte vilka än. Antingen 90/100, 100/110 eller bara 110 cm. Det beror på hur det går under Tomas Hammar träningen den fjärde december. Om hon går klockrent då så är det ingen tvekan om att jag ska debutera 110 med Oprah. Hon blir lite nonchalant på lägre höjder och hoppar inte upp sig särskilt mycket. Tror inte det kommer bli några som helst problem. Men om hon inte är helt där jag vill ha henne under hoppträningarna innan tävlingen så kör jag säker och startar 90 och 1 m. Jag ska inte stressa upp i klasserna. Jag vet att Oprah kan och därför kan jag ta det lugnt :) Efter tävlingen sen startar hennes välförtjänta vintervila!
 
Fick lite bilder av Ida Landkvist från dagens tävling!
 
 
 

Gätstbloggning av en fin vän!

Datum: 2012-11-17 | Tid: 21:06:27
Allmänt | 0 Kommentarer
Jag heter Felicia och bloggar på www.Feliciaorrstenius.blogg.se men har tidigare bloggat med min kompis. Så bloggen har precis kommit igång. Jag är 17 år och bor i Motala. Jag och Linn har känt varandra i många många år. Vi lärde känna varandra när vi red på ridskolan Nyckelby, innan någon av oss hade egen häst. Har försökt komma fram till hur många det är men kommer inte ihåg, i alla fall över 6 år. Linn och jag umgicks mycket när vi var "yngre" men på senare tid har skola, hästarna och annat kommit i vägen. För er som inte känner Linn är hon en frisk fläkt! Hon är riktigt livlig och nästan alltid på gott humör. Hon har en otroligt härlig humor och dialekt. Tror det är rätt så lätt att lära känna Linn också då hon gärna pratar på och är trevlig.
 
 
Nu över till mig. Vem är jag egentligen? Som jag sa tidigare är jag 17 år och bor i Motala, alltså en stad ca 20 minuter från Linn. Jag rider också för Nyrk i Linns grupp. Jag har även min häst där. I mina ägor har jag mitt 6 åriga sto Pamela på 164cm. Henne har jag ägt sedan 2010, så har utbildat henne. Pamela är en häst som älskar att hoppa och är bra på det. Vi har detta åt hunnit ta några placeringar i 100 sedan vi kvalade avd A och vinst i 110 KM. Vi har även startat några dressyrklasser med bra resultat. På min blogg kommer ni få följa vår resa mot höga mål. Daglig uppdatering med mycket intressanta inlägg, filmer och bilder. Och självklart har jag en ursnygg design gjord av Linn Strelin! Tack för mig och välkomna in till www.feliciaorrstenius.blogg.se !

Två ponnyer longerade

Datum: 2012-11-17 | Tid: 20:35:28
| 5 Kommentarer
Har tillbringat större tiden efter tävlingen i stallet. Longerade den vita ponnyn som jag nu ska träna i en vecka. Han är en svår nöt att knäcka. Men inte omöjlig. Red honom igår för att känna hur han kändes och så bad jag en annan person att rida honom också så jag fick se honom från marken så jag både fick se och känna vad som behövs göras under veckan. Jag longerade honom med min chambon och jag fick honom väldigt fin på slutet! Halsen kom ut och trampet med bakbenen kom igång. Tror något släppte där! Imorgon ska jag börja ridpasset med graman och försöka jobba igenom honom ordentligt och få halsen att komma ut.
 
Picasso longerade jag bara i tränset för att se hur hon var nu efter koliken. Konstigt nog är hon helt oberörd. Glad och positiv som vanligt! Kanske lite trötter i stallgången.. Men det är också som vanligt, haha ;)
 

Mjölby Ridklubb - Resultat

Datum: 2012-11-17 | Tid: 12:53:45
Tävling | 11 Kommentarer
Kan börja med och säga att tävlingsplatsen var väldigt fin! Ett litet minus var framridningen, extremt tungt! Annars gillade jag tävlingsbanan och hindrena. Kommer absolut tävla där fler gånger. Sedan så satt jag på en OBRUNSTIG Oprah. Tack gode Gud! Oprah hade en sådan jäkla galopp inne på banan idag så jag fick ta bort ett galoppsprång på varje distans. På framridningen var hon dock lite ofokuserad så det enda jag gjorde var att driva henne framåt.
 
100 cm - 4 fel
Som sagt så var galoppen bra. Hade bestämt mig för att rida 8 galoppsprång mellan ettan och tvåan eftersom ekipage tidigare hade gjort det. Dock tog jag bort ett då hennes galopp vann massa mark. Det flöt på bra till hinder nummer sex. Jag var fast bestämd om att rida sex galoppsprång mellan femma och sexan då tidigare ekipage hade ridit 7 galoppsprång. Distansen låg på mellan 6-7 beroende på hur man kom in över femman. Men i vilket fall.. Oprah hade lätt kunnat ta distansen på fem galoppsrång. Om jag inte tagit den sista förållningen så skulle hon gått av på fem. Dock fick vi ett halvsteg istället då jag blev klar för sent. Förlorade då galoppen lite och rev näst sista hindret. Surt. Men Oprah var jättefin!
 
Hade planer på att efteranmäla mig och debutera 110 cm då hennes galopp verkligen satt. Men jag fick tänka efter och avstå då Picasso är hemma och behöver uppsyn. Vågar inte lämna henne för länge när jag inte vet ifall hon är helt hundra. Men men, nästa gång så!
 
Tips! Ändra bildkvaliteten genom att klicka på kugghjulet under klippet till 1080p(HD) så blir bilden bättre! (:
 
 

Stallet för hela slanten

Datum: 2012-11-16 | Tid: 14:27:02
Allmänt | 5 Kommentarer
Ska strax påbörja en lång eftermiddag/kväll i stallet med både träning och förberedelser. Picasso ska skrittas så magen fortfarande håller sig i trim. Oprah ska jag bara känna igenom i alla gångarter så allt sitter och så ska jag även rida en vit ponny vid namn Mawin om jag får tid över. Ska rida Marwin i en vecka nu så ska vi se vad jag kan åstadkomma med plutten! Anyway, sen ska utrustning tvättas och smörjas + att Oprahs vita strumpa ska schamponeras.
 
Har kollar startlistan inför morgondagen. Jag och Oprah startar efter 10 någon gång. Blir toppen!
 

Från hoppträning till kolik

Datum: 2012-11-16 | Tid: 14:06:16
| 10 Kommentarer
Igår åkte jag iväg till NYRK för att hoppträna med en glad ponny i transporten. Det var ett tag sedan hon hopptränade i NYRK men hon fattade direkt vad som skulle hända när hon såg transporten. Hon klev rätt in med öronen riktade framåt. Hon betedde sig inte konstigt på något sett. När vi kom till NYRK så var hon även då som vanligt. Började rida fram och hon var väldigt lugn. Fokuserade på att få henne rakriktad eftersom det är de som hon har/haft problem med nu i några veckor och brydde mig inte om formen. Hon kändes väldigt bra i galoppen och var inte ett dugg stark! Sedan när vi skulle stå stilla och lyssna på vår tränare så stod Picasso och sparkade med bakben. Jag tänkte inte mer på det eftersom hon brukar sparka lite med bakbenen när hon har lindor(hoppade med lindor bak igår). Bad en tjej som stod inne på banan att känna på hennes bakhaser om det var någon skillnad på värme osv. Vilket det inte var.
 
Jag fortsatte att inte känna något konstigt. Dock hoppade hon inte upp sig som hon brukar göra utan hon hoppade väldigt flakt. Hon drog inte in magen och studsade över utan hon kändes lite nonchalant. Jag tänkte mer på att de var för att hon inte hoppat seriöst på länge utan fortsatte. Hon hoppade rakt för att vara Picasso och hon svängde till och med till höger! Inte ofta det händer! Dock var hon väldigt lugn i hoppningen för att ha varit borta från det ett tag. Såklart blev hon stark men det var inga bensprattel eller attacker direkt. Sedan skulle jag skritta av henne och hoppade då av. Helt plötsligt lägger hon sig ner med utrustning och allt på så jag börjar sparka på sadeln(för att inte sparka på henne) så att hon skulle ställa sig upp. Tog där efter av sadeln och gick med henne runt och runt. Varje gång vi stannade så ville hon lägga sig ner. Vi tog ut henne och lyssnade på magen - knäpptyst. Hon stod fortfarande och sparkade med bakbenen.
 
På vägen hem i transporten så fick jag tips om att hela tiden vara i rullning så att hon inte skulle få chansen att lägg sig ner. Så varje gång jag kände att hon började skrapa med frambenen i transporten så gjorde jag lite tvära inbromsningar eller började köra ostadigt så att hon skulle tänka på att balansera upp sig själv. När vi lastade ut henne så började vi höra ljud från magen men det var fortfarande ganska tyst så vi gick med henne i ridhuset. Vi försökte få i henne vatten med en stor spruta men efter ett tag började hon sparka irriterat med bakbenen igen + att det inte kom något ljud från hennes mage. Jag ringde då veterinär för att rådfråga om hur vi skulle göra. Turligt nog så var det hon som var ute när Picasso hade kolik förra gången så hon visste lite extra om Picasso. Vi gick med henne i en timme + tvingade i henne vatten i omgångar. Där efter ställde vi in henne i boxen för att se om hon stod still och inte var irriterad - vilket hon faktiskt inte var, som tur va.
 
Inatt har jag varit ute och gått med henne flera gånger och sprutat i henne vatten. Imorse verkade hon helt återställd så jag släppte ut henne med Oprah i hagen. Jag var även ute för ett tag sedan för att spruta i henne mer vatten och senare i eftermiddag så ska jag gå med henne igen för säkerhetsskull. Jag ger henne små tussar uppblött hö också som jag skulle göra förra gånger hon hade kolik. Nu är det bara att vänta och se. Hennes mage låter i vilket fall ordentligt nu + att hon hade avföring i sin box i morse!
 
Det sjunka är att när jag pratade med veterinären och förklarade att hon sparkade med bakbenen under hoppträningen så sa hon att Picasso hade känningar av kolik redan då. Hon hoppade alltså en hel lektion med kramper i magen. Veterinären sa att Picasso är som en islandshäst, dom vill tydligen inte visa när dom är svaga för då blir dom utstötta ur flocken. Hon sa att Picasso ville ställa upp för mig och kämpa för mig. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Här får ni se alla sprången från hoppträningen igår. Hon hade lite svårt att räcka fram på distanserna så i banan fick vi ett galoppsprång för mycket. Det kommer ni se! Men vad ska jag säga? Ponnyn har kolik men kämpar ändå. Hoppglädjen och hjärtat är det inget fel på. Det är bara så jobbigt när dom försöker dölja smärtan. Varför kan dom inte prata?

Tips! Ändra bildkvaliteten genom att klicka på kugghjulet under klippet till 1080p(HD) så blir bilden bättre! (:
Klippet brusar lite ibland men det slutar efter ett litet tag. Vet inte varför det blir så när jag sparar i Windows movie maker?!
 
 

GOTHENBURG HORSE SHOW 2013

Datum: 2012-11-16 | Tid: 13:23:57
Allmänt | 6 Kommentarer
Igår hämtade jag ut min och Johannas biljett till världscupfinalen i hoppning på söndagseftermiddagen. Det kommer bli awesome! Så småningom kommer vi beställa biljetter till fler föreställningar men det blir längre fram när det börjar närma sig. Vi förstod att dessa biljetter skulle gå åt först så vi ville vara på den säkra sidan och beställa nu. Sedan har jag även fått en hotellnatt på Scandic Opalen mellan fredagen och lördagen så där kommer Johanna och jag befinna oss. Under de andra dagarna har vi en lägenhet på G förhoppningsvis. Planen är att vi kommer befinna oss på GHS torsdagen till söndagen - kanske inte på alla föreställningar men inne på mässan och bloggmontern!
 
Jag är extremt taggad och ser fram emot det med stormsteg. Vi kommer ha det kalaskul! Sedan har jag och Johanna planer på att göra "webbtv" så att ni kan följa oss och ta del av våra skumma saker under tiden vi är där. Hoppas vi kommer ses?
 

Onsdagens hoppträning

Datum: 2012-11-16 | Tid: 13:04:52
| 1 Kommentarer
Onsdagens hoppträning var en liten bitchfight kan man säga. Oprah brunstar = hon kan allt själv och blir även okänslig för hjälperna. Jag kände redan under framridningen att hon inte lyssnade något speciellt på mig utan tuffade på i sin egna takt. Tung och jobbig. Sen när vi skulle börja hoppa tre räcken på rad så bara nöp hon tag om bettet och satte iväg, rätt mot min tränare som fick springa åt sidan! Hon kunde minsann själv tyckte hon så nästa gång jag kom i anridningen på hinderserien så stannade jag upp henne och satte henne på rumpan. Kom om igen och då började hon förstå mer vad jag menade. Hon började släppa igenom ju längre in i lektionen vi kom men hon var fortfarande lite styv i korken ;)
 
Men men, hon hoppar i alla fall. Det finns dom som har det värre, haha!
Hoppas bara hon slutar brunsta till tävlingen!
 

Kolik

Datum: 2012-11-15 | Tid: 22:33:10
Allmänt | 26 Kommentarer
Ena studen hoppar ponnyn som en studsboll och efter fem minuter ligger hon på marken. Det är inte meningen att jag ska ha häst.
 

Tack så mycket Sticker App!

Datum: 2012-11-15 | Tid: 14:15:59
Allmänt | 8 Kommentarer
Det jag blev sponsrad med var dekaler till min transport. Är sjukt nöjd med resultatet även fast det blev lite luftbubblor här och där! Texten blev jättefin men större än vad jag förväntade mig(gör mig nada). Färgen var identisk med dekalerna som redan var på och allt smälte samman riktigt snyggt! Fick två stycken att ha på vardera sida. Tycker absolut ni borde införskaffa er snygga dekaler till transporten! Hos Sticker App får ni själva välja färg, storlek och typsnitt på texten. Ni kanske även vill ha en egen logga? Det fixar dom lätt! Besök hemsidan HÄR.
 
Om ni har frågor så tveka inte att mejla dom! Alltid trevliga och hjälpsamma.
Synd bara att min transport inte gjorde sig rättvis på bild.. Den är mer vinröd, hähä.
 
 

Hinner inte

Datum: 2012-11-15 | Tid: 09:15:36
Allmänt | 5 Kommentarer
Hinner inte blogga! Ska strax börja fixa mig och dra en sväng in till Linköping för att hämta ut biljetter till Göteborg Horse Show, untz untz! Sen är det snabbt hem som gäller och där efter ut till stallet för att fixa och dona inför kvällens hoppträning igen. Fast denna gång med Picasso! Har inga förväntningar på ur det kommer gå. Det var flera veckor sedan vi hopptränade och nu är Picasso inte helt 100. Men min tränare tyckte att jag skulle komma så att hon kan granska henne under tiden jag rider för att se vad som kan vara fel. Ingrid har trots allt tränat mig och Picasso i över tre år så hon vet nog lite om hur Picasso ska röra sig osv. Dock sa hon att i slutänden är det bara jag som känner om allt stämmer. Anyway, jag hoppas hon ser något och filmkameran åker med!
 
Gårdagens hoppträning med Oprah kan sammanfattas såhär: War of the bitches.
En brunstig Oprah är en "jag kan själv" Oprah. Mer info kommer ;)
 

Fem år!

Datum: 2012-11-14 | Tid: 13:14:08
Allmänt | 15 Kommentarer
Har haft världens finaste och bästaste vän i exakt fem år nu!
 

Litet paket

Datum: 2012-11-14 | Tid: 12:43:38
Allmänt | 2 Kommentarer
Titta vad som låg i det lilla paketet som jag fick hem i brevlådan idag. Blev positivt överraskad faktiskt. Lösnaglarna var snyggare i verkligheten och kvalitén verkar helt okej. Priset var trots allt ynka 136 kronor sammanlagt för två paket lösnaglar, frakt och faktura. Inte illa. Vanligtvis betalar man 150 för ett paket snygga naglar!
 

LamiCell Sport schabrak

Datum: 2012-11-13 | Tid: 22:27:49
| 6 Kommentarer
Eftersom jag har beställt ett nytt schabrak så ska ett annat få lämna min samling.. Det som får fara till nya ägare är mitt LamiCell schabrak som faktiskt inte är så mycket använt! Har använt det ca 10 gånger. Supersnyggt och har en härlig färg. Säljes för 300 plus eventuell frakt tillkommer. Intresserad? Mejla mig till Linn-Strelin@live.se
 

Anmäld!

Datum: 2012-11-13 | Tid: 21:36:00
Tävling | 9 Kommentarer
Nu är jag anmäld till Mjölby Ridklubbs regionala hopptävling för storhäst på lördag. Vi hoppar 1 meter i avd B. Har aldrig tävlat där tidigare så det lär blir intressant. Hoppas vi har tur med vädret också och att det inte blir för kyligt, usch.. Någon av mina läsare som ska dit och tävla eller fota?
 
Oprahs pappa Mackay. Han dog samma år som Oprisen föddes.
 

Ridit pluttponnyn

Datum: 2012-11-13 | Tid: 21:10:02
| 1 Kommentarer
Picasso gick bättre idag men det är fortfarande en katastrofal känsla. Anyway, red över två bommar i både trav och galopp på volten. Gick över förväntan faktiskt men jag fick bryta av och börja om när hennes huvud började hetta till rejält. Men nu är det bestämt. Jag ger henne denna vecka och om det inte blir bättre så kommer vi först åka in till Mantorp för att se om de hittar något. Om dom inte gör det så får en resa ner till Skara eller Strömsholm inplaneras. FML.
 

Sneak Peak

Datum: 2012-11-13 | Tid: 17:52:03
Allmänt | 9 Kommentarer
Här får ni en liten sneak peak av vad jag har hållit på med nu. Mer info, vem som sponsrade med texten och bilder får ni se under veckan! (:
 

Ut och fixa!

Datum: 2012-11-13 | Tid: 13:58:44
Allmänt | 1 Kommentarer
Ska strax bege mig ut till stallet för att göra alla stallsysslor och ta in ponnyhästarna. Under förmiddagen så gjorde jag i ordning transporten för nu i eftermiddag så ska jag och pappa sätta på sakerna som jag har fått sponsrat. Resultatet får ni ikväll efter att jag ridit Casso Wasso!
 
Har glömt och säga att jag klickat hem två uppsättningar lösnaglar från Style by Tyra!
 

Komsi komsi!

Datum: 2012-11-13 | Tid: 13:01:12
Allmänt | 1 Kommentarer
Kan schabraket och lindorna komma snart?! Jag vill verkligen få klämma och känna på schabraket. Har inte sett det IRL i just den färgen så jag är så extremt förväntansfull. Hoppas det inte blir någon försening för jag vill verkligen, verkligen ha det denna vecka så jag kan klä henne i schabraket under lördagens tävling. Det ser sååå snyggt ut. Verkligen min stil. Får bara se hur färgen på schabraket och avgöra utifrån det vilken färg jag ska beställa huvan i. Spännande!
 

Tävlingsterminen och mål

Datum: 2012-11-13 | Tid: 11:15:41
Allmänt | 5 Kommentarer
Tänkte dela med mig av målen med Oprah för de närmaste året. Jag har mycket planer och det som jag ser mest fram emot är att ha kul med min gula skönhet och även utvecklas. Vi kommer möta både motgångar och framgångar. Än så länge har vi inte haft någon motgång alls. Oprah är så fantastiskt lättlärd och positiv men jag vet att det kommer komma, det gör det alltid! I vilket fall så kommer vi slutat tävlingsterminen för detta år med två tävlingar var av den närmaste i helgen(förhoppnings). Vi ska eventuellt åka och hoppa en regional 100 cm klass i Mjölby på lördag. Där efter, i början av december så är det tävling i Mantorp. Kommer testa på att starta två klasser där. En 90 cm runda och en 100 cm runda. Hon orkar nog det nu! Sedan får hon vintervila i ca 3 veckor. Dock kommer hon longeras, löshoppas och skrittas så att hon ändå hålls igång. Hon ska bara vara fri från ryttare på ryggen och inte gå lika ansträngande.
 
Målet inför 2013 är att kvala in till avd A i 1 m. Jag tror hon kan bli riktigt farlig när vi rider mot klockan. Hennes galopp vinner mycket mark och hon är ganska vändbar redan nu faktiskt! Sedan startar jag några 90/100 cm under början av 2013 för att sedan debutera 110 cm under våren. Rullar runt på några 100/110 klasser innan det är dags för Oprah att få vila helt och hållet och gå på sommarbete i två veckor. Hon kommer endast skrittas under den tiden innan det är dags att sätta igång igen. Förhoppningsvis kommer jag under sommaren även befinna mig på ett träningsläger tillsammans med Oprah nere i Skåne, vilket det är säger jag inte än ;)
 
Efter vilan går jag ner till 90/100 klasser under första tävlingen för att bara ta det lugnt. Sedan om hon känns fin klassar vi upp oss till 110 igen. Målet är där efter att kvala in till avd A i 110 cm och rulla runt på de klasserna ett tag. Någon gång under hösten sen, eventuellt i slutet eller i mitten där någonstans så är målet att starta 120 med henne. Om vi fortsätter att utvecklas i denna takt och blir mer sammansvetsade som ett team så lär det inte vara några som helst problem. Dock kommer jag rulla runt i avd B i 120 tills början av 2014 då jag inte vill rida mot klockan för tidigt.
 
Inför 2014 har jag ett annat mål som bara mina föräldrar vet om. Jag ska försöka kvala in till en sak. Men mer om det när den tiden kommer. Det skulle i vilket fall vara awesome om man gick hela den vägen.
 
För att uppnå dessa mål så behöver Oprah först och främst hålla sig frisk och skadefri. Sen efter hennes vintervila så kommer jag börja rida henne en gång mer i veckan och jag kommer vara väldigt noga med hur hon går och bjuder. Jag kommer att lägga in galoppträning och intervaller en gång i veckan för att bygga upp kondisen och styrkan. Sedan kommer jag en/två gånger i månaden träna dressyr för instruktör. Hoppträningarna kommer fortsätta som vanligt. Alltså så kommer jag fortsätta hoppträna på onsdagar för min tränare Ingrid Stark i NYRK. Dock kommer jag varva det med att varannan eller var fjärde vecka träna för Tomas Hammar i Jönköping istället.
 
Jag ser sååååå mycket fram emot nästa år. Jag är så otroligt motiverad och inspirerad!
 

Behöver er hjälp finingar!

Datum: 2012-11-12 | Tid: 22:23:01
Allmänt | 69 Kommentarer
Nu är det så att jag har helt och håller bestämt mig för att tatuera mitt/mina nyckelben. Tatueringen ska sitta där innan GHS 2013 är målet. Men jag har ett svårt beslut att ta. Därför frågar jag er då jag känner lika mycket för båda tatueringarna! Antingen tatuerar jag in "Born this Way" på ena nyckelbenet eller "Born to Be brave" på båda. Såklart Gagainspirerat <3
 
Hjälp! Vilken av dom är snyggast?!
 

Duktiga hästar

Datum: 2012-11-12 | Tid: 21:55:24
| 0 Kommentarer
Var som sagt i Motala en sväng och köpte foder som mamma var så snäll och betalade för en gång skull! Det tackar jag för ;) Sedan åkte jag ut till stallet och longerade hästarna. Picasso longerade jag över två bommar vilket hon gjorde utan några som helst problem. Hon var jättefin! Lika så Oprah. Hon börjar förstå chambonen mer och mer men hon tycker den är jobbig, ak så jobbig, hihi!
 
Anyway, idag kom de sponsrade sakerna med! Berättar vad det är imorgon när allt förhoppningsvis kommer på plats. Dom var galet stora så jag lär synas, haha.
 
Ååh, vill att min ponny ska vara fina fisken igen.. Bilden nedan är tagen i Boxholm tidigare i år - en månad efter att hon haft den svår kolik som gjorde att hon höll på att sjunga på sista versen. Hon satte två nollor den dagen i LC och LB. Min kämpe <3
 

Trött..

Datum: 2012-11-12 | Tid: 11:40:31
Allmänt | 7 Kommentarer
Efter gårdagens flopp så har jag insett att Gaga är för bra för EMA. Allt var väldigt B igår. Till och med scenen var fail och det var inga intressanta eller häpnadsväckande framträdanden. Nu får vi vänta tills Gaga släpper sin nya platta, ARTPOP TO THE PEOPLE!

Anyway, igår hann jag inte longera Oprah då ridlektionerna i tältet drog ut galet mycket på tiden. Fick ändra mina planer och skrittade henne istället. Idag ska dock longeringen bli av för båda hästarna. Men först ska jag in till Motala en sväng. Senare i veckan, rättare sagt på fredag så börjar jag även rida en till häst för en vecka framöver som ni får följa här (:
 

Svar

Datum: 2012-11-12 | Tid: 10:55:35
| 1 Kommentarer
 
Svar: Haha, njaaaaaaa.. Det vet jag inte om jag gör. När jag var liten kunde jag sjunga. Sen vet jag inte vad som hände riktigt. Tror inte jag har någon sångröst direkt. Har aldrig sjungit "seriöst" utan brukar mest larva mig om jag sjunger. Så jag vet inte. Spännande va? HAHA!

Datum: 2012-11-11 | Tid: 23:10:24
Allmänt | 9 Kommentarer
Gråter floder - skojar inte. Har även rivit sönder mitt lakan av ren ilska.. Ni som såg EMA förstår nog varför.. Allvarligt talat så är allt ett stort jäkla skämt. För det första så vinner One Direction över Gaga i "biggest fans" även fast hon har FLEST poäng följt av Justin Bieber?! HUR SKUMT ÄR INTE DET?! Sedan så vinner Taylor Swift över henne i "best live", jag behöver nog inte säga mer?! Och i "best video" så vinner Gangnam Style över Gagas låt Marry the Night där hon i musikvideon beskriver sin kollaps innan hon blev så stor?!
 
Jag fattar inte. Gråter ut och kanske slänger upp något inlägg imorgon..
 
 

Söndagsmorgon

Datum: 2012-11-11 | Tid: 07:20:58
Allmänt | 8 Kommentarer
Godmorgon alla morgonpigga! Jag har varit i stallet och ska snart ut igen för att släppa ut hästisarna. Senare idag ska jag på US möte ute på NYRK och sedan vankas det EMA ikväll. Jag kommer sitta som klistrad vid MTV klockan 21.00 och följa när Gaga tar hem priiiiiiiiser! Jag hoppas även ni kollar ;)
 

Glänsande gul

Datum: 2012-11-10 | Tid: 22:46:42
| 3 Kommentarer
Putsade lite extra på Oprah idag. Hon tycker det är ganska skönt dock har hon dåligt tålamod så alla hovar är inte i marken när hon står i stallgången. Men det blir bättre! ;) Hon har i vilket fall världens mysigaste hårrem just nu. Valde att inte klippa henne då hon bara går 4 dagar i veckan och ska få vintervila i december. Dock svettas hon mycket så nästa år, när jag sätter igång henne efter vintervilan så ska hon börja tränas fem dagar i veckan = kanske läge för klippning, jag får se helt enkelt.
 
Anyway, nästa helg kommer troligtvis bli näst sista tävlingen för i år med Oprisen!
 

När allt bara känns fel

Datum: 2012-11-10 | Tid: 20:03:00
| 15 Kommentarer
För det första så är paddarna bara Oprah´s. Dom var way för höga för Picasso så jag fick typ vika in dom = extremt ful lindning, haha! Men men, red Picasso och hon känns verkligen inte bra. Inte katastrofalt men idag var hon orytmisk hela hon kändes det som. I galoppen pep hon iväg i höger varv och ville inte galoppera på högervolten. Konstigt eftersom det är vänstervarvet som har krånglat den senaste tiden.. Det är något som inte stämmer och det är så svårt att veta vad man ska göra när ingen vet och kan säga vad det är. Hon krullade även ihop sig mer än vanligt..
 
Men från och med idag så ska jag börja rida henne som vanligt och se ifall det blir någon skillnad eller ifall det är kvar i samma spår. Om det inte blir bra under de närmaste veckorna så ska vi ringa kliniken.
 
 
 

Hööks tripp

Datum: 2012-11-10 | Tid: 14:05:15
Shopping | 2 Kommentarer
Har nyss varit på Hööks och det jag fick med mig hem var MSM, turkosa benlindor, svarta benlindor, paddar, höpåse och även ett iphoneskal från Hv Polo. Höpåsen och skalet fick jag gratis och eftersom jag inte har någon iphone så kommer skalet så småningom lottas ut på min fanpage. Håll utkik där! Det pågår en tävling för fullt just nu, missa inte (:
 
Nu ska jag äta och kila iväg till stallet!
 

Skåneland

Datum: 2012-11-10 | Tid: 07:33:01
Allmänt | 8 Kommentarer
Den 15 december hoppas jag kunna få träffa på lite skånska läsare! Ska nämligen, för första gången i mitt liv ner till Skåne. Fick en liten inbjudan i tisdags under hoppträningen så ni kommer finna mig på Tomas Hammars ridanläggning i december. Awesome va? Jag längtar! Dock kan jag inte säga mer för än jag har fått mer information. Men jag hoppas vi ses?
 

Godmorgon!

Datum: 2012-11-10 | Tid: 07:29:09
Allmänt | 0 Kommentarer
Gick upp vid 05:45 idag och åkte ut för att morgonfodra hästarna. Tänkte hinna läsa lite bloggar innan jag åker ut igen och släpper ut dom. Anyway, dagen är inte som den är planerad. För det första blir det inget Jönköping.. Istället drar jag nog en sväng till Linköping och inhandlar MSM eftersom det börjar ta slut(båda hästarna får det). Kanske även följer med något mer hem? Man vet aldrig med mig ;)
 
Senare idag är tanken att motionera båda hästarna. Longera Oprah och testa rida Picasso.
 

Buh och bäh

Datum: 2012-11-09 | Tid: 23:05:18
Allmänt | 2 Kommentarer
Eftersom Picasso inte var speciellt glad när jag släppte henne tillsammans med Oprah igår så testade jag att släppa henne ensam nu ikväll. Hon var lite loj till en början men sen så släppte det. Dock upptäckte jag(till min fasa) att Picasso vid varje tempoökning i vänstergaloppen bytte till korsgalopp med bakdelen. Och det är det vänstra bakknät equiterapeuten säger är lite "grynigt" som hon kan ha problem med. Nu känns det sådär om jag ska vara ärlig. Min ponny kanske inte håller till mer är promenadridning.. Men vi ger det denna veckan. Vi skulle testa att sätta igång henne normalt och se vad som händer. Dock kommer jag kolla upp hennes bakknä och även nacken så får vi se.. :((
 
Ännu en tråkig nyhet är att jag inte kommer befinna mig i Jönköping imorgon.. Synd eftersom så många läsare skulle dit. Carro startar jättesent så har ingen möjlighet att ta mig dit då jag bara har bilden på förmiddagen. Men men, nästa år, då ser ni mig och Oprah hoppa där istället! Önskar alla som ska tävla imorgon LYCKA TILL!
 
Foto: Jörgen Auer(gammal bild)
 

Stå inte bara där och glo, bitch!

Datum: 2012-11-09 | Tid: 22:18:08
| 9 Kommentarer
Kolla i full HD!
 
 

Klick klick

Datum: 2012-11-09 | Tid: 22:11:17
Shopping | 1 Kommentarer
Nu har jag äntligen klicka hem schabraket och lindorna från Eskadron. Det är dööösnyggt! Jag hoppas det kommer så fort som möjligt så jag kan använda schabraket på den eventuella tävlingen nästa helg med Oprah. Allt är döfräck. Sen beställer jag en huva i svart eller grå beroende på hur den glansiga färgen är i verkligheten. Kan bli intressant! Det är i vilket fall to die for.
 
Nu blev jag 1000 kronor fattigare med frakt osv..
 

Min gula skönhet

Datum: 2012-11-09 | Tid: 21:32:57
| 2 Kommentarer
Oprah var jättefin idag. Fixade i ordning henne i sitt lilla "prinsesschabrak" från Hv Polo + marinblå lindor. Hon var så söt och helt underbar att rida. Traven var så taktmässig och fin, kändes som vi flög fram. Galoppen la vi störst tyngd på och hon är inte lika tung i handen som hon varit tidigare. Dock har hon fortfarande lite jobbigt för galoppen i vårt lilla ridhus men det är inget i skillnad mot vad det var när hon kom. Det har blivit extremt mycket bättre och hon har fått mer styrka. Hon var väl framme för skänkeln idag och hade ett jämnt stöd på båda tyglarna. Kändes awesome! Fina häst!
 

Hundjevel

Datum: 2012-11-09 | Tid: 12:11:27
Allmänt | 18 Kommentarer
Försökte mig på en videoblogg, gick inte så bra.
 
 

Jönköping

Datum: 2012-11-09 | Tid: 10:33:11
Allmänt | 9 Kommentarer
Imorgon beger jag mig till Jönköping för andra gången den här veckan. Jag ska först göra ett stopp på Charlies och kolla ifall dom har ett schabrak jag söker sedan kanske det även följer med något annat intressant hem.. Där efter åker jag vidare till Jönköpings Fältrittklubb för att träffa Johanna och Carro, kommer även kolla när Carro tävlar Chuckeluck. Bli kul! Har inte träffat mupparna sedan i somras :)
 
Moi and Chuck.
Någon läsare som ska dit och tävla eller bara kolla?
 

Fredag

Datum: 2012-11-09 | Tid: 10:25:21
Allmänt | 0 Kommentarer
Ska börja dra mig upp ur sängen för att göra lite nytta. Ska bl.a. åka in till Motala och hämta ut mina stövlar som varit inlämnad på lagning och så ska jag även köpa lite smink och eventuellt pellets till hästarna. Senare idag så ska hästarna ridas och jag ska även förbereda mig för en helg med stalljouren, kul..
 

Fashion Casual Boots från Hv Polo

Datum: 2012-11-09 | Tid: 10:14:00
Utrustning | 1 Kommentarer
Vill ni veta en sak? Min lilltå är blå och ibland domnar den bort. Kanske borde kolla upp den? Anyway, för att förhindra att alla mina tår blir sådana så kanske ett par ordentliga vinterskor borde införskaffas inom kort. Såg dessa på Charlies facebooksida och måste säga att dom föll mig ordentligt i smaken! Sen såg jag priset och satte i halsen, då var dom inte lika snygga längre, haha ;)
 
Men för er med tjock plånbok så finns dom i storlekarna 37-41 och kostar 1.499 :-
 

Underbaringar

Datum: 2012-11-08 | Tid: 21:09:43
| 4 Kommentarer
Tiden rann ut snabbt för mig idag. Klockan tickade på så besöket i Motala drog ut på tiden vilket gjorde att ingen av hästarna blev ridna eller longerade. Istället släppte jag dom i ridhuset vilket Oprah tyckte var jäkligt lajbans. Picasso å andra sidan sprang mest runt och kollade frågande på mig "men varför jagar du iväg mig mamma?!". Hon är för söt! Båda är söta på sina egna vis. När jag skulle ta av Oprah täcket så gosade hon först in sin mule vid min hals och sniffade, hon kände nog Lady Gagas parfym, tihi. Sedan fortsatte hon upp mot håret där hon säkert kände min jordgubbsdoft. Har nämligen hårspray som luftar jordgubb. Där efter gav hon mig två blöta pussar! Torkade av mig i ansiktet och gick sedan till Picasso. Av henne fick jag en puss på varsin kind. Hon är så söt när hon gör så, måste filma så ni får se! Anyway, efter att mitt ansikte blev fullt av hästslem så åkte jag hem och här sitter jag nu, med ett snabbare bredband, weeii! (;
 

Post

Datum: 2012-11-08 | Tid: 11:50:09
Shopping | 4 Kommentarer
Sa ju att Cheap Monday linnet skulle komma idag. Det var jättefint! Dock gör sig färgen inte rättvis på bild men det är bara att gilla läget. Linnet kostar 199 kronor och finns på Nelly.com, jag använde dock en rabattkod på 100 kronor när jag beställde linnet så priset blev ännu lite bättre ^^ Har även fått inspiration från Nelly Magazinet som jag fick med gratis. Tänker införskaffa mig en svart, billig "läderjacka" och köpa in nitar och sätta dit. Funderar på att göra ett motiv på ryggen av jackan och sen på axlarna. Men mer om det fram till våren.. Nu är det lite kallt ;)
 

Andra klippet från träningen

Datum: 2012-11-08 | Tid: 10:28:18
| 8 Kommentarer
Det tog mitt internet hela natten att ladda upp det här videoklippet!!!! Förstår ni hur segt vårt bredband är? Tur att min far och jag ska åka och uppdatera det idag.. Men men, här kommer videon med olika klipp från alla framhoppningssprång under Tomas Hammar träningen i tisdags. Inget språng är missat, ni ser allt + banhoppningen som jag la upp först. Nedan finns även ett klipp på min och Oprahs första hoppträning tillsammans för några månader sedan. Kul att jämföra lite!
 
Hoppas videos kommer uppskattas i fortsättningen! :)
 
 
 

Godmorgon

Datum: 2012-11-08 | Tid: 10:18:03
Allmänt | 4 Kommentarer
Jag har haft en jättebra födelsedag! Det jag fick var som jag tidigare nämnde en filmkamera och även pengar. Är jättenöjd men dessvärre kommer inte pengarna räcka långt då stövlarna ska lagas, GHS biljett ska betalas och sedan kommer en biffig höräkning.. But that´s life - sometimes it sucks. Anyway, idag kommer troligtvis mitt Cheap Monday linne på posten och kanske sponsor saken? Spännande!
 
Planerna för idag vad gäller hästarnas träning är lite oklara. Oprah ska eventuellt longeras ett lättare pass och Picasso ska kanske hoppas. Dock inga högre höjde utan lägre hinder så att hon ska tagga ner lite. Hon kan inte komma in och vara en spratteldocka under hoppträningarna i NYRK. Önska mig lycka till, haha! :)
 
Btw, kul att ni verkade uppskatta filmklippet från Tomas Hammar träningen, han är grym! Jag ska försöka filma så ofta som möjligt från hoppträningarna i fortsättningen.
 

Film från hoppträningen

Datum: 2012-11-07 | Tid: 15:45:05
| 21 Kommentarer
Weeii, nu ska ni få se film från gårdagens träning filmad med min nya HD kamera. Detta klipp är från sista banan. Oprah är väldigt trött och i lite bommar här och där men hon kämpar på bra! Blir lite stark mot hindrena ibland men hon sköter sig galant. Hon är trots allt bara fem och hoppa fin fint. Började gapskatta när jag nu efterhand hörde Tomas säga "OJ" när hon nästan hoppade mig ur sadeln. Dock så hör jag inte riktigt vad han säger mellan 1.17 och 1.20. Gör ni? Haha!
 
Anyway, fler klipp kommer så fort bredbandet är uppgraderat så ni får se sprången innan banan också. Sabbade för henne på sista hindret i banan dock. Fick inte igenom min förhållning och blev klar för sent. Tur min vän ställer upp till 100%, fina Oprah.
 
Tips! Ändra bildkvaliteten genom att klicka på kugghjulet under klippet till 1080p(HD) så blir bilden bättre! (:
 
 

On my way..

Datum: 2012-11-07 | Tid: 10:53:17
Allmänt | 2 Kommentarer
..to the stable. Måste få allt fixat i stallet för att sedan kunna hoppa in i duschen, städa här hemma och sedan åka och ta in dom igen. Allt det innan gästerna kommer ikväll för att fira min födelsedag som var igår. Eftersom jag var 10 mil hemifrån för en hoppträning så fick födelsedagsfirandet flyttas. Inte mig emot eftersom varje möjlighet att träna för Tomas Hammar borde tas tillvara. Untz untz!
 
Ni kommer nog inte höra mer från mig idag. Men vem vet? Vi hörs!
 

Fräckt!

Datum: 2012-11-07 | Tid: 10:47:51
Utrustning | 4 Kommentarer
Detta var nog den snyggaste kavajen jag någonsin sett. Så extremt häftig! Om jag hade gillat kavajer(vilket jag inte gör) så hade den stått högst upp på önskelista, haha! Kul att klädesmärkena börjar vidga sina vyer lite och inte bara tillverkar kavajer i samma gamla standardfärger så som svart, grå, brun, marin osv. Rosa är ju to die for, nästan. Synd bara att det blir så svårmatchat. Man måste hitta ett schabrak i samma nyans och det är inte så lätt. Eller.. måste, måste man inte men det är snyggast ^^
 
För denna Kingsland kavaj får du pröjsa nästan 3.000 kronor. Det kan svida lite!
 

Hoppträning för Tomas Hammar

Datum: 2012-11-06 | Tid: 23:06:00
| 9 Kommentarer
Har nu på min födelsedag hunnit med att både ta en tripp till Linköping och även Jönköping. Fick en filmkamera av mor och far med HD filmning som följde med på dagens hoppträning. Jag hopptränade på ett ställe som hette Clinic Arena i Tenhult. Det var grymt fint! Otroligt fräsch och såg precis nytt ut. Ett sådant ridhus skulle jag inte tacka nej till direkt.. Underlaget tyckte jag också var riktigt bra! Snarlikt det vi har i NYRK.
 
Anyway, åkte enda ner till Jönköping på min födelsedag för att träna för Tomas Hammar. Jag är inte det minsta besviken över det beslutet. Födelsedagen kunde inte bli bättre. Kanonbra tränare och kanonbra häst är allt som behövs för att muntra upp min dag. Oprah stod snäll som ett lam under den 10 mil långa resan och hon skötte sig super på det nya stället. Jag blev verkligen jättenöjd med henne under dagens träning. Hon var positiv och hoppade allt hon skulle utan några problem. Dock höll hon på att hoppa mig ur sadeln på 120 oxrarna. Men jag ser det som något positivt, haha!
 
Nej men jag är verkligen jättenöjd och glad över att jag kan få chansen att  träna för Tomas ibland nu. Jag märker så stor skillnad på Oprah. Sedan att han även säger att det blivit stor skillnad gör mig bara ännu mer motiverad och glad! Jag är så lycklig att jag äntligen fann min drömhäst efter Cappuchinos bortgång. Jag har aldrig haft en häst som utvecklats så fort och som jag verkligen kan komma ut och träna/tävla ordentligt på. Tomas tycker hon har en jättebra galopp och ett bra språng så jag hoppas hon håller sig frisk så vi kan fortsätta utvecklas tillsammans - med både Tomas och Ingrids hjälp. Det är verkligen inte sista gången jag tränar för Tomas.
 
Näh, dagen kunde inte blivit bättre! Fräsch anläggning, trevligt folk, en häst som ställer upp till 100%, min vän Minna som följde med som hästskötare/filmare och så tränare Tomas. Man får alltid en rejäl motivationskick efter hans träningar! Han är så duktig på det han gör och man blir alltid väl bemött. En otrolig eldsjäl helt enkelt!
 
Det finns film från ikväll! Dock tar det 100 år att ladda upp den men på torsdag ska jag och pappa uppgradera bredbandet så det blir snabbare. Vill ni ha film från träningen då?
 
 
 
 
 

19, ett år kvar till 20!

Datum: 2012-11-06 | Tid: 08:25:04
Allmänt | 53 Kommentarer

EMA 2012

Datum: 2012-11-05 | Tid: 22:33:35
Allmänt | 4 Kommentarer
Jag hoppas ni, som jag kommer sitta bänkade framför MTV på söndag klockan 21.00! Då är det EMA 2012 som drar igång! Host för i år är supermodellen Heidi Klum. Förra året var det Selena Gomez och hon var helt ok faktiskt. Men jag ser mest fram emot att se Gaga ta emot alla priser som hon kommer vinna.. ;) Hon är den som förtjänar det mest och hon är den enda som inte blir spydig för att hon får ett pris. Och att se Adeles miner när Gaga tar hem priser är obetalbara! Haha, sedan så är det massa liveframträdanden som också blir roliga att se. Dock inte Gaga som förra året men det är en hel del andra. Dessa kommer uppträda:
 • Alicia Keys
 • Carly Rae Jepsen
 • Fun
 • The Killers
 • Muse
 • No Doubt
 • Pitbull
 • PSY
 • Rita Ora
 • Taylor Swift

Fullt upp

Datum: 2012-11-05 | Tid: 22:08:46
| 3 Kommentarer
Dagen började som sagt med utsläpp av alla hästarna. Sedan när mamma kom hem åkte jag in till Motala och handlade havrekross till Oprah. Lämnade där efter in mina svarta tretorn på lagning och hela dragkedjan måste bytas - FML. Men men, där efter åkte jag ut till stallet för att mocka och ta in hästarna. Sedan iväg och skjutsa min kusin till tandläkaren och där efter ut till stallet igen för att göra de resterande stallsysslorna. När det var klart så åkte jag och en i stallet till återvinningen med en transport full med skräp som vi fick sortera.
 
När jag äntligen fick tid att rida så blev Picasso en glad ponny! Red henne nu på kvällen och hon kändes bra faktiskt. Inte supermjuk men hon drar inte iväg som en stolle i galoppen längre. Det börjar ta sig! Avslutade hela dagen i stallet med att putsa lite på prylarna.
 

Resa..

Datum: 2012-11-05 | Tid: 11:07:44
Allmänt | 7 Kommentarer
Ååh, dumma Sara. Hon svämmade över min inkorg på facebook med massa resor igår. Jag har aldrig varit intresserad av att resa förut eftersom jag sagt att jag aldrig ska flyga. Dock har jag ett undantag. Om jag skulle åka till USA så skulle jag faktisk flyga. Särskilt om det vore till New York eftersom det är Gagas hemstad. Jag blev verkligen jättesugen på att åka på en resa dit nu! Har kollat på hotell och massa. Får drömma mig bort lite och försöka spara pengar..
 
Om jag nu skulle få råd med en resa i framtiden så ska det vara när Gaga inte turnerar för då är hon förhoppningsvis hemma och går runt i New York som hon sagt att hon kan göra.. Tänk att träffa på Gaga liksom? HEJ!
 
Johanna och jag ska söka till ett Tv program nästa vecka sen får vi hålla tummarna för att det går vägen!
 

Måndag

Datum: 2012-11-05 | Tid: 10:29:02
Allmänt | 2 Kommentarer
Min start på veckan började med att släppa ut alla hästarna. Jag var extremt loj måste jag säga. Det kändes som jag hade cementklumpar på benen(hade mammas bjässar till gummistövlar). Dimmigt och äckligt var det också! Men men, nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att jag kan åka vidare in till Motala för att lämna in min ridstövel på lagning och köpa havre till Oprisen!
 
Idag ska Oprah vila och Picasso ridas ^^
 

Läderhjälmar från GPA

Datum: 2012-11-05 | Tid: 10:14:30
Utrustning | 11 Kommentarer
Vad tycker ni om läderhjälmarna från GPA?
Skulle ni kunna köpa en läderhjälm från GPA med egna pengar? Jag skulle nog inte göra det. Dock skulle jag inte tacka nej om jag blev erbjuden en, haha. Tycker den längst ner till höger är snyggast om jag måste välja någon. Vilken tycker du? Priset är dock lite väl saftigt enligt min mening. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag de vanliga utan läder är 100 gånger snyggare. Men det är kul med variation (:
 

Slutet på veckan

Datum: 2012-11-04 | Tid: 20:40:08
| 3 Kommentarer
Slutet på veckan och båda hästarna har blivit longerade. Jag vet inte om det bara är inbillning eller att jag "letar fel" men det såg ut som Picasso spände rumpan hela tiden idag, även igår när jag bara ryktade henne. Förhoppningsvis är det bara mina hjärnspöken som får mig att tro det är något.. Equiterapeuten ska komma på återbesök snart så då får jag säkert svar. Anyway, Oprah börjar fatta chambonen men hon har inte balansen för att hålla en lägre form - än, vingelfia! ;) Men hon traskade på fint idag!
 
Funderar på att ändra design också men jag vet inte hur.. Vill ha nya bilder med x(
 

Gästbloggning av Tim Persson

Datum: 2012-11-04 | Tid: 20:14:51
Allmänt | 1 Kommentarer
Tja, Tim va namnet! Jag är 14 år och är en kille som gillar fotografering, hästar och lite mer hästar. Jag har ridit sen jag va 5 och jag fastnade för hästar för att jag älskade djur, sen så hade min farbror en hästgård  med hästar som han tävlar höga klasser med. När jag blev 6 så fick jag min första egna ponny. Han hette Lill knutten och han tävlade jag ponny-galopp med. Efter att vi sålt honom så red jag bara på ridskola ett tag sen fick jag en ny häst, en avlagd kallblodstravare i en sportigare modell som jag red om och gjorde till ridhäst och började tävla hoppning och fälttävlan med. Henne hade jag i 3 år och för ungefär 4 månader sen så blev jag medryttare på en hingst. En underbar häst på 6 år, med mycket potential, nu är jag ute i stallet 24/7 dvs Hela tiden! Och nu rullar hästlivet på.
 
Att vara kille i hästvärlden är väldigt kul. Det är många som känner igen en och man får en del små tjejer som springer efter en :D Jag är nog inte bara igenkänd i ridsporten, jag är även en som gillar det underbara pojkbandet One Direction och där är det måååånga småtjejer som springer efter en och man får mycket komplimanger osv osv. I min blogg så får ni se mycket bilder, outfittips, mitt galna liv som Directioner, modell och mitt liv med min underbara tjej Jennifer...  Och en massa annat galet! Besök gärna min blogg www.timperssons.blogg.se
 

Next week

Datum: 2012-11-04 | Tid: 12:32:40
Allmänt | 5 Kommentarer
Under nästa vecka har jag lite att göra. Därför skriver jag lite saker som ska göras i veckan så att jag inte glömmer bort det. Mitt minne är inte känt för att vara långt direkt.. Men utöver detta så väntar jag på ********* som jag blivit sponsrad med och sedan även mitt Cheap Monday linne. Kommer även säkert beställa ett litet set till Picasso och Oprah efter födelsedagen, weeii!
 
Måndag: Åka till återvinningen med några i stallet och även lämna in stövlarna för lagning.
Tisdag: Jag fyller 19 och då vankas det hoppträning i Jönköping för Tomas Hammar.
Onsdag: Fira mig!
Torsdag: Eventuellt hoppträning i NYRK med Picasso.
Fredag: Det var något, men minns inte.. Satan.
Lördag: Åka och shoppa på Charlies i Jönköping och även träffa Johanna och Carro.
Söndag: US möte och fotografering av en häst.
 

Håller tummarna!

Datum: 2012-11-04 | Tid: 11:59:33
Utrustning | 3 Kommentarer
Jag förstod nästan att ett par ridstövlar skulle bli för mycket i födelsedagspresent, hähä. Men en billigare videokamera verkar inte vara allt för långt borta! Detta var ett jättebra paketpris. Kamera, väska och minneskort för 1.290 kronor. Nu får jag hålla tummarna för att detta blir min present! Då kanske ni får en film från Tomas Hammar träningen på tisdag? (:
 

Finslip

Datum: 2012-11-03 | Tid: 22:08:41
| 6 Kommentarer
Finslipade hästarna på utsidan idag. Oprahs man rycktes för den såg förjävlig ut om jag ska tala klarspråk! Den behöver ryckas lite till men det får vi ta någon annan dag. Sedan klipptes hennes hovskägg, öronhår och "getskägg". Picasso fick även hon samma behandling dock ryckte jag inte hennes man. Den behöver inte ryckas. Den är helt annan än emot Oprahs ^^
 
 
 
Satan att denna bild blev ur fokus.. Min knäppis!
 

OMG OMG OMG

Datum: 2012-11-03 | Tid: 20:22:10
Allmänt | 3 Kommentarer
O-M-G!
JAG ÄR DEN FÖRSTA KOMMENTAREN PÅ GAGAS BILD SOM HON LA UT! Inte ofta det händer. Goooosh, hoppas hon hann se mig, haha.. :(
 

Sooovmorgon!

Datum: 2012-11-03 | Tid: 11:19:06
Allmänt | 0 Kommentarer
Tog mig en lång sovmorgon till halv elva, skönt! Nu ska jag fixa mig och sedan börja tvätta transporten både utvändigt och invändigt. Där efter lägger jag in nytt spån och småfixar lite. Utöver detta så ska båda hästarna longeras. Mer uppdatering kommer ikväll.
 

Hästarna

Datum: 2012-11-02 | Tid: 22:44:15
| 4 Kommentarer
Som jag skrev tidigare så testa jag på att göra byten över bommar på diagonalen med Oprah. Det gick lite si och så, haha. Hon fattade inte riktigt vitsen med det hela och låg kvar i samma galopp eller fick korsgalopp. Efter bommen gasade jag på henne för att se om hon bytte, men nej. Hon behöver nog få upp styrkan i bakdelen då hon bara bytte med fram. Dock är detta inget jag kommer träna på tills vi kommer upp på typ 120 nivå. Hon behöver inte kunna byten i de lättare klasserna. Det kommer säkert automatisk med tiden också. Men för övrigt gick hon bra :)
 
Picasso hann jag inte longera. Istället släppte jag henne i ridhuset och oj vilket tramp hon hade! Bakbenen gick som bara den och det såg ut som hon travade i uppförsbacke. Riktigt snygg var hon. Min lilla pluttponny! <3
 

Världens bästa Gaga

Datum: 2012-11-02 | Tid: 21:14:59
Allmänt | 1 Kommentarer
Pojken: I´m ten years old!
Gaga: Two years old?!
Pojken: Ten!
Gaga: Oh ten, I was like WOOOOW!
 
Gaga är bäst och låter är så fin. Hoppas hon plockar hem varenda EMA pris nästa söndag annars är det något fel! Då går jag i taket!!
 
 

Klick klick

Datum: 2012-11-02 | Tid: 13:58:53
Shopping | 5 Kommentarer
Det damp ner en rabattkod till min mejl från Nelly.com, 100 kronor rabatt utan motkrav = me like. Klickade därför lite spontant hem ett linne från Cheap Monday. Tror jag snappade åt mig sista storlek S, untz! Tyckte färgen var riktigt läcker och jag hoppas den hinner komma innan mitt födelsedagsfirande på onsdag. Fick pröjsa 138 kronor för linnet, deras Nelly magazin och frakt. Helt OK.
 

Andra november

Datum: 2012-11-02 | Tid: 13:12:13
Allmänt | 6 Kommentarer
Andra november menas med FYRA dagar kvar till min födelsedag och Tomas Hammar träningen i Jönköping, weeii!
 
Idag ska jag rida Oprah inne i ridhuset och börja lära henne galoppombyten. Ska ta fram två bommar som hjälp att byta över. Kommer dock inte lägga så mycket vikt på bytena. Hon är bara fem, byten behöver hon inte göra ute på hoppbanan en på ett tag! Men det skadar aldrig att börja lite försiktigt. Kan bli intressant! :) Och Picasso ska longeras!
 

Svar

Datum: 2012-11-02 | Tid: 11:20:37
| 2 Kommentarer
 
Svar: Min equiterapeut tar 500 kronor per besök och hon lasrar då också. Tycker inte alls det är dyrt då mina hästar blir jättefina efteråt. Picasso behöver besöket och lasern för att må så bra som hon bara kan. Oprah har vi haft ute equiterapeuten till två gånger och hon är helt fläckfri bak men har lite stela bogar fram som jag ska stretcha. Jag rekommenderar alla att ta ut en equiterapeut minst en gång om året. Helst två gånger, på våren och på hösten. Det kan finnas massor som hästen har besvär med fast som du inte tänker på. Jag har ute equiterapeuten till Picasso ca 3-4 gånger om året och till Oprah 2-3 gånger. Jag vill alltid få mina hästar kollade inför tävlingssäsonger osv.

Axell´s Oprah

Datum: 2012-11-02 | Tid: 11:03:43
Allmänt | 11 Kommentarer
Kan inte se mig mätt på denna häst! Det är så kul att se hennes kroppsutveckling på dessa månader. Första bilden är tagen dagen efter jag fick hem henne och andra bilden är tagen senaste gången hon fotades. Jag tycker hon har byggt upp sig muskelmässigt men även skjutit i höjden! Hon ser mini liten ut på första bilden, hihi. Där kanske hon var 166 cm? Idag är hon 169 cm och hon ligger mycket ner för tillfället = växtvärk. Hon kommer nog blir strax över 170 cm. Trodde jag aldrig! Har sagt tidigare att jag aldrig ska ha en häst över 170 cm, jag hade fel. Men jag tror på denna häst. Har lite olika mål för nästa år och ett annat mål för året därpå. Spännande! :)
 
Oprah första ridpasset:
 
 
Oprah nu:
 
 
Man blir så motiverat av dessa bilder. Tyvärr blir man väldigt hemmablind och ser oftast inte om det händer något. Tur man har ett x antal bilder att kolla tillbaks på så man ser att det hänt lite! Extra kul är det med unghästar eftersom dom utvecklas så fort. Oprah har utvecklats både i kroppen och psyket + att hon är lite mer väluppfostrad nu, haha! Innan var det hon som gick med mig i grimskaftet.. Men jag är glad att Oprah har fått en så bra uppväxt. Det var skillnad med Putte som var totalt felriden och blivit slagen osv.

Hoppat Picasso von Jag Kan Själv

Datum: 2012-11-01 | Tid: 22:31:44
| 2 Kommentarer
Idag fick Picasso äntligen hoppa. Tror inte hon har fått hoppa på en månad? Det känns som en evighet i alla fall. Anyway, eftersom det stod hinder inne på banan så fick Picasso svårt för att koncentrera sig. Hon fattade vad som stod på spel. Sedan var även värmestuga i ridhuset obehagligt tyckte hon så jag satt på en spänd ponny till en början. Dock släppte det i galoppen och hon brummade på bra utan att bli stark och dragig. När vi väl började hoppa så tog hon det ganska lugnt men sen när hon kom igång så var hoppningen LAJBANS och då tyckte hon minsann att hon kunde allt själv, rackarns ponny. Det enda jag fick göra var att styra, sitta still och BROMSA.
 
Ingen mer kommentar, Picasso är Picasso. Haha!
 

GE MIG

Datum: 2012-11-01 | Tid: 22:01:20
Utrustning | 4 Kommentarer
Dööööörr vad fiiint! Oprah och Picasso vill ha detta. Tänk schabraket, och huvan + ett svart swarovskipannband på hopptävlingar och sedan schabraket och benlindorna när man ska dressyra lite. Gosh vad fint till mina prinsessor. Älskar färgen och det svarta, glansiga materialet! Allt är från Eskadron och priserna är helt okej. Inte "over the top" liksom. Schabraket får du ge 619 kronor för, 295 kr för huvan och 239 kr för benlindorna. Allt hittar ni hos HorseMeUp.
 

Brev

Datum: 2012-11-01 | Tid: 15:00:00
Allmänt | 8 Kommentarer
Ååh vad spännande! Fick två färgprover idag. Har blivit sponsrad med en sak så vi får se hur det kommer se ut när det kommer. Iih! Någon som kan gissa vad det är jag ska få hem?
 

Gårdagens hoppträning

Datum: 2012-11-01 | Tid: 13:33:26
| 2 Kommentarer
Gårdagens hoppträning med Oprah kändes väldigt bra. Redan under framridningen så kändes det bra. Hon ska trava på ordentligt i början och hon tappade inte balansen någon gång. Framsteg! Sen till framhoppningen gick det också bra. Oprah klarade övningarna men fokuserade på lite andra saker vilket är helt normalt när hon bara är fem. Inte lätt att hålla koll på alla bommar! Hon var även ganska lydig. Drog inte som en stolle mot alla hinder utan kunde vänta. Även jag, haha!
 
Banan
Hinder nummer ett är en oxer med två galoppbommar framför. Mellan första och andra bommen är det tre meter mellan. Från andra bommen till hindret är det 2,5 meter mellan så att hästarna ska komma under sig med bakbenen och hoppa upp sig. Efter hinder nummer ett vänder du upp mot hinder nummer två från långsidan, sväng där efter höger. Hinder nummer tre är en hinderserie på diagonalen. Galoppbom, räcke, räcke, oxer. Allt i studs sedan fem galoppsprång till ett räcke. Sväng vänster och vänd upp till hinder nummer fem och rid där efter fyra galoppsprång lite fram till en trekombination, eller "tre hinder på rad" som min tränare tyckte det lät bättre att säga. Att hoppa trekombination i en sådan båge var väldigt överkurs så vi fick hoppa den lite lägre men Oprah klarade den biten fin fint.
 

Hoppetossan

Datum: 2012-11-01 | Tid: 11:14:12
Allmänt | 2 Kommentarer
Gissa vad jag ska göra idag?
Jag ska hoppa lite på Casso Wasso! Börjar lite lugnt och sansat över bommar som jag sedan bygger upp. Jag tror, eller snarare vet att hon kommer bli överlycklig. Det gäller bara att hon håller sig i skinnet och tar det lugnt. Det får vi fokusera på idag! Oprah där emot får vila eftersom hon hopptränade igår - inlägg om hoppträningen kommer inom kort.
 

Svar

Datum: 2012-11-01 | Tid: 10:52:46
| 10 Kommentarer
 
Svar: För det första så bryr jag mig inte om vad folk väljer att lägga sina pengar på. Vill de bidra med pengar för att Sara ska få köpa en häst så är det upp till dom, det är en fin tanke. Men Jag skulle inte bidra med pengar till henne om det inte var så att jag hade ett stort överflöd med pengar, haha ;) Jag ringde in och bidrog med pengar till bröstcancergalan igår. Jag tyckte det var bättre att skänka de pengarna dit än till någon som ska köpa en häst. Jag är inte insatt i detta men kommer hästen typ vanvårdas för att Sara inte får den? Eller? Jag förstår inte varför det är en så stor sak av det hela. Om jag skulle be mina läsare sponsra mig med en häst så skulle det bli ett jäkla liv, haha! Bara för att Sara tävlar OS så är hon inte mer värd en någon annan i min mening. Hon får helt enkelt ta ett lån som oss andra :)
 
Men det är bara vad jag tycker. Dock tycker jag det är fint av dom som bidrar med en peng till Sara. Jag tycker dock att svenska kändisar och företag som tjänar en slant kan bli lite mer givmilda..