www.ztreliin.se

Datum: 2012-12-17 | Tid: 13:19:14
Allmänt | 3 Kommentarer
Förhoppningsvis byts domännamnet "www.linn.webrider.se" ut snart mot "www.ztreliin.se" så att ni istället för att råka klicka in på denna blogg hamnar direkt på den nya! Några är skeptiska till bytet av blogg. Jag fattar inte varför eftersom det fortfarande är jag som bloggar? Och sedan verkar inte vissa förstå varför jag har bytt blogg. Eftersom jag bloggar för Webrider nu så måste vi använda oss av wordpress.
 
Gå in på nya bloggen och följ mig! Lite kvar som ska ändras men det kommer när en ny header ska publiceras!
www.linn.webrider.se
www.linn.webrider.se
 

www.linn.webrider.se

Datum: 2012-12-15 | Tid: 08:09:05
Allmänt | 2 Kommentarer
Från och med idag kommer jag endast att blogga på www.linn.webrider.se. Bloglovin knappen kommer även flyttas till andra bloggen och lite annat ska göras. Bloggen är inte klar men det är lika bra att jag(och ni) börjar vänjas vid Webrider bloggen. För ni vet väl att Webrider blev officiellt igår? Om inte, klicka HÄR och ta er en titt! :) Det är inte helt klart. Mycket som fattas men snart så!
 

Min nya blogg..

Datum: 2012-12-14 | Tid: 20:53:21
Allmänt | 3 Kommentarer
Det är långt ifrån klart. Men snart så! Mycket ska upp och ändras men så småningom hoppas jag att allt flyrer på. Tills vidare så finner ni min nya blogg HÄR.

Fredag - fullt upp

Datum: 2012-12-14 | Tid: 17:36:56
Allmänt | 1 Kommentarer
Har haft fullt upp hela dagen. Tidigare idag så var jag i Motala tillsammans med Minna. Vi hittade en sak som en person ska få. Mer säger jag icke! Letade även efter en sak till mig själv utan större framgång. Fick istället med mig lite annat smått och gott hem. Helt ohästrelaterat. Anyway, nu sitter jag med kastanjefärg i håret och väntar på att det ska fästa. Sedan duschar jag ur det och går där efter över på den platinablonda! Ikväll ska förhoppningsvis det sista med bloggen fixar, eller, det är inte jag som fixar. Får hjälp eftersom wordpress inte riktigt är min grej ;) Ska även packa, ladda kamera, videokamera och dator + massa annat!
 
Var även ute i stallet förut och gjorde alla sysslor + visade en i stallet vad mina hästar skulle ha under helgen då jag åker tidigt imorgon och kommer hem sent på söndagen!
 

Linköping och stallet

Datum: 2012-12-13 | Tid: 19:07:49
Allmänt | 1 Kommentarer
Var som sagt en sväng i Linköping idag då min mamma skulle shoppa lite. Det enda jag fick med mig hem var en ögonbrynspenna, två hårfärger(platinablond och kastanj) och sedan ett par högklackade resårboots i lackad skinnimitation. Dom såg helt okej ut. Behöver nya skor i vinter. Kan inte gå i mina converes hela tiden, haha. Kommer troligtvis ta en liten shoppingrunda inne i Motala imorgon också..
 
Red även Picasso idag. Gjorde korta galoppintervaller. Hon galopperade på bra förutom i ett hörn där hon blev spänd som en fiolsträng och pep iväg. Den mörka delen av ridhuset är inte rolig tycker hon ;)
 

Mycket just nu

Datum: 2012-12-13 | Tid: 11:29:07
Allmänt | 4 Kommentarer
Bloggningen går i halvfart. Det finns lite olika anledningar till det. En av anledningarna är att Oprah har vintervila så då är det en häst mindre att blogga om. Andra anledningen är att jag inte haft tid pga den nya bloggen. Eller nya och nya men bloggen ska flyttas. Jag försöker lära mig wordpress men det går ganska trögt. Jag är väldigt tacksam över att DENNA personen hjälper mig med nya bloggen. Så det rullar på. Bloggningen kommer komma efterhand!
 
Anyway, idag ska jag åka till Linköping och shoppa lite. Sen ska jag se över vad som ska packas till Skånetrippen!
 

Wordpress

Datum: 2012-12-12 | Tid: 21:23:40
Allmänt | 6 Kommentarer
Nu har en ny header kommit upp på min nya blogg. Den ser rent av förjävlig ut men den får duga så länge tills jag har fått en vinterbild på Oprah i snön! Anyway, nu söker jag någon som är duktig på wordpress. Det har nämligen kommit upp en smal smal grå rand över min header. Hur får man bort den? :o
 
Hör av er till mig på facebook! Den som kan hjälpa får en länk! :)
Btw, ni som hjälpte till förra gången med en design - skriv era bloggadresser här så länkar jag dom!
 

Onsdag

Datum: 2012-12-12 | Tid: 14:55:01
Allmänt | 3 Kommentarer
Min dag har kommit halvvägs kan man säga. Har hunnit med att åka en sväng till Motala och köpa havrekross + två himalyastenar och snart ska jag slänga på mig några mysiga kläder och sedan dra till stallet. Ingen av hästarna kommer aktiveras idag då det är lektioner i tältet ikväll. Istället kommer dom bara bli ompysslade! Efter stallet ska jag börja knåpa på en ny design och försöka lära mig wordpress.. ;)
 
Tror min ponny skulle vara en naturbegåvning på spansk skritt..
 
 

Webrider

Datum: 2012-12-12 | Tid: 10:38:08
Allmänt | 7 Kommentarer
Snart öppnas Webrider för allmänheten och jag är såååååå förväntansfull! Dock är det mycket jag måste göra nu med nya bloggen. Dvs så måste jag lära mig allt nytt och så ska en ny design upp och det kan bli ännu mer krångligare eftersom jag inte känner till wordpress. Blogg.se har varit så enkelt och nu ska jag hålla på med något helt nytt. Undra hur långt jag kommer hinna innan jag kastar datorn i väggen? Kan bli intressant..
 
Ska fila på en ny design idag hade jag tänkt. Synd bara att jag inte har några ridbilder på Oprah i snön än.
 

Longering

Datum: 2012-12-11 | Tid: 20:17:00
| 2 Kommentarer
Idag fick min lilla busunge ett longeringspass inne i ridhuset. Till en början vägrade lamporna i ridhuset att fungera. De slog ifrån hela tiden. Men jag trotsade mörkret och longerade henne där inne i alla fall, kolsvart! Efter ett tag kom ljuset och då såg jag hur min ponny jobbade. Hon såg lite stel ut men vi upprepade många skänkelvikningar och öppna/slutor igår. Det kan ha frestat på hennes bakben lite vilket gjort att hon var stelare idag. Men det släppte ju längre in i longeringen hon kom!
 
Oprisen njuter av sin vila för tillfället ;)
 
Bilden visar en ponny som har frusit fast i marken och vägrar flytta sig..
 

Från brunt till svart

Datum: 2012-12-11 | Tid: 18:36:17
| 11 Kommentarer
Efter jul kommer jag låta min tränares man jämföra mina sadlar och se vilken som ligger bäst. Jag tycker helt klart att Oprahs Prestige ligger 100 gånger bättre än Picassos egna så jag kommer redan nu höra ifall det finns intresse för min bruna utrustning. Jag kommer byta från brunt till svart, tyvärr. Jag älskar brun utrustning! Men Picasso gör sig fin i svart också. Ska inte hänga läpp för läderfärgen, huvudsaken är att sadeln ligger bättre!
 
Men i vilket fall.. Det jag kommer byta/sälja är följande:
  • Dyon the Difference träns, brunt, storlek cob - passar även storhästar. Nypris 3.500 :-
  • Dyon Huntertyglar, bruna, storlek cob - säljer helst tillsammans med tränset. Nypris 1.300:-
  • Magplatta, brun, storlek 120. Nypris 500:-
  • Veredus Garbon Gel benskydd, bruna, storlek S fram och storlek M bak. Nypris 1.399:- och 1.245:-
Allt är i fint skick. Tränset har jag tagit väl hand om. Bara snokremmen som är lite nött. Tyglarna är de bästa jag haft och allt ska bytas till precis samma utrustning fast i svart. Om ni därför har något av dessa men i den färgen jag söker så får ni jättegärna mejla mig. Ifall ni även är intresserade utan något jag dragit upp så mejla mig på Linn-Strelin@live.se så får ni förtur när jag säljer! Och även diskutera fram ett rimligt pris.
 

Frågestund

Datum: 2012-12-11 | Tid: 14:19:12
| 49 Kommentarer
Kände att det var dags att dra igång med en frågestund! Om det blir överflöd med frågor så kanske jag svarar i ett videoinlägg. Inte helt hundra men som sagt, kanske. Ni kan ställa frågor fram till och med torsdag. Sedan besvaras frågestunden någon gång under helgen!
 

LamiCell Sport schabrak

Datum: 2012-12-11 | Tid: 13:32:00
| 2 Kommentarer
Gör ett nytt försök. Pga oseriös köpare förra gången så är mitt schabrak ute på annons igen. Säljer det för 200 kronor + eventuell fraktkostnad! Schabraket är i fint skick men har lite bruna märken vid sadelgjordsfästet. Syns ej när sadeln ligger på! Storlek full. Passar c-ponny till storhäst. Om du är SERIÖST intresserad så mejla mig på Linn-Strelin@live.se
 
Schabraket går till den som kan betala snabbat. Dvs till den som kan betala via internetbank.
 

Nyfiken på bett

Datum: 2012-12-10 | Tid: 21:43:46
Utrustning | 9 Kommentarer
Har två stycken bett som jag är väldigt nyfiken på att prova. Ett tvådelat läderbett och även ett av betten från Trust. Har ingen erfarenhet utav någon av dessa och det är just därför jag lägger upp detta inlägg. Har ni någon erfarenhet av dessa? Rider ni era hästar på det och hur fungerar dom?
 

Picasso

Datum: 2012-12-10 | Tid: 19:52:59
| 2 Kommentarer
Idag trimmades stumpan med gramanen. Skulle göra extra mycket sidvärtsrörelser så satte på henne gramanen med tanke på att hon blir så jäkla het efter några flyttningar. Gick riktigt bra. Hon flyttade lätt för skänkeln och gör öppna/sluta utan att direkt anstränga sig. Men sen när jag upprepade det några gånger så blir hon bara coco, haha. Är alltid väldigt försiktig med att förflytta henne under framridning och framhoppning på tävling och träning för då blir hon lätt överkokad när hindrena kommer upp. Hon satte jäkligt fina byten också. Väntade och bytte när jag gav kommandot. Superfina! Annars brukar hon blir lite taggad och byta innan jag sagt till. I helhet så gick passet bra förutom att hon blev aphet några stunder! Men hon kokade inte över och det är ett plus!
 
Efter ryktade jag Oprah och släppte henne i ridhuset! Var duktigt och hann smörja Picassos träns med..
 

Önskelista

Datum: 2012-12-10 | Tid: 13:41:45
Allmänt | 31 Kommentarer
Tänkte bli lite mer realistisk vad gäller min önskelista. Vereduskydden lär nog vara väääääääldigt långt borta! Istället byter jag ut ettan på önskelistan till en Helen Green tröja. Har dock svårt att välja vilket motiv jag vill ha på Gaga. Det står mellan dom här nedan. Ååh, jag har verkligen beslutsångest.. Undra om jag jag få både en tröja och en t-shirt så jag kan välja olika motiv, hihi (a) Drömma går ju!
 
Vilket motiv skulle ni valt? ..om ni nu hade varit fans av Gaga vill säga.
 

Ännu mer snöööö

Datum: 2012-12-10 | Tid: 11:49:50
Allmänt | 1 Kommentarer
Snö snö snö, usch och fy! Släppte ut hästarna imorse och det snöade massa. Passade på att göra stallsysslorna också medan jag ändå hade tid. Ska eventuellt ta mig en sväng till Motala och inhandla hårfärg och havrekross till Oprisen. Eller, hårfärgen är till mig, just sayin. Men men, senare ska jag rida Picasso och eventuellt longera Oprah. Annars släpper jag henne en stund i ridhuset! Får se vad jag känner för.
 
Bjuder på en typisk het Picasso. Såhär ser hon ut när man hoppar eller när man rider ut. Den där tungan.. Är så rädd för att hon ska bita sig när hon hoppar! Oavsett vad hon har för bett så gör hon så. Hon har sina tix men det är ganska charmigt och ni frågar mig, haha..
 

Hon är bara för bra

Datum: 2012-12-09 | Tid: 21:52:00
Allmänt | 5 Kommentarer
Jag blir tårögd när jag kollar på denna video. Killen på filmen och på bilden är 18 år, det vill säga ett år yngre än mig. Hans utseende sticker ut från mängden och jag kan inte ens föreställa mig allt skit han säkert fått ta från fördomsfulla, elaka människor där ute. För människor kan vara jäkligt elaka. När jag kollade på filmen så kunde jag inte sluta le. Lika mycket som jag önskade att det var jag som satt där lika glad är jag för hans skull att han fick den chansen. Ser ni sätten han lutar sig mot Gaga? Han ser så himla trygg och accepterad ut! Och Gaga är en så himla fantastisk person som bemöter honom på det sättet. Fina fina Gaga!
 
Gaga är en riktig inspirationskälla. Min stora idol här i livet. Hon är så grym. Finns inga ord som kan beskriva henne! Jag är så extremt taggad till nästa världsturné. När Artpop och hela bomben släpps och hon börjar turnera, ja, då ska jag och Moa tälta utanför arenan. Om det så är i 4 dagar, en vecka eller två veckor. Vi ska träffa Gaga.
 
Älskar slutet med by the way, haha ;)
 
 
 

Snabbis i stallet

Datum: 2012-12-09 | Tid: 19:05:53
| 3 Kommentarer
Åkte ut till stallet för att mocka, göra höpåsar, hinkar + släppa in dom. Sötnosarna kom i full galopp och snön yrde runt dom. Samma visa varje gång. Picasso kommer galopperandes först och Oprah galopperar om henne och då blir Picasso förbannad och saktar av till trav för att sedan trava ifatt Oprah med öronen slickade bakåt. HAHAHA, det är en syn varje gång! Picasso läser jag som en bok. Hon är så extremt tydlig, hihi ;)
 
Finns ingen finare ponny i mina ögon. Även fast hon inte kan trampa under sig i den finaste formen, hoppa de högsta hindrena eller vara smidig och mjuk som en "vanlig" ponny så är hon bara bäst i alla fall. Hon försöker men hennes ben tar emot. Min fighter! Hon kunde lika gärna ha släppt livsgnistan för längesedan men hon kämpade och idag mår hon bättre än någonsin och hennes kropp har förbättrats extremt. Världens finaste hjärta <3
 

Mina läsare

Datum: 2012-12-09 | Tid: 13:12:23
Allmänt | 6 Kommentarer
Jag slutar aldrig att förvånas över mina läsare. Ni är så himla ödmjuka och snälla! När jag kollar vissa kommentarsfält hos andra större bloggar så ser jag en helt del hatkommentarer. Hur kommer det sig att mina läsare är så, ehm, bäst? Jag får fina mejl, inlägg, filmer men framförallt så fina facebookmeddelanden! Att kunna chatta med er och prata om allt mellan himmel och jord gör mig så glad. Ni delar med er av så mycket och jag inspireras av er.
 
Fick ett litet gulligt inlägg hon DENNA tjej. Sedan fick jag även en söt idolfilm av DENNA tjej. Tack båda två!
 
 

Söndag

Datum: 2012-12-09 | Tid: 12:50:40
Allmänt | 4 Kommentarer
Redan söndag. Veckorna vara rusar iväg. Om exakt en vecka är jag på väg hem från Skåne. Det ska bli så kul. På lördag åker jag och ett par vänner ner till Helsingborg på gala och jag hoppas vädret är med oss så vi kommer enda ner och inte hamnar i ett dike, haha ;) Skulle vara mindre bra! Men men, de var inte det jag skulle ta upp utan igår rullade massor av vänförfrågningar in på min facebook. Oftast får jag många men igår var det extra många. Vet någon ifall min facebook har synts på någon skvallerblogg eller liknande? Det var mycket, mycket mer än vanligt!
 
Anyway, idag har jag inget för mig. Oprah har inlett sin vintervila så jag har börjat trappa ner hennes kraftfoder och nu ska hon motioneras mindre. Hon får vila även idag. Picasso får också vila. Jag ska nog ta mig ann min utrustning och smörja den lite idag tror jag. Har en känsla av att de är behövligt ;)
 
 

Saknar!

Datum: 2012-12-08 | Tid: 21:57:36
Allmänt | 1 Kommentarer
Ni måste se detta klipp och höra mitt tjutskrik i slutet av filmen. Mina högtalare skorvar när jag drar upp volymen, haha! Usch jag hatar verkligen att bli blöt men oj så kul jag och min kompanjon Johanna Grant hade det! Längtar massa till Göteborg Horse Show. Då ska vi göra hela Scandinavium och Göteborg osäkert! <3
 
 

Bitch pleace, I´m Picasso!

Datum: 2012-12-08 | Tid: 18:34:26
| 18 Kommentarer
Så kändes det att rida Picasso idag. Antingen var det fullt ös eller så var det motorstopp. Varje gång jag tog en förhållning i galoppen så blev hon förbannad. Idag var det bara springa i skallen på henne! Hon har lite attityd den där lilla rödtroppen. Tur att hon är söt i alla fall ;) Det var ett tag sedan det var snö så hon var nog lite extra glad över att få springa runt i den. Hon slog med benen så att snön skulle flyga framför henne. Hihi! Red i hennes egna sadeln och jag märkte att hon inte alls gillade den. Jag fick dålig sits plus att Picasso blev stum och spände sig. Den ligger inte bra så i fortsättningen rider jag med Oprahs sadel. Får ta och byta till svart utrustning..
 
Anyway, här kommer lite bilder från dagen + en failfilm. Tack till Astrid och Julia som fotade och filmade underdagen! (:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Datum: 2012-12-08 | Tid: 09:46:21
Allmänt | 6 Kommentarer
Slänger in ett inlägg lite fort! Nu på förmiddagen ska jag ut till stallet och blir fotad när jag rider hästarna i snön. Förhoppningsvis blir det fina bilder så jag kan sätta igång med en ny design. Funderar på att knoppa Picassos man? Får se.. Hinner i vilket fall inte blogga mer för ska strax kliva upp ur sängen och ta mig något att äta för att sedan åka ut :)
 
Putte får stå för inläggets bild <3
 

Löshoppning

Datum: 2012-12-07 | Tid: 21:36:19
| 6 Kommentarer
Planerna ändrades helt. Jag och några i stallet bestämde oss för att löshoppa hästarna istället. Oprah tar hem priset för den mest nonchalanta. Hon körde mer rodeo än hoppning till en början och fort gick det. Så det blev ingen höjd på sprången. Jag skulle vilja sätta upp ett högre hinder bara för att hon ska backa av själv men jag vågar inte göra det eftersom hon bara är fem. Avslutade istället med några språng på 1.20 som hon inte ens tar i på. Picasso åh andra sidan tar hem priset för den mest gulliga hopptekniken idag. Skojar inte, hon var extreeeeeemt söt! Hon liksom satte upp frambenen högt upp och krökte på nacken mellan frambenen till bringan. Såg för gulligt ut. Svårt att förklara precis hur det såg ut men underbart söt!
 
Bjuder på en jättegammal bild på Picasso från en löshoppning.
 
 
Typ såhär som hästen nedan hoppar såg Picasso ut. Fast frambenen var längre fram. Mer utsträckta men lika högt upp liksom. Sedan var huvudet ihopkrökt mellan benen nästan. Ni förstår på ett ungefär? Skulle haft film på det men dessvärre struntade jag i att ta med mig filmkameran..
 

Oprahs föräldrar

Datum: 2012-12-07 | Tid: 13:39:21
Allmänt | 7 Kommentarer
Har fått en bild på Oprahs mamma Orbita och även på henne pappa Mackay. Har ni någon avkomma efter dom? En halvsyster eller halvbror till min Oprah? Eller kanske till och med helsyster eller helbror? :)

Internet..

Datum: 2012-12-07 | Tid: 13:01:33
Allmänt | 1 Kommentarer
Mitt internet har inte fungerat. Där av den dåliga uppdateringen nu under morgonen. Fick koppla om allt innan det fungerade. Anyway, jag måste först och främst häva ur mig att jag är sååååå avundsjuk på alla som var på Gaga i Oslo igår! Jag vill också dit.. Är extremt avis på Rosa, Julia och Julia som fick träffa Gaga backstage. Nästa gång Gaga är i Sverige så ska jag fasen tälta två veckor utanför arenan så jag också får träffa Gaga. Någon som är intresserad av att joina?
 
Idag hade jag tänkt plumsa lite i snön med Picasso men dessvärre tog jag mig en sovmorgon till allt för lång tid ;) Leka i snön får vi göra imorgon istället och förhoppningsvis får jag med mig någon ut som kan fota! Planen idag blir istället att bara rida pluttponnyn inne i ridhuset. Mycket tempoväxlingar står på schemat.
 
Oprisen får vila.
 

Stolt över att vara ett litet monster

Datum: 2012-12-06 | Tid: 22:17:49
Allmänt | 1 Kommentarer
Varför gillar du Gaga?
- För att hon bryr sig.
 
 

Stiligt

Datum: 2012-12-06 | Tid: 21:21:29
| 10 Kommentarer
Idag var vi snygga jag och Oprah! Testade det nya setet från Eskadron som jag äääälskar. Dock blev det absolut inte rättvist på bild.. Färgen stämmer inte överens med verkligheten och huvan ser ut att vara i en helt annan färg än schabraket. Så är inte fallet. Färgen är identisk med schabraket. Sedan hade jag mina ridbyxor från Animo som jag totalt älskar. Snygga med fina detaljer! Passade kanon till Eskadronsetet. Matchade med ett lackat pannband på tränset också, hihi. Anyway, ni får nöja er med dessa bilder på setet så länge. Förhoppningsvis kan det kanske bli en liten bildbomb i snön till helgen :)
 
 
 
 

Jag vill jag vill jag vill

Datum: 2012-12-06 | Tid: 13:52:00
Allmänt | 3 Kommentarer
Jag vill fixa en ny design nuuuuu. En vinterdesign! Men först och främst måste vädret bli bättre. Solen måste titta fram så jag kan fota hästarna i snön med snygga outfits. När jag fått ihop den fotograferingen så ska jag genast börja pyssla på en ny design. Vill hinna byta den innan jag byter bloggportal och allt. Kommer nog bli kanon. Jag har en liten skiss i huvudet om hur den ska se ut. Lite stilren men ändå LINN, hihi :)
 
Vad säger ni? Skulle inte en ny design vara läglig?
 

Svar

Datum: 2012-12-06 | Tid: 10:44:00
| 1 Kommentarer
 
Svar:  Kameran jag fotograferar med är en Nikon D60 som jag fick när jag fyllde 15 år. Har haft den i fyra år. Är jättenöjd men dessvärre har den krånglat lite till och från.. Men det beror på att det är glapp mellan kamerahuset och originalobjektivet. Kommer så småningom vara tvungen att köpa en ny kamera om min känsla stämmer! Sedan har jag även tre objektiv. Ett standardobjektiv, ett 50 mm objektiv och ett 55-200 mm objektiv.
 
Standardobjektivet 18-55 mm
Objektivet som följde med kameran har jag använt mycket i yngre dagar. Det är autofokus och fungerar bra att fota med. Dock uppnår den inte kvalitén som jag vill ha på mina bilder men den är helt klart ett bra allroundobjektiv för den som inte kräver så mycket.
 
Nikon AF Nikkor 1,8D 50 mm
Mitt andra objektiv är min nyaste investering i kameraväskan. Jag fick det av mor och far i studentprisent. Det är manuellfokus vilket gör att jag måste ställa in fokuseringen själv vilket var lite svårt i början. Men nu när jag har fått kläm på det så är det en riktigt favorit. Jättebra till porträttfotografering och när man ska fota olika produkter.
 
Nikon AF-S Nikkor DX 55-200 mm
Mitt tredje och sista objektiv är ett som jag använder vid fotografering av rörelsebilder. Jag fick det i julklapp förra året och det har används flitigt! Med det fotar jag alla ridbilder på min blogg. Det är autofokus och med bildstabilisator. Ett objektiv som jag kan rekommendera!
 

God förmiddag!

Datum: 2012-12-06 | Tid: 10:31:52
Allmänt | 7 Kommentarer
Många är säkert i skolan eller på jobbet. Jag sitter just nu och slappar. Blev väck av mamma imorse med nybakta scones. Inte varje morgon man blir det! Lite segt att ta sig upp men behövligt så jag inte ska sova bort hela dagen, haha! Planerna för dagens ridning är oklara. Jag kommer troligtvis känna lite på Oprah eftersom hon kom in med ett sår från hagen igår. Men det är inte säkert då mitt ena framben värker! Eller, framben och framben men ni vet det där benen som vi har på benet? Frambenet? Jag är så otroligt dålig på att förklara......
 
Picasso får i alla fall vila eftersom det tyvärr inte blir någon hoppträning för henne idag pga skitvädret :(
 
 

Fleecetäcke från Kingsland

Datum: 2012-12-06 | Tid: 10:05:23
Utrustning | 8 Kommentarer
Jag har inte berättat det men Oprah hade sönder sitt fleecetäcke förra veckan. Den lilla jäkeln! Dock går det nog att sy även fast hela spännet åkte åt pipan när hon rullade sig. Men ett nytt täcke skulle ju inte sitta helt fel.. Synd att min ekonomi inte anser detsamma! I vilket fall, vad säger ni om Kingslands nya fleecetäcke? Det är ett tunt täcke i microfleece med stor broderad flagga på vänster sida. Själv gillar jag det och båda färgerna skulle gärna få göra sig hemmastadda hos mig! Det rosa till Picasso och det svarta till Oprah, kan inte bli bättre ;)
 
Vilken färg skulle ni valt om ni fick ett?
Täckena finns HÄR för 1.290:-
 

Motivation

Datum: 2012-12-05 | Tid: 22:15:19
Allmänt | 7 Kommentarer
Just nu är jag inte alls motiverad. Motivationen sjunker under vinterhalvåret för min del. Det är lågsäsong med tävlingar men framförallt så kommer träningarna upphöra denna vecka och börjar inte för än till nästa år. Jag får inget sug till att rida och träna. Det är kallt och jag hatar kyla. Blir så otroligt deppig! Jag vill bara att det ska bli januari så att träningarna kan dra igång igen. Nästa år kommer bli så jäkla kul och jag är så otroligt förväntansfull och spänd på vad jag och mina hästar kan prestera!
 
Oprah ska efter vintervilan börja ridas en dag mer i veckan och sedan så ska hon trimmas ordentligt så att hon blir en riktigt snygging. Nästa år kommer bli Oprahs och mitt år, hoppas jag. Vi kommer träna för min "vanliga" tränare Ingrid Stark en gång i veckan men också för Tomas Hammar varannan/var fjärde vecka. Träningar för tränare ger alltid sådana motivationskickar! Förhoppningsvis drar jag mig ner till Skåne under sommaren på träningsläger med Oprisen också. Sinneskul!
 
Picasso ska jag ta upp och börja tävla mot storhästarna. Förhoppningsvis kommer Oprah hoppa upp till regionala klasser väldigt fort under nästa år så att jag slipper ha med hästarna på samma tävlingar. Picasso har jag inga mål med. Vi ska bara ha kul och rida kravlöst. Ligga ner i omhoppningskurvorna och leka med storhästarna. Jag ska njuta av min fina ponny och irritera alla storhästekipage ;)
 
Jag pratade men min tränare i telefonen idag. Vi pratade lite om Oprah och hur pass hon har utvecklats nu. Jag sa att jag skippar tävlingen på söndag vilket hon tyckte var ett bra val. Oprah har gjort så bra ifrån sig under den korta tiden jag haft henne och hon har utvecklats så otroligt fort. Att hon kommer hoppa 120 nästa år är det inga tvivel om. När vi hoppade bana på 115-120 för Tomas så kändes allt så lätt. Oprah var med på noterna även fast som var hur trött som helst. Men det är på de höjderna som hon faktiskt börjar ta i och anstränga sig lite.
 
Åh, jag är så spänd och blir bara mer och mer motiverad när jag skriver detta! Så, så lätt var det att få tillbaks motivationen, haha!
Jag hoppas ni är lika förväntansfulla som jag! De flesta av mina läsare har ju följt mig och Oprah enda från start. Hon blir lite av eran bebis också ju, hihi! :)
 
 
 
 
 
 

Barbacka

Datum: 2012-12-05 | Tid: 18:10:00
| 8 Kommentarer
Eftersom jag inte åkte på hoppträning med Oprah idag pga vädret så tänkte jag trimma henne lite hemma. Dock upptäckte jag ett sår på hennes högra bakben som blödde. Det var inte så stort och inte heller svullet/varmt. Det var säkert bara ytligt men jag lät henne stå i alla fall. Jag är lite fjantig av mig men hellre det! Istället red jag Picasso barbacka inne i ridhuset. Hon var spänd som en fiolsträng då det blev lite snöras i början av passet. Tanken var att bara lunka runt och mysrida men istället blev min uppgift att försöka få ner henne på jorden. Haha, gjorde så gott jag kunde och det gick helt okej sen. Men har lite ont i rumpan!
 
En sur Picasso idag. Bilden är klockren. Hon blir irriterad på hästen bredvid som står och väver. Här ser man hur snea hennes öron är <3
 

Animo Nastro

Datum: 2012-12-05 | Tid: 14:48:15
Shopping | 5 Kommentarer
Det var ett par ridbyxor från Animo som jag klickade hem igår! Otroligt snabb leverans. Förutom ridbyxorna så skickade de även med en par Kingslandstrumpor. Tankeläsare? Jag som är i stort behov av just ridstrumpor. Tack så jättemycket Cheval! Grym service! Ridbyxorna var även extreeeemt sköna. Dock borde jag nog tagit en storlek mindre men jag får skaffa ett skärp så småningom.
 
Den som gissade rätt först var DENNA blogg! (:
 
 

Glen Gordon Crown Sweden

Datum: 2012-12-05 | Tid: 11:39:19
Utrustning | 3 Kommentarer
Vad tycker ni om Glen Gordons nya Crown-serie? Om jag ska vara helt ärlig så är jag inget större fan av Glen Gordon över huvud taget. Det är inget märke som tilltalar mig. Det för.. stilrent typ. Jag vill ha lite mer utstickande färger och loggor som gör mig på bra humör. Färg ska det vara! :) Dock tror jag att en vita huva + schabrak från denna serie skulle vara döläckert på en mörkbrun häst och det marinblåa skulle helt klart vara snyggt på en kritvit skimmel. Någon av er som har investerat något från denna kollektion?
 
Schabrak 449:-
Huva 199:-
Benlindor 349:-
 
Allt finns att köpa hos Cheval Ridsport.
 

5 december

Datum: 2012-12-05 | Tid: 11:31:36
Allmänt | 6 Kommentarer
Känns ganska sjukt att det redan är december.. Till och med femte! Är det bara jag eller har veckor i en period nu gått jäkligt fort? Snart är det julafton, säger inte mig emot. Jag älskar julen men slipper gärna snön och kylan - dock med ett undantag på julafton. Då ska det vara snö. Anyway, imorse åkte jag ut till stallet och släppte ut hästarna. Tur jag hade den fyrhjulsdrivna bilden annars hade jag satt mig fast i snödrivorna.. Hästarna var inte direkt peppade på att komma ut så vid klockan två åker jag och tar in mina älsklingar!
 
Verkar inte som det blir något hoppträning. Blåser halvstorm ute och vägar yr igen.. Men med liiiiiite tur kanske jag åker och hopptränar med ponnyplutt imorgon om vädret och speciellt vägunderlaget blir bättre!
 

Svar

Datum: 2012-12-05 | Tid: 10:51:00
| 3 Kommentarer
 
Svar: Först och främst, tack! :) Ja det hade jag. Han led av kissing spines och gick tyvärr inte att rädda. I slutskedet hade han konstant värk och mitt beslut blev då att ta bort honom. Det var säkert med all sannolikhet det som orsakade ridolyckan. Han hade så ont att han bestämde sig för att bli av med mig, på ett eller annats sätt. Idag lider jag inget av det men det kan säkert komma med åren när jag förorar muskulatur osv.. Men jag håller tummarna för att jag inte kommer påverkas!
 
Cappuchino, även kallad "Putte".
 

FML

Datum: 2012-12-04 | Tid: 19:15:13
Allmänt | 12 Kommentarer
Buhu, kommer troligtvis inte bli några hoppträningar för mig i veckan. Det snöar och lägger sig på vägen. Svinhalt! Om de fortsätter snöa imorgon så åker vi inte. Troligtvis åker vi inte på tävlingen hos Mantorpsryttarna på söndag heller pga kylan. Jag kan inte prestera i kyla och så är jag inne i en bad-mode pga snön. Blä. Hatar vintern. Det enda roliga är julafton, haha.. Anyway, jag får istället tagga om till nästa år. Ingrid träningar, Tomas träningar och tävlingar!
 
Red även snuttponnyn idag vilket gick bra bra (:
 

Klick klick

Datum: 2012-12-04 | Tid: 12:11:21
Shopping | 35 Kommentarer
Vad kan det vara som jag nyss klickade hem? Rätt svar får en länk!
 

Snöööööö

Datum: 2012-12-04 | Tid: 12:05:26
Allmänt | 1 Kommentarer
Usch, fy och blä! Idag hade jag utsläppet av alla hästarna och det var rena snöovädret. Jag var utrustad med flera par strumpbyxor, mjukisbyxa, vanliga strumpor, tjockare strumpor, knästrumpor, termobyxor, långärmad tröja, tjocktröja, dunväst, stor jacka och vinterskor. Såg ut som självaste Michelingubben när jag gick där med en häst! Men varm var jag, haha. Passade på att mocka och göra kraftfoder till mina hästar. Kommer ta in dom vid två idag så dom slipper vara ute allt för länge i den bitande kylan.
 
Senare ikväll kommer jag rida Picasso. Undra om hon kommer vara ännu känsligare idag eftersom det är typ snöstorm? Hm, det återstår att se. Spännande blir det i alla fall ;)
 

HAHAHA

Datum: 2012-12-04 | Tid: 11:30:24
Allmänt | 5 Kommentarer
Detta hör inte till hästar, men det hör till mig och min sjuka humor. Jag älskar att sitta och kolla på klipp från folk som har dragit ut sina visdomständer i USA. Vad får dom där egentligen?! Blir vi också sådana när vi tar bort våra här i Sverige? Om inte så åker jag till USA och drar ut mina ifall jag skulle vara tvungen till det. Såååå kul, dör.
 
Delar med mig av två klipp. Den första är bäst, HAHA.
 
 

Mina hästar

Datum: 2012-12-03 | Tid: 22:04:19
Allmänt | 4 Kommentarer
Tänkte skriva ett mer ingående inlägg om mina hästar. Hur de är i sätet, vid hantering, ridnings osv med tanke på läsarfrågan som jag ställde tidigare idag. Tycker själv det är kul att läsa om det på andras bloggar och jag hoppas kunna presentera mina pållar på bästa sätt!
 
Oprah är väldigt stabil och snäll i psyket. Dock kan hon blir lite "kaxig" ibland och tro att hon äger hela stallet. Men hon kan också bli lite osäker. Det är svårt att förklara. Hon är som en kaxig liten bitch men om någon säger henne motsatsen och tar upp fighten så sänker hon sig ganska rejält - och nu är det mot hästar jag pratar om. Mot människor ger hon sig inte så lätt, haha! Hon gillar att jävlas lite kan man säga, som jag ungefär. Några som får ta upp kampen med hennes dryga attityd är hovslagaren och equiterapeuten! Hon blir nästan lite stolt när hon får en tillsägelse! Sneglar ögonen lite drygt sådär, haha ;)
 
I hantering är hon snäll. Dock kan hon gärna ta över ledarrollen och gå med mig i grimskaftet istället. Sedan vid ryktningen så har hon allt annat än tålamod. Oprah gillar inte att bli ryktad. Hon står och dansar i stallgången och tycker att allt borde gå på en sekund ungefär. Att stå stilla hör inte till henne tycker hon.
 
I ridningen är hon positiv men lite bekväm emellanåt. Hon kan även i ridningen bli lite kaxig. Om det inte stämmer in på hennes villkor så kommer en spark eller luftsprång. Men när man "går på henne" igen så ger hon sig. Hon behöver bara en påminnelse om vem som är bossen liksom. Till hoppningen sen är är det lajbans! Ibland är hon lydig och fin och ibland är hon överjävlig och bara drar. Lite "kan själv" typ. Men hon är ingen svår häst att rida. Väldigt snäll och okomplicerad i min mening. Dock med lite mer attityd som sagt. Hon är trots allt ett sto ;)
 
 
Picasso är världens snällaste häst. Hon skulle aldrig göra något dumt! Men Picasso tror också att hon äger hela stallet. Typiskt mina hästar att tror att dom äger alla.. I vilket fall så är Picasso extrem vad gäller uppmärksamhet. Om jag ryktar en annan häst, tex Oprah. Då gör Picasso vad som helst för att sno uppmärksamhet. Hon drar ner sitt täcke från täckeshängaren, raspar med tänderna i gallret eller står och sparkar som en idiot på boxdörren. Och när hon står i stallgången så skrapar hon med hoven så fort hon anser att jag inte ger henne tillräckligt med uppmärksamhet. Jag är hennes bitch enligt henne. Och om jag inte har något godis i skåpet så blir hon himla besviken..
 
Picasso är Oprahs raka motsats vad gäller hantering och ryktning. Picasso vet sin plats i hanteringen och enda gången hon kan bli lite stark är när det finns mat runtomkring. Hon är mat och godismonster nummer ett! Vad gäller borstning och pyssel så kan Picasso stå i timmar och bara bli finlirad. Hon älskar att bli ompysslad och gillar när man gosar och "mojsar" med henne.
 
I ridningen är hon speciell. Picasso är nog den svåraste hästen jag någonsin ridit, i alla fall i hoppningen. I markarbetet och dressyren gäller det att rida på hennes villkor. I början kan hon till och med vara lite seg. Men efter första galoppen så får man genast lite ponny att jobba med. Picasso är väldigt känslig i psyket vid ridningen. Om man gör minsta lilla sak fel så kan det sätta sig i hennes huvud och vara kvar under flera ridpass framöver. Därför sätter jag aldrig upp en orutinerad ryttare på henne om hon ska jobbas. Om hon sedan har ont någonstans och det sedan släpper så sätter det sig snabbt i hennes huvud. Hon kan tro att det gör ont flera månader efter. Så det gäller att vara noga när man rider henne. I hoppningen sen hoppar hon snett av sig själv. Det sitter i hennes huvud men börjar släppa mer och mer nu vilket är sååå skönt. Troligtvis är det hennes bakben som spelar in. Men Picasso älskar att hoppa. Men detta gör att man får rida lite speciellt och vara övertydlig men ändå inte. Picasso kan lätt bara dra eller så kan hon lätt bara "frysa" och spänna hela kroppen. Det är svårt att förklara.
 
Folk har svårt att förstå hur Picasso är. Min tränare säger att hon är otroligt svårriden för hon har öga till att se det. När jag skadade mig så sa hon att det var lika bra att låta Picasso vila. Det är så lätt att någon bryter det det vi har byggt upp. Svårt att förklara. Men hon är fantastisk ändå. Hon kämpar in i det sista och vill alltid vara till lags och göra sitt bästa!
 
Mina hästar är olika men det är jag otroligt glad för. Oprah kan ridas av i stort sett alla medan Picasso behöver en ryttare som anpassar sig efter henne och som har tålamod och är duktig. Det enda mina hästar har gemensamt är att det är positiva till arbete och älskar att hoppa. Annars är de varandras motsatser ungefär. Min tränare brukar kalla Picasso för duracellkanin, fråga inte varför, haha!

Fröstårnaavmig.se

Datum: 2012-12-03 | Tid: 20:22:15
| 6 Kommentarer
Usch vad kallt det är idag! Hela 12 minusgrader. Höll på att dö. Jag hatar kyla. Det är nog de värsta som finns särskilt när jag fryser på mycket om mina fötter. Är för snål så lägger inte pengar på ett par rejäla skor, haha.. Men men, red i vilket fall Oprah. Hon hade lite egna åsikter idag. Hon ville inte ta stöd på vänstertygeln så jag flyttade henne mycket för skänkeln och tog bort den sidan som tippade inåt. Till en början blev hon lite irriterad på mig så hon hoppade rätt upp men jag gav mig inte. I slutet kändes hon väldigt fin. Dock inte helt där jag ville ha henne men det bästa vi kunde åstadkomma idag. Vi var båda på lite sämre humör då inte någon av oss verkar uppskatta kylan. Oprah är alltså helt tvärt emot Picasso i ridningen när det blir minusgrader, haha!
 

Läsarfråga

Datum: 2012-12-03 | Tid: 13:58:00
| 55 Kommentarer
Jag har frågat detta förut vet jag. Men då hade jag bara Picasso och Cappuchino. Vet inte om jag frågat det med Oprah som val? Men men, om ni skulle få någon av mina hästar, vilken av dom skulle det vara och varför? Skulle det vara min racerponny Picasso som är 9 år eller skulle det vara min gula hoppetossa Oprah som är fem år? Om Putte hade varit med, hade ni valt honom? Detta är intressant! :)
 

Vintervila

Datum: 2012-12-03 | Tid: 13:19:17
Allmänt | 1 Kommentarer
På onsdag är det hoppträning i NYRK eftersom Tomas Hammar träningen idag blev inställd. Till helgen blir det troligtvis tävling i Mantorp om min far hinner bestämma sig. Efter det ska Oprahs träning börja trappas ner så att hon får en vintervila nu under december/januari. Jag kommer inte ställa av henne helt utan hon kommer hållas igång med longering, tömkörning, löshoppning och promenadridning i skritt. Allt detta för att hon inte ska klättra på boxväggarna eller lägga in olika olater. Hon är en tjej som behöver stimuleras både psykisk och fysiskt annars kommer jag få en snarlik vildhäst att ha och göra med under igångsättning. En annan anledning till att hon inte ställs av helt är också för att igångsättningen ska gå så snabbt som möjligt så vi hinner med en tävling i februari.
 
Hon kommer få vila i fyra eller fem veckor beroende på hur pass "tossig" hon är i slutet av vilan, haha. I sommar sen ställer jag av henne helt på sommarbete i två veckor troligtvis. Picasso där emot kommer inte få någon vintervila då hon haft vila från och till med skador osv. Picasso är en häst som blir värre om hon får vila. Hon blir stel och i värsta fall halt med längre vila pga hennes bakben. Picasso mår bäst av att aktiveras och tränas annars blir hon sur och stel, hihi. Sedan så är hon ett odjur att sätta igång också! (;
 
Lägg märke till kvinnan i bakgrunden, hon med orange. Sådant ansiktsuttryck brukar min mor också har när jag hoppar. Det är den enkla anledningen till att hon nästan aldrig vågar titta när jag hopptränar, haha!
 

True shit

Datum: 2012-12-02 | Tid: 22:52:40
Allmänt | 0 Kommentarer
 

Svar

Datum: 2012-12-02 | Tid: 22:31:56
| 2 Kommentarer
 
Svar: Nja, en gång i veckan rider jag ut på Picasso vanligtvis. Vet inte om det är så sällan, finns dom som inte rider ut alls! ;) Dock har jag inte ridit ut så mycket på henne senaste tiden då hon inte varit bra. Eftersom Picasso blir så het vid uteritt och ibland hoppning så har jag varit tvungen att avstå från de sakerna under hennes "rehab-schema". Men nu har vi börjat komma igång igen och senaste gången vi red ut var förra helgen. Nu när snön har kommit och allt frusit så drar jag inte ut på en "ordentlig" uteritt i alla gångarter utan istället skrittar jag bara fram ute. Vill inte riskera att hästen fläker sig eller får inflammationer i benen pga det hårda underlaget som är ute nu. Det får komma mer snö innan vi ger oss ut på en längre uteritt!
 
Oprah önskar jag dock att jag kunde rida ut på oftare. Jag tycker uteritter är väldigt viktigt för unghästar. När Picasso var 4/5 år så red jag ut på henne minst fyra gånger i veckan för att jobba på bjudningen. Dock hade vi bra ridvägar då. Det har vi inte i detta stall som vi står i nu. Vi måste korsa stora vägar, kor, villor eller liknande. Vi har ingen skog som vi kan komma till utan några hinder på vägen. Och med tanke på att Oprah är så pass osäker och tittig utomhus så måste vi ha med oss en trygg, äldre ledarhäst som är ungefär lika hög som henne och som inte blir arg om hon vill ty sig till den. Tyvärr finns det bara en/två hästar i stallet som stämmer in på den beskrivningen och det är inte alltid så lätt att matcha tiderna med varandra.
 
Mina hästar gillar att träna och trimmas oavsett om det är på bana eller inte :)
 
Jag longerar varje häst en gång i veckan. Jag tycker inte det är mycket så förstår inte riktigt frågan.. Hästar behöver variation i sitt arbete och att ridas med en ryttare dag ut och dag in är inte schysst för hästen. Dom måste få en chans att jobba själva genom hela kroppen i min mening. Om Putte inte hade fått longerats så hade han inte levt så länge som han faktiskt gjorde. Longering är helt klart underskattat! Att longera eller tömköra är minst lika viktigt som att rida. Man borde lägga in longering eller tömkörning en gång i veckan på hästens träningsschema!
 
Hoppas du fick svar på dina frågor! :)
 

Gul bomb

Datum: 2012-12-02 | Tid: 20:41:45
| 2 Kommentarer
Tick...tick...tick...BOMMMMM!!
Så kan man beskriva Oprah idag. Hon var som en tickande bomb som gjorde sig redo för att explodera och bralla ur vilket hon också gjorde några gånger. Är ganska glad att jag inte sitter på henne då, hehe. Longerade henne med chambonen och under de stunderna som hon inte exploderade så gick hon väldigt fint. Avslutade passet med att släppa henne i ridhuset lite. Bocksprång och kickar vad det som hon utövade under den stunden. Hon travade och galopperade runt som en arab. Hennes svans låg enda uppe på ryggen när hon hörde folk utanför ridhuset. Hon är så töntig, haha. Men jäkligt snygg!
 
Gillar klippet nedan. Man ser hur trött hon är men ändå bara måste hon pilla på något..
 
 
 
 

Julklapp

Datum: 2012-12-02 | Tid: 20:22:29
Utrustning | 11 Kommentarer
Nu är det såhär.. Oprah är en liten märkesbitch. Hon vill ha ett par senskydd från Veredus att tävla i. Det är inte vilka benskydd som helst utan det är GP Baloubet med fårkinn. Fint ska de va ni vet.. Om hon inte får dessa i julklapp så kommer hon bocka av mig under varje tävling nästa år = inte kul alls. Så nu får jag försöka önska mig dessa julklapp så får vi se om jag får en snäll häst inför nästa tävlingssäsong. Håll tummarna!
 
Önskar ni er något speciellt? :)
 

Känslig

Datum: 2012-12-02 | Tid: 19:35:52
| 3 Kommentarer
Jag vet inte om det beror på det kyliga vädret men idag var Picasso hyperkänslig! Skojar inte. Så fort jag tog lite i henne så gjorde hon en halvhalt och så fort jag la på skänkeln så flyttade hon sig. Jag fick verkligen sitta blixtstilla och rida som om jag hade sytrådar som tyglar. Dock red jag med flippanbettet men hon brukar ändå aldrig vara så känslig. Varken för skänkeln eller i munnen. Löddret låg som prickar på marken och allt kändes så okomplicerat. Bra tramp och en stadig form utan att krulla ihop sig för bettet. Gjorde ett byte och det satte hon klockrent och hetsade inte upp sig över det som hon annars brukar göra. Red dock inte så länge då jag blev väldigt nöjd med henne och förhoppningsvis sitter känsligheten i ett tag ;)
 
 
 

Söndag

Datum: 2012-12-02 | Tid: 12:45:23
Allmänt | 1 Kommentarer
Idag ska inte kylan få stå i vägen. Hästarna ska motioneras. Oprah ska longeras och Picasso ridas. Blir nog kanonbra. Men just nu ska jag äta lite och sedan ladda kameran så ni får lite bilder på hästarna i snön. Senare underveckan ska jag även visa hur en chambon fungerar eftersom personer har frågat. Picasso får då vara modell, hihi ;)
 

Frusen

Datum: 2012-12-01 | Tid: 19:23:31
Allmänt | 3 Kommentarer
Jag kan inte klaga mer på snön och kylan än vad jag reda gör.. Jag hatar verkligen det. Blev inte sugen alls på att rida idag så hästarna fick stå. Dom var lika frusna dom men de blev väldigt glada när jag kom för att släppa in dom efter mötet. Oprisen andades ut varm luft i nacken på mig, myshäst!
 
Har inget roligt att komma med idag.. Har lite saker att fixa med!
 

Min dag

Datum: 2012-12-01 | Tid: 11:19:49
Allmänt | 0 Kommentarer
Min dag i text lyder såhär:
  • Ut i stallet och göra alla stallsysslor
  • Åka på möte till klubben
  • Ut till stallet och rida Picasso + longera Oprah
Mer intressant än så blir det inte idag. Allt tar tid. Själva stallsysslorna tar två timmar. Sedan måste jag hem och fixa mig lite innan mötet i NYRK. Mötet kanske sedan tar två timmar(?) och sen ska jag hem igen för att rida och longera. Tar kanske fyra timmar om jag är snabb?
 
Putte efter att han hade sönder sitt swarovskipannband genom att slå upp huvudet i taket </3
 

Kavaj från Deserata

Datum: 2012-12-01 | Tid: 10:57:42
Utrustning | 5 Kommentarer
Hur snyggt skulle inte denna kavaj vara till mitt nya set från Eskadron? Om färgen är som den ser ut att vara på bilden så matchar den mitt nya set kalasbra! Men dock kommer den aldrig bli min. Jag får istället bara beundra den utifrån bilderna, haha ;) En kavaj för över 5.000 räcker inte min budget till direkt, tyvärr.. Men den är riktigt fin! Finns hos Tophorse!